Аркоnа - Khram

ARKONA - Shtorm (Official Audio) | Napalm Records

Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΝΑΟΣ

Η Arcona ή Arcoha, είναι ένα από τα περίεργα σχήματα στην παγκόσμια metal σκηνή, και προέρχονται από την Ρωσία. Ανακατεύουν folk πράγματα από τον τόπο τους, με σκοτεινό pagan/black, με γυναικεία φωνητικά, και στη μητρική τους γλώσσα,  από μια τραγουδίστρια μάγισσα, και έχουν τον τρόπο να αιχμαλωτίζουν αυτιά και ψυχές ανθρώπων και άλλων περίεργων πλασμάτων, με το εξωτικό ηχητικό αποτέλεσμα που βγάζουν.

Δεν είναι χθεσινοί, από το 2002 και τώρα κυκλοφορούν τον ένατο δίσκο τους με τίτλο Khram. Τσεκάρισμα και αυτό σημαίνει Temple…δηλαδή ναόςΚυκλοφορεί από την Napalm Records.  

Με την μάγισσα Masha ‘’Scream’’ το υποστηρίζει ολόψυχα αυτό το ‘’scream’’, στα φωνητικά, και οι γίγαντες: Ruslan ‘’Kniaz’’ στο μπάσο, Sergey ‘’Lazar’’ στην κιθάρα, Vladimir ‘’Wolf’’ στα διάφορα πνευστά, Γκάιντα, φλογέρα και άλλα, αλλά κατά βάση οι πνεύμονες και η χτυπητή διαφορά του ήχου, και Andrey, χωρίς καλλιτεχνικό αυτός, Ischenko στα ντραμς.

Στο Khram οι folk ήχοι, κυρίως μέσω των πνευστών, αναμιγνύονται με κραυγές της ‘’Scream’’ , με μελωδικά ηχητικά ξέφωτα, που κάνουν το αποτέλεσμα πιο εύηχο και σημεία που τα  black metal ηχοστρώματα κάνουν αισθητή την παρουσία τους, από την κιθάρα, με  riffs έκρηξης, αλλά και τα τύμπανα να ακολουθούν χτυπήματα έκρηξης. Εβδομηνταπέντε λεπτά με Intro & outro και ανάμεσα επτά συνθέσεις που σε προκαλούν με την πρωτοτυπία και την εξωτική ομορφιά τους από την μία, και με την άγρια μαγική μορφή τους από την άλλη, να τα αγαπήσεις και όταν τα ακούς να φτιάχνει μονομιάς την διάθεση σου. Το Shtorm (Storm) και V Pogonie Za Beloj Ten'yu (In Pursuit Of A White Shadow) έγιναν και lyric video, τα μεγαλύτερα σε διάρκεια Tseluya Zhizn' (Kissing Life) και Rebionok Bez Imeni (Nameless Child), ξεχωρίζουν με όλα αυτά τα παραπάνω στοιχεία να είναι σε αφθονία.

Ωραίος, διαφορετικός και στο τέλος διασκεδαστικός, για αυτούς που τους ξέρουν καλά, όχι αναπάντεχα, δίσκος το Khram των Arcona.

Copyright 2024. All Right Reserved.