Reviews

February 09, 2018

Η Arcona ή Arcoha, είναι ένα από τα περίεργα σχήματα στην παγκόσμια metal σκηνή, και προέρχονται από την Ρωσία. Ανακατεύουν folk πράγματα από τον τόπο τους, με σκοτεινό pagan/black, με γυναικεία φωνητικά, και στη μητρική τους γλώσσα,  από μια τραγουδίστρια μάγισσα, και έχουν τον τρόπο να αιχμαλωτίζουν αυτιά και ψυχές ανθρώπων και άλλων περίεργων πλασμάτων, με το εξωτικό ηχητικό αποτέλεσμα που βγάζουν.

Δεν είναι χθεσινοί, από το 2002 και τώρα κυκλοφορούν τον ένατο δίσκο τους με τίτλο Khram. Τσεκάρισμα και αυτό σημαίνει Temple…δηλαδή ναόςΚυκλοφορεί από την Napalm Records.  

January 29, 2018

Οι Lord  Of Pagathorn είναι από τις παλιότερες black metal Μπάντες της Φινλανδίας. Δημιουργήθηκαν το 1992 και έβγαλαν το πρώτο demo τους ‘’ “The Chaos Spirit Among Us’’. Ο J. Henttunen (κιθάρα/φωνή/μπάσο) , ένα εκ των δυο μελών της τότε μπάντας τράβηξε άλλο δρόμο με άλλα συγκροτήματα. Πολλά χρόνια αργότερα και πιο συγκεκριμένα τέλη του 2010 σκάει ένα ακόμα demo από την ίδια μπάντα. Ο Henttunen (πλέον ως Corpselord) μαζί με νέο drummer και μπασίστα κυκλοφορούν αυτό το τρομερό demo και κερδίζουν συμβόλαιο με την Woodcut  Records.

January 13, 2018

 Οι Σουηδοί Mist Of Misery ένα χρόνο μετά το Absence που άφησε καλές εντυπώσεις, φέτος μας δίνουν το 2017, δύο mini lp, μέσω της Black Lion Records. Το πρώτο ήταν το Shackles Of Life, και το πιο νέο έχει τον τίτλο Fields Of Isolation. Το συμφωνικό black metal τους, ήχο που φαίνεται και κυρίως ακούγεται ότι το στηρίζουν επάξια, είναι παρών και σε αυτά τα τριάντα κάτι λεπτά του Fields Of Isolation.

January 08, 2018

Όταν κάποιος ακούει τις λέξεις Άρχοντας των Δαχτυλιδιών σκέφτεται, σίγουρα τον δημιουργό του J.R.R. Tolkien, τον Viggo Mortensen στον ρόλο του Aragorn, τον Sir Ian Mc Kellen ως Gandalf και οι άντρες σίγουρα την Liv Tyler. Εκτός λοιπόν από ένα μυθοπλαστικό αριστούργημα που μας έχει χαρίσει ατελείωτες ώρες συντροφιάς μέσω της ανάγνωσης, έχει αποτελέσει πηγή εμπνεύσης και για πολλούς μουσικούς. Στο μουσικό κομμάτι λοιπόν, αν μπορούσαμε να χρίσουμε μία μπάντα ως ηγέτιδα δύναμη, αυτοί δεν θα ήταν άλλοι από τους Αυστριακούς Summoning. Αποτελεί ενδιαφέρουσα σύμπτωση το γεγονός πως δύο μερές μετά από την 126η επέτειο από

January 06, 2018

  Σου βγάζει, αυτήν την ατάκα,  ο τίτλος του νέου πονήματος των Watain, πέμπτο τους, με τίτλο Trident Wolf Eclipse, που κυκλοφορεί από την Century Media Records. Οι Σουηδοί black metallers τέσσερα χρόνια μετά το μέτριο The Wild Hunt, βάζουν άλλο ένα λιθαράκι στο black metal τους, φιλοδοξώντας να βρεθούν ξανά στα ηχεία και στις καρδιές των φίλων του black metal ήχου.  Και εγώ γράφω αυτό το κείμενο έχω στο μυαλό και στην καρδιά μου τον δίσκαρο Lawless Darkness, χωρίς όμως να έχω απαιτήσεις να τον ξανά ανταμώσω στο νέο αυτό δίσκο των Watain.

December 31, 2017

Οι Πολωνοί black metallers Blaze Of Perdition, Perdistion από το 2004 εώς το 2007, με διάφορες demo και split κυκλοφορίες, έφτασαν στο τέταρτο full length τους, που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από την Agonia Records, και τιτλοφορείται Conscious Darkness.

December 08, 2017

Τον Nocturno Culto  τον γνωρίζουμε  από τους Darkthrone, και από το μικρό του πέρασμα από τους Satyricon. Εδώ, από το 2008, εκεί στα μέρη του, στην Νορβηγία έφτιαξε μαζί με τον  Sarke κατά κόσμον Thomas Berglie, μπάσο, songwriting, τους Sarke για να δημιουργούν και να γουστάρουν πάνω στον black/thrash ήχο. Τώρα μαζί με την υπόλοιπη παρέα τους που με τον καιρό προστέθηκε: Steinar Gundersen, κιθδίσκο άρα και songwriting, Terje Kråbøl, ντραμς, και Anders Hunstad, πλήκτρα και songwriting, κυκλοφορούν τον πέμπτο δίσκο τους με τίτλο Viige Urh. Κυκλοφορεί από την Indie Recordings.

November 16, 2017

Στην Γαλλία υπάρχει εδώ και αιώνες μια πρωτοποριακή διάθεση στην καλλιτεχνία, πέρα από κανόνες πολιτικές και δόγματα, κυρίως θρησκευτικά. Έτσι πέρα από πολλές πρωτοπορίες, έτσι και στην μουσική, και ακόμα περισσότερο στην σκληρή μουσική, και ακόμα πιο πολύ στο ακραίο metal βλέπουμε τρομερές δημιουργίες από δυνατά και άκρως δημιουργικά σχήματα. Deathspell Omega, Antaeus, κ.α.

November 12, 2017

Άλλη μια φορά η Κέλτικη ομίχλη έρχεται μανιασμένη και γεμάτη υπέροχες μουσικές να κατακλύσει τα αυτιά μας. Στην πιο ώριμη φάση τους οι Celtefog μας χαρίζουν μια ακόμα κυκλοφορία, διαφορετική από ότι μας είχαν συνηθίσει, μα ταυτόχρονα πιστή στο ύφος της μπάντας. Πρόκειται για ένα EP που κυκλοφορεί από «σπόντα» (από κάτω ακολουθεί το δελτίο τύπου της μπάντας για το EP, όπου θα καταλάβετε τι εννοώ) και σε κάνει να αναρωτιέσαι, ο τρίτος δίσκος που δεν θα είναι από «σπόντα», πόσο καλός θα είναι;

November 10, 2017

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι, το Ceremony of Opposites είναι album που βγαίνει once in a lifetime, για αυτό άλλωστε το μνημονεύουμε μέχρι σήμερα. Αφού λοιπόν το ξεκαθαρίσαμε αυτό πάμε να δούμε τι έχουμε σήμερα. Το Hegemony είναι ενδέκατη δουλειά των βετεράνων black-industrial ελβετών μέταλλερς. Έρχεται έξι χρόνια μετά το... περίεργο Lux Mundi, για να τους επαναφέρει στο προσκήνιο (αν δηλαδή είχαν φύγει ποτέ).

Copyright 2018. All Right Reserved.