Leather - Shock Waves: 30 Years Heavy

all your neon - Leather

‘’ΔΑΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΥΜΜΑΤΑ’’ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Οι Leather είσαν από τις πρώτες female fronted metal bands. Βασικά όμως είναι μια heavy metal band. Όποιος ή όποια και αν τραγουδάει. Ξεκίνησαν το πίσω στο 1989 και σχεδόν άμεσα μας έδωσαν τα πρώτα δείγματα αγάπης τους στο heavy metal με τον πρώτο δίσκο ‘’Shock Waves’’. Και σχεδόν τριάντα χρόνια μετά κυκλοφόρησαν το ‘’II’’. Το ‘’Shock Waves’’ τώρα ως ‘’Shock Waves: 30 Years Heavy’’ επανακυκλοφορεί σε βυνύλιο από την Pure Steel.

Στο άκυρο ερώτημα, αν οι γυναίκες μπορούν να εκφράσουν σκληρές μελωδίες, να τραγουδήσουν heavy, να ανασάνουν metal, η απάντηση είναι, αν το λέει η περδικούλα τους, ναι. Δηλαδή ότι ισχύει, πάνω κάτω, και για τους άνδρες. Η Leather Leone που είναι και στους τρομερούς Chastain, δαμάζει αντρίκιες φωνές με την δική της. Της δίνουν όμως αντρίκιες αβάντες ο κιθαρίστας Michael Harris, ο ντράμερ, πέρασε και από King Diamond, John Luke Hebert και ο μπασίστας David Harbour. Και οι δυο στο rhythm section των Chastain. Συμμετέχει και ο David T Chastain. Τι διάολο πια. Στο ‘’Shock Waves: 30 Years Heavy’’, κομμάτια που ζουν, έστω και υπογείως μέσα στον χρόνο, όπως τα ‘’All Your Neon’’, ‘’The Battlefield Of Life’’, ’’Shock Waves’’, ‘’In A Dream’’, ‘’Something In This Life’’ στην πρώτη πλευρά. Και ‘’Diamonds Are For Real’’, ‘’It's Still In Your Eyes’’, ‘’Catastrophic Heaven’’ και ‘’No Place Called Home’’, στην δεύτερη πλευρά. Συν δυο demo tracks. 

Ωραία πρωτοβουλία – προσπάθεια της Pure Steel Records, να μας δείχνει σε μας ότι λησμονήσαμε ή δεν είχαμε προσέξει καν από τότε. Και να δείχνει και στους νέους φίλους, το ατόφιο heavy metal.  Ααα, αν και οι περισσότεροι που διαβάζεται αυτό το κείμενο είμαι σίγουρος ότι τους κατέχετε, όσοι δεν, τσεκάρετε άμεσα τους γίγαντες Chastain.

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.