Reviews

November 22, 2017

Οι Marvel είναι από την Σουηδία και παίζουν ένα τυποποιημένο και χαρούμενο κλασικό rock. Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησαν μέσω της The Sign Records, το At The Sunshine Factory,  λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του mini lp The Hills Have Eyes.

November 22, 2017

Οι κλώνοι των Black Sabbath μετριούνται σε εκατοντάδες. Αυτές των Pentagram είναι πολύ λιγότερες γι αυτό και ίσως πιο αποδεκτές. Κάποιοι Νορβηγοί πιτσιρικάδες δημιουργούν τους Purple Hill Witch το 2010 και doomάρουν (με αρκετά stoner σημεία)  όπως τα ακούσματα τους, προσθέτοντας αρκετή ψυχεδέλεια, μουσικά και στιχουργικά. Ακόμα πιο έντονες είναι αυτές οι Hawkwind όπως και οι σαφέστατες Black Sabbath επιρροές και πάντοτε με αγάπη στο N.W.O.B.H.M.

November 21, 2017

   Δεν πρέπει να έχει ξανατύχει να ασχοληθώ με Brutal Death Metal/Goregrind μουσική. Οι Smothered Bowels είναι μια Ρώσικη μπάντα πολύ νέα στον χώρο, που υπηρετεί το συγκεκριμένο είδος. Πιο συγκεκριμένα μας έρχονται απο την παγωμένη Μόσχα.

November 21, 2017

Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που αγκάλιασε τους RAM. Η Ελλάδα αγαπά το παλιομοδίτικο Metal. Το ίδιο και ο Σουηδός Harry Granroth που δημιούργησε την μπάντα το 1999. Βρήκε στο πρόσωπο του δεύτερου κιθαρίστα Daniel Johansson τα ίδια γούστα, προσθέσαν και την φωνάρα του Oscar Carlquist, και μαζί με ένα ρυθμικό ντουέτο γεννήθηκαν οι RAM. Ένα ep  (Sudden Impact)  από την δική τους εταιρία Black Path Metal το 2003 και ντεμπούτο (Forced Entry) το 2005. Άμεσα αγαπητοί στο αντίστοιχο κοινό με τις (πρωτεύουσες) Judas Priest και (δευτερεύουσες) Mercyful Fate επιρροές.

November 20, 2017

Οι Ολλανδοί Dead Head είναι από τις παλιότερες σειρές του Thrash/Death metal της χώρας τους και όχι μόνο. Από το 1989 για την ακρίβεια. Όνομα μεγάλο δεν έκαναν ποτέ και οι κυκλοφορίες τους είναι πολύ αραιές αν σκεφτείτε ότι μόλις έφτασαν στον έκτο ολοκληρωμένο τους δίσκο. Το τρομερό της υπόθεσης είναι ότι η τετράδα που απαρτίζει τους σημερινούς Dead Head είναι ακριβώς η ίδια με τα πρώτα χρόνια ενώ γενικότερα ποτέ δεν υπέστη μεγάλες αλλαγές. Κάθε δίσκος τους είναι τρομερός και σας καλώ να τους ακούσετε προσεκτικά πριν υποστείτε το πολιτισμικό σοκ που σας περιμένει.

November 18, 2017

  Οι Φιλλανδοί deathsters Desolate Shrine στα επτά χρόνια τους πρόλαβαν και μας έδωσαν τρεις γκρίζες αποχρώσεις του θανάτου, με το σκοτεινό γκρίζο death metal τους. Τώρα κυκλοφορούν τον τέταρτο, τρίτο στην σειρά με την Dark Descent Records,  δίσκο τους με τίτλο Deliverance from the Godless Void.

  Ένας μουσικός, που παίζει όλα τα όργανα, LL, και δύο τραγουδιστές RS & ML αποτελούν αυτό το μουσικό σχήμα, με την death ακραία ταυτότητα, την doom απόγνωση και την black απόκοσμη προσωπικότητα.

November 17, 2017

Κάπως έτσι φαντάζουν οι Αμερικάνοι, από το Sacramento της California, Niviane. Καθώς το metal τους και στην power πλευρά του, όσο και στην heavy πλευρά του ακούγεται και δείχνει  πιο Ευρωπαικής παρά Αμερικάνικης αισθητικής και τεχνοτροπίας.

  Οι Niviane κυκλοφορούν μέσω της Pitch Records το ντεμπούτο full length τους με τίτλο The Druid King. Από το μέσα στο europower εξώφυλλο, είναι αρκετά εντυπωσιακό, και η χαρά του powermetalά,  μπαίνω στο κλίμα το τι θα ακούσω στην σχεδόν μίας ώρα διάρκεια και στα ένδεκα κομμάτια του The Druid King.

November 16, 2017

Στην Γαλλία υπάρχει εδώ και αιώνες μια πρωτοποριακή διάθεση στην καλλιτεχνία, πέρα από κανόνες πολιτικές και δόγματα, κυρίως θρησκευτικά. Έτσι πέρα από πολλές πρωτοπορίες, έτσι και στην μουσική, και ακόμα περισσότερο στην σκληρή μουσική, και ακόμα πιο πολύ στο ακραίο metal βλέπουμε τρομερές δημιουργίες από δυνατά και άκρως δημιουργικά σχήματα. Deathspell Omega, Antaeus, κ.α.

November 15, 2017

  Τον περασμένο Φλεβάρη οι The Offering είχαν κυκλοφορήσει, ανεξάρτητα το ντεμπούτο ep με τίτλο το όνομα τους, σε cd και ψηφιακά. Αυτές τις μέρες οι Century Media Records το ξανακυκλοφορεί ψηφιακά, προφανώς για να κόψει κίνηση, και μετά να δει αν θα το κόψει σε cd σε άλλα format. Αλλά και να τους δώσει την internetική ευκαιρία να τους ακούσει κάμποσος λαός και πιθανόν να αποκτήσουν κάποιο fun base.

November 13, 2017

   Αν είσαι λίγο ψαγμένος και fan των underground συγκροτημάτων, δεν μπορεί να μην έχεις ακούσει τίποτα για αυτούς. Οι Heretic, αποτελούν το αγαπημένο μίγμα ουσιών των απανταχού headbangers ανα τον κόσμο. Συνδυάζουν Power και Thrash στοιχεία, και δεν νομίζω πως υπάρχει μεταλλάς που να μην έχει κουνήσει ρυθμικά το κεφάλι έστω για λίγο σε αυτούς τους ρυθμούς. Η ιστορία τους ξεκινάει το 1985 όταν και δημιουργήθηκαν. Έκτοτε, υπεραπολαύσαμε το καταπληκτικό ντεμπούτο “Breaking Point”, το οποίο χαρακτηρίζεται απο τα ξεχωριστά,σε θέμα χροιάς, φωνητικά του Mike Howe.

Copyright 2017. All Right Reserved.