Reviews

April 21, 2018

Τρίτη δουλειά φέτος για τους Ελβετούς melodic death metallers Abinchova και πρώτη με τη νέα τους εταιρία, τη Massacre. Λογικά, ακούγοντας και μόνο στην ίδια πρόταση μελωδικό death metal και Ελβετία, το μυαλό έχει μόνο ένα δρόμο να ακολουθήσει, αυτό των Eluveitie. Και πολύ καλά θα κάνει. Γιατί πράγματι οι Abinchova θυμίζουν έντονα τους Eluveitie των πιο «ακραίων» στιγμών τους.

April 04, 2018

Οι Napalm Death υπάρχουν πάνω από τριάντα χρόνια. Μέμφονται το κατεψυγμένο, αντιστέκονται κατά των περιττών συμπεριφορών, όπως την υποκρισία και την φασιστική νοοτροπία, από όπου και αν πηγάζει και όπου και αν εκβάλει ο κάθε οχετός αυτών. Οι Napalm Death γράφοντας και τραγουδώντας κομμάτια, δεν κάνουν τον κόσμο καλύτερο, δεν μπορεί κανείς άλλωστε, αλλά τουλάχιστον μας δίνουν να το καταλάβουμε καλά που και πως ζούμε, και πώς να επιβιώσουμε σε αυτόν. Και όλα αυτά με κομμάτια, μικρά σε διάρκεια, μεγάλα σε ένταση και πώρωση.

April 03, 2018

Μια φορά και ένα καιρό, υπήρξε μια Thrash/crossover μπάντα από την Γερμανία με το όνομα Deception. Μιλάμε για αρχές 90ς που το είδος δεν ζούσε και τις καλύτερες εποχές του. Μετά από κάποια demos, η μπάντα διαλύεται. Όλα τα μέλη εκτός του τραγουδιστή, φτιάχνουν τους Commander. Έχουμε φτάσει στο 1999. Ο ήχος σκληραίνει, οι Commander παίζουν death metal. Κάποια demos στις αρχές των 00s, αρκετές αλλαγές στην σύνθεση. Ο παλιός μπασίστας των Deception αναλαμβάνει φωνή και κιθάρα και μαζί με τον έτερο κιθαρίστα συνεχίζουν την μπάντα, έχοντας μάλιστα στο μπάσο μια όμορφη ύπαρξη (Midnattsol).

March 31, 2018

Οι Necrophobic δεν είναι μια ακόμα τυπική Σουηδική death/black metal μπάντα, αλλά στέκει αγέρωχα και μοναχικά στον death metal χωράφι, που σπέρνει σε αυτό black ολάνθιστους σπόρους, τριάντα πια χρόνια, και αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε τον όγδοο ολοκληρωμένο δίσκο της, μέσω της Century Media Records με τίτλο ‘’Mark Of The Necrogram’’.

March 29, 2018

Νάτα πάλι τα αδέλφια μας από την Ιρλανδία. Οι Primordial. Τέσσερα χρόνια περίπου μετά το εξαιρετικό ‘’Where Greater Men Have Fallen’’ γυρνούν πάλι στα λημέρια τους με το ένατο δίσκο τους πάλι με την Metal Blade, με τίτλο ‘’Exile Amongst The Ruin’’.

Ο Alan Averill Nemtheanga και η παρέα του: Pol MacAlmaigh μπάσο, Ciaran MacUiliam, Micheal  O Floinn κιθάρες, Simon O Laoghaire ντράμερ αφού περιόδευσαν, έζησαν, ένιωσαν και δημιούργησαν.

March 28, 2018

Οκ, ψιλοάκυρος τίτλος κειμένου, αλλά δεν μπόρεσα να κρατηθώ,  για τους νεότευκτους grind, μεταξύ πολλών άλλων, deathsters Unravel, από την μακρινή Αυστραλία, και το ντεμπούτο άλμπουμ τους ‘’Eras Of Forfeit’’ το οποίο κυκλοφορεί και οπλοφορεί από την Life. Lair. Regret. Records.

Εξωφυλλάκι deathοκατάστασης, και ένδεκα κομμάτια σε φρενήρη ρυθμό μέσα σε είκοσιδύο λεπτάκια.

March 25, 2018

Οι Βρετανοί Memoriam προχωρούν τάχιστα, και μετά από λίγους μήνες από το πετυχημένο ντεμπούτο τους ‘’For The Fallen’’ βγάζουν το δεύτερο death τους ανοσιούργημα  που τιτλοφορείται  ‘’The Silent Vigil’’, και κυκλοφορεί μέσω της Nuclear Blast.

Ο μπασίστας Frank Healy, (Sacrilege, ex – Benediction, Napalm Death, Cerebral Fix ), ο ντράμερ Andrew Whale (ex – Bolt Thrower), ο κιθαρίστας Scott Fairfax (ex – Benediction, Cerebral Fix), και πάνω από όλα ο ex – Bolt Thrower τραγουδιστής Karl Willetts είναι τα μέλη των Memoriam.

March 24, 2018

Παίρνοντας το όνομα τους από κάποιο στίχο από το ‘’Human Dissection’’ τραγούδι των Demolition Hammer (Epidemic Of Violence-1992), οι Skeletal Remains ακροβατούν ηχητικά από πρώιμους Death μέχρι Pestilence, από πρώιμους Gorguts σε Morbid Angel. Με τέτοιες θεάρεστες επιρροές, μόνο καλό Death Metal μπορείς να παίξεις. Οι Skeletal Remains ξεκίνησαν πίσω στο 2011 σαν Anthropophagy  αλλά μετά το πρώτο τους ντέμο άλλαξαν όνομα. Κυκλοφόρησαν ήδη δυο δίσκους μέσω της F.D.A. Records ενώ ο νέος τους δίσκος είναι μια συνεργασία της Dark Decent Records και της Century Media.

March 19, 2018

Καλυφθείτε όλοι. Όλοι γρήγορα στα ταμπούρια σας για την άγρια κίτρινη φυλή που έρχεται με το όνομα των Κινέζων Tengger Cavalry, και την melodic death folk μουσική τους φαρέτρα. Το ‘’Chian B’’ είναι το δέκατο τέταρτο!!! φαρμακερό βέλος τους μέσα σε λιγότερο από δέκα!!! χρόνια. Μιλάμε έχουν τρεις δίσκους το 2016, δύο το 2017 και νωρίς νωρίς βγάλανε και τον πρώτο φετινό τους. Κυκλοφορεί μέσω της Napalm Records

March 15, 2018

Το όνομα των Barren Earth το πρωτακούσαμε πριν δέκα χρόνια διότι ήταν η μπάντα του Olli-Pekka Laine, μπασίστα των Amorphis στους πρώτους δίσκους και μέχρι το ‘’Tuonela’’. Μαζί του ο επίσης των Amorphis πληκτράς εποχής ‘’Tales From The Thousand Lakes’’, Kasper Mårtenson και αλλά γνωστά ονόματα από μπάντες όπως Kreator, Swallow The Sun,Moonsorrow. Η μουσική τους επηρεασμένη από το μελωδικό death metal και 70ς prog rock .

Copyright 2018. All Right Reserved.