Messiaxx - Messiaxx

MESSIAXX - Island of the Enchantress (Metal Mercenaries)

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕΣΙΑΑΑ …ΑΑΑΧΧΧ

Οι Messiaxx είναι ένα HEAVY METAL και με τον ονομαστή HEAVY και τον παρονομαστή METAL, και βρίσκονται από το 1985 στο St. Petersburg στην  Florida. Άγνωστο το πόσο κράτησαν τότε, αλλά τρεις φίλοι από τότε, και δυο νέοι στην παρέα ξανά έσμιξαν την περασμένη χρονιά. Και τώρα την πρώτη τους κυκλοφορία, από την Ελληνική Cult Metal Classics Records, την ονομάζουν και χαρακτηρίζουν ως compilation με κομμάτια από τότε προφανώς και της δίνουν ως τίτλο, το όνομα τους. Κυκλοφορεί σε 500 κόπιες

Η τότε παρέα αποτελείτο από τους: Jerry Outlaw στην κιθάρα, Brad Davis στο μπάσο, Lee Gibson στα ντραμς. Αυτοί οι τρεις είναι εκεί και σήμερα. Και ακόμα τότε ήταν μαζί τους οι μακαρίτες Eric Gibson (r.i.p. 2015) στην κιθάρα και δεύτερα φωνητικά και Gary Muchmore (r.i.p. 2016) στην φωνή.

Στα δώδεκα κομμάτια αυτής της συλλογής, καμωμένα μάλλον την περίοδο 1985 με 1989, τσαμπουκαλεμένες κιθάρες παίζουν άγριες μελωδίες, τύμπανα και μπάσο με βαριές σκιές, αλλά και φωνές με αμεσότητα και συναίσθημα. Και όλα αυτά σε μελωδίες και συνθέσεις από τα παλιά του metal. Και αυτά από μια μπάντα που έδειχνε στο τότε και ακούγεται στο σήμερα φρέσκια μες τα νιάτα και την τεστοστερόνη, με το ατσάλι να σε καίει σαν καυτή λάβα από riffs και δαγκωνιές στα τάστα και στα τύμπανα. Και speed/thrash καταστάσεις στο Island of Enchantress. Ενώ ο ήχος δεν φλερτάρει με τα 80ς, εκεί δείχνει - ακούγεται και φυσικά γεννήθηκε. ‘Έτσι ακούμε και σε ολόκληρη την συλλογή τα κομμάτια είναι σαν να τα είχαν γράψει με τέτοιο τρόπο, βάζοντας όμως πολλά από τα κλαδιά του τότε metal και τις τότε ανάλογες πολλές επιρροές τους.

Άλλα κομμάτια που ξεχωρίζουν είναι τα ‘’Kings And Queens’’ και ‘’Final Hour / Nightmare’’ με τους πάντες στα γκάζια. Και το ‘’Final Hour’’ που σαν 80ς ανάμνηση και μόνο ξεχωρίζει. Και το κάτι σαν μπαλάντα, πανέμορφο όμως ‘’All I Need’’. Και φυσικά το ‘’Hate’’ με τα samples να το στολίζουν metalικά και να το κάμουν ακόμα πιο ιδιαίτερο.

Ένα compilation το ‘’Messiaxx’’ από τους Messiaxx, για να έχουμε να λέμε για το ατόφιο ατσάλι που έρρεε κάποτε στην μέση γη.

Copyright 2024. All Right Reserved.