THE HAUNTED - Strength in Numbers

…το ξερό τους το κεφάλι make them do it

  …παράφραση κοινοτυπίας πιο συχνής και από επαναλήψεις του ‘’Ρετιρέ’’ για όταν θέλουμε να βάλουμε ένα τίτλο για τους Σουηδούς melodic death, groove metal, The Hounted,  και ότι άλλο πια παίζουν. Σε λίγες μέρες κυκλοφορούν τον ένατο δίσκο τους, μέσω της Century Media Records, με τίτλο Strength in Numbers. Τρία χρόνια μετά το μετριότατο Exit Wounds.

  Ο μπασίστας, Jonas Björler, και στους At The Gates Exit Wounds, και ο κιθαρίστας Patrik Jensen, αμφότεροι ιδρυτικά μέλη μαζί με τον ‘’έχω παίξει παντού’’ ντράμερ Adrian Erlandsson…και αυτός από το 1996, αλλά έφυγε για πολλά χρόνια, και επέστρεψε το 2013, ο κιθαρίστας   Ola Englund, και αυτός από το 2013…αντικαταστάτης του Anders Björler, και ο τραγουδιστής Marco Aro, είναι το τωρινό line up των The Haunted.

  Το Strength in Numbers ξεκινάει με το Fil The Darkness With Black, με ακουστικές κιθάρες, κάτι που γρήγορα αλλάζει με πιο γρήγορες κιθάρες, κάτι που συνεχίζεται πιο έντονα και πιο grooveάτα στο Brute Force. Αυτά τα κοφτά riffs, σε στιγμές μπαίνουν όμορφα μελωδικά solos, η grooveα, τα θυμωμένα φωνητικά, το δυναμικό και εύστοχο ντράμινγκ, κατακλύζουν και επαναλαμβάνονται και στα σαράντα περίπου λεπτά του Strength in Numbers κάνοντας την ακρόαση κομματάκι βαρετή.

 Το πρόβλημα είναι ότι για σαράντα περίπου λεπτά έχουμε το ίδιο μοτίβο, με λίγες ακουστικές ενέσεις, κυρίως στις αρχές των κομματιών, σε μέτριες συνθέσεις, που δεν σου μένει καμιά από αυτές.  Και όλα αυτά χωρίς να είναι και με την καλύτερη δυνατή παραγωγή.

 Οι οπαδοί του ήχου και των The Haunted ας το τσεκάρουν, σίγουρα δεν θα βρουν αυτά για τα οποία  είχαν αγαπήσει την μπάντα στο παρελθόν, αλλά ίσως κάποια από τα καινούρια στοιχεία αναμεμιγμένα με όσα έχουν κρατήσει από το παρελθόν, μπορεί να τους κάνει να τους αρέσει το Strength in Numbers.

Copyright 2024. All Right Reserved.