Reviews

April 21, 2018

Μια αρκετά πολυσύνθετη κυκλοφορία φέρνουν στο φώς, οκ στο σκότος, οι Πωλωνοί black/dearthsters Behemoth με τίτλο ‘’Messe Noire’’, να σου το σκότος. Και μάλιστα σε dvd, blue ray εκδόσεις μαζί με cd, αλλά και σε διπλά 12’’ βινύλια. Μέσω της Mystic Production αν και κάποιες εκδόσεις μας έρχονται μέσω της Metal Blade.

April 17, 2018

Τρία χρόνια μετά την τελευταία τους κυκλοφορία, το Skin Of Existence, οι Karma Violens επιστρέφουν με ακόμα μία κυκλοφορία. Το Serpent God αποτελεί την τρίτη τους κυκλοφορία, η οποία φαίνεται ότι είναι η πιο μεστή και ώριμη τους μέχρι τώρα. Δεν θα σας πω ψέματα, είναι ένα album όχι εύκολο στην ακρόαση, χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή ως προς την ποιότητα του. Πρόκειται για ένα δίσκο με συνθετικό πλουραλισμό, που σε κρατάει «ξύπνιο» καθ’όλη την διάρκεια των ακροάσεων.

April 11, 2018

Πέρασε καιρός, από τότε που κυκλοφόρησε το τελευταίο full length των Γερμανών Necros Christos ‘’Doom Of The Occult’’ που είχε κάνει μέγιστη αίσθηση στους φίλους και όχι μόνο του πρωτοποριακού black/death metal σχήματος. Τώρα ήρθε η ώρα για ένα ακόμα καινούριο βήμα, μια νέα προσέγγιση στην γνώση, σε μια εικοσάχρονη σχεδόν πορεία που έχει πολλές μικρές δημιουργίες, demos, splits, eps, και τώρα μόλις το τρίτο ολοκληρωμένο δημιούργημα με τίτλο ‘’Domedon Doxomedon’’. Το οποίο κυκλοφορεί μέσα Μαΐου από την  Sepulchral Voice Records, σε τριπλό cd και τριπλό βινύλιο.

April 07, 2018

Από την Αυστρία, που εκεί μεγάλοι και σπουδαίοι καλλιτέχνες, και της μουσικής φυσικά, γεννήθηκαν και μεγαλούργησαν, μας έρχονται οι black/thrash/death metallers Asphagor.

March 30, 2018

Ως βάραθρο ορίζουμε το βαθύ και απόκρημνο χάσμα γης. Το όνομα προέρχεται από τον γκρεμό μέσα στον οποίο πετούσαν οι αρχαίοι Αθηναίοι διάφορους καταδικασθέντες εις θάνατον.

March 27, 2018

Μια από τις αρχαιότερες και καλύτερες μπάντες του Black/Thrash Metal επέστρεψε. Σαφώς και μιλάμε για τους Νορβηγούς Aura Noir, μια μπάντα που πρωτοστάτησε στο είδος, σχεδόν εικοσιπέντε χρόνια πριν. Η μπάντα ξεκίνησε σαν project του Agressor, γνωστός και ως Carl-Michael Eide. Ο πολυτεχνίτης Agressor, ήταν μέλος των Ved Buens Ende, Ulver, Cadaver και άλλων μπαντών ενώ στα μέσα των 90ς  ξεκίνησε τους Aura Noir και τους Inferno σε πιο thrashy ύφος. Οι Aura Noir είχαν και τα black στοιχεία, είτε αυτό λέγεται στίχους και Image, είτε λέγονται φωνητικά, είτε πριμαριστά riffs.

March 14, 2018

Οι Βαυαροί black/deathsters Goath εξαπολύουν σε λίγες μέρες το δεύτερο ανοσιούργημα τους, λίγους μήνες μόνο μετά το πρώτο ‘’Luciferian Goath Ritual’’, πάλι μεσω της Van Records με τίτλο ‘’II Opposition’’.

Ο Muerte μπάσο – φωνή, ο Serrator ντραμς και ο Goathammer κιθάρα - φωνή είναι τα βαγόνια που κινούν αυτό το ντιζελοκίνητο βαρύ τραίνο πάνω στις ράγες της Κόλασης και την μαύρης καταστροφής, στις οποίες κινούνται και κατευθύνονται μουσικά ηχητικά αλλά και ιδεολογικά οι Goath, μέσα στην underground ακραία σκηνή.

March 06, 2018

Οι Γερμανοί atmospheric blacksters, Antlers, επανέρχονται για το δεύτερο γύρο. Το ντεμπούτο τους, ‘’A Gaze Into The Abyss’’ είχε βγει το 2015. Με τέτοιο τίτλο και εξώφυλλο είχε εξιτάρει πολλών την περιέργεια, μαζί και την δική μου. Όντως ατμοσφαιρικός, όντως μαυρομεταλλικός. Δεν άργησε το να βρεί η μπάντα ένα συμβόλαιο ώστε να το κυκλοφορήσει και σε φυσικά φορμάτς (κασέτα, βινύλιο, cd) . Η ίδια σύνθεση επιστρέφει με τον επίσης ευρηματικό και έξυπνο τίτλο ‘’Beneath.Below.Behold’’, όμορφο εξώφυλλο και δυο εταιρίες για το αντίστοιχο φορμάτ.

February 09, 2018

Η Arcona ή Arcoha, είναι ένα από τα περίεργα σχήματα στην παγκόσμια metal σκηνή, και προέρχονται από την Ρωσία. Ανακατεύουν folk πράγματα από τον τόπο τους, με σκοτεινό pagan/black, με γυναικεία φωνητικά, και στη μητρική τους γλώσσα,  από μια τραγουδίστρια μάγισσα, και έχουν τον τρόπο να αιχμαλωτίζουν αυτιά και ψυχές ανθρώπων και άλλων περίεργων πλασμάτων, με το εξωτικό ηχητικό αποτέλεσμα που βγάζουν.

Δεν είναι χθεσινοί, από το 2002 και τώρα κυκλοφορούν τον ένατο δίσκο τους με τίτλο Khram. Τσεκάρισμα και αυτό σημαίνει Temple…δηλαδή ναόςΚυκλοφορεί από την Napalm Records.  

January 29, 2018

Οι Lord  Of Pagathorn είναι από τις παλιότερες black metal Μπάντες της Φινλανδίας. Δημιουργήθηκαν το 1992 και έβγαλαν το πρώτο demo τους ‘’ “The Chaos Spirit Among Us’’. Ο J. Henttunen (κιθάρα/φωνή/μπάσο) , ένα εκ των δυο μελών της τότε μπάντας τράβηξε άλλο δρόμο με άλλα συγκροτήματα. Πολλά χρόνια αργότερα και πιο συγκεκριμένα τέλη του 2010 σκάει ένα ακόμα demo από την ίδια μπάντα. Ο Henttunen (πλέον ως Corpselord) μαζί με νέο drummer και μπασίστα κυκλοφορούν αυτό το τρομερό demo και κερδίζουν συμβόλαιο με την Woodcut  Records.

Copyright 2018. All Right Reserved.