Baest - Venenum

BAEST - As Above So Below (OFFICIAL VIDEO)

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ DEATH ΑΠΟ ΔΑΝΙΑ: ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΝ

Δεύτερος δίσκος το ‘’Venenum’’ για τους Δανούς death metal τυπάρες Baest, με το μικρό όνομα γλωσσοδέτη. Μόλις ένα χρόνο με το ντεμπούτο τους  ‘’Dance Macabre’’, που είχαμε ασχοληθεί πέρσι. Με την ίδια θανατηφόρα ομάδα, line up. Και από την ίδια εταιρία, Century Media Records. Και με ανάλογης, με τον ήχο και το ντεμπούτο, αισθητικής, βαριάς θανατίλας, σαν τοιχογραφία του Άδη, και τρόμου εξώφυλλο.

Βάζω να το ακούσω με την καλύτερη των διαθέσεων. Εννιά νέα κομμάτια και μια διασκευή σε Bolt Thrower στο ‘’No Guts, No Glory’’. Ίδια μουσική, old school death, ίδια πώρωση, ίδιο πάθος αλλά και μεράκι να περισσεύουν και να διαχέονται σε όλη την σαράντα και κάτι λεπτά διάρκεια του ‘’Venenum’’. Καινούρια, όχι ιδιαίτερα πολλά και αισθητά στοιχεία, κάποια κάπως πιο μελωδικά solos, σαν αυτό το γαμηστερό που ανοίγει το ‘’Nihil’’, ένα από τα πιο γαμάτα κομμάτια του δίσκου. Το οποίο, όπως και το αργό ‘’Gula’’ βγάζουν μυρωδιά Bloodbath, μυρωδιά που είναι διακριτικά παρούσα σε όλο τον δίσκο. Ακόμα και ο Simon Olsen  τραγουδάει θυμίζοντας τον Mikael Åkerfeldt στους Bloodbath.  Ακόμα ξεχωρίζουν τα ‘’Vitriol Lament’’, που ανοίγει αυτό το brutal death πανηγύρι, το καταιγιστικό ομώνυμο, το ‘’As Above As Below’’ που έγινε και official video clip, αλλά και η διασκευή, που φυσικά το κομμάτι τα σπάει έτσι και αλλιώς, αλλά και εδώ η παρουσίαση του εδώ είναι τρομερή.

Ωραία το πάνε ως εδώ οι Δανοί Baest και με τον δεύτερο δίσκο τους ‘’Venenum’’. Χαράς ευαγγέλια, λέμε τώρα, για τους φανς του παλαιού - παραδοσιακού death metal.

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.