Reviews

December 14, 2019

Τα σαράντα χρόνια κλείνουν σε λίγους μήνες οι hardcore ήρωες και μπροστάρηδες Agnostic Front. Και τώρα κυκλοφορούν τον δωδέκατο, αν μετράω καλά, δίσκο τους που τιτλοφορείται ‘’Ged Loud!’’. Και κυκλοφορεί μέσω της Nuclear Blast.

Ο ήχος τους φαντάζει και φάνταζε από παλιά, ως εξωσχολικός για τους αγνούς metalheads, αν και αρκετοί από μας πάντα αναζητούμε το κάτι το εναλλακτικό στον σκληρό ήχο και το ανέκαθεν σκληροπυρηνικό hardcore μας έδινε συγκινήσεις σε αρκετούς από εμάς.

December 11, 2019

Οκ, φαντάζομαι όλοι αγαπάμε Voivod, έστω τους σεβόμαστε αν δεν μας αρέσουν σαν είδος-ήχος. Και μετά από πολλά πολλά χρόνια ήρθαν οι Vektor που μας τους θύμισαν και ισοπέδωσαν τα πάντα. Και το άξιζαν όσο λίγοι. Ακόμα πιο πρόσφατα, μας συστήθηκαν και μπάντες σαν τους Vhol. Και αυτοί άρεσαν σε αρκετούς. Πόσες μπάντες όμως θα έρθουν και πόσες από αυτές θα αγαπηθούν. Οι Xoth είναι μια τέτοια μπάντα, στο ύφος των Voivod/Vektor. Tech Thrash Metal με sci-fi θεματολογία.

December 04, 2019

Υπάρχει μια κατηγορία συγκροτημάτων που ενώ έχουν κυκλοφορήσει εξαιρετικές δουλειές παραμένουν άγνωστες στο ευρύ metal κοινό. Συγκροτήματα που δημιούργησαν σωστό και ποιοτικό metal, τα οποία έμειναν στην αφάνεια, επειδή οι κυκλοφορίες τους επισκιάστηκαν από αυτές μεγάλων συγκροτημάτων που έτυχε να κυκλοφορήσουν την ίδια χρονική περίοδο τραβώντας πάνω τους όλα τα φώτα της δημοσιότητας, αφήνοντας τα κάπου σε μια σκοτεινή γωνιά για να τα ανακαλύψουν κάποιοι ψαγμένοι metalheads. Μια τέτοια περίπτωση είναι οι Αμερικάνοι thrash/power metallers Meliah Rage.

November 25, 2019

Οι  Equity όπως όλα δείχνουν αποτελούν αυτό που λέμε μια ιδιαίτερη περίπτωση. Πρώτα πρώτα μέχρι στιγμής είναι πρακτικά αδύνατο αν βρεις πληροφορίες για το σχήμα όπως ποιοι το αποτελούν χώρα προέλευσης κτλ! Δεύτερον το album είναι δυνατό ! Τίτλος  Financial metal και εδώ ξεκινούν τα βασανιστικά ερωτήματα φιλοδοξία για νέο παρακλάδι χιούμορ ή μήπως άποψη ;

November 21, 2019

Οι Έλληνες thrashers Dreamlord παρουσιάζουν το “Disciples of War” ντεμπούτο τους σε περίπου ένα μήνα, αλλά δεν είναι καινούργια μπάντα. Υπάρχουν στη σκηνή από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, έχουν κυκλοφορήσει διάφορα demo κατά καιρούς και συλλογές, και κάποια από τα κομμάτια του πρώτου αυτού επίσημου δίσκου υπήρχαν και στις προηγούμενες δουλειές.

November 19, 2019

Οι Municipal Waste θέλησαν να δώσουν την άγρια, τσαμπουκαλεμένη, crossover thrash μουσική τους μέσα σε μια μικρή δόση, όχι πως είχαν γιγαντιαία full length, σε ένα δεκάλεπτο ep που κυκλοφορεί με τον τίτλο ‘’The Last Rager’’ μέσω της Nuclear Blast. O Tony Foresta στην αγριεμένη όσο δεν πάει φωνή και ο Ryan Waste στην κιθάρα είναι μαζί με τον κάπως πιο νέοπες Land Phil στο μπάσο και τον Dane Witte στα τύμπανα οι παλαιοί που τιμούν το όνομα της μπάντας που έχουν φτιάξει. Το πατριωτάκι? Nick Poulos εδώ και τρία χρόνια παίζει μαζί τους κιθάρα.

November 06, 2019

Πάμε να γνωρίσουμε μια νέα μπάντα από το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα μέλη της είναι (σχεδόν) τα ίδια με τους Wode, μια Black Metal μπάντα αλλά τα πράγματα στους Aggressive Perfector είναι εντελώς διαφορετικά. Μιλάμε για Speed/Thrash καταστάσεις με επιρροές από τις μεγάλες μπάντες των 80ς. Το καζάνι τους βράζει και ζέχνει παλιομοδίτικο, straight to the bone heavy metal τιγκαρισμένο με αναβολικά. Το 2016 κυκλοφόρησαν τη demo κασέτα τους ‘’Satan’s Heavy Metal’’ (πόσο πιο γραφικός τίτλος) η οποία επανακυκλοφόρησε τον Μάιο σε cd από την Dying Victims Productions, την πλέον εταιρία τους.

November 01, 2019

Καλά είναι τα κλασικά μας heavy/power ακούσματα, αλλά μέσα σε μια χρονιά πάντα πρέπει να ψάχνουμε για έναν καλό thrash δίσκο που θα μας μεταφέρει στο 1983, τότε που το thrash έσκαγε σα βόμβα και με την ορμή του συμπαρέσυρε τους πάντες. Τότε που οι πιτσιρικάδες διψούσαν για γρήγορο metal, βασιζόμενοι όμως στις αρχές του κλασικού heavy metal ήχου.

October 28, 2019

Οι Kryptos είναι από την Ινδία και το Afterburner” είναι η νέα τους δουλειά, και η 5η συνολικά, αφού δισκογραφούν από το 2004. Όσοι έχουν ακούσει κάποιες δουλειές τους, γνωρίζουν πως αυτό που τους ξεχωρίζει είναι ότι πλαισιώνουν το μελωδικό NWOTHM με thrash φωνητικά τύπου Ron Royce των Coroner.

October 25, 2019

Τους Eternal Champion φαντάζομαι ότι πλέον τους ξέρουμε οι περισσότεροι.  Το ‘’ The Armor of Ire’’ που κυκλοφόρησαν το 2016 ήταν όχι μόνο ο καλύτερος επικό heavy metal δίσκος της χρονιάς, αλλά από τους καλύτερους των 10ς’. Και ο τραγουδιστής τους, Jason Tarpey, τουλάχιστον φωνάρα. Το παρελθόν του όμως με τους Iron Age, μια thrash metal/crossover μπάντα, δεν το γνώριζα. Οι Iron Age ξεκίνησαν το 2004 και κυκλοφόρησαν δυο δίσκους πριν φύγει ο Jason. Το συγκρότημα είναι και πάλι ενεργό από το 2015 αλλά ακόμα δεν έχουμε ακούσει νέο υλικό παρά δίνει συναυλίες σε festivals.

Copyright 2019. All Right Reserved.