Reviews

November 30, 2018

Ο Χρήστος Σιατήρης  είναι ο ιδρυτής, κιθαρίστας και τραγουδιστής των Nomen Illi Mors. Η μπάντα ιδρύθηκε το  μακρινό 1996 όταν  ζούσε στην Πάτρα. Στα επόμενα χρόνια η μπάντα κατάφερε να δώσει την πρώτη της συναυλία αλλά και να δημιουργήσει το πρώτο της υλικό το οποίο περιέχεται στο demo ep του 1998. Δεν υπήρξε όμως σταθερότητα στα μέλη και έτσι οι των Nomen Illi Mors διαλύθηκαν το 1999.

November 29, 2018

Φοβόμουν, το ομολογώ.  Όταν πήρα την απόφαση να κριτικάρω το τελευταίο άλμπουμ των Voivod και ουσιαστικά να διεισδύσω στα άδυτα του κόσμου τους, να πω τη μαύρη μου αλήθεια, κόλωσα. Αλήθεια, ποιός θέλει να μπει εθελοντικά στο αφιλόξενο σύμπαν τους;;

 Νιώθεις σαν το δύτη που κάνει ελεύθερη κατάδυση για πρώτη φορά σε βάθη τα οποία δεν χωράει ο ανθρώπινος νους. Νιώθεις ένα ανομολόγητο σκότος, νιώθεις το άγνωστο στην πιο εχθρική του υπόσταση.

November 18, 2018

Οι Septagon. Από την Γερμανία. Από όνομα, από εξώφυλλα δίσκων, ακόμα και φιγούρα μασκότ έχουν, η οποία φέρνει κάπως σε αυτήν των Grave Digger, αλλά και πολλών παλιών 80ς σχημάτων. Από τους τίτλους δίσκων, ‘’Deadhead Syndicate’’, ο πρώτος πριν δυο χρόνια και ‘’Apocalyptic Rhymes’’ ο φρέσκος που κυκλοφορεί τώρα μέσω της Cruz Del Sur Music. Όλα τους θυμίζουν παραδοσιακές heavy/ speed/thrash φόρμες εκείνης της χρυσής αλλά και αθώας μέτσαλ δεκαετίας.

November 16, 2018

Οι Final Breath από την Γερμανία παίζουν με μανία το thrash/death  metal τους που πάει πολύ κοντά σε αυτό των Sodom, στα πρώτα χρόνια αλλά και στους δυο τελευταίους δίσκους των Sodom. Και τώρα μετά από δέκα τέσσερα χρόνια από τον προηγούμενο δίσκο τους ‘’Let Me Be Your Tank’’ κυκλοφορούν μέσω της Metalville τον τέταρτο ολοκληρωμένο δίσκο τους φέροντα τον τίτλο ‘’Of Death And Sin’’’

November 13, 2018

Και τώρα που πέρασε ο καιρός και δεν υπάρχει ίχνος αρχικού ενθουσιασμού, ας ασχοληθούμε με τον καλύτερο Ελληνικό δίσκο του 2018. Sacral Rage κύριοι. Περηφάνια από αυτούς για το υλικό τους, περηφάνια και από εμάς. Για ποιο λόγο; Διότι χρόνια από τώρα στο μέλλον όταν θα μιλάμε για ένας από τους καλύτερους δίσκους που έχουν κυκλοφορήσει, ένας εξ΄αυτών θα είναι από τα πάτρια εδάφη. Πόσο μάλλον σε ένα είδος που γενικότερα δεν είναι διαδεδομένο στην Ελλάδα (μιλάω για μπάντες και ΟΧΙ για ακροατές).

October 21, 2018

Ενδέκατο βήμα για τους Soulfly του Max Cavalera δοσμένο από την Nuclear Blast. Τίτλος αυτού ‘’Ritual’’. Ακόμα μια καλλιτεχνική δημιουργία από τον πολύτροπων, αλλά και πολυπράγμων Max, κανείς δεν δικαιούται να του το αμφισβητήσει αυτό. Ακόμα μια δουλειά, από τις πολλές που μας έχει δώσει, με διάφορα projects του, με ανάμεικτα αποτελέσματα και συναισθήματα, από το κοινό, αλλά και από τον ίδιο.

October 04, 2018

Οι Thrash Bombz σχήμα από την Ιταλία βγήκαν μέσα από τις στάχτες των death/thash/black wtf, Necrosis το 2007. Τώρα με όχημα την Iron Shield Records κυκλοφορούν, στα τέλη του μηνός το τρίτο τους full length που φέρει τον τίτλο ‘’Prisoner Of Disaster’’. Είχαν προηγηθεί τα ‘’Mission Of Blood’’ ep του 2013 με την  Tridroid Records. Και με την  Iron Shield Records τα "Mission of Blood’’ ντεμπούτο full length το 2014. Όπως και το  ep ‘’Dawn’’ την ίδια χρονιά. Και το 2017 το δεύτερο full length ‘’Master Of The Dead’’.

September 18, 2018

Το να προέρχεσαι από την θρυλική Καναδική σκηνή του speed / thrash metal ως γνωστό αποτελεί  παρακαταθήκη δεδομένου ότι η εν λόγω σκηνή είναι από τις πλέον θρυλικές του χώρου.

Ο δίσκος τιτλοφορείται Saviours και περιλαμβάνει 8 κομμάτια εξαιρετικού thrash metal.

September 12, 2018

Γιατί μόνο σαν την θρυλική ομάδα, PSG, των Παρισινών, που έχει μαζέψει όλα τα καλά παικτρόνια, μπορεί να συγκριθεί το σούπερ γκρουπ των Metal Allegiance, το οποίο έφτασε πιά να κυκλοφορεί το ‘’Volume II - Power Drunk Majesty’’ δεύτερο full length τους, μετά από το ep του 2016, ‘’Fallen Heroes’’ και το ντεμπούτο full length του 2015, με τον τίτλο ‘’Metal Allegiance’’. Το ’’Volume II - Power Drunk Majesty’’ κυκλοφορεί μέσω της Nuclear Blast.

September 11, 2018

Οι Chaoshorde μας έρχονται από την πόλη του Ρεθύμνου από την Κρήτη. Καινούρια μπάντα, thrash metal. Όμως  βάζουν το thrash, και το black στην ίδια μουσική πρόταση, και εντάξει δεν υπάρχει και τόσο μεγάλη πρωτοτυπία σε αυτό. Αλλά το βάζουν σε αυτό το ντεμπούτο ep, που κυκλοφορούν μονάχοι τους, με τίτλο ‘’Hordes Arising’’ και το κάνουν όμορφα, σωστά, με την απαραίτητα για τον ήχο, μεράκι, αγάπη και πώρωση.

Με logo που δείχνει την μουσική τους ακραία κατεύθυνση και εξώφυλλο ανάλογης thashοκατάστασης μας υποδέχονται στην παρέα τους οι Chaoshorde.

Copyright 2019. All Right Reserved.