Below - Upon The Pale Horse

Μελωδικό Epic doom από Σουηδία

Μόνο κακό δεν ακούγεται αυτό, όσο και αν δεν φαίνεται και τόσο πρωτότυπο. Candlemass σου λέει ο άλλος, και από τα ίδια μέρη, ή Solitude Aeturnus από Αμέρικα, και έχει και τα δίκια του. Άρα οι Below έχουν βαριά κληρονομιά να αντιμετωπίσουν. Και με το ντεμπούτο, το 2014, Across The Dark River, όχι μόνο τα κατάφεραν, αλλά έδωσαν και το προσωπικό τους στίγμα. Και εδώ αρχίζουν τα πιο δύσκολα, με το δεύτερο δίσκο τους, Upon A Pale Horse, να το πάνε ακόμα παραπέρα, και να πάρουν την θέση που τους αξίζει στο Σουηδικό και όχι μόνο power doom metal. Ο δίσκος κυκλοφορεί από την Metal Blade Records.

  Εξώφυλλο, κλασικό του είδους, σε ασπρόμαυρο φόντο αυτήν την φορά, το οποίο σε βάζει εύκολα στην όλη γκρίζα ατμόσφαιρα που βγάζουν με την μουσική τους οι Below.

  Play και για το επόμενο πενηντάλεπτο και από το intro The Plague Within το μελωδικό στοιχείο  παντρεύεται με το epic/doom, ειδικά όταν μπαίνει το Disappearing into Nothing, με την φωνή του Sebastian Jansson aka Zeb,  να φέρνει σε μία  doom ζεστασιά, με μια επική, προς Eric Adams χροιά. Η φωνή του και εδώ για τους Below, είναι το σημείο αναφοράς. Στην δημιουργία των συνθέσεων, στίχων, και στον  τρόπο που οι Below τα αποδίδουν, δείχνουν σαν μια φυσική συνέχεια του Across The Dark River. Το The Coven είναι ένα πιο heavy κομμάτι, φέρνοντας στο νου, μια άλλη καινούρια μπάντα, τους Pallbearer, πάντα όμως με το μελωδικό στοιχείο να είναι έντονο. Στο ομώνυμο, που ξεκινάει με κάποια λόγια σαν μια τελετή, το epic/doom είναι στο απόγειο του. Τα Suffer In Silence και Hours of Darkness συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο, κάτι καθόλου άσχημο, αλλά λίγο κουραστικό από κάποια στιγμή και πέρα. 1000 Broken Bones, . We Are Slaves και εδώ είναι οι Leif επιρροές είναι πιο φανερές, και με αυτόν τον τρόπο κλείνει το Upon A Pale Horse.

  Στα θετικά του δίσκου είναι οι καλές και καλοδουλεμένες συνθέσεις, η καλή παραγωγή, φυσικά, και πάνω από όλα, η φωνή του Zeb. Στα αρνητικά ότι τουλάχιστον στα αυτιά μου, δεν πήγαν την μουσική τους, τον ήχο τους, το καλλιτεχνικό τους στίγμα, ένα βήμα πιο πέρα.

 

 Αναμένοντας από τους άκρως ελπιδοφόρους για τον μελωδικό epic/doom ήχο, το τρίτο τους βήμα, που είθισται να είναι και το πιο σημαντικό για την περαιτέρω πορεία τους.

Copyright 2024. All Right Reserved.