Mastercastle - Wine In Heaven

σαν την αμβροσία…δεν έχει

Και Ιταλοί, μέσα στην φινέτσα, και με γυναικεία, ευπαρουσίαστη και καλόφωνη, παρουσία στα φωνητικά, και δεν είναι και χθεσινοί οι Mastercastle από την Γένοβα.

Δέκα περίπου χρόνια και έξι ολάκερα full length, με το προ λίγων εβδομάδων Wine Of Heaven τους να κυκλοφορεί από την Scarlet Records φιλοδοξώντας με τις γλυκές μελωδίες και την γλυκολαλιά της Giorgia Gueglio, να κεράσουν αυτό το κρασί του παραδείσου και να μελώσουν αυτιά οπαδών αυτού του κάπως πιο soft power ήχου.

Και στα εννιά κομμάτια του Wine In Heaven κυριαρχούν μελωδίες καμωμένες για αυτόν ακριβώς τον παραπάνω σκοπό, ακόμα και οι κάποιες πιο βαριές κιθαριστικές ιδέες μετατρέπονται σε μελιστάλακτες μελωδίες κάνοντας την ακρόαση ευχάριστη αλλά και χωρίς να μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω. Λείπει λίγη ένταση, λείπουν οι στιγμές, και στα κομπλέ και κυρίως στα ρεφρέν, που θα μείνει στο μυαλό, που θα λειτουργήσει τόσο εθιστικά που θα θέλει κάποιος να επαναλάβει την ακρόαση του Wine In Heaven ή έστω να βάλει κάποια από τα κομμάτια του και να τα ακούσει ξανά και ξανά.

Το ομότιτλο και το κάπως πιο δυναμικό σε κιθαριστική μελωδία,  και συναισθηματική ένταση, instrumental  Castle In The Sky, μου έμειναν από τα σαράντα και και κάτι λεπτά που διαρκεί το Wine In Heaven.

Copyright 2024. All Right Reserved.