Smothered Bowels - Dead Cunt Dance

Συμβαινουν και αυτα

   Δεν πρέπει να έχει ξανατύχει να ασχοληθώ με Brutal Death Metal/Goregrind μουσική. Οι Smothered Bowels είναι μια Ρώσικη μπάντα πολύ νέα στον χώρο, που υπηρετεί το συγκεκριμένο είδος. Πιο συγκεκριμένα μας έρχονται απο την παγωμένη Μόσχα.
   Μουσικά θα έλεγα παρουσιάζουν κάποιο ενδιαφέρον, αλλά το μπλέξιμο που κάνουν με ηλεκτρονικά στοιχεία αρχής γενομένης απο το Zeta Testiculi είναι για εμένα τουλάχιστον απωθητικό. Πείτε της Ζέτας να ασχοληθεί καλύτερα με το Rouk Zouk και να αφήσει τα πολλά πολλά. Παρότι στο συγκεκριμένο είδος επικρατεί συνήθως ένα χάος, σε αυτή την περίπτωση έχουμε καθαρά εκφραζόμενες κιθάρες, αρκετές φορές απο τους Sektant και Vaarwel. Χωρίς να το καταλάβω έχω φτάσει στο όγδοο κομμάτι(Microwave Rape Conveyor) απο τα 26 που έχει σύνολο ο δίσκος, και νόημα δεν έχω βγάλει, και κάτι μου λέει πως έτσι θα πάει μέχρι το τέλος.
   Ένα καλό λόγο που ετοιμαζόμουν να πω, θα τον πω παρόλο που δεν είναι για φυσικό πρόσωπο.
Την καλύτερη δουλειά μέχρι στιγμής την κάνει το drum machine, εκτός φυσικά απο τους κιθαρίστες που προσπαθούν και αυτοί όσο μπορούν να σώσουν την κατάσταση. Τα φωνητικά του “Insane” με κάνουν να αισθάνομαι, σαν να βρίσκομαι σε κάποιο χοιροστάσιο, μέσα σε όλη αυτή την κτηνοδία έρχεται το λογοπαίγνιο, Something Wicked This Way Cums, το οποίο διαθέτει το μελωδικότερο solo στην κιθάρα, που έχει το album. Το drum machine βοηθάει πολύ εδώ, παρόλα αυτά γνώμη μου είναι πως ούτε για πλάκα δεν θα έπρεπε να ακουμπάει κανείς, καν τον τίτλο απο τέτοια δημιουργήματα, εις ένδειξη σεβασμού στους μεγάλους Iced Earth. Αλλάζοντας μία λέξη το έσωσαν, αλλά δεν είναι και δύσκολο να καταλάβει κανείς απο που τον εμπνεύστηκαν.
Το Smoking Cumshotgun, ανοίγει με ξυλίκι, το οποίο σαν να βγαίνει απο cartoon, πέρα απο τα γουρουνίσια φωνητικά του “Insane” πάλι το drum machine κάνει ότι μπορεί για να σύρει και τα υπόλοιπα όργανα, να βγει και αυτό το κομμάτι.Αυτό που εγώ συμπεραίνω, είναι οτι ακούσαμε κάτι σε φάση κωμωδία/cartoon/κακόγουστο αστείο?Κάτι τέλος πάντων απο τα παραπάνω.Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει όταν έχεις τόσο λίγα πράγματα να πεις, να τραβήξεις τόσο πολύ το σχοινί στα 26 κομμάτια.
   Ευχαριστώ τα παιδιά απο την Μόσχα, με δίδαξαν πως ποτέ δεν πρέπει να κρίνω έναν δίσκο ως κακό, γιατί κάπου εκεί έξω υπάρχει πάντα κάτι χειρότερο. Κυκλοφόρησε απο την Bizarre Leprous Production στις 26 Οκτώβρη. Θα έλεγα να το αποφύγετε όπως ο διάολος το λιβάνι.

Copyright 2024. All Right Reserved.