Dyrnwyn - Sic Transit Gloria Mundi

ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΟ FOLK METAL

Οι Ιταλοί Dyrnwyn όπως φανερώνει το ασυνήθιστα για την χώρα τους δύσκολο να προφερθεί όνομά τους, μέσω της Soundage Productions, το ντεμπούτο full length τους, υπό τον τίτλο ‘’Sic Transit Gloria Mundi’’. Είχαν προηγηθεί τα ‘’Fatherland’’ demo του 2013 και ‘’Ad Memoriam’’ ep του 2015.

Εξώφυλλο που παραπέμπει σε αρχαία Ελλάδα και Ρώμη και κυρίως σε αυτήν την παγανιστική εποχή που θέλει οι Dyrnwyn να μας μεταφέρουν στα εννιά κομμάτια του ‘’Sic Transit Gloria Mundi’’.

Το κατορθώνουν σε ένα ικανοποιητικό βαθμό, καθώς οι συνθέσεις τους είναι αρκετά καλές και καλοδουλεμένες σε μια αρκετά εύστοχη ενορχήστρωση με μια καλή παραγωγή.

Ο Thierry Vaccher, από τα πρώτα κομμάτια ‘’Sic Transit Gloria Mundi’’  και ‘’Cerus’’ δίνει ψυχωμένα φωνητικά, σαν ένας ήρωας εκείνης της εποχής. Η Jenifer Clementi με το φλάουτο δίνει το folk, και συνάμα το κάτι το ξεχωριστό στον ήχο των Dyrnwyn. Το ‘’Si Vis Pacem...’’ και  ‘’...Para Bellum’’ είναι απλά δυο από τα παραδείγματα για αυτό. Κάπως έτσι και ο πιανίστας Michelangelo Iacovella. Μου άρεσε πολύ, κάτι αναπάντεχα ευχάριστο, ο ήχος στα ντραμς από τον Ivan Coppola. Ακούστε το ‘’Il Sangue dei vinti’’, σαν πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το μπάσο από τον Ivan Cenerini λειτουργεί διεκπαιρεωτικά. Και οι κιθάρες από τους Alessandro Mancini και Alberto Marinucci βάζουν το heavy πρόσημο στην μουσική τους.

Καλή η πρώτη προσπάθεια – κυκλοφορία των Dyrnwyn με το Sic Transit Gloria Mundi. Αν σας αρέσει αυτός ο ήχος, τσεκάρετε.

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.