ΠΡΟΑΚΡΟΑΣΗ ΔΙΣΚΟΥ: DIVINER - REALMS OF TIME

Με μεγάλη χαρά δεχτήκαμε την πρόσκληση των Diviner για την προακρόαση του νέου, δεύτερού τους δίσκου ο οποίος θα ονομάζεται Realms Of Time και πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 7 Ιουνίου από την Ulterium Records. Η παρουσίαση έλαβε χώρα στον φιλόξενο και γνωστό μας πλέον χώρο των Devasoundz Studios του Φώτη Benardo, εκεί δηλαδή που υπό την εποπτεία του ηχογραφήθηκε το Realms Of Time. Μέσα σε ευχάριστο και χαλαρό κλίμα και με την παρουσία πολλών εκπροσώπων metal μέσων ενημέρωσης, το Realms Of Time «ξεδιπλώθηκε» και μας αποκαλύφθηκε και αν και φυσικά είναι δύσκολο με μια ακρόαση να συγκρατήσεις λεπτομέρειες, είναι εύκολο από την άλλη να καταλάβεις με την μία αν αυτό που άκουσες σου άρεσε ή όχι.

DSC02201.JPG

Ναι, το Realms Of Time άρεσε στον γράφοντα, καθώς μιλάμε για έναν δίσκο ο οποίος καταρχάς αφήνει με άνεση πίσω του το κατά τα άλλα πολύ καλό ντεμπούτο της μπάντας Fallen Empires. Σχεδόν κατά 100% βελτιωμένες συνθέσεις, άψογο παίξιμο από όλους τους μουσικούς και με φοβερή ισορροπία μεταξύ των οργάνων αλλά και υπέροχες φωνητικές ερμηνείες από τον Γιάννη Παπανικολάου ο οποίος τολμώ να πω ότι δείχνει να βρίσκεται στην καλύτερη του φάση, έχοντας ένα απόλυτα αναγνωρίσιμο ύφος. Μου άρεσε επίσης το ότι η ισορροπία των κομματιών δεν χαλάει ούτε όταν η φωνή ή οι κιθάρες ή ακόμα και το μπάσο και τα τύμπανα βγαίνουν σε σημεία πιο «μπροστά» και παίρνουν το καθένα τα highlights τους, καταφέρνοντας, πέρα από το να αναδείξουν πόσο καλοί μουσικοί είναι οι Diviner, να δώσουν μια όμορφη ποικιλία στον δίσκο. Μια ποικιλία η οποία τονίζεται περισσότερο από το ύφος των κομματιών το οποίο έχει συχνές μικρές εναλλαγές, τόσο όσο χρειάζεται ώστε να μην γίνει μονότονος αλλά και να διατηρήσει μια συνοχή στο ύφος του, μαζί με την σφραγίδα του ήχου των Diviner.

Έχουμε λοιπόν τόσο in your face κομμάτια όπως το The Earth, The Moon, The Sun (το hit(;) του δίσκου) ή το Cast Down The Fire (με το σχεδόν… απειλητικό του riff), όσο και εξαιρετικά δείγματα μελωδικού heavy σαν το όμορφο Beyond The Border ή το υπέροχο Time. Κερασάκι στην τούρτα το ιδιαίτερο Stargate που κλείνει ιδανικά τον δίσκο εν είδη κάθαρσης μετά από ένα περιπετειώδες ηχητικό ταξίδι, με το όμορφο ακουστικό του intro και την ταξιδιάρικη ατμόσφαιρά του που μου θύμισε το feeling κομματιών όπως το The Healer των Primal Fear.

Όλα αυτά βέβαια δοσμένα μέσα από μια εξαιρετική παραγωγή από τον Φώτη Benardo (ο οποίος έκανε και την μίξη), η οποία βγάζει έναν ήχο ο οποίος από την μία αφήνει τα τραγούδια να «αναπνεύσουν» χωρίς να τα κρύβει πίσω από κάποιον «ηχητικό τοίχο» ενώ από την άλλη μοιάζει να βρίσκει μια χρυσή τομή ανάμεσα σε κλασσικές, αναλογικές παραγωγές της δεκαετίας του 80’ και τον σύγχρονο power metal ήχο. Ναι, το Realms Of Time είναι δυναμικό, είναι μελωδικό, είναι ταυτόχρονα «παλιό» και «νέο» χωρίς να ακούγεται παλιομοδίτικο ή… προοδευτικό, είναι τελικά ένας heavy/power metal δίσκος που σέβεται τις ρίζες του αλλά κοιτάει στο σήμερα και μας καλεί να τον απολαύσουμε χωρίς ενοχές ή προκαταλήψεις. Υπομονή λοιπόν μέχρι τις 7 Ιουνίου.

Το tracklisting του Realms Of Time:

1. Against The Grain

2. Heaven Falls

3. Set Me Free

4. The Earth, The Moon, The Sun

5. Cast Down In Fire

6. Beyond The Border

7. King Of Masquerade

8. Time

9. The Voice From Within

10. Stargate

55554371_1236795396478114_1691820848056369152_n.jpg

Το mastering του δίσκου έγινε από τον Henrik Udd (Powerwolf, Hammerfall, Myrath) ενώ το πολύ όμορφο εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Jan Yrlund (Battle Beast, Apocalyptica, Korpiklaani).

Η σύνθεση των Diviner:

Γιάννης Παπανικολάου: Φωνητικά

Γιώργος Μαρούλης: Κιθάρα

Κώστας Φίτος: Κιθάρα

Ηρακλής Μπουζιώτης: Μπάσο

Φραγκίσκος Σαμοΐλης: Τύμπανα

 

Ανταπόκριση: ΛάμπροςMetalshockΠανέτας

Copyright 2024. All Right Reserved.