Reviews

October 13, 2018

Οι Νορβηγοί blacksters, όχι και ιδιαίτερα πρωτότυπο αυτό, One Tail, One Head, κυκλοφορούν εδώ και λίγες μέρες το ντεμπούτο full length, από την Terratur Possessions, με τον τίτλο ‘’Worlds Open, Worlds Collide’’. Δεν είναι όμως η πρώτη τους κυκλοφορία, καθώς στα δώδεκα χρόνια ύπαρξης τους, έχουν demos, eps και single κυκλοφορίες.  

September 26, 2018

Η Γερμανία υπήρξε(και συνεχίζει να είναι) μεταλλομάνα σε όλα τα είδη της metal αλλά αν από κάποιο παρακλάδι σπάνια μένω ευχαριστημένος, είναι το black metal. Βεβαίως και υπάρχουν εξαιρέσεις (και αυτές της τελευταίας δεκαετίας) αλλά γενικότερα υπάρχει μετριότητα. Οι Κολωνοί Ultha δημιουργήθηκαν το 2014, με μέλη από άλλες μπάντες (όχι ιδιαίτερη σχέση με το black metal) και ξεκίνησαν το δικό τους μαύρο ταξίδι.

August 20, 2018

Οι Chaoshorde είναι μια speed/black μπάντα από το Ρέθυμνο που δημιουργήθηκε το 2017 και το Hordes Arising είναι το ντεμπούτο ep τους. Όσο και αν μιλάμε για νέα μπάντα, τα μέλη των Chaoshorde είναι καιρό στη σκηνή με σχηματα όπως οι Biotoxic Warfare, Flesh Martyr και Serpent Path.

August 11, 2018

Οι The Spirit πριν ένα χρόνο κυκλοφόρησαν το πρώτο τους δίσκο, μέσω της Eternal Echoes, με τον τίτλο ‘’Sound For The Vortex’’. Αυτές τις μέρες, ένα χρόνο μετά, στις 10 του Αυγούστου του 2018, η Nuclear Blast τον επανακυκλοφορεί σε 12’ βυνύλιο και σε cd. Με διαφορετικό εξώφυλλο, καθώς το πρώτο είχε μια extreme prog διάθεση και το δεύτερο βγάζει μια ανέμελη αλλά και μπερδεμένη death κυρίως διάθεση. Και έτσι, έστω και καθυστερημένα, υπέπεσε στην αντίληψη μου.

August 06, 2018

Από την παγερή Λευκορωσία μας έρχονται οι atmospheric black metallers Raven Throne. Υπάρχουν για μια δεκαπενταετία και εδώ θα μας απασχολήσουν για το νέο τους full length με τίτλο ‘’I miortvym snicca zołak...’’ το οποίο κυκλοφορεί κάμποσες εβδομάδες τώρα από την No Serviam Records.

July 23, 2018

Ξανά, εννιά χρόνια μετά το πετυχημένο και πολύ καλό ‘’All Shall Fall’’ οι Immortal, το θρυλικό black metal σχήμα από την Νορβηγία, μας δίνουν το ένατο ανοσιούργημα τους, μέσω της Nuclear Blast με τον επιβλητικό τίτλο ‘’Northern Chaos Gods’’.

June 28, 2018

Οι Soul Dissolution είναι ένα black metal project από το Βέλγιο που δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2012. Μετά από το πρώτο του ντέμο το 2014, η μπάντα κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της το 2016 με τίτλο, “Pale Distant Light’’ παίζοντας μεσαίων ταχυτήτων atmospheric / post black metal με επιρροές από  Alcest, Agalloch, Forgotten Tomb, Raventale και πρώιμους Katatonia. Δεν πέρασε πολύς καιρός και ήδη το ντουέτο που αποτελεί την μπάντα άρχισε να δημιουργεί νέα μουσική. Πιο άμεσοι , πιο ευθείς, πιο γρήγοροι αλλά με μεγαλύτερες σε διάρκεια συνθέσεις ο νέος τους δίσκος ‘’Stardst’’.

June 26, 2018

Οι Verberis, από την Νέα Ζηλανδία, και με ένα πέπλο μυστηρίου να υπάρχει γύρω τους, εδώ  και μια πενταετία που υπάρχουν  και παίζουν αυτό το blackened death, όπως μας το παρουσιάζουν και οι ίδιοι. Έτσι παραφράζοντας, προς χάρην του ονόματος τους και την φύσιν της μουσικής τους, το ‘’Post Verba Vebera’’, όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος,  το κάνουμε όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει μουσική. Μουσική στην δύσκολη, δύσκολοακουστη μορφή της.

June 19, 2018

Οι Nekrokraft που παίζουν ένα χαρμάνι black/thrash με death αποχρώσεις μας έρχονται την τελευταία δεκαετία από την Σουηδία. Μετά από ep, demos και ένα full length, ‘Will O Wisp’’ του 2016 μας σερβίρουν τώρα σε ένα ανατριχιαστικά brutal black/thrash/death μπουφέ το επόμενο ανοσιούργημα τους με τίτλο ‘’Servants’’. Το κυκλοφορούν από την The Sign Records.

June 16, 2018

Τα σουηδικά κανόνια του black metal, οι Marduk, δονούν για δέκατη τέταρτη φορά με το νέο τους χτύπημα που φέρει τον περήφανο τίτλο ‘’Victoria’’. Θα κυκλοφορήσει στις 22 Ιουνίου, σε δυο εκδόσεις12’’ βυνυλίων, σε ψηφιακή μορφή, και σε δυο εκδόσεις cd, από την Century Media.

Copyright 2018. All Right Reserved.