Archaic Decapitator - The Apothecary

ARCHAIC DECAPITATOR ::: 'SKYWARD' (2019)

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ

Αμερικανάκια οι Archaic Decapitator, από την rockόπολη του Connecticut. Και υπάρχουν πάνω από δέκα χρόνια. Και έχουν ένα full length το ‘’Impalement Ceremonies’’. Και μετά το έριξαν στα eps. ‘’The Catherine Wheel’’ το 2015. ‘’Light Of The Different Sun’’ το 2017. Και το πιο φρέσκο, που κυκλοφόρησαν ανεξάρτητα πριν λίγο καιρό με τον τίτλο ‘’The Apothecary’’.

Μέλη των Archaic Decapitator έχουν σχηματίσει και τους Engraved, οι οποίοι παίζουν melodic death metal, αλλά ακόμα δεν έχουν σπουδαία δισκογραφία. Και γενικά τα παιδιά αυτά δείχνουν αγάπη και τρελή πώρωση, για το death metal, σε όλες τις αρχαϊκές μορφές του. Και έτσι πορεύονται ανεξάρτητα στην πάντα όμορφη, άγρια και φουρτουνιασμένη θάλασσα του underground. Εξαιρετικό εξώφυλλο, σαν να είναι από βιβλίο του Gabriel García Márquez. Στα πέντε κομμάτια του ‘’The Apothecary’’ φαίνεται αυτή η πώρωση μαζί όμως με μια ιδιαίτερη ικανότητα να καμώνουν δικά τους πράμματα, τιμώντας τις επιρροές τους, αλλά χωρίς να κοπιάρουν κανένα, ούτε στις δυνατές συνθέσεις τους, ούτε στις πιο προοδευτικές ιδέες που βάζουν σε αυτές, αλλά ούτε και στον τρόπο που τις παρουσιάζουν. Intro μες την μελωδία ‘’Circadian Promise’’ και τέσσερα κομμάτια: το γρήγορο και τραχύ, Αμερικάνικης παλαιάς κοπής, ‘’Skyward’’. Το ακόμα πιο τραχύ , που φέρνει κάπως σε Malevolent Creation, ‘’Cruelty of the Host Star’’. Το πιο melodic death ‘’Diminishing Returns’’. To ‘’The Apothecary’’ που σφραγίζει το σύντομο τέλος στο ομώνυμο ep.

Το όνομα Archaic Decapitator σημαίνει αυτός που αποκαθιστά την τάξη επαναφέροντας παλαιές αξίες. Ο τίτλος σημαίνει ‘’Ο θεραπευτής’’. Αυτό κάνουν σε  μικρές δόσεις οι Archaic Decapitator. Φέρνουν στο νου παλαιές death metal αξίες με προοδευτικές ιδέες κάνοντας την κάθε ακρόαση του ‘’The Apothecary’’ άκρως θεραπευτική.

Copyright 2024. All Right Reserved.