Kadinja - Super 90'

KADINJA - Empire (OFFICIAL VIDEO)

ΣΟΥΠΕΡ? ΜΠΑ ΜΑΛΛΟΝ ΑΜΟΛΥΒΔΗ

Οι Kadinja είναι από την Γαλλία. Παίζουν αυτό το progressive modern metal. Πες το και djent και μετά έλα σε μένα τον παππού, να μου εξηγήσεις τι εννοείς. Να εξηγήσω και εγώ ότι δεν είμαι εχθρός ούτε του προοδευτικού ούτε του μοντέρνου στο metal. Απλά δεν κατανοώ ούτε την φύση ούτε την προοδευτικότητα του djent. Και αυτό το λέω στους φανς αυτού του ήχου για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Οι Kadinja το 2017 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο full length τους με το τίτλο ‘’Ascendancy’’. Και αυτές τις μέρες κυκλοφορούν το δεύτερο δίσκο τους με τον τίτλο ‘’Super 90’’. Μέσω της Arising Empire.

Ρυθμός, κατά βάση γρήγορος. Groove και αρκετές κυρίως μοντέρνες και μετά προοδευτικές ιδέες. Μπόλικη μελωδία στα ρεφρέν. Και αγριάδα στα φωνητικά. Αυτά είναι τα βασικά συστατικά που βάζουν οι Kadinja στο ‘’Super 90’’. Και σε δουλεμένες, κυρίως στα ρεφρέν, συνθέσεις και μελωδίες. Αυτό δείχνει το ‘’Empire’’ που ανοίγει το ‘’Super 90’’. Τα djent ‘’The Modern Rage’’,  ‘’The Right Escape’’,‘’Veronique’’, ‘’Strive’’, ‘’Muted Reign και ‘’House Of Cards.  Αυτό δείχνουν και οι άλλες ενδιαφέρουσες στιγμές, όπως το πιο μελωδικό ‘’From The Inside’’. Το πολύ καλό ‘’Icon’’ που μπάσο και μια προσπάθεια για πιο μελωδικά φωνητικά, το χαρακτηρίζουν. Εδώ δίνουν μια γεύση Leprous και αυτό μόνο ως τιμητικό μπορεί να αναφερθεί. Αναλόγως μελωδικό, όμορφο και εύηχο είναι και το ‘’Episteme’’ Ανεβάζουν την ευχαρίστηση της ακρόασης αυτά τα δυο. To ‘’Avec Tout Mon Amor’’ μας κλείνει το μάτι και μας λέει ‘’au revoir’’ κλείνοντας τον δίσκο κάπως άχρωμα και άγευστα.

Δεν θέλω να αδικήσω τους Kadinja  και την δεύτερο δίσκο τους ‘’Super 90’’, αφού δεν είμαι φαν – ειδικός σε αυτόν το progressive/djent ήχο. Στερείται metalοσύνης για τα δικά μου γούστα. Δεν πέρασα όμως και άσχημα ακούγοντας το. Εσείς που τα γουστάρετε αυτά μπορεί να ακούσετε περισσότερα καλά στοιχεία και φυσικά να σας αρέσει περισσότερο.

Copyright 2024. All Right Reserved.