Horseman - Of Hope, Freedom and Future

HORSEMAN - See Me Hanging (Official Video)

Ο ΓΗΤΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΑΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ THRASH ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ

Horseman λέγονται και μας στέλνουν το καλλιτεχνικό τους πόνημα ‘’Of Hope, Freedom And Future’’, από την Massacre Records,  για να τους γνωρίσουμε – γνωρίσω μιας και είναι πραγματικά η πρώτη μου επαφή με το modern/groove hardcore/thrash metal τους. Είχαν κυκλοφορήσει το 2010 το  ‘‘Centaurus’’και το 2011 το ‘’Distortion Of Liberty’’. Η επαφή με τους Γερμανούς metallers είναι μια πολύπλοκη εμπειρία. Ξεκινάει με το περίεργο για την φάση? δυσανάλογο με το ύφος? Την ψάχνω ώρα την σωστή φράση για το εξώφυλλο του ‘’Of Hope, Freedom And Future’’. Μιλιτερ τύπος πιάνει με τρυφερότητα αλλά και προστατευτικότατα το χέρι μιας γυναίκας από την Ανατολή? Και ανάποδα το βλέπεις αν θες. Προβληματισμοί που μπήκαν στο φτωχό μυαλό μόνο με την οπτική επαφή. Πάμε λοιπόν στην ηχητική.

Και λέω ηχητική, γιατί δυστυχώς δεν έχω τους στίχους, που προφανώς θα παρουσιάζουν τρομερό, θετικό ελπίζω, ή και αρνητικό ενδιαφέρον. Με μια ήρεμη αρχή, μια ήρεμη στιγμή με το intro ‘’Of Hope, Freedom And Future’’ πριν την grooveάτη καταιγίδα, με το ‘’A Thousant Wars’’ και τις hardcore/thrash  φευγάτες καταπρακιές που έρχονται όπως οι  ‘’Hunters’’, ‘’See Me Hanging’’, ‘’The Monsters I Feed’’και πάει λέγοντας. Αλλά με την μελωδία και μια παιδική φωνούλα να τα αλλάζουν για τα τριάντα δευτερόλεπτα του intro ‘’Die Gedanken Sind Frei’’ που οδηγεί στην μελωδική groova του ‘’Teach Them to Question’’. Το ‘’An Open Mind Breaks Down Walls’’ είναι ένα ορχηστρικό βασισμένο στην κιθάρα και το μπάσο Στα ‘’Giant’’ και ‘’Fold Keep Marching’’ έρχεται μια Lamp Of God  μυρωδιά.  Thrashάτα και όμορφα ξεκινάει το ‘’The Final Dance’’ με το hardcore να καπελώνει μετά μην χαλώντας όμως μια όμορφη στιγμή. Υπάρχει όμως και άλλος χορός τελικά, το τερματικό ‘’Shellshok’’. Ωραία τύμπανα τα ξεκινούν και ένα heavy solo κιθάρας, με το groove να έρχεται με δύναμη να κλείσει τον δίσκο.

Αγριεμένο, hardcore, grooveάτο, thrashάτο και με τις μοντερνιές του το ‘’Of Hope, Freedom And Future’’ των Horseman. Τσεκάρετε το αν σας αρέσουν αυτά.

 

Copyright 2024. All Right Reserved.