Asphagor - The Cleansing

Asphagor - Sun Devourer (New Album Teaser)

ΚΑΦΡΙΛΑ ΓΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ…ΜΕΛΩΔΙΑ ΓΙΑ ΚΑΦΡΟΥΣ

Από την Αυστρία, που εκεί μεγάλοι και σπουδαίοι καλλιτέχνες, και της μουσικής φυσικά, γεννήθηκαν και μεγαλούργησαν, μας έρχονται οι black/thrash/death metallers Asphagor. Είναι από το 2007, και αυτές τις μέρες κυκλοφορούν το τρίτο τους full length, μέσω της MDD Records, με τίτλο ‘’The Cleansing’’ Αυτό γίνεται πέντε χρόνια μετά το ‘’ANTI’’ δεύτερο full length τους και οκτώ χρόνια μετά το ντεμπούτο τους ‘’Havoc’’ Αμφότερα, μαζί με την μπάντα μόλις τώρα τα έμαθα, και με τις πρώτες απλές ακροάσεις ενθουσιάστηκα από την τραχύτητα της μουσικής τους και τον τρόπο τον μοναδικό που συνδυάζονται με μελωδικά μέρη εξαιρετικής μουσικής έμπνευσης. Εντάξει μπορεί να είναι και ένας αρχικός ενθουσιασμός, αλλά έτσι μου ακούγονται και στα παλιότερα, και στο σημερινό τιμώμενο ‘’The Cleansing’’ οι Asphagor.

Με ένα εξώφυλλο, για την Εθνική Πινακοθήκη, πέρα από το πόσο εντυπωσιακό και όμορφο, άλλο τόσο σημειολογικό και εκφραστικό. Με εξήντα λεπτά, και δέκα κομμάτια μεσαίας διάρκειας, πουν όμως μέσα σε αυτά πολλά, όσα πρέπει και ουσιαστικά, λαμβάνουν χώρα. Σε ένα δέσιμο καφρίλας – μελωδίας, σχεδόν και στα δέκα κομμάτια. Στην καφρίλα φέρνουν προς τους Nominon, Σουηδοί αντίστοιχου ύφους blacksters. Στην μελωδία, έχουν τον δικό τους μοναδικό τρόπο να την ζευγαρώνουν με την κάφρικη ψυχούλα τους, βάζοντας προσωπικό στίγμα, σε έναν ήχο που και δύσκολα βρίσκεις, και δεν ξέρω αν είναι και το ζητούμενο σε πολλές μπάντες του ήχου.

Και τα δέκα κομμάτια αξίζουν, σε ένα ‘’The Cleansing’’ που κατεβαίνει σαν νεράκι. Τα ‘’Sun Devourer’’, ‘’(In The) Sea Of Empty Shells’’, ‘’101815’’ ορχηστρικό με ομιλία, και το ‘’Ardor’’ που πέφτει σαν χείμαρος μετά, το Λατινόφερτο ‘’Aurora Nocturna’’, όπως και το ‘’The Cleansing’’ που κλείνει τον δίσκο ξεχωρίζουν ακόμη πιο πολύ.

Τσεκάρετε…χθες.

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.