My Dying Bride - The Ghost of Orion

MY DYING BRIDE - Your Broken Shore (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΣΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ

Το μαύρο τυπικά δεν είναι χρώμα, λένε. Είναι η παντελής έλλειψη χρώματος. Η απουσία του φωτός, το σκοτάδι δηλαδή. Στην μουσική αυτό πάνω – κάτω ισχύει με μουσικές σκοτεινές που εγκλωβίζουν, σαν τεράστιες μαύρες τρύπες το φως και αντανακλούν αυτό το μαύρο από την ψυχή, τα τάστα, τα πλήκτρα, την φωνή στις καρδιές μας. Εδώ έρχονται οι My Dying Bride. Τριάντα χρόνια με κομμάτια για μαύρες στιγμές και φωτεινές ελπίδες, που τις απομονώνουν στα λίγα, κάποιες φορές πολλά, λεπτά των κομματιών τους.

Ο Aaron  Stainthorpe, ο Χριστός και ο Οιδίποδας στην ίδια ψυχή, στα ίδια λόγια και νότες που γράφει και στον τρόπο που τις αποδίδει στους δίσκους και την σκηνή. Παντοτινά μαζί του χαρίζοντας νότες και αρμονικά μελαγχολικές μελωδίες ο κιθαρίστας Andrew Craighan. Εδώ για ακόμα μια φορά μαζί τους στο μπάσο η Lena Abe, στο βιολί και τα πλήκτρα ο Shaun Macgowan. Νέα μέλη, καλορίζικοι, ο κιθαρίσταςNeil Blanchett και ο τυμπανιστής Jeff Singer, που έχει παρουσία και σε Paradise Lost. Με τους My Dying Bride διαχρονικά το μαύρο σταμάτησε να είναι η έλλειψη χρώματος  αλλά απέκτησε χρωματική διάσταση σε ένα φάσμα θλίψης και χαράς, απόγνωσης και ελπίδας αδιέξοδων και προσανατολισμού. Και εδώ στο δέκατο τέταρτο βήμα τους ‘’The Ghost of Orion’’, μετράω και το Θεϊκό ‘’Evinta’’, αυτό το βιώνουμε στο μέσα μας με το ‘’Your Broken Shore’’ να μας έχει προϋπαντήσει καιρό τώρα, όπως και το βιωματικό για τον Aaron ‘’Tired Of Tears’’. Η βάση για τους My Dying Bride είναι απάτητο άβατο για τους άλλους, γιατί τριάντα χρόνια τώρα με την αυθεντικότητα τους βγάζουν την αλήθεια τους, χωρίς να ωραιοποιούν ή να δραματοποιούν αυτά που εξιστορούν, ξορκίζοντας κακό, κακές στιγμές και δαίμονες. Το ‘’The Ghost of Orion’’ είναι ο πρώτος δίσκος των My Dying Bride μακριά από την μητρόπολη Peaceville και στην πιο κοσμική γειτονιά της Nuclear Blast. Αυτό με φόβισε κάπως, πιστεύοντας ότι δύσκολα θα ταίριαζαν με τον κόσμο της, αλλά το ‘’The Ghost of Orion’’ μου απάντησε αποστομωτικά. Και το έκαναν με κομμάτια σαν τα  ‘’To Outlive The Gods’’ και τα τιτάνια ‘’The Long Black Land’’, ‘’The Old Earth’’. Ακόμα το ‘’The Solace’’ φέρνει πολύ σε Dead Can Dance και το ορχηστρικό επιμύθιο ‘’Your Woven Shore’’, κλείνει ωραία ότι άνοιξε το ‘’Your Broken Shore’’.

Καλή αντάμωση σε όλους μας στις πολλές ακροάσεις του ‘’The Ghost of Orion’’. Και σε κάμποσο καιρό, καλή αντάμωση και μαζί τους για μια την τέταρτη τους εδώ εμφάνιση.

Τελικά για ακόμη μια ακρόαση δίσκου των My Dying Bride,  το μαύρο απέκτησε χρώμα που πλημύρισε το μέσα μας και μας παρέσυρε στο άπλετο φως.

 

Copyright 2024. All Right Reserved.