Reviews

November 18, 2017

  Οι Φιλλανδοί deathsters Desolate Shrine στα επτά χρόνια τους πρόλαβαν και μας έδωσαν τρεις γκρίζες αποχρώσεις του θανάτου, με το σκοτεινό γκρίζο death metal τους. Τώρα κυκλοφορούν τον τέταρτο, τρίτο στην σειρά με την Dark Descent Records,  δίσκο τους με τίτλο Deliverance from the Godless Void.

  Ένας μουσικός, που παίζει όλα τα όργανα, LL, και δύο τραγουδιστές RS & ML αποτελούν αυτό το μουσικό σχήμα, με την death ακραία ταυτότητα, την doom απόγνωση και την black απόκοσμη προσωπικότητα.

November 03, 2017

Λίγα πράγματα μπορούν να γραφτούν για τους Γάλλους Temnein. Ξεκίνησαν το 2009 παίζοντας μελωδικό και γκρουβάτο death metal με thrash αλλά και prog επιρροές. Στις αρχές του 2014, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο τους  404 B.C. από την Δανέζικη εταιρία Might Music, απέσπασαν σχετικά καλές κριτικές και έδωσαν τις πρώτες τους συναυλίες στην χώρα τους αλλά και παραπέρα.

October 31, 2017

Οι αμερικανοί melodeathmetallers επέστρεψαν δισκογραφικά μετά από δύο χρόνια με την 8η δισκογραφική τους δουλειά. Μία μπάντα με συνέχως αυξανόμενο κοινό και όχι άδικα αφού όλες τους οι δουλειές είναι και μία και μία. Μετά λοιπόν από το υπέροχο Abysmal, έρχονται με το Nightbringers. Οι συνθέσεις ανήκουν και πάλι κατά κύριο λόγο στον Brian Eschbach, έτσι ο δίσκος διατηρεί το ύφος και την γενικότερη καλλιτεχνική όψη των αμερικανών TBDM.

October 30, 2017

 Πίσω στο 2002, υπήρξε μια brutal death metal μπάντα με το όνομα Monolith. Σύντομα το άλλαξαν σε The Monolith Deathcult και άρχισαν να εξελίσσουν-αλλάζουν το προσωπείο της μουσικής τους φτάνοντας έτσι στο 2017 με τη μπάντα να μην έχει καμιά σχέση με τα πρώτα τους βήματα. Οι Ολλανδοί, μετά από πέντε δίσκους, ανέβηκαν πολλά εξελικτικά σκαλιά μετατρέποντας το death metal του σε κάτι πιο βιομηχανικό και ηλεκτρονικό.

October 29, 2017

Οι βετεράνοι folk metallers επέστρεψαν μετά από δύο χρόνια δισκογραφικής απουσίας, με το Two Paths. Παρά την σχεδόν εικοσαετή τους παρουσία, ο δίσκος που κυκλοφόρησε τον προηγούμενο μήνα, είναι μόλις ο έβδομος. Αν και προσωπικά θεωρώ ότι «έπεσαν» κάπως μετά το From Afar, εξακολουθώ να τρέφω μεγάλη εκτίμηση για την δουλειά τους. Για ακόμα μια φορά οι συνθέσεις προέρχονται κατά βάση, από τον εγκέφαλο της μπάντας, Markus Toivonen.

October 27, 2017

  Από την Νίκαια του Πειραιά μας έρχονται φορτσάτοι οι  Ectoplasma, έτοιμοι να ρίξουν φαρμακερά χημικά αλλά μουσικά στοιχεία με το παλιακό death metal τους.

  Από το 13 υπάρχουν Και ήδη έχουν κυκλοφορήσει το ντεμπούτο full length τους το 2016 με τίτλο Spiritin Coffins, ένα split με τους  Τούρκους Hatevomit και πάλι την ίδια χρονιά και το ep Skeletal Lifeforms με τα κομμάτια από το split. Κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2016 σε κασέτα από την Metal Throne Production, και ψηφιακά και τον Φλεβλάρη του 2017 σε CD από την Repulsive Echo Records.

October 08, 2017

 Το καλά κρυμμένο διαμαντάκι του Ολλανδικού Death/Thrash Metal που ονομάζεται Inquisitor, έρχεται ξανά στην επιφάνεια. Συγκρότημα του 1991  και μέχρι το 1997 που διαλύθηκαν, κυκλοφόρησαν κάποια demos, ένα σπλιτ με τους Desultory και το ντεμπούτο-δίσκαρο ‘’Walpurgis-Sabbath Of Lust’’ ο οποίος μάλιστα επανακυκλοφόρησε το 2014, όπως και τα demos τους (μιας και επανασυνδέθηκαν) από την Hammerheart (μπορείτε να διαβάσετε την παρουσίαση εδώ: http://metalzone.gr/reviews/inquisitor-walpurgis-sabbath-lust).

October 07, 2017

Πέρασαν τα εικοσιπέντε χρόνια ύπαρξης οι Belphegor, σχήμα από την Αυστρία, που παίζει ανίερο death/black metal. Με τα δέκα άλμπουμ ως τώρα έχουν φτιάξει ένα σημαντικό και σεβαστό όνομα στις τάξεις του underground. Τώρα μέσω της Nuclear Blast κυκλοφορούν το ενδέκατο full length τους με τίτλο Totenritual

  Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Helmuth, το μόνο μέλος από το 1992, έχει μαζί του τον μπασίστα Serpenth, και τους βοηθάει ο ντράμερ Simon ‘’Bloodhammer’’ Shilling.

October 03, 2017

Αυτόν τον δίσκο τον περίμενα με κάποια περίεργεια, καθώς ήθελα να ακούσω τους Arch Enemy με την προσθήκη του Jeff Loomis (Ex-Nevermore), ήθελα να ακούσω το αποτέλεσμα της συνύπαρξης Amott και Loomis. Στην πρώτη ακρόαση ομολογώ ότι ξαφνιάστηκα ευχάριστα,καθώς ήταν νοπή ακόμα στην μνήμη μου η απογοήτευση του War Eternal.  Οι Arch Enemy που ερχόντουσαν με την φόρα της φρεσκάδας που έδωσε στην μπάντα η Alissa (αυτή ντε με τα χρωματιστό κεφάλι), δείχνουν να έχουν βρει τα πατήματα τους.

September 12, 2017

Γενικότερα το 2017 έχει συμπεριφερθεί καλά σ’εμάς τους fan του black metal, καθώς έχουμε κάποιες εξαιρετικές κυκλοφορίες μέχρι τώρα (Ofermod ,Svartsyn κλπ). Μάλλον όμως, το καλύτερο μας το φύλαγε για τον Ιούλιο. Κυκλόφορησε λοιπόν το 8ο full length album των Limbonic Art, μία μπάντα ή καλύτερα ένα solo project που μας έρχεται από την Νορβηγία και όπως συνήθιζε να μας ξαφνιάζει ευχάριστα τόσα χρόνια, έτσι έκανε και τώρα.

Copyright 2017. All Right Reserved.