Soilwork - Verkligheten

SOILWORK - Witan (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ

Πριν αρχίσω να ακούω το ενδέκατο άλμπουμ των Σουηδών melodic deathsters Soilwork, είχα ακούσει – διαβάσει τα καλύτερα για τον δίσκο, ο οποίος φέρει τον τίτλο ‘’Verkligheten’’, ο οποίος κυκλοφορεί από την Nuclear Blast, σε δυο εκδόσεις cd και δυο εκδόσεις 12’’ βυνυλίων.

‘’Verkligheten’’ αγγλιστί (The Reallity), Ελληνιστί (η πραγματικότητα). Μετά από το αμφιλεγόμενο, για κάποιους κακό, για άλλους επιβεβλημένο, πέρασμα τους από το melodic death, στο πιο μοντέρνο και ίσως πιο πιασάρικο και grooveάτο metal, πείτε το αν θέλετε και metalcore, που έλαβε χώρα στα τελευταία τους πονήματα, το ‘’Verkligheten’’ αναμενόταν από οπαδούς και μη, έχοντας τους στημένους στην γωνία. Αν το πιάσουμε από τον ήχο, δεν είμαι φαν του ήχου, αλλά φαντάζει ταιριαστό ρούχο πάνω στου και πάνω στις στις συνθέσεις που έχουν φτιάξει εδώ. Και εδώ είναι το μεγάλο ζήτημα, οι συνθέσεις, τα κομμάτια. Τα ‘’Full Moon Shoals’’, από Οκτώβρη, ως official video clip, μας είχε δώσει μια γερή ιδέα του τι έχουμε εδώ. Ωραία καλό δουλεμένη σύνδεση, με καθαρά και brutal φωνητικά, ωραίες κιθάρες και αργό κατά βάση ρυθμό. Τον Δεκέμβρη έσκασε το ‘’Stålfågel’’ αγγλιστί (Steel Bird), ως official video clip και αυτό. Στα λόγια του, αλλά και στις εικόνες του, που ταιριάζουν γάντι, πάμε σε άλλον φανταστικό φουτουριστικό κόσμο.  Και πριν λίγες μέρες μάθαμε και το  επίσημο κλιπάκι για το ‘’Witan’’. Ωραίο το κιθαριστικό solo που μπάζει την μελωδία.  Ο Bjorn ‘’Speed’’ Strid, τραγουδάει και υπογράφει τις συνθέσεις και τα λόγια, μαζί με τον κιθαρίστα, μπασίστα αλλά και πολύ οργανίστα David Andersson. Και μαζί με τον πληκτρά Sven Karlsson, αλλά και τον κιθαρίστα Sylvain Coudret βάζουν την μουσική – ηχητική – φυσιογνωμική σφραγίδα. Στα τύμπανα, βάζει τα ηχητικά θεμέλια ο νέος της Soilwork παρέας Bastian Thusgaard.

 Μοντέρνος ήχος από την μία, τίγκα σε μελωδίες μελωμένες και κοληματικές  σε πολύ μεγάλο βαθμό και δυνατά εθιστικά ρεφρέν. Έτσι το ομώνυμο λειτουργεί σαν intro και έρχεται ως μοντέρνος εισβολέας το ‘’Arrival’’ και σκάει πάνω στην όποια συντηρητική ματιά μπορεί να έχουμε για την μουσική που αγαπάμε. Και συνεχίζουμε με ‘’Bleeder Despoiler’’ σε μια πιο ζωντανή και ανεβαστική σύνθεση. Ακόμα δίνουν,  Buck To The Future πόνο και τα ‘’When the Universe Spoke’’, ‘’The Ageless Whisper’’ και  “Needles and Kin”.

Αυτό που κερδίζουν οι Soilwork, και με κερδίζουν και μένα που δεν είμαι φαν, ειδικά των τελευταίων χρόνων τους, είναι ότι βάζουν όλες αυτές τις ιδέες τους από το μέλλον, όλη αυτήν την μοντερνιά, πάνω σε εξαιρετικά καλά και ευκολομνημόνευτα, ταυτόχρονα, κομμάτια.

Ακούστε λοιπόν το  ‘’Verkligheten’’ των Σουηδών Soilwork και σίγουρα θα περάσετε καλά.

 

 

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.