Therion - Beloved Antichrist

THERION - Temple Of New Jerusalem (OFFICIAL TRACK)

ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ…CHRISTOFER JOHNSSON

Το Beloved Andichrist είναι το νέο πόνημα του Christofer Johnsson και του μονοθέσιου καλλιτεχνικού symphonic metal οχήματος του, τους Therion. Κυκλοφορεί από την Nuclear Blast αυτόν τον μήνα σε τριπλό cd.

Οι Therion στην προηγούμενη δουλειά τους, Les Flair Du Mall,  αλλά και στο φετινό τους πόνημα, Beloved Antichrist έχουν επιλέξει μια διαφορετική προσέγγιση του πλανήτη metal, ή μια αυτόβουλη απομάκρυνση από αυτόν, αν προτιμάτε ανάλογα με το point of view του καθενός. Ο πολυμήχανος Christofer Johnsson δημιούργησε ένα μουσικό έργο πάνω στην νουβέλα του Vladimir Soloviov, ‘’A Short Tale Of The Antichrist’’.  Το δημιούργημα Beloved Antichrist είναι μια rock/metal opera, με εικοσιεπτά χαραχτήρες να ερμηνεύονται από τους τραγουδιστές, και στο σύνολο σαρανταέξι κομμάτια, πολλά ορχηστρικά, με όργανα που μοιάζουν να έχουν μετακομίσει από αλλού στο metal παραδεισένιο τοπίο. Το συμφωνικό μέρος, δεν επικρατεί απλώς, αλλά εξαφανίζει το όποιο metal στοιχείο, και αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό. Αρνητικό είναι η εξίσωση που περνά από το μυαλό μου, ακούγοντας το Beloved Antichrist, θέλει και κάμποσες ώρες αυτό. Και έχει να κάνει αυτή η εξίσωση με την Ben Hur, στη παλιά του βερσιόν, διάρκεια του τριπλού cd, σε σχέση με την πόση έμπνευση είχε την καλοσύνη η μούσα του Christofer, να του χαρίσει όλο αυτόν τον καιρό που δημιουργούσε το Beloved Antichrist.

Ειδικά στο πρώτο cd, το συμφωνικό μέρος επικρατεί εμφατικά, και το metal στοιχείο είναι σχεδόν μηδενικό, και μόνο το όνομα Therion και ο τίτλος Beloved Antichrist βγάζει τον metalhead από μέσα μου.  Επιτέλους λίγη metal  κιθάρα, στο Hail Caesar, προς το τέλος του πρώτου cd,  έτσι για την metal αλητεία βρε αδελφέ Christofer.

Με κλασικά πολύ καλή παραγωγή, που δείχνει όμως να περιμένει να αναδείξει, ψάχνοντας στα χαμένα, τα όποια καλά στοιχεία, που απλώνονται στην χαώδη διάρκεια.  Έτσι οι όποιες καλές ιδέες, που δεν είναι και λίγες, και το συμφωνικό μέρος, που είναι τεράστιο, αλλά σε σημεία, αρκετά καλό, χάνεται μέσα στο υπερμεγέθη και υπερφίαλο έργο. Σοπράνο και τενόρο φωνές, καλά αυτό δεν είναι κάτι νέο για τους Therion, δεσπόζουν σε όλη την διάρκεια του Beloved Antichrist.

Στο δεύτερο cd δεσπόζει το πρώτο lyric video που βγήκε στο φως, Temple of New Jerusalem, μεταξύ κάποιων καλών στιγμών και αρκετών fillers.  Το τρίτο cd βάζει για λίγο την metalική ταυτότητα του Christofer Johnsson, και των Therion, που αναμειγνύεται ευχάριστα με τον συμφωνικό εαυτό τους, χρόνια το κάνουν άλλωστε αυτό. Τα  Shoot Them Down, Burning The Palace, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Γιγάντιο, σε στιγμές ευρηματικό, στο μεγαλύτερο μέρος αμήχανο, και στο τέλος τέλος υπερφίαλο και βαρετό το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα του Christofer Johnsson και των Therion. Καλό κουράγιο στις γιγάντιες σε ώρα και υπομονή ακροάσεις.

 
 

Copyright 2024. All Right Reserved.