Watain - Trident Wolf Eclipse

WATAIN - Nuclear Alchemy (OFFICIAL VIDEO)

ΜΙΑ ΠΑΓΕΡΗ ΑΝΑΣΑ

  Σου βγάζει, αυτήν την ατάκα,  ο τίτλος του νέου πονήματος των Watain, πέμπτο τους, με τίτλο Trident Wolf Eclipse, που κυκλοφορεί από την Century Media Records. Οι Σουηδοί black metallers τέσσερα χρόνια μετά το μέτριο The Wild Hunt, βάζουν άλλο ένα λιθαράκι στο black metal τους, φιλοδοξώντας να βρεθούν ξανά στα ηχεία και στις καρδιές των φίλων του black metal ήχου.  Και εγώ γράφω αυτό το κείμενο έχω στο μυαλό και στην καρδιά μου τον δίσκαρο Lawless Darkness, χωρίς όμως να έχω απαιτήσεις να τον ξανά ανταμώσω στο νέο αυτό δίσκο των Watain.

  Με αυτές τις σκέψεις πάμε στο Trident Wolf Eclipse που τρεις φίλοι από τα παλιά, και από τις πρώτες μέρες των Watain  μαζί, μας δίνουν ένα, αστραπιαίας δράσης τρανταπεντάλεπτο ταξίδι, ακραίου και αφιλόξενου metal σε τρομαχτικά και τραχιά μέρη. Εδώ μπορεί να μην φέρνουν το Lawess Darkness στο νου, αλλά πιο πολύ τον άλλο δίσκαρο Casus Luciferi και στον τραχύ ήχο, κυρίως στις κιθάρες και στα φωνητικά, αλλά και πιο πολύ στον ήχο και στην ατμόσφαιρα, αλλά και στην θεματολογία των στίχων. Σε φάσεις θυμίζει Dissection, με αυτό το black metal riffing, και με τις μαύρες Θεοσκότεινες παγερές μελωδίες που αναβλύζουν μέσα στο Trident Wolf Eclipse.

  Και στα οκτώ κομμάτια του δίσκου, εύστοχη η επιλογή της μικρής διάρκειας του δίσκου, η black καταχνιά, συναντά την ορμή ενός έφηβου thrasher, και όλα αυτά εισχωρούν, επώδυνα, στις κλασικές Watain συνθέσεις και μελωδίες. ‘Ετσι ξεκινάει με πυρηνική ενέργεια με το Nuclear Alchemy, διασχίζει καμένα τοπία με Secret Damnation και Furor Diabolicus μέχρι να φτάσει στο υμνικό Ultra Pandemoniak. 

  Μια παγερή ανάσα λοιπόν το Trident Wolf Eclipse από τους Watain, που τόσο σύντομο, σαν μια ανάσα δηλαδή, έχουν φτιάξει αυτό τους το ταξίδι,  δείχνοντας με επιβλητικό τρόπο στον ταξιδευτή – ακροατή, ότι είναι πάλι εδώ, σαν τις μέρες του Rabit Death’s Curse ή του Lawless Darkness. Δεν τα ξεπερνούν, όμως τα πλησιάζουν αρκετά.

Copyright 2024. All Right Reserved.