Trexi Kati? - Αντριλα, Αξιοπρέπεια, Ανθρωπιά

...Τρέχει Κάτι;

Με μία μπάντα που παρά τον σαρυτικό τους χαρακτήρα, ξεχειλίζουν από ταλέντο, αρκεί να δει κάποιος την πορεία των μελών της στην εγχώρια σκηνή κι εξηγούμαι, Sir Fanouris εκ των συνθετών των RandomWalk, ο Sir Orestis του οποίου είναι το δισκογραφικό του ντεμπούτο και ο Sir George που είναι ένας από τους Ανώριμους. Το όνομα τους είναι με κεφαλαία και greeklish για να δείχνει πιο «κακό». Ποιοί είναι όμως: Κάπως έτσι μας διηγούνται οι ίδιοι την ιστορία τους....

Το σωτήριον έτος 2003 Π.V, (προ Veneficus) οι Sir Fanouris de Kargakon και Sir Orestis von Verigal, απο την κορυφή του Ψηλορείτη ξεκίνησαν κάτι νέο. Αυτό ήταν μια ομαδική προσπάθεια κοινωνικής κατακραυγής, όπως οι δύο ήρωες την αποκάλεσαν. Πήραν τα άλογα και τα σπαθιά τους και κολλημένοι στην κίνηση της Λ.Αθηνών, απογοητευμένοι απο τις συμφοιτήτριες τους, όρμησαν στην μεγάλη μάχη με την βοήθεια του Μπαζοwarrior. Η μάχη κερδήθηκε, παρ'ολα αυτά ενοχλητικοί τύποι με αυτοκίνητα εξακολουθούσαν να κάνουν θόρυβο και να είναι κάγκουρες, έτσι ξεκίνησε η επόμενη μάχη σταθμός. Περνώντας τα χρόνια οι βάρδοι όλου του κόσμου τραγουδούσαν σε κάθε ευκαιρία τα κατορθώματα των TREXI KATI?

Όπως προείπα το album έχει κατά βάση σατυρικό χαρακτήρα κι αποτελείται από δεκαπεντέ τραγουδιά, παρ’όλα αυτά οι συνθέσεις είναι προσεγμένες και ευφάνταστες. Λόγω ύφους, κάποιος μπορεί να περιμένει να είναι προχειροδουλειά, τουναντίον η παραγωγή είναι αρκετά καλή και προσεγμένη κι έχει γίνει από τον Sir Fanouris όπως και η μίξη, ενώ το mastering το έχει επιμεληθεί ο John Mcris των Ανώριμων. Θεματολογικά ο δίσκος περιέχει από αυτοσαρκασμό μέχρι και καυτηριασμό υπαρκτών καταστάσεων. Σε πολλά τραγούδια κάποιος θα αναρωτηθεί, γιατί ρε παιδιά τόσο ωραία σύνθεση δεν την κάνατε κανονικό τραγούδι; Ξεχωρίζουν η εισαγωγή του δίσκου,το «ΕΣΥ», όπου είναι σαφης η πρόσθεση τους να καυτηριάσουν την εγχώρια έντεχνη σκήνη. «Μπουχέsavron»  όπου κατά βάση αυτοσαρκάζουν το πάθος για το D&D και ως παίχτης RPG ο ίδιος, τολμώ να πω ότι το κάνουν πολύ εύστοχα, θυμίζοντας κάτι από Amon Amarth. Ακόμα το «Ikariotikum», φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεται να περγράψω περαιτέρω, η φήμη που τους θέλει να το έγραψαν χορεύοντας, κρίνεται 100% αληθής.Το «Κρητικό Power» όπου  μπαίνουν οι Rhapsody μέσα τους και το απότελεσμα είναι μία μαντινάδα σε Power Metal ρυθμό, highlight η παραδοσική προφορά με την οποία τραγουδούν τους στίχους. Προσωπικό αγαπημένο το έπος «Οι Πεταλούδες είναι Σκατά»,το καλύτερο τραγούδι του album, σε depressive black metal ατμοσφαίρα. Ένα τραγούδι το οποίο προσπαθεί να πλησιάσει το πρώτο κύμα black metal, για αυτόν τον λόγο το έχουν γράψει στην τουαλέτα τους, έχω δει και φωτογραφία.  

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι αν έχεις ταλέντο μπορείς να κάνει και χαβαλέ με μουσική, χωρίς να βρίζεις σε κάθε στίχο, μα πάνω απ’όλα με κάνει ανυπομωνώ για το πρώτο album των For The Fallen, το οποίο αποτελεί την σοβαρή πλευρά των Τρέχει Κάτι; Ή όπως λένε οι ίδιοι «το σχήμα για ξέπλυμα του μαύρου χρήματος».

Υγ: Δεν είναι τίποτα τυχαίοι, υπάρχουν από το 2003!

Ρε view από το Γιώργο Τρισκατάρατο Ξιφαρά! 

 

Line-up

Sir Fanouris de Kargakon Of  the Everburning Kindom of Deerport – Κιθάρα, Φωνή
Sir Orestis von Verigal the Dark Sorcerer of Arafin – Κιθάρα, Φωνή
Sir George McTzil Of The Great Vast Forest – Μπάσο

Copyright 2018. All Right Reserved.