Behind the Smokescreen - Scars Within ep

BEHIND THE SMOKESCREEN - BROKEN (IS THE WORD) (OFFICIAL LYRIC VIDEO)

ΣΗΜΑΔΙΑ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΕ METAL ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

Από τα Ιωάννινα μας έρχονται οι Behind the Smokescreen  που εδώ και κάμποσες εβδομάδες κυκλοφόρησαν το ep ‘’Scars Within’’. Το οποίο διαδέχεται το ντεμπούτο full length τους  “Age Of Corruption” που είχε κυκλοφορήσει τον Μάη του 2015 σε digital μορφή και λίγο αργότερα σε cd. Όπως και οι ίδιοι λένε παίζουν ένα groove/aggressive metal, το οποίο αν σας αρέσουν μπάντες όπως οι Machine Head, Lamb Of God ή οι Black Label Society αξίζει πραγματικά να τους τσεκάρετε.

Και με την τελευταία φράση δεν θα διαφωνήσω. Αν αρέσκεστε στην μοντέρνα πλευρά του metal κόσμου, οι Behind the Smokescreen είναι η μπάντα που θα σας αρέσει να ακούτε. Έτσι μπαίνει το  “Too Ambitious” που φέρνει στο νου και τις τρεις προαναφερθείσες μπάντες. Το solo στο τέλος τα σπάει.  Και το “Broken is the Word”, με riff που απλά σε ξεσηκώνει και ρεφρέν που καθηλώνει. Πολύ όμορφη και η μελωδική προσθήκη του προς το τέλος. Εγώ θα έβαζα κάπως αυθαίρετα και μια μικρή δόση από Slayer μεσαίας και τελευταίας περιόδου. Ίσως με παρασέρνει ο αγριεμένος χαρακτήρας κομματιών σαν τα “Future Re-Set” και “Shelter In I”. Το τελευταίο είχε κυκλοφορήσει  σαν single το 2017.

Αν και δεν είμαι ο μεγαλύτερος οπαδός του μοντέρνου ήχου στο metal, όταν ακούω ωραίες και καλοδουλεμένες συνθέσεις, με μια ικανοποιητική παραγωγή, δεν μπορώ παρά να μην το προτείνω για τσεκάρισμα σε όλους που αρέσκονται στον αγριεμένο metal ήχο. Ακόμα και ας μην είναι οπαδοί των τριών μπαντών που φέρονται σαν βασικές επιρροές. Δηλώνω ένοχος που δεν γνώριζα το ντεμπούτο τους, “Age Of Corruption”  το οποίο θα τσεκάρω άμεσα.

Copyright 2024. All Right Reserved.