Reviews

April 24, 2018

Τρία χρόνια μετά το πολύ καλό ντεμπούτο τους Out Of The Black, οι Αθηναίοι Alpha State επανέρχονται με το The Grind και όποιος τους βρήκε ενδιαφέροντες στον πρώτο δίσκο τους, εδώ ίσως και να τους αγαπήσει.

March 27, 2018

Μια από τις αρχαιότερες και καλύτερες μπάντες του Black/Thrash Metal επέστρεψε. Σαφώς και μιλάμε για τους Νορβηγούς Aura Noir, μια μπάντα που πρωτοστάτησε στο είδος, σχεδόν εικοσιπέντε χρόνια πριν. Η μπάντα ξεκίνησε σαν project του Agressor, γνωστός και ως Carl-Michael Eide. Ο πολυτεχνίτης Agressor, ήταν μέλος των Ved Buens Ende, Ulver, Cadaver και άλλων μπαντών ενώ στα μέσα των 90ς  ξεκίνησε τους Aura Noir και τους Inferno σε πιο thrashy ύφος. Οι Aura Noir είχαν και τα black στοιχεία, είτε αυτό λέγεται στίχους και Image, είτε λέγονται φωνητικά, είτε πριμαριστά riffs.

March 18, 2018

Vorbid. Νεαρά άτομα αποτελούν αυτή τη σχετικά νεοσύστατη( 2013)  μπάντα από την Νορβηγία. Όχι, δεν παίζουν black metal αλλά thrash και μάλιστα τεχνικό και προοδευτικό, με τεράστιες συνθέσεις . Για την ακρίβεια, το ‘’Mind’’, όπως λέγεται το ντεμπούτο τους, περιέχει μόνο πέντε τεράστιες συνθέσεις που φτάνουν τα πενήντα λεπτά. Όπως καταλαβαίνετε, δεν μιλάμε για το κλασσικό thrash των 3-4 λεπτών. Το εξώφυλλο με τις πέντε φιγούρες σχετίζεται με το στιχουργικό  κόνσεπτ  που αντιπροσωπεύεται από τα πέντε τραγούδια.

February 11, 2018

Οι Age Of Arcadia είναι μια μπάντα που συστάθηκε μόλις πέρσι, δημιουργημένοι από τις στάχτες των Αθηναίων Insidead. Με βάση πλέον το Βερολίνο και πολυεθνική σύνθεση, οι Age Of Arcadia κάνουν δισκογραφικό ντεμπούτο με το Eleysis. Βέβαια ο δίσκος είναι ουσιαστικά μια επανακυκλοφορία καθώς είχε πρωταρχικά ηχογραφηθεί κάτω από το όνομα των Insidead to 2013. Με νέους μουσικούς και (υποθέτω) νέα ηχογράφηση, το Eleysis έρχεται να διεκδικήσει εκ νέου το μερίδιο που του αναλογεί στα αυτιά των φίλων του σκληρού ήχου.

January 28, 2018

Θυμάμαι να γνωρίζω τους Σουηδούς Crucifyre κάπου το 2012. Έπεσα πάνω σε ένα βινύλιο τους, μου άρεσε το εξώφυλλο, ήταν χώμα η τιμή, το αγόρασα. Γύρισα σπίτι, το έβαλα να παίζει και έψαξα κάτι παραπάνω γι αυτούς. Το album ήταν το Infernal Earthly Divine και ήταν το ντεμπούτο τους του 2010. Η μουσική τους ήταν death n’ roll, δηλαδή ένα rockabilly death metal που χρωστούσε πολλά από τη "βρωμιά" του στα 80s και σχήματα όπως οι Venom και οι Hellhammer.

January 27, 2018

Pounding the pavement είναι ο τίτλος του νέου δίσκου των Anvil. Πρόκειται για το υπ' αριθμόν 17 album στα 37 χρόνια δισκογραφικής παρουσίας της μπάντας. Για τους Anvil τα λόγια περισσεύουν όταν μιλάμε για προσφορά στο ιδίωμα με μεγαθήρια του ήχου να τους κατονομάζουν βασική επιρροή. Επίσης πρόκειται για μια από τις μπάντες που διακρίνονται για την συνεπεία τους μέσα στο χρόνια. Ναι οι Anvil ποτέ δεν παρέκλιναν από τις μουσικές τους αρχές και αξίες για χάρη της εκάστοτε μόδας.

January 24, 2018

Πρόσφατα, αναρωτιόμουν πόσα concept stories υπάρχουν στο ακραίο χώρο. Οι Ολλανδοί thrash/deathsters Bleeding Gods ήρθαν να προσθέσουν ακόμα μια με τον νέο, δεύτερο δίσκο τους, ‘’Dodekathlon’’. Οι Bleeding Gods είναι η μπάντα του Ramon Ploeg, μπασίστα των tech-deathsters Houwitser μέχρι το 2012.  Κατόπιν, αφού δημιούργησε τη νέα του μπάντα και έγραψε το πρώτο του υλικό (κάποια βασικά demos στην προπαραγωγή τους), δημιούργησε την  πρώτη σύνθεση της μπάντας άτομα που γνώρισε τα τελευταία χρόνια.

January 19, 2018

Είκοσι χρόνια αναμονής για το ντεμπούτο.  Ούτε πέντε, ούτε δέκα.  Από το 1998 που βάπτισε  μια παρέα παιδιών την μπάντα του ως Night Threat μέχρι και προσφάτων που κυκλοφόρησαν επίσημα το πρώτο τους υλικό, η μπάντα άλλαξε κατά πολύ. Από τα μέλη της μπάντας μέχρι και τον ήχο. Ιδρυτής και κύριος συνθέτης της μπάντας, ο Φώτης. Με την πιο δυνατή ομάδα που πέρασε από τις τάξεις της μπάντας, σίγουρα η πιο οργανωμένη και συγκεντρωμένη στον στόχο της.

January 13, 2018

Οι Exarsis έφτασαν αισίως στην τέταρτη τους κυκλοφορία, η οποία τους βρίσκει ήδη να θεωρούνται ένα από τα καλά ονόματα της νέας Thrash σκηνής. New War Order λοιπόν και οι Exarsis καυτηριάζουν την σύγχρονη πραγματικότητα και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσα από μια thrash καταιγίδα που εξαπολύουν ανελέητα στα αυτιά μας. Μουσικά ο δίσκος πατάει στον κλασσικό ας πούμε thrash ήχο, χωρίς νεωτερισμούς ή μελωδικές… ανησυχίες.

December 23, 2017

Η σκηνή του Καναδά μέσα στα χρόνια έχει αποδείξει τον άρρηκτο δεσμό με τον speed/thrash metal ήχο, με πολλά ιστορικά πρωτοπόρα και επιδραστικά γκρουπ . Από το Οντάριο προέρχονται οι Droid δραστηριοποιούμενοι από τις αρχές του 2010 έχοντας κυκλοφορήσει ως τώρα δύο demo και ένα  EP. Terrestrial mutations είναι ο τίτλος του πρώτου Full-length album τους και περιέχει 9 κομμάτια. O speed/thrash ήχος τους εμπλουτίζεται με πολλά πειραματικά και progressive  στοιχεία, κάτι που είναι προφανές   και από το artwork.

Copyright 2018. All Right Reserved.