ENFORCER - Zenith

ENFORCER - Die For The Devil (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

ΣΩΜΑ ΑΤΣΑΛΕΝΙΟ ΠΝΕΥΜΑ UNDERGROUND

Οι δυναμικοί συνεχιστές του γνήσιου ατσαλιού, πες το και αγνό, ατόφιο heavy metal, και κάποτε καλά κρυμμένο underground ‘’Diamond’’, οι Σουηδοί Enforcer επέστρεψαν με τον πέμπτο τους δίσκο ο οποίος κυκλοφορεί από την Nuclear Blast και τιτλοφορείται ‘’Zenith’’. Διαδέχθηκε το προ τεσσάρων χρόνων, αρκετά καλό, ‘’From Beyond’’. Ενώ έχουν περάσει ακριβώς εννιά χρόνια από το προαναφερθέν ‘’Diamond’’, που έκανε τρομερή αίσθηση στους underground κύκλους αλλά και ιδιαίτερα στην χώρα μας, κάνοντας τους Enforcer πολύ μα πολύ αγαπητούς. Αν και δεν είμαι ιδιαίτερα οπαδός αυτού του δίσκου, πιστεύω ότι έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε το πώς και πόσο έχουν αλλάξει οι Enforcer σε αυτά τα χρόνια.

Ο κιθαρίστας (rhythm) και τραγουδιστής Olof Wikstrand είναι ένας από τους κλασικούς κρίκους της πορείας των Enforcer σε αυτούς τους πέντε δίσκους. Όπως και ο τυμπανιστής Jonas Wikstrand. Παλιό μέλος και ο μπασίστας Tobias Lindqvist. Φρέσκος στους Enforcer είναι ο (lead) κιθαρίστας Jonathan Nordwall. Στα μουσικά τώρα, οι Enforcer, μας είχαν δώσει δύο εξαιρετικά δείγματα, με το ‘’Die For The Devil’’, με το απότομο μπάσιμο και την εθιστική μελωδία. Παίζει και στα Ισπανικά. Αλλά και το επίσης εθιστικό  hard rock meets true metal, ‘’Searching for You’’.  Έτσι η αναμονή για το ‘’Zenith’’ ήταν μεγάλη. Έχοντας ακούσει τον δίσκο πέντε – έξι φορές μπορώ να πω πια με σιγουριά ότι τις δικές μου προσδοκίες τις δικαίωσε. Δεν ξέρω αν το ίδιο έγινε και με τους σκληροπυρηνικούς  οπαδούς τους. Γιατί η ζωή συνεχίζεται, τα πράγματα εξελίσσονται και το αυτό ισχύει και για τους Enforcer. Από τα δυο ήδη γνωστά, αλλά και από το ‘’From Beyond’’, το είχαμε πάρει πρέφα αυτό. Καθώς ακούγονται να ελάττωσαν, ανεπαίσθητα, την metalική πυκνότητα και να πύκνωσαν αισθητά την μελωδία. Υπάρχουν και οι αναφορές – αναδρομές στους πρώτους δίσκους τους. Όπως: το ‘’Zenith of the Black Sun’’, το ‘’The End Of The Universe’’ ή το πάμε να αρμενίσουμε στα πέλαγα ‘’Sail On’’ και το βαρεθήκαμε το υποκριτικό φως, ‘’Forever We Worship the Dark’’.  Σε αυτό το μοτίβο, με ολίγο Αμερικάνικο metal, το ‘’One Thousand Years Of Darkness’’ και το ‘’Thunder And Hell’’ που περνάει καλπάζοντας. Αλλά και το bonus track  ‘’To Another World’’. Έχουν και τις ωραίες, ευαίσθητες power ballads, το ‘’Regrets’’. Και το ‘’Ode To Death’’ που ανεβάζει ρυθμό από κάποια στιγμή και μετά.

 Πιστεύω ότι οι Enforcer θέλουν με το ‘’Zenith’’ να δείξουν το καλλιτεχνικό και δημιουργικό τους οίστρο, φτιάχνοντας κομμάτια εξαιρετικά, που αφήνουν τα σημάδια τους εύκολα, με τις πρώτες τους ακροάσεις, στον καθένα μας. Και δεν το έχουν φτάσει ακόμα. Το zenith τους.

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.