Reviews

January 21, 2020

Σειρά να γνωρίσουμε μια crossover thrash μπάντα από Φιλανδία, τους My Funeral. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ακούσει νότα από δαύτους μέχρι πρότινως. Σαφώς και δεν είναι κάποια καινούρια μπάντα μιας και υπάρχουν από το 2005 και έχουν βγάλει ένα διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό από demos, eps και δίσκους. Δίνοντας μεγαλύτερη βάση στους τρεις δίσκους (με τελευταίο το ‘’Violence Academy’’, πέντε χρόνια πίσω), ανακάλυψα μια δυναμική Thrash μπάντα που δεν φοβάται να ρισκάρει και να συνδυάσει ηχητικά. Βέβαια, δεν έχασα και τα μυαλά μου, μιλάμε για μια καλή μπάντα αλλά μέχρι εκεί.

January 19, 2020

Μια φορά και ενα καιρό, στη Σουηδία, υπήρχε μια μπάντα με το όνομα Intoxicate. Η παρέα από το Gothenburg ήταν από τις πρώτες μπάντες που έπαιζαν thrash στην χώρα τους μια και φτιάχτηκαν το 1988. Δεν έγιναν ποτέ γνωστοί (όχι πως έγιναν διασημότερες μπάντες όπως οι Agony,Mezzrow ή οι Hexenhaus για παράδειγμα, αλλά λέμε...) μιας και παρόλο που κυκλοφόρησαν τρία demos σε κασέτες, δεν απέκτησαν ποτέ συμβόλαιο και ολοκληρωμένο δίσκο.

January 12, 2020

Οι Bonded είναι η καινούρια μουσική περιπέτεια των  Bernd “Bernemann” Kost και  Markus “Makka” Freiwald, κιθαρίστα και ντράμερ αντίστοιχα των Sodom μέχρι πριν λίγο καιρό. Μαζί τους ο κιθαρίστας Chris Tsitsis ex Suicidal Angels και Exarsis. O Marc Hauschild στο μπάσο. Και ο Ingo Bajonczak στην φωνή. Πρώτη τους δουλειά το ‘’Rest In Violence’’. Κυκλοφορεί σε λίγες μέρες μέσω της Century Media Records.

January 09, 2020

Σε περίπτωση που γνωρίζεις τους Σουηδούς Reveal!, πρέπει να προσέξεις πολύ πριν προβείς στο άκουσμα του τρίτου τους δίσκου ‘’Scissorgod’’. Αν τους έχεις γνωρίσει στο ντεμπούτο, τότε θα νομίζεις ότι παίζουν black metal. Του κάκου, καμιά σχέση. Αν τους ακούσατε στο δεύτερο δίσκο ‘’Flystrips’’ στο οποίο ήδη είχαν εμπλουτίσει κάποια νέα στοίχεία, πάλι είσαι πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Μάταιο. Πρέπει να ακούσεις τον καινούριο δίσκο και μάλιστα ολοκληρωμένα για να πάρεις χαμπάρι τι παίζει εκεί μέσα μιας και κάθε τραγούδι είναι διαφορετικό.

January 09, 2020

Γνωρίζοντας τους The Bleeding, βρίσκουμε άλλη μια ξένη μπάντα με ένα Έλληναμουσικό στις τάξεις τους. Οι Εγγλέζοι death/thrashers είναι η μπάντα του Tasos Tzimorotas που την δημιούργησε το 2010. Κιθαρίστας, συνθέτης αλλά και υπέυθυνος στα πιο τεχνικά θέματα της μπάντας, ξεκίνησε την μπάντα με βάση την αγάπη του στον ακραίο ήχο. Εξάλλου το όνομα της μπάντας δεν φέρνει στο νου παρά τον τρομερό δίσκο των Cannibal Corpse.

January 08, 2020

Το thrash metal έχει αλλάξει κατά πολύ από τις πρώτες μέρες της νιότης του. Οι Ελβετοί Algebra έρχονται να επιβεβαιώσουν τον κανόνα με τον τρίτο τους δίσκο που διαρκεί σχεδόν μια ώρα, έχει στίχους για διάφορα θέματα του κόσμου και της ανθρωπότητας με ένα τελικό θετικό αίσθημα αλλά και μουσικά αρκετά απομακρυσμένο από τις μπάντες των 80ς. Ναι, όλα θυμίζουν μια νέα, διαφορετική μπάντα, ακόμα και αν αυτή διασκευάζει Sepultura αρχαίων εποχών. Το θέμα βέβαια είναι και να αξίζει αλλά θα το δούμε παρακάτω.

December 26, 2019

To “Prophecy” των Αμερικάνων Rival κυκλοφορήσε το 2018 ως ανεξάρτητο/private άλμπουμ, αλλά φέτος η Underground Power Records το ξανακυκλοφόρησε και έτσι η τρίτη δουλειά αυτού του πολύ καλού συγκροτήματος από το Chicago έφτασε στα χέρια περισσότερου κόσμου.

December 14, 2019

Τα σαράντα χρόνια κλείνουν σε λίγους μήνες οι hardcore ήρωες και μπροστάρηδες Agnostic Front. Και τώρα κυκλοφορούν τον δωδέκατο, αν μετράω καλά, δίσκο τους που τιτλοφορείται ‘’Ged Loud!’’. Και κυκλοφορεί μέσω της Nuclear Blast.

Ο ήχος τους φαντάζει και φάνταζε από παλιά, ως εξωσχολικός για τους αγνούς metalheads, αν και αρκετοί από μας πάντα αναζητούμε το κάτι το εναλλακτικό στον σκληρό ήχο και το ανέκαθεν σκληροπυρηνικό hardcore μας έδινε συγκινήσεις σε αρκετούς από εμάς.

December 11, 2019

Οκ, φαντάζομαι όλοι αγαπάμε Voivod, έστω τους σεβόμαστε αν δεν μας αρέσουν σαν είδος-ήχος. Και μετά από πολλά πολλά χρόνια ήρθαν οι Vektor που μας τους θύμισαν και ισοπέδωσαν τα πάντα. Και το άξιζαν όσο λίγοι. Ακόμα πιο πρόσφατα, μας συστήθηκαν και μπάντες σαν τους Vhol. Και αυτοί άρεσαν σε αρκετούς. Πόσες μπάντες όμως θα έρθουν και πόσες από αυτές θα αγαπηθούν. Οι Xoth είναι μια τέτοια μπάντα, στο ύφος των Voivod/Vektor. Tech Thrash Metal με sci-fi θεματολογία.

December 04, 2019

Υπάρχει μια κατηγορία συγκροτημάτων που ενώ έχουν κυκλοφορήσει εξαιρετικές δουλειές παραμένουν άγνωστες στο ευρύ metal κοινό. Συγκροτήματα που δημιούργησαν σωστό και ποιοτικό metal, τα οποία έμειναν στην αφάνεια, επειδή οι κυκλοφορίες τους επισκιάστηκαν από αυτές μεγάλων συγκροτημάτων που έτυχε να κυκλοφορήσουν την ίδια χρονική περίοδο τραβώντας πάνω τους όλα τα φώτα της δημοσιότητας, αφήνοντας τα κάπου σε μια σκοτεινή γωνιά για να τα ανακαλύψουν κάποιοι ψαγμένοι metalheads. Μια τέτοια περίπτωση είναι οι Αμερικάνοι thrash/power metallers Meliah Rage.

Copyright 2020. All Right Reserved.