Reviews

September 28, 2018

Παγετό και κάψιμο προκαλούν οι πάγοι εκεί στην Φιλανδία, από όπου κατάγονται, μένουν και metalουργούν οι melodic death metallers Omnium Gatherum. Με πάνω από είκοσι χρόνια πάνω τους έφτασαν πια στον όγδοο ολοκληρωμένο δίσκο τους, τον οποίο κυκλοφορούν μέσω της Century Media Records, μεγάλο βήμα για την μετέπειτα πορεία τους  και φέρει τον τίτλο ‘’The Burning Cold’’. Καίει ο πάγος καίει και το μελωμένο όσο και brutal σε σημεία, κυρίως στην φωνή, death metal των Φιλανδών.

September 23, 2018

Πολλές φορές ακούω  μουσική χωρίς να δω πληροφορίες της μπάντας για να μην προιδεαστώ θετικά  ή αρνητικά.  Κάπως έτσι είχα ακούσει τους Down Among the Dead Men το 2013. Με το που άκουσα το πρώτο τραγούδι η πρώτη λέξη που μου ήρθε στο μυαλό μετά το death metal, ήταν Benediction. Πόσο αδαής υπήρξα. Αφότου το άκουσα μια-δυο φορές , είδα τα μέλη. Dave Ingram  στο μικρόφωνο.  Ε, μιλάμε για το λαρύγγι των Benediction, τι να θυμίζει.

September 22, 2018

Οι Baest με το κάπως πιο δύσκολο όνομα και logo από όπως το έγραψα, είναι από την Δανία και παίζουν death metal, old school way, και στα τρία χρόνια τους έχουν ένα demo, ένα ep ‘’Maria Magdalene’’ και τα δυο το 2016. Και τον περασμένο Αύγουστο, αφού πρώτα υπέγραψαν στην Century Media Records, κυκλοφορούν το ντεμπούτο full lengrh τους με τίτλο ‘’Danse Macabre’’. Η θεματολογία που βγαίνει από τα λόγια τους, έχει να κάνει με, θανάσιμες αμαρτίες, με την Αποκάλυψη και άλλα Θρησκευτικά κυρίως θέματα.

September 21, 2018

Οι τρεις Βραζιλιάνοι αμίγκος, μην φωνάζετε γνωρίζω ότι αυτό το αμίγκος είναι Μεξικάνικο, αλλά βοηθάει στο πνεύμα του κειμένου, που φόρμαραν τους Krisiun το 1990. Ενίοτε με ένα ακόμα μέλος, όντας τετράδα, τώρα όμως απλά μόνο οι τρεις τους, έφτασαν στον ενδέκατο δίσκο τους, με το φετινό τους  ‘’Scourge of the Enthroned’’. Το οποίο κυκλοφόρησε η Century Media Records.

September 15, 2018

Χαβαλές και καφρίλα. Χιούμορ και ακραιότητα.  Τρομοατμόσφαιρα και death metal. Γράφω για τους Βέλγους Aborted που υπηρετούν το είδος πάνω από είκοσι χρόνια πλέον. Θυμάμαι να ακούω τα πρώτα τους και να μου θυμίζουν έντονα Carcass. Πλέον όχι και τόσο, έχουν αποκτήσει δικό τους ήχο. Θυμάμαι να παίρνω την special έκδοση του ‘’Necrotic Manifesto’’ και να παίζω με τις κάρτες και να γελάω με τον αυτοσαρκασμό και την εξυπνάδα τους πάνω στις ατάκες κάθε κάρτας. Θυμάμαι να έχουν ψιλοβαλτώσει συνθετικά στο δεύτερο  μισό των 00ς και το ‘’ Global Flatline’’ να μου ακούγεται υπερδισκάρα.

September 11, 2018

Έχει κάνει μεγάλες ζημιές αυτό το hype του Sons of Anarchy με το νέο-outlaw look που έχει λανσάρει και το soundtrack του με τις φημισμένες πλέον διασκευές από nu country και nu metal μπάντες σε παλιές επιτυχίες. Τι; Όχι; Μη μου πείτε πως τα 17χρονα ήξεραν το "House of the rising sun" ή το "John the Revelator"  ή το "Bad Company" των Five Finger Death Punch σε κάτι tribute βίντεο στο youtube που έγιναν για την πασίγνωστη μηχανόβια σειρά.

September 02, 2018

Οι Alterself είναι μια μπάντα από την Αθήνα, που έχει πατήσει μια δεκαετία ζωής και φέτος μας παρουσιάζει το δεύτερο full length της με τίτλο Frost.

August 09, 2018

Κάπου στον παγωμένο βορρά οι  Belzebubs κάνουν την πρώτη  τους εμφάνιση, βγάζουν την πρώτη παγωμένη τους ανάσα με την κυκλοφορία του two track single ‘’Blackened Call’’. Προπομπός κυκλοφορίας αρχές του επόμενου έτους. Το οποίο κυκλοφορεί από την Century Media Records. Καθόλου άσχημη αρχή από τους  Belzebubs, που με την Century Media Records όπως αυτή μας πληροφορεί έχουν υπογράψει συμβόλαιο για τρία ολόκληρα full length.

June 30, 2018

Αν είσαι λάτρης του (Σουηδικού) Death Metal και το πρόλαβες από τα γεννοφάσκια του, αποκλείεται να μην γνωρίζεις τους Wombbath. Μπάντα του 1990, πρωτοστάτησε στις ακραίες Σουηδικές επάλξεις και κυκλοφόρησε το κλασσικό ‘’Internal Caustic Torments’’ του 1993 και οτιδήποτε προηγήθηκε από αυτό. Το 1994 άλλαξαν τη μουσική φόρμα τους σε πιο death ‘n’ Roll, σαν τους Entombed μια φάση και κυκλοφόρησαν ένα αντίστοιχου μουσικού ύφους ep ‘’Lavatory’’.

June 24, 2018

2007. Ισπανία. Δυο φίλοι που ακούνε αβέρτα death metal δημιουργούν τις πρώτες φόρμες δικού τους υλικού αλλά τους λείπει οπωσδήποτε ένας drummer. Κάπως έτσι ξεκινά η ιστορία των Graveyard που πλέον έχουν πάνω από δέκα χρόνια, έχουν κυκλοφορήσει τρεις ολοκληρωμένους δίσκους (με τελευταίο το 2016), δυο eps και άπειρα σπλιτς. Για να το γιορτάσουν, επέστρεψαν στο στούντιο που είχαν ηχογραφήσει το πρώτο τους demo.

Copyright 2018. All Right Reserved.