Dr. Living Dead! - Cosmic Conqueror

DR. LIVING DEAD! - Cosmic Conqueror (Album Track)

Νεκροζώντανοι στο δρόμο με τα riffs

Οι Dr Living Death! μας έρχονται από την Σουηδία. Παίζουν και speedάρουν ένα crossover thrash/hardcore metal όπως μας το έμαθαν σχήματα σαν τους Anthrax, D.R.I., Suicidal Tendencies , Stormtroopers of Death και άλλες μπάντες από τα 80ς.

  Οι Dr Living Death! μας επιτίθενται. Το Cosmic Conqueror είναι το τέταρτο χτύπημα τους. Εδώ και κάτι εβδομάδες, κυκλοφορεί και οπλοφορεί, μέσω της Century Media Records, και οπλοφορεί λέω, με την πώρωση για το speedάτο metal στην καρδιά τους, και riffs ξυράφια, solos δυναμίτες και τύμπανα δρεπανηφόρα και με τις ‘’μπότες’’ να τρέχουν ακατάπαυστα, τιμώντας με πιστικό τρόπο τις επιρροές τους.

  Ένδεκα κομμάτια μέσα σε σαράντα κάτι λεπτά, και αυτό μυρίζει 80ίλα, αλλά περισσότερο από όλα οι συνθέσεις και ο τρόπος που περιέγραψα που παρουσιάζονται γυρνάει τον ακροατή σε εκείνα τα χρόνια. Αυτό είναι εμφανές από την στιγμή που μπαίνει το Coffin Crusher και δίνει το εναρκτήριο κιθαριστικό λάκτισμα. Οι πιο σημερινές επιρροές των Dr Living Dead!, που ακούγονται έντονα στα Can't Kill the Dead και The Summoning, είναι από Machine Head, The Blackening εποχής, που και αυτό παραπέμπει, έμμεσα, στα ένδοξα για τον ήχο 80ς.

  Παραβλέποντας το γεγονός ότι οι Dr Living Dead!, δεν βάζουν τίποτα που να δείχνει την ολόδικη τους μουσική οντότητα, το όλο δημιούργημα τους, ακούγεται κάτι παραπάνω από απλά αξιοπρεπές και σε όλη την διάρκεια του δίνει το έναυσμα για ακατάπαυστο κοπάνημα και αγνή metalική απόλαυση.

  Κομμάτια σαν το Cosmic Conqueror, μια crossover επιστροφή στους D.R.I. Ή το  Disease to Exist, που διαρκεί και κάπως περισσότερο από τα άλλα μικρά σε διάρκεια κομμάτια, και είναι μάλλον η καλύτερη  σύνθεση του δίσκου, που εξελίσσεται σε ένα ανελέητο thrash ορυμαγδό, που φέρνει στο νου Anthrax στα ξεκινήματα τους. Άλλη μια thrash κομματάρα το Moment Of Clarity, που ξεκινάει πιο μελωδικά και αγριεύει από την μέση και μετά.

  Ωραίο και πωρωτικό δισκάκι το Cosmic Conqueror από τους Dr Living Dead!.

Copyright 2024. All Right Reserved.