Reviews

August 01, 2019

Οι Decipher, από εδώ την Αθήνα, αποκρυπτογράφηση στα ρωμέικα, είναι μια φρέσκια μπάντα, από αυτές που συχνά ξεπηδούν και σχεδόν πάντα μας δείχνουν την άνοδο της Ελληνικής σκηνής, ειδικά στον ακραίο ήχο. Από το 2017 το παλεύουν, στον χώρο του black/death και εδώ και λίγες μέρες δημιούργησαν και κυκλοφόρησαν, ανεξάρτητα, σε cd και ψηφιακά, το ep ‘’Of Fire and Brimstone’’.

July 28, 2019

Οι Faunus, σχήμα του Admetos, έχει και τους Θεσσαλονικιούς Elegos,  που κατοικοεδρεύει στο Ηράκλειο της Κρήτης. Εδώ και κάμποσο καιρό κυκλοφόρησαν ανεξάρτητα το δεύτερο full length τους με τον τίτλο ‘’When Eerie Whispers Bridge Human Fate’’. Διαδέχεται το προ τετραετίας  full length τους ‘’Where Everything Begins With An End’’.  

June 27, 2019

Και ποιός δεν επέστρεψε την περυσινή χρονιά. Όλες οι μεγάλες μπάντες του extreme ήχου κυκλοφόρησαν άλμπουμ με πιο κλασσικά παραδείγματα αυτά των Immortal, Marduk, Watain, Behemoth και φυσικά των Dimmu Borgir. Όσο το σκέφτομαι η λίστα μεγαλώνει όλο και περισσότερο γι'αυτό σταματάω εδώ. Σε αυτή τη λίστα δε θα μπορούσε να μην έχει προστεθεί και η νέα κυκλοφορία των Aeternus που επέστρεψαν μετά από πέντε χρόνια μέσα από τα κατασκότεινα δάση της πατρίδας τους.

May 30, 2019

Ο Niilo Sevänen των Insomnium φόρμαρε πριν κάποια χρόνια το πρωτοποριακό σχήμα των Belzebubs. Το όλο αυτό προέρχεται από το ομώνυμο κόμικ του Φιλανδού εικαστικού J.P. Hanonen.  Υπάρχουν τέσσερις φανταστικές, Θεοσκότεινες φιγούρες που παίζουν σαν να είναι η ίδια η μπάντα. Είναι στην πραγματικότητα one man band. Αλλά φαίνεται να υπάρχει μια εικονική τετραμελής μπάντα  Ενδιαφέρον το όλο αυτό μόρφωμα, όπως και να το δεις. Μέσω της Century Media Records κυκλοφόρησαν το παρθενικό τους άλμπουμ με τον τίτλο ‘’Pantheon of the Nightside Gods’’.

May 16, 2019

'Oταν πριν μερικές μέρες ο καλός μου φίλος Σπύρος με ώθησε στο να τσεκάρω την νέα, πρώτη, κυκλοφορία των Μysticism απο το New Mexico , σίγουρα δεν περίμενα να ξεπηδήσει απο τα ηχεία μου Μελωδικό Black Metal πρώτης κατηγορίας.

Το "Αrcane Forest Rites" λοιπόν, είναι το Debut album των Μysticism, και μάλιστα self released. Πρόκειται για ένα one man project, του Daniel Jackson (Ancestral Oath, Dead Wretch κλπ) και σε προσωπικό επίπεδο, ελπίζω να έχει διάρκεια.

May 16, 2019

Δεύτερο album για τους Φινλανδούς Vargrav, με το πρώτο τους ,"Netherstorm" (2017) να έχει ήδη θέσει τον πήχη αρκετά ψηλά και δικαίως να τους έχει εντάξει σε μία από τις πιο ελπιδοφόρες μπάντες της νέας γενιάς στο ταλαιπωρημένο ιδίωμα του Συμφωνικού Black Metal.

O άνθρωπος πίσω απο το One man project  είναι ο πολυπράγμων V-Khaoz (Ville Pallonen) και με το νεοκυκλοφορηθέν "Reign in Supreme Darkness" θεωρώ πως πηγαίνει τους Vargrav ένα βήμα πιο ψηλά στον ήχο, αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

May 04, 2019

Post black, μέσα στην όλη post τρέλα που υπάρχει, παίζουν οι Καναδοί, από την Alberta, Numenorean και ‘’Adore’’ λέγεται ο δεύτερος δίσκος. Κυκλοφορεί από την πάντα καινοτόμα  Season Of Mist. Και διαδέχεται το ντεμπούτο τους ‘’Home’’ του 2016. Adore ο τίτλος, απόλυτα ταιριαστός για την αγάπη – λατρεία – λατρεία – αγάπη και αφοσίωση που μας δείχνουν οι Numerorean για τον συγκεκριμένο ήχο.

February 22, 2019

Οι Rotting Christ με το ‘’The Heretics’’ έφτασαν μετά από τριάντα ένα χρόνια παρουσίας, στον δέκατο τρίτο τους δίσκο. Ο οποίος κυκλοφορεί μέσω της Season Of Mist.  Έχοντας μια αξιοζήλευτη πορεία, και στους προηγούμενους δώδεκα δίσκους, αλλά και στις κάμποσες εκατοντάδες, μάλλον πάνω από χίλιες, ζωντανές εμφανίσεις σε ολάκερο τον πλανήτη, δεν έχουν κάτι να αποδείξουν.

February 18, 2019

Οι In Twilight’s Embrace ξεκίνησαν, ως Over The Edge, εκεί στην Πολωνία, στις αρχές των 00ς σαν death metal σχήμα. Μεταλλάχθηκαν σε metalcore, συνέχισαν σαν ένα πιο κλασικό death και κατέληξαν σε ένα υβρίδιο black/death. Μέσα σε όλη αυτή την μουσική αναζήτηση, αυτές τις μέρες κυκλοφόρησαν το πέμπτο full length τους υπό τον τίτλο ‘’Lawa’’, μέσω της Arachnophobia Records.

February 14, 2019

Το Βέλγιο έχει εδώ και χρόνια, και σαν σύνολο  μπαντών μέσα στην χώρα, αλλά και σε υποδομές, φεστιβάλ, μεγάλα σαν το Grogshop  και άλλα, μεγάλη συμβολή στην metalική πραγματικότητα. Εδώ έχουμε τους Lemuria, πήραν αυτό το όνομα πριν το θρυλικό Therion, ‘’Lemuria’’, που είναι στα symphonic black metal πράγματα, από το 2001 και τώρα κυκλοφορούν το τέταρτο τους full length, το οποίο τιτλοφορείται ‘’The Hysterical Hunt’’. Κυκλοφορεί από την Massacre Records.

Copyright 2019. All Right Reserved.