NWOTHM ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ

Το NWOTHM (New Wave Of Traditional Heavy Metal) είναι ένα νέο μουσικό ρεύμα, αποτελείται από συγκροτήματα που τα μέλη τους προσπαθούν να αναβιώσουν το συναίσθημα και την ατμόσφαιρα του HEAVY METAL της δεκαετίας του 80.
Αρχικά υπήρχε αμφιβολία για το κατά πόσο θα είχε αυτή η έμπνευση αντοχή στον χρόνο, ακούστηκαν αμφιλεγόμενες προβλέψεις, και τελικά επικράτησαν οι πιο αισιόδοξες που ήθελαν αυτή η σκηνή να τελειώσει άδοξα αλλά να διευρυνθεί, δίνοντας περισσότερο χώρο σε νέα συγκροτήματα να εκφραστούν.

Η ιδιαιτερότητα του NWOTHM είναι αρχικά η αγνότητα της δημιουργίας, η νοσταλγία για μία εποχή που κάποιοι γνώρισαν πολύ αργότερα μέσα από θρυλικά άλμπουμ της δεκαετίας του 80 και τραγούδια που τους έχουν στοιχειώσει.
Αυτή η μουσική δεν μπορεί να είναι επιτηδευμένη, αν δεν έχει το μαγικό συστατικό του HEAVY METAL της δεκαετίας του 80, θα γίνει αντιληπτό και θα απορριφθεί στο πρώτο κιόλας άκουσμα.

Μερικές από τις πρώτες μπάντες που ξεκίνησαν το εγχείρημα, είναι οι Σουηδοί Enforcer, οι Καναδοί Skull Fist, οι Steelwing, Air Raid, Cauldron, Portrait, Stallion, Katana, White Wizzard, αν και υπήρχαν αρκετά συγκροτήματα πριν από τις αρχές και τα μέσα του 2000 που φλέρταραν με τον κλασσικό ήχο, αλλά ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις που εντελώς τυχαία θα έπεφταν στην αντίληψη του κόσμου.   

Κάθε εβδομάδα θα υπάρχει ανάρτηση στην ιστοσελίδα που θα αφορά το NWOTHM με επιλογές από τις πολλές μπάντες που συμμετέχουν στην νέα αυτή σκηνή.

ENFORCER - FROM BEYOND

 

BLACKSLASH - STEEL STALLIONS

 

STALLION CANADIAN STEELE

 

BLIZZEN - PEACE IS FOR THE WEAK

 

SKULL FIST - YOU 'RE GONNA PAY

 

KATANA - KUBILAI KHAN

 

AMBUSH - DESECRATOR

 

SATAN'S HALLOW - CHOIR OF THE CURSED

 

NIGHT - FIRE AND STEEL

 

ACCELERATOR - BY THE BLADE (GR)

 

DEMOLITION TRAIN - WRECKING CREW (GR)

 

CRIMSON FIRE - ONLY THE BRAVE (GR)

 

HITTEN - RUNNING OVER FIRE

 

SPACE VACATION - MORE IS MORE

 

HIGH SPIRITS - NEVER GOING BACK

Copyright 2024. All Right Reserved.