Reviews

February 22, 2019

Οι Rotting Christ με το ‘’The Heretics’’ έφτασαν μετά από τριάντα ένα χρόνια παρουσίας, στον δέκατο τρίτο τους δίσκο. Ο οποίος κυκλοφορεί μέσω της Season Of Mist.  Έχοντας μια αξιοζήλευτη πορεία, και στους προηγούμενους δώδεκα δίσκους, αλλά και στις κάμποσες εκατοντάδες, μάλλον πάνω από χίλιες, ζωντανές εμφανίσεις σε ολάκερο τον πλανήτη, δεν έχουν κάτι να αποδείξουν.

February 18, 2019

Οι In Twilight’s Embrace ξεκίνησαν, ως Over The Edge, εκεί στην Πολωνία, στις αρχές των 00ς σαν death metal σχήμα. Μεταλλάχθηκαν σε metalcore, συνέχισαν σαν ένα πιο κλασικό death και κατέληξαν σε ένα υβρίδιο black/death. Μέσα σε όλη αυτή την μουσική αναζήτηση, αυτές τις μέρες κυκλοφόρησαν το πέμπτο full length τους υπό τον τίτλο ‘’Lawa’’, μέσω της Arachnophobia Records.

February 14, 2019

Το Βέλγιο έχει εδώ και χρόνια, και σαν σύνολο  μπαντών μέσα στην χώρα, αλλά και σε υποδομές, φεστιβάλ, μεγάλα σαν το Grogshop  και άλλα, μεγάλη συμβολή στην metalική πραγματικότητα. Εδώ έχουμε τους Lemuria, πήραν αυτό το όνομα πριν το θρυλικό Therion, ‘’Lemuria’’, που είναι στα symphonic black metal πράγματα, από το 2001 και τώρα κυκλοφορούν το τέταρτο τους full length, το οποίο τιτλοφορείται ‘’The Hysterical Hunt’’. Κυκλοφορεί από την Massacre Records.

January 28, 2019

Black metal και Νορβηγία. Σιγά την πρωτοπορία θα πείτε. Και μάλιστα σχεδόν σαράντα χρόνια μετά τα γνωστά γεγονότα, που τόσο μελάνι, τόσα ντοκιμαντέρ και πια και ταινίες, υπάρχουν για να τα εξιστορούν. Και όμως το black metal διαθέτει ακόμα ενεργά κύτταρα μέσα σε αυτήν την χώρα.

Οι Misotheist είναι ένα νέο σχήμα από την Νορβηγία, βάζοντας το δικό τους λιθαράκι στο Νορβηγικό black metal οικοδόμημα με το φερώνυμο full length, τριών κομματιών, το οποίο κυκλοφορεί σε 12’’ βυνύλιο, cd και digital από την Terratur Possessions.

December 30, 2018

Το Αμερικάνικο black metal έχει κάνει άλματα την τελευταία δεκαπενταετία (τουλάχιστον). Μπορεί το είδος να βαπτίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και να μεγαλούργησε στη Γηραιά Ήπειρο και δη στη Βόρεια Ευρώπη, αλλά εδώ και πολλά χρόνια η απέναντι πλευρά του Ατλαντικού μπορεί να καυχιέται για τη δική της σκηνή.

December 19, 2018

Με τους Γερμανούς, goth metallers Eisregen είχαμε ασχοληθεί στο metal zone με το πρόσφατο ep τους ‘’Satan Liebt Dich’’. Τώρα έχουμε μπροστά μας το δέκατο τρίτο τους full length με τον τίτλο‘’Fegefeuer’’. Κυκλοφορούν αμφότερα από την Massacre Records.

November 29, 2018

Οι Kalmen είναι ένα doomed psychedelic black metal συγκρότημα από τη Γερμανία που ιδρύθηκε το 2009. Αφού κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo (σε δική τους παραγωγή)  ‘’Kalmen’’ το 2011, ακολούθησε το ντεμπούτο  “Course Hex” από την  Ván Records τον Ιούλιο του 2015. Κρύα και συννεφιασμένη ατμόσφαιρα στις πέντε μουσικές συνθέσεις του άλμπουμ με doom ρυθμούς και black metal ξεσπάσματα, σκοτεινά ηχοτόπια και πνευματική μαυρίλα. Κάπως έτσι ακούγεται και ο νέος τους δίσκος  ‘’Funeral Seas’’.

November 28, 2018

Βέλγιο και black metal. Καλός συνδυασμός. Και ακόμη μία απόδειξη για του λόγου το αληθές οι Βέλγοι black metallers Paragon Impure και το τελευταίο, φετινό τους, καλλιτεχνικό πόνημα, που τιτλοφορείται  "Sade". Και είναι ο δεύτερος ολοκληρωμένος δίσκος  μετά από δυο eps στα μέσα της περασμένης δεκαετίας και τον πρώτο τους δίσκο πέρσι με τον τίτλο ‘’To Gaius (For The Delivery Of Agrippina)’’. Είχαν κάνει ένα διάλειμα οκτώ χρόνων  και όπως λένε και οι ίδιοι αναστήθηκαν πέρσι.

November 27, 2018

Οι  Anomalie δεν είναι παρά το (σχεδόν) one man’s project του Marrok (Selbstentleibung,Tulsadoom) από την Αυστρία. Από το 2011 που υπάρχει η μπάντα, έχουν κυκλοφορήσει τρεις ολοκληρωμένους δίσκους στους επιδίδονται στο άθλημα του Post-Black Metal μιας και παράλληλα με τους Anomalie, ο πολυοργανίστας Merrok είναι ο σεσσιονάς κιθαρίστας των Harakiri For The Sky. Ένα νέο ep, το ‘’Integra’’ με μισή ώρα μουσική είναι η προσφορά της μπάντας για το 2018, πάντοτε ατμοσφαιρική και συνάμα μη ξεχνόντας τις black metal ρίζες της. Παραγωγή από τον ίδιο τον Merrok.

November 11, 2018

Gnosis. Όνομα παρμένο από την ελληνική γλώσσα για τους Φλοριδιανούς. Το ίδιο και οι επιρροές τους. Death/Black Metal με ξεχωριστό ήχο, σαν αυτό που είχαν οι Έλληνες και Βραζιλιάνοι στα 90ς. Γι αυτούς που αρέσκονται σε ήχους σαν αυτό των Varathron, Mystifier, Thou Art Lord, Rotting Christ κτλ, οι Gnosis είναι ότι πρέπει.  Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2013 και παρέδωσε το ντεμπούτο του (The Third- Eye Gate) το 2015 μέσω της Nuclear War Now!!, το οποίο με άφησε και πλήρη ευχαριστημένο. Τρία χρόνια αργότερα, έρχεται το ‘’Offering Of Seven’’, ακόμα καλύτερο στα αυτιά μου.

Copyright 2019. All Right Reserved.