DECIPHER - Of Fire and Brimstone

Decipher - Fire and Brimstone

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΘΕΙΑΦΙ

Οι Decipher, από εδώ την Αθήνα, αποκρυπτογράφηση στα ρωμέικα, είναι μια φρέσκια μπάντα, από αυτές που συχνά ξεπηδούν και σχεδόν πάντα μας δείχνουν την άνοδο της Ελληνικής σκηνής, ειδικά στον ακραίο ήχο. Από το 2017 το παλεύουν, στον χώρο του black/death και εδώ και λίγες μέρες δημιούργησαν και κυκλοφόρησαν, ανεξάρτητα, σε cd και ψηφιακά, το ep ‘’Of Fire and Brimstone’’.

‘Ένα ορχηστρικό intro, ‘’Prolusio’’, μας ανοίγει την πόρτα και το κάνει με μια σκοτεινή μελωδία, για τον μαύρο μουσικό κόσμο των Decipher. Όταν όμως πια η πόρτα κλείσει πίσω μας, χάος έρεβος μέσω black βορβορώδους φωνής και thrash/black/death ήχου από τα παλιά με κάποια καινούρια στοιχεία. Ακούς και παλαιούς Rotting Christ, ακούς ανεπαίσθητα και Deathspell Omega. ‘’Unobstructed Sequence of Disorder’’ μες την φωτιά, ‘’Fire and Brimstone’’, μες το κατήμαυρο θειάφι και ‘’Outlaws of the Dynasty’’, με ψήγματα μελωδίας και κάπως έτσι τα δέκα έξι λεπτά και κάτι δευτερόλεπτά του ‘’Of Fire and Brimstone’’ τελειώνουν.

Οι Decipher δεν πάνε, τουλάχιστον στα πρώτα τους βήματα, να ανακαλύψουν τον τροχό. Αλλά αυτό που μας δίνουν στο ep ‘’Of Fire and Brimstone’’ έχει πάθος, αγάπη για αυτόν τον ακραίο ήχο, μεράκι, ικανότητα και σαφή δείγματα ότι μπορούν στο μέλλον να μας απασχολήσουν, με τις ολοκληρωμένες δουλειές που αναμένουμε να μας δώσουν.

Copyright 2024. All Right Reserved.