Reviews

November 16, 2018

Οι Final Breath από την Γερμανία παίζουν με μανία το thrash/death  metal τους που πάει πολύ κοντά σε αυτό των Sodom, στα πρώτα χρόνια αλλά και στους δυο τελευταίους δίσκους των Sodom. Και τώρα μετά από δέκα τέσσερα χρόνια από τον προηγούμενο δίσκο τους ‘’Let Me Be Your Tank’’ κυκλοφορούν μέσω της Metalville τον τέταρτο ολοκληρωμένο δίσκο τους φέροντα τον τίτλο ‘’Of Death And Sin’’’

November 15, 2018

Βαρύ, ογκώδες, ισοπεδωτικό και groovάτο… έτσι θα το περιεγραφα το δεύτερο άλμπουμ των Full House BC που βγαίνει 16 Νοέμβρη στην κυκλοφορία από την ROAR. Οι FULL HOUSE σε μια γεματή κυκλοφορία που άργησε πολύ από το πρώτο τους άλμπουμ παίρνουν τα πράγματα σοβαρά και σερβίρουν αυτό ακριβώς που ξέρουν καλά groove metal με πιασάρικες μελωδίες, όμορφα μελωδικά περάσματα και liveάτα riff. Για αυτούς που δεν είχαν καμία επαφή με τη μπάντα συναυλιακά θα ακουστεί τεράστια η διαφορά από το πρώτο στο δεύτερο άλμπουμ.

November 15, 2018

Δεν θα το κρύψω. Κρύβω μεγάλο θαυμασμό για το πρόσωπο του Chris Black. Ο τύπος αναπνέει metal εδώ και δεκαετίες. Χωμένος παντού, έχει παίξει σε δεκάδες μπάντες και πολλές φορές διαφορετικά όργανα.  Pharaoh (από εκεί τον πρωτοέμαθα, U.S. Power Metal που κόβει κεφάλια), Dawnbringer, High Spirits, Superchrist  κ.α. Και όχι μόνο παίζει διαφορετικά όργανα, αλλά είναι και ο βασικός συνθέτης. Ο 40χρονος Αμερικανός  έχει επίσης δημιουργήσει τέσσερις δισκογραφικές εταιρίες καθώς επίσης είναι και συντάκτης στο Metal Maniacs με το ψευδώνυμο Professor Black.

November 13, 2018

Και τώρα που πέρασε ο καιρός και δεν υπάρχει ίχνος αρχικού ενθουσιασμού, ας ασχοληθούμε με τον καλύτερο Ελληνικό δίσκο του 2018. Sacral Rage κύριοι. Περηφάνια από αυτούς για το υλικό τους, περηφάνια και από εμάς. Για ποιο λόγο; Διότι χρόνια από τώρα στο μέλλον όταν θα μιλάμε για ένας από τους καλύτερους δίσκους που έχουν κυκλοφορήσει, ένας εξ΄αυτών θα είναι από τα πάτρια εδάφη. Πόσο μάλλον σε ένα είδος που γενικότερα δεν είναι διαδεδομένο στην Ελλάδα (μιλάω για μπάντες και ΟΧΙ για ακροατές).

November 11, 2018

Οι Grande Royale είναι μια hard rock (‘n’ Roll ) μπάντα από την Σουηδία, από αυτές που ξεπετάχτηκαν σαν μανιτάρια την τελευταία δεκαετία και παίζουν αναδρομικούς ήχους. Επιρροές από την 70ς ροκ σκηνή του Detroit και την 90ς Σκανδιναβική ρο σκηνή με πάμπολλες πιασάρικες μελωδίες. Το ντεμπούτο των Grande Royale ήρθε λίγο μετά την γέννηση της μπάντας το 2014 με το αυτοχρηματοδοτούμενο (και μόνο σε βινύλιο) ‘’ Cygne Noir’’ ενώ ένα χρόνο μετά ακολούθησε το επίσης αυτοχρηματοδοτούμενο (και πάλι μόνο σε βινύλιο μιας και είναι μερακλήδες) ‘’ No Fuss - A Piece By Resolute Men’’.

November 11, 2018

Μπορεί η ενασχόληση με τους Dead Can Dance να θεωρείται από πολλούς εξωσχολική για το Metal Zone διαδικασία. Είναι όμως? Είναι να ασχολείσαι με ΜΟΥΣΙΚΗ, που ομορφαίνει τις ζωές όσων ακούνε αυτή την υπέροχη μπάντα από την Αυστραλία.

Ο Brendan Perry και η Lisa Gerrard υπογράφουν τα επτά κομμάτια του ‘’Dionysus’’ το οποίο κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από την PΙΑΣ Recordings και είναι το ένατο στούντιο άλμπουμ τους, έξι χρόνια μετά το όγδοο ‘’Anastasis’’.

November 11, 2018

Gnosis. Όνομα παρμένο από την ελληνική γλώσσα για τους Φλοριδιανούς. Το ίδιο και οι επιρροές τους. Death/Black Metal με ξεχωριστό ήχο, σαν αυτό που είχαν οι Έλληνες και Βραζιλιάνοι στα 90ς. Γι αυτούς που αρέσκονται σε ήχους σαν αυτό των Varathron, Mystifier, Thou Art Lord, Rotting Christ κτλ, οι Gnosis είναι ότι πρέπει.  Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2013 και παρέδωσε το ντεμπούτο του (The Third- Eye Gate) το 2015 μέσω της Nuclear War Now!!, το οποίο με άφησε και πλήρη ευχαριστημένο. Τρία χρόνια αργότερα, έρχεται το ‘’Offering Of Seven’’, ακόμα καλύτερο στα αυτιά μου.

November 10, 2018

Μια πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά μας έρχεται εδώ από τους Αθηναίους Building Chaos. Μια δουλειά που ενώ βρίσκεται ήδη ένα χρόνο εκεί έξω, μόλις λίγο καιρό πριν μας ήρθε στο Metalzone οπότε και σας την παρουσιάζουμε τώρα.

Οι Building Chaos λοιπόν υφιστανται σαν μπάντα από τα τέλη της δεκαετίας του 2000, κυκλοφόρησαν  ένα μίνι cd to 2014 και μόλις το 2017 έφτασε η ώρα και για την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά τους με τίτλο Bourbon Times.

November 10, 2018

Οι Behind The Smokescreen είναι μια σχετικά καινούργια μπάντα που μας έρχεται από τα Ιωάννινα. Δημιουργήθηκαν το 2013, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους Age Of Corruption το 2015 και φέτος κυκλοφορούν το EP τους με τίτλο Scars Within.

November 09, 2018

Σκεφτόμουν πως αν ο Γέροντας Παϊσιος, μεγάλη η χάρη του, έβγαζε μια προφητεία για το νέο άλμπουμ των Behemoth, αυτή θα ήταν η εξής: "Θα είναι extreme metal αλλά δεν θα είναι".

Ω, ναι αυτό ακριβώς. Εντάξει δεν είναι τόσο άκακο όσο το τελευταίο άλμπουμ των Dimmu Borgir, αντιθέτως είναι πιο ενδιαφέρον και έχει περισσότερα να δώσει στο μέσο οπαδό του death/black. Και αυτή είναι η καλύτερη πάσα για να ξεκινήσω να ξεδιπλώνω τις σκέψεις μου για την τελευταία κυκλοφορία των Behemoth: ο οπαδός.  

Copyright 2018. All Right Reserved.