Reviews

October 17, 2019

Αμβούργο, Βερολίνο, Βαρκελώνη, Μιλάνο. Είναι οι πόλεις που έχουν μετοικίσει οι Γερμανοιταλοί πολυεθνικοί Implore. Αλλά και death/black, grind core, crust και άλλα ωραία είναι και το χαρμάνι των ήχων που έχουν ακουμπήσει αυτά τα παλικάρια. Από το 2012 πάντως έχουν τρία eps. Και τώρα μέσω της Century Media Records κυκλοφορούν τον τρίτο ολοκληρωμένο δίσκο τους με τον τίτλο ‘’Alienated Despair’’.

October 02, 2019

Οι Vitriol είναι μια νέα παρέα από την Αμερική. Και πιο συγκεκριμένα από την πόλη Portland του Oregon. Παίζουν death metal. Death metal, όχι αστεία. Χωρίς κορδελάκια και φιοριτούρες. Μόνο αγνό, καθάριο, κεχριμπαρένιο old school death metal. Κυκλοφόρησαν μονάχοι τους το ep ‘’Pain Will Define Their Death’’ to 2017. To 2018, πάλι μονάχοι το single ‘’The Parting of a Neck’’. Τους πήρε πρέφα η Century Media Records, τους υπέγραψε και κυκλοφορεί τώρα το ντεμπούτο full length τους με τον ατελείωτο, όπως και να το δεις, τίτλο ‘’To Bathe from the Throat of Cowardice’’.

September 18, 2019

Δεύτερος δίσκος το ‘’Venenum’’ για τους Δανούς death metal τυπάρες Baest, με το μικρό όνομα γλωσσοδέτη. Μόλις ένα χρόνο με το ντεμπούτο τους  ‘’Dance Macabre’’, που είχαμε ασχοληθεί πέρσι. Με την ίδια θανατηφόρα ομάδα, line up. Και από την ίδια εταιρία, Century Media Records. Και με ανάλογης, με τον ήχο και το ντεμπούτο, αισθητικής, βαριάς θανατίλας, σαν τοιχογραφία του Άδη, και τρόμου εξώφυλλο.

August 08, 2019

Οι Δανοί από το Aarhus,  Illdisposed που κάποτε στον τρίτο δίσκο τους μας μιλούσαν με το Σαιξπηρικό ‘’There’s Something Rotten…In The State Of Denmark’’ τώρα σε ανάλογο ύφος μας λεν στον δέκατο τέταρτο δίσκο τους ‘’Reveal Your Soul for the Dead’’, ο οποίος κυκλοφορεί από την Massacre Records. Τριάντα σχεδόν χρόνια μπάντα, πότε σαν death metal, πότε σαν μελωδικό και τώρα με death metal με πιο grooveάτες πινελιές, είναι μια μπάντα εγγύηση ως προς την ποιότητα των δημιουργιών – κυκλοφοριών της. Ο τραγουδιστής Bo Sommer είναι ο συνδετικός κρίκος όλων αυτών των χρόνων και των δίσκων.

July 10, 2019

Thrash/death παίζουν οι Πολωνοί Vader και τώρα μας δίνουν ένα μικρό μήνυμα thrash/death ομοβροντίας, όπως κάνουν πάντα, με το μικρής διάρκειας δίσκο, ep, ‘’Thy Messenger’’. Μέσα στα τριάντα πέντε, γράφτηκε ολογράφως προς εμπέδωσίν ακόμα και από τον γράφοντα, έχουν κυκλοφορήσει κάμποσα eps συν τα δέκα τέσσερα full length, κυρίως αυτά. Και τα πάντα όλα τους είναι από τουλάχιστον αξιοπρεπή και καλά και προς τα πάνω.

July 07, 2019

Πέμπτη ολοκληρωμένη δουλειά από τους Ιταλούς symphonic technical deathsters Fleshgod Apocalypse, με τον τίτλο να είναι ‘’Veleno’’. Κυκλοφορεί από την Nuclear Blast. Και έρχεται τρία χρόνια μετά το αρκετά φιλόδοξο σαν δημιουργία και σαν κυκλοφορία ‘’King’’.Πέρα από τους Paoli, φωνητικά, κιθάρα, τύμπανα, Francesco Ferrini, πλήκτρα, τον Paolo Rossi, μπάσο, φωνή και τον έτερο κιθαρίστα Bartoletti, έχουμε πολλούς γκεστ μουσικούς με βιολιά, βιόλες, μαντολίνο κ.α.  

July 04, 2019

Τρία χρόνια, τρεις δίσκοι από τους Memoriam του ΤΙΤΑΝΑ Karl Willets (Bolt Thrower), που δημιουργεί και τραγουδάει για αυτό το εδώ και λίγα χρόνια καλλιτεχνικό του όχημα τους Memoriam. Το φετινό τους πόνημα τιτλοφορείται ‘’Requiem for Mankind’’ και κυκλοφορεί μέσω της Nuclear Blast.

June 27, 2019

Και ποιός δεν επέστρεψε την περυσινή χρονιά. Όλες οι μεγάλες μπάντες του extreme ήχου κυκλοφόρησαν άλμπουμ με πιο κλασσικά παραδείγματα αυτά των Immortal, Marduk, Watain, Behemoth και φυσικά των Dimmu Borgir. Όσο το σκέφτομαι η λίστα μεγαλώνει όλο και περισσότερο γι'αυτό σταματάω εδώ. Σε αυτή τη λίστα δε θα μπορούσε να μην έχει προστεθεί και η νέα κυκλοφορία των Aeternus που επέστρεψαν μετά από πέντε χρόνια μέσα από τα κατασκότεινα δάση της πατρίδας τους.

May 15, 2019

Γερμανικά brutal deathmetalικά μας συστήθηκαν οι Corrosive, από το 2004 με το ντεμπούτο τους ‘’Wrath Of The Ungod’’. Είχαν προηγηθεί, από το 1998 ακόμα δυο demos κυκλοφορίες. Το 2017 επανήλθαν με τον brutal death όλεθρο ‘’Lucifer Gave The Faith’’. Και τώρα, ανεξάρτητα, ψηφιακά και σε cd μέσω της Sunset Records, μας δίνουν τον τρίτο δίσκο τους με τον τίτλο ‘’Nourished by Blood’’.

May 02, 2019

Λοιπόν, έχεις τον David Vincent, φωνή – μπάσο, (ex – Morbid Angel και πολλά άλλα). Τον Flo Mounier, ντράμερ, (Cryptopsy, και πολλά άλλα). Και τον κιθαρίστα Blasphemer, (Aura Noir, ex – Mayhem και πολλά άλλα). Τι έχεις λοιπόν? Ένα super group?. Μία death metal ή black metal band?. Οι δυο τελευταίοι το ξεκίνησαν από το 2015 και βρήκαν τον Vincent πιο μετά. Και έτσι έφτιαξαν τους Vltimas Και τώρα πια κυκλοφορούν το ντεμπούτο full length τους με τον τίτλο ‘’Something Wicked Marches In’’.

Copyright 2019. All Right Reserved.