Ministry - AmeriKKKant

MINISTRY - Wargasm (OFFICIAL LYRIC VIDEO)

ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΟΝΙΑ

Τους made in U.S.A., Ministry και τον δημιουργό τους, μουράτη προσωπικότητα και καλλιτεχνική ιδιοφυία Al Jourgensen, τους ξέρουμε όλοι, ακόμα και όσοι δεν έχουν βουτήξει στα βαθιά καλλιτεχνικά τους νερά, που πάντα είναι φουρτουνιασμένα, αλλά και πάντοτε ασκούν γοητεία συνάμα με περίεργα συναισθήματα. Αυτήν την μοναδικότητα τους, θα απαντήσουμε για ακόμα μια φορά με τo AmeriKKKand, το νέο τους πόνημα που κυκλοφορεί μέσω της Nuclear Blast.

Μετά την antiBush τριλογία της περασμένης δεκαετίας, τον ολιγόχρονο τερματισμό τους, και δυο δίσκους μετά την ενεργοποίησή τους, έχουμε ξανά την ενασχόληση τους, με τα πολιτικά της χώρας τους, και όχι μόνο, που προφανώς τους (τον) εμπνέουν, και στον τρόπο που πλέκουν τις νότες, αλλά ιδιαίτερα στον τρόπο που γράφουν τα λόγια, βγάζοντας έναν ρεαλιστικό αλλά ποιητικό υπόβαθρο.

Η μουσική τους αφημένη στους ηλεκτρονικούς και βιομηχανικούς ήχους που κυριαρχούν και στα εννιά κομμάτια, και στα σαρανταοκτώ λεπτά του AmeriKKKand, δίνει με σαφήνεια το μήνυμα που θέλουν να περάσουν για την σημερινή κατάσταση, αλλά στο τέλος τέλος καταντάει μονότονη και κουραστική. Ίσως αυτό να είναι και το νόημα, του ότι δεν θέλουν να δημιουργούν ευχάριστους ήχους που να αφήνουν τον ακροατή να χαλαρώσει, αλλά το εντελώς αντίθετο. Προετοιμάζοντας τον για τους στίχους, την ποίηση που περικλείεται μέσα στην βιομηχανική μουσική τους. Παγκόσμια μέρα ποίησης η 21η Μαρτίου που γράφω αυτό το κείμενο, και σε αυτήν την ποίηση των Ministry, του Al Jourgensen είναι που κάνει το AmeriKKKand  εξαιρετικά ενδιαφέρον. ‘’Twilight Zone’’ και ‘’Where do we go from here?’’ λέει ο στίχος αυτού του κομματιού. ‘’Victims of a Clown’’ και φυσικά τα ποιητικά μεν σκληρά δε λόγια δείχνουν με το δάκτυλο ποιον εννοούν. Η ελπίδα χάθηκε λέει το ‘’We're ‘’Tired of It’’. Death, power and sex - These are the things that we do best - Which country wants it next? -  Not many left to molest’’ λέει πικρά το ‘’Wargasm’’, ‘’We are the Antifa’’ λέει το ‘’Antifa’’

Μουσικά, τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα, το AmeriKKKand των Ministry, δεν λέει. Στιχουργικά είναι από τα πιο δυναμικά μανιφέστο που μπορούν να κάνουν κάποιον να βιώσει και να νιώσει. Άρα 50 για την μουσική, και 90 για τα λόγια. Το τίμιο είναι να μπει στην μέση ο βαθμός.

Copyright 2024. All Right Reserved.