Reviews

December 05, 2018

Το 2018 οι Drama Noir κυκλοφόρησαν τον Ιούνιο το single ‘’The Forgotten Warrior’’ Ένα κομμάτι που γράφτηκε για έναν ξεχασμένο ήρωα της Κύπρου τον Μανώλη Μπικάκη που αντιστάθηκε  κατά την εισβολή του Αττίλα, έκανε μόνος του μεγάλες απώλειες στον εχθρό. Αλλά ξεχασμένος, Forgotten Warrior, πέθανε στις 22 του Οκτώβρη το 1994. Έτσι ξεκίνησαν οι Drama Noir. Και τώρα σε λίγες μέρες κυκλοφορούν, ανεξάρτητα, το ντεμπούτο full length με τίτλο ‘’Princess Airam’’. Γνωρίζαμε ήδη και μια υπέροχη διασκευή στους Rotting Christ, στο ‘’Saturn Unlock Avey’s Son’’.

November 29, 2018

Πέρσι τον Νοέμβρη οι Seita, thrash/death μπάντα από την metalομάνα deathομήτορα Ολλανδία κυκλοφόρησαν, μόνοι τους, το δεύτερο full length τους με τίτλο ‘’Maledictus Mundi’’. Τώρα το επανακυκλοφορεί σε cd και digital η επίσης deathομαμά Massacre Records. Πρωτύτερα οι Seita είχαν κυκλοφορήσει τα ‘’Imprint Forever’’ ep το 2008, το ντεμπούτο full length ‘’Asymmetric Warfare’’ και το 2016 το single ‘’Undefeated’’.

November 17, 2018

Οι Imperial Domain δημιουργήθηκαν στην Uppsala της Σουηδίας το 1994. Τον Ιούνιο του 1997  ηχογράφησαν το ντεμπούτο τους’’In The Ashes Of The Fallen” στα γνωστά Sunlight Studios. Ο δεύτερος δίσκος με όνομα ”The Ordeal” ηχογραφήθηκε τον Οκ΄βρη-Νοέμβρη του 2000 στα Prime Studios. Και οι δυο δίσκοι κυμαίνονται στο ύφος του μελωδιικού Σουηδικού death metal,ελαφρώς μοντέρνου και γκρουβάτου. Αν και έκαναν μια μικρή φήμη, τα μέλη βάζουν στον πάγο την μπάντα και ασχολούνται με άλλα συγκροτήματα μέχρι το 2014 που ξαναβάζουν μπροστά.

November 11, 2018

Gnosis. Όνομα παρμένο από την ελληνική γλώσσα για τους Φλοριδιανούς. Το ίδιο και οι επιρροές τους. Death/Black Metal με ξεχωριστό ήχο, σαν αυτό που είχαν οι Έλληνες και Βραζιλιάνοι στα 90ς. Γι αυτούς που αρέσκονται σε ήχους σαν αυτό των Varathron, Mystifier, Thou Art Lord, Rotting Christ κτλ, οι Gnosis είναι ότι πρέπει.  Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2013 και παρέδωσε το ντεμπούτο του (The Third- Eye Gate) το 2015 μέσω της Nuclear War Now!!, το οποίο με άφησε και πλήρη ευχαριστημένο. Τρία χρόνια αργότερα, έρχεται το ‘’Offering Of Seven’’, ακόμα καλύτερο στα αυτιά μου.

November 04, 2018

Από το Dresden της Γερμανίας είναι οι grindcore/death metallers Deathrite. Από το 2010 έχουν ήδη κάμποσες full length, split και single κυκλοφορίες και τώρα μέσω της Century Media Records, την τέταρτη ολοκληρωμένη δουλειά τους, με τον τίτλο ‘’Nightmares Reign’’.

September 28, 2018

Παγετό και κάψιμο προκαλούν οι πάγοι εκεί στην Φιλανδία, από όπου κατάγονται, μένουν και metalουργούν οι melodic death metallers Omnium Gatherum. Με πάνω από είκοσι χρόνια πάνω τους έφτασαν πια στον όγδοο ολοκληρωμένο δίσκο τους, τον οποίο κυκλοφορούν μέσω της Century Media Records, μεγάλο βήμα για την μετέπειτα πορεία τους  και φέρει τον τίτλο ‘’The Burning Cold’’. Καίει ο πάγος καίει και το μελωμένο όσο και brutal σε σημεία, κυρίως στην φωνή, death metal των Φιλανδών.

September 23, 2018

Πολλές φορές ακούω  μουσική χωρίς να δω πληροφορίες της μπάντας για να μην προιδεαστώ θετικά  ή αρνητικά.  Κάπως έτσι είχα ακούσει τους Down Among the Dead Men το 2013. Με το που άκουσα το πρώτο τραγούδι η πρώτη λέξη που μου ήρθε στο μυαλό μετά το death metal, ήταν Benediction. Πόσο αδαής υπήρξα. Αφότου το άκουσα μια-δυο φορές , είδα τα μέλη. Dave Ingram  στο μικρόφωνο.  Ε, μιλάμε για το λαρύγγι των Benediction, τι να θυμίζει.

September 22, 2018

Οι Baest με το κάπως πιο δύσκολο όνομα και logo από όπως το έγραψα, είναι από την Δανία και παίζουν death metal, old school way, και στα τρία χρόνια τους έχουν ένα demo, ένα ep ‘’Maria Magdalene’’ και τα δυο το 2016. Και τον περασμένο Αύγουστο, αφού πρώτα υπέγραψαν στην Century Media Records, κυκλοφορούν το ντεμπούτο full lengrh τους με τίτλο ‘’Danse Macabre’’. Η θεματολογία που βγαίνει από τα λόγια τους, έχει να κάνει με, θανάσιμες αμαρτίες, με την Αποκάλυψη και άλλα Θρησκευτικά κυρίως θέματα.

September 21, 2018

Οι τρεις Βραζιλιάνοι αμίγκος, μην φωνάζετε γνωρίζω ότι αυτό το αμίγκος είναι Μεξικάνικο, αλλά βοηθάει στο πνεύμα του κειμένου, που φόρμαραν τους Krisiun το 1990. Ενίοτε με ένα ακόμα μέλος, όντας τετράδα, τώρα όμως απλά μόνο οι τρεις τους, έφτασαν στον ενδέκατο δίσκο τους, με το φετινό τους  ‘’Scourge of the Enthroned’’. Το οποίο κυκλοφόρησε η Century Media Records.

September 15, 2018

Χαβαλές και καφρίλα. Χιούμορ και ακραιότητα.  Τρομοατμόσφαιρα και death metal. Γράφω για τους Βέλγους Aborted που υπηρετούν το είδος πάνω από είκοσι χρόνια πλέον. Θυμάμαι να ακούω τα πρώτα τους και να μου θυμίζουν έντονα Carcass. Πλέον όχι και τόσο, έχουν αποκτήσει δικό τους ήχο. Θυμάμαι να παίρνω την special έκδοση του ‘’Necrotic Manifesto’’ και να παίζω με τις κάρτες και να γελάω με τον αυτοσαρκασμό και την εξυπνάδα τους πάνω στις ατάκες κάθε κάρτας. Θυμάμαι να έχουν ψιλοβαλτώσει συνθετικά στο δεύτερο  μισό των 00ς και το ‘’ Global Flatline’’ να μου ακούγεται υπερδισκάρα.

Copyright 2018. All Right Reserved.