×

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/zmetalz/public_html/includes/menu.inc).

Reviews

March 30, 2020

Η Αυστραλία είναι μεγάλη μεταλομάνα ρε αδερφέ. Δεν ξέρω το πώς και το γιατί, αλλά πολλά αγαπημένα μου συγκροτήματα έρχονται από την χώρα αυτή. Όταν, λοιπόν, έλαβα το promo των DEMONHEAD και διαπίστωσα ότι προέρχονται από την χώρα αυτή, στο μυαλό μου δημιουργήθηκαν ευχάριστοι συνειρμοί. Βέβαια τέτοιες σκέψεις δεν επηρεάζουν την κρίση μου, αφού όλα κρίνονται βάση αποτελέσματος και προσωπικού γούστου.

March 30, 2020

Ντεμπούτο από μια ακόμα καινούρια μπάντα, τους Golden Light. Το ντουέτο (άγνωστων στοιχείων) αποτελείται από τους Meghan Wood στα φωνητικά και τον E. Henderson σε όλα τα όργανα και ήχους. Το ep (33 λεπτών) ονομάζεται ‘’ Sacred Colour of the Source of Light’’ και θα είναι διαθέσιμο σε cd και βινύλιο στις 24 Απριλίου από την Iron Bonehead Productions. Ηχητικά κινούνται στο black metal, με αρκετό μυστικισμό μέσω τριών (+1 μικρότερο) επικών διαρκειών συνθέσεις. Το εξώφυλλο του cd είναι διαφορετικό από αυτό του βινυλίου και επειδή το πρώτο μου άρεσε περισσότερο, θα μπει αυτό.

March 29, 2020

Οι Βέλγοι Aborded είκοσι πέντε χρόνια εξαπολύουν τα brutal φαρμακερά βέλη τους βρίσκοντας στόχο πάνω σε άψυχα και απροετοίμαστα κορμιά που γυρνούν – γυρνούσαν άσκοπα εδώ και εκεί. Δέκα full lengths και άλλα τόσα eps, splits και demos. Τώρα μέσω της Century Media Records κυκλοφορούν ακόμα ένα ep με τον τίτλο ‘’La Grande Mascarade’’. Κυκλοφορεί σε cd και ακόμα σε μια λαχταριστή με το digipack cd, μπλουζάκι και σημαία.

March 29, 2020

Το ότι το βινύλιο αναρριχήθηκε στην κορυφή των formats, το ξέρουμε εδώ και μια δεκαετία (εγώ πάντως μεγάλωσα με cds και συνεχίζω). Τελευταία χρόνια, ζούμε την άνοδο της κασέτας. Κάποιες black metal μπάντες ήταν οι πρώτες, δεν είμαι σίγουρος αν έγινε για οικονομικούς ή αντιεμπορικούς λόγους. Ίσως και τα δυο. Πλέον πολλές μπάντες περιλαμβάνουν την κασέτα σαν εναλλακτικό φορμάτ της νέας της κυκλοφορίας  μαζί με το cd/βινύλιο όπως οι νεαροί Βέλγοι Schizophrenia (άντε πάλι με τα ίδια ονόματα).

March 28, 2020

Μια έρευνα στο διαδίκτυο θα σας κάνει να διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πολλά metal συγκροτήματα υπό το όνομα SACRILEGE. Τούτοι εδώ, όμως, πρέπει να ναι το πιο παλιό συγκρότημα που χρησιμοποίησε αυτό το όνομα. Δημιουργήθηκαν το 1982 και στην δεκαετία του 80 κατάφεραν να κυκλοφορήσουν 3 demo. Όπως καταλαβαίνετε το συγκρότημα δημιουργήθηκε την εποχή που το μουσικό κίνημα του NWOBHM ήταν στα απάνω του. Η μπάντα αναγκάστηκε να παγώσει την όποια δραστηριότητα της το 1987 για να επανέλθει στην ενεργό δράση το 2011 κυκλοφορώντας το ντεμπούτο δίσκο της.

March 28, 2020

Οι Aspidium ξεκίνησαν σαν project συγκρότημα του Γερμανού Kurt Kelderer αρχές του 2018 στο Abtsgmund. ¨Ηδη έπαιζε μπάσο για πολλά χρόνια σε κάποιες άσημες μπάντες αλλά δεν ήταν ευχαριστημένος μιας και δεν μπορούσε να εκφράσει τις προσωπικές του ιδέες. Έτσι δημιουργήθηκαν οι Aspidium. Στο project αυτό σύντομα προστέθηκε ο Ιταλός Benni Leiter. Σαν ντουέτο, κυκλοφόρησαν το 2018 το ντεμπούτο ‘’Manifest’’  με τις ηχογραφήσεις να γίνονται στο Sound Control Studio στο Meran από τον Lukas Flarer και το εξώφυλλο  από τον Dani Hofer.

March 28, 2020

Για έναν οπαδό του progressive metal, ονόματα συγκροτημάτων όπως Mindtech, πάντα θα “τραβούν” την προσοχή, και θα είναι δέλεαρ για να ακούσει κάποιος τη μουσική τους. Οι Mindtech είναι από τη Νορβηγία και έκαναν το ντεμπούτο τους το 2013 με το “Elements of Warfare”, έναν μέτριο δίσκο με κάποιες καλές στιγμές, όπως το κομμάτι “Absolution”. H μεγάλη αλλαγή στο δεύτερο άλμπουμ “Omnipresence” που μόλις κυκλοφορήσε είναι πως ο τραγουδιστής Aslak J.

March 28, 2020

Μέσα σε σκοτεινούς καιρούς τι καλύτερο από ένα καλό hard rock/metal δίσκο. Και εδώ έρχονται οι Βαυαροί Bonfire που κοντά τριάντα πέντε χρόνια τώρα βάζουν άπλετο φως με την μουσική τους. Σαράντα αν υπολογίσουμε και τον πρώτο εαυτό τους τους Cacumen. Δεν είναι ούτε απλοϊκή ούτε για χαλαλέ η μουσική των Bonfire. Λειτουργεί ευεργετικά σε ψυχή και σώμα με το hard rock feeling που διαθέτει σε όλους μας απλόχερα. Το ‘’Fistful of Fire’’ που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες από την AFM Records είναι το δέκατο ένατο full length τους, αν τα υπολογίζω καλά.

March 27, 2020

Οι Heaven Shall Burn στο καμένο από το σύμπαν 2020 επιτίθονται στα πάντα, στο σύμπαν, στον άνθρωπο με ένα διπλό δίσκο, με διπλή ονομασία, ‘’Of Truth’’ το πρώτο κεφάλαιο, ‘’Of Sacrifice’’ το δεύτερο και με γενικότερο τίτλο ‘’Of Truth & Sacrifice’’. Είναι ο ένατος ολοκληρωμένος δίσκος τους, προφανώς ο πιο φιλόδοξος και κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από την Century Media Records.

March 27, 2020

Ρε τόσο δύσκολο είναι για μια πρωτοεμφανιζόμενη μπάντα να ονομαστεί έτσι ώστε να μην υπάρχει άλλη; Τα τελευταία χρόνια έχουν ονομαστεί πολλές μπάντες ως Reaper και ήδη υπάρχουν οι παλιές σαν τους Γερμανούς θεούληδες. Απαραδεκτοι όλοι οι άλλοι που ονομάστηκαν έτσι. Όπως και να χει, το  ίδιο όνομα αποφάσισε να υοθετήσει ένα ντουέτο από την Σουηδία το οποίο θα επιδίδεται σε Black/Speed ρυθμούς. Ήδη μας είχαν προιδεάσει με το ντέμο ‘’Ravenous Storm Of Piss’’ με τα τρία τραγούδια που περιείχε. Ένας ηχητικός οδοστρωτήρας.

Copyright 2020. All Right Reserved.