Reviews

August 08, 2019

Οι Δανοί από το Aarhus,  Illdisposed που κάποτε στον τρίτο δίσκο τους μας μιλούσαν με το Σαιξπηρικό ‘’There’s Something Rotten…In The State Of Denmark’’ τώρα σε ανάλογο ύφος μας λεν στον δέκατο τέταρτο δίσκο τους ‘’Reveal Your Soul for the Dead’’, ο οποίος κυκλοφορεί από την Massacre Records. Τριάντα σχεδόν χρόνια μπάντα, πότε σαν death metal, πότε σαν μελωδικό και τώρα με death metal με πιο grooveάτες πινελιές, είναι μια μπάντα εγγύηση ως προς την ποιότητα των δημιουργιών – κυκλοφοριών της. Ο τραγουδιστής Bo Sommer είναι ο συνδετικός κρίκος όλων αυτών των χρόνων και των δίσκων.

July 10, 2019

Thrash/death παίζουν οι Πολωνοί Vader και τώρα μας δίνουν ένα μικρό μήνυμα thrash/death ομοβροντίας, όπως κάνουν πάντα, με το μικρής διάρκειας δίσκο, ep, ‘’Thy Messenger’’. Μέσα στα τριάντα πέντε, γράφτηκε ολογράφως προς εμπέδωσίν ακόμα και από τον γράφοντα, έχουν κυκλοφορήσει κάμποσα eps συν τα δέκα τέσσερα full length, κυρίως αυτά. Και τα πάντα όλα τους είναι από τουλάχιστον αξιοπρεπή και καλά και προς τα πάνω.

July 07, 2019

Πέμπτη ολοκληρωμένη δουλειά από τους Ιταλούς symphonic technical deathsters Fleshgod Apocalypse, με τον τίτλο να είναι ‘’Veleno’’. Κυκλοφορεί από την Nuclear Blast. Και έρχεται τρία χρόνια μετά το αρκετά φιλόδοξο σαν δημιουργία και σαν κυκλοφορία ‘’King’’.Πέρα από τους Paoli, φωνητικά, κιθάρα, τύμπανα, Francesco Ferrini, πλήκτρα, τον Paolo Rossi, μπάσο, φωνή και τον έτερο κιθαρίστα Bartoletti, έχουμε πολλούς γκεστ μουσικούς με βιολιά, βιόλες, μαντολίνο κ.α.  

July 04, 2019

Τρία χρόνια, τρεις δίσκοι από τους Memoriam του ΤΙΤΑΝΑ Karl Willets (Bolt Thrower), που δημιουργεί και τραγουδάει για αυτό το εδώ και λίγα χρόνια καλλιτεχνικό του όχημα τους Memoriam. Το φετινό τους πόνημα τιτλοφορείται ‘’Requiem for Mankind’’ και κυκλοφορεί μέσω της Nuclear Blast.

June 27, 2019

Και ποιός δεν επέστρεψε την περυσινή χρονιά. Όλες οι μεγάλες μπάντες του extreme ήχου κυκλοφόρησαν άλμπουμ με πιο κλασσικά παραδείγματα αυτά των Immortal, Marduk, Watain, Behemoth και φυσικά των Dimmu Borgir. Όσο το σκέφτομαι η λίστα μεγαλώνει όλο και περισσότερο γι'αυτό σταματάω εδώ. Σε αυτή τη λίστα δε θα μπορούσε να μην έχει προστεθεί και η νέα κυκλοφορία των Aeternus που επέστρεψαν μετά από πέντε χρόνια μέσα από τα κατασκότεινα δάση της πατρίδας τους.

May 15, 2019

Γερμανικά brutal deathmetalικά μας συστήθηκαν οι Corrosive, από το 2004 με το ντεμπούτο τους ‘’Wrath Of The Ungod’’. Είχαν προηγηθεί, από το 1998 ακόμα δυο demos κυκλοφορίες. Το 2017 επανήλθαν με τον brutal death όλεθρο ‘’Lucifer Gave The Faith’’. Και τώρα, ανεξάρτητα, ψηφιακά και σε cd μέσω της Sunset Records, μας δίνουν τον τρίτο δίσκο τους με τον τίτλο ‘’Nourished by Blood’’.

May 02, 2019

Λοιπόν, έχεις τον David Vincent, φωνή – μπάσο, (ex – Morbid Angel και πολλά άλλα). Τον Flo Mounier, ντράμερ, (Cryptopsy, και πολλά άλλα). Και τον κιθαρίστα Blasphemer, (Aura Noir, ex – Mayhem και πολλά άλλα). Τι έχεις λοιπόν? Ένα super group?. Μία death metal ή black metal band?. Οι δυο τελευταίοι το ξεκίνησαν από το 2015 και βρήκαν τον Vincent πιο μετά. Και έτσι έφτιαξαν τους Vltimas Και τώρα πια κυκλοφορούν το ντεμπούτο full length τους με τον τίτλο ‘’Something Wicked Marches In’’.

May 01, 2019

Αμερικανάκια οι Archaic Decapitator, από την rockόπολη του Connecticut. Και υπάρχουν πάνω από δέκα χρόνια. Και έχουν ένα full length το ‘’Impalement Ceremonies’’. Και μετά το έριξαν στα eps. ‘’The Catherine Wheel’’ το 2015. ‘’Light Of The Different Sun’’ το 2017. Και το πιο φρέσκο, που κυκλοφόρησαν ανεξάρτητα πριν λίγο καιρό με τον τίτλο ‘’The Apothecary’’.

April 16, 2019

Έχουν κιόλας περάσει 5 (σχεδόν) χρόνια από το ντεμπούτο των 0zone. To 2019 είναι η στιγμή για  την δεύτερη τους δουλειά με τον τίτλο Deformity.

Μια πρώτη ακρόαση μας δίνει το στίγμα οι 0zone το συνεχίζουν από εκεί που το άφησαν στο πρώτο άλμπουμ. Ασυμβίβαστα death/thrash ,όμως όλα έχουν πάει ένα βήμα παρακάτω .

April 13, 2019

Από το San Francisco μας έρχονται οι deathcoreάδες Aenimus, και μας χαρίζουν το νέο τους παράξενο και μέσα στην ομίχλη της μουσικής τους διάφανο, πόνημα τους με τον τίτλο ‘’Dreamcatcher’’. Μέσω της Nuclear Blast Records. Και άντε τώρα να μην σου έρθει στο μυαλό το ομώνυμο αριστούργημα, ομιλώ για το βιβλίο και όχι για την χλιαροτσούτσουνη κινηματογραφική μεταφορά, του τιτανογιγάντιου Stephen King. Χαρήκατε? Καθώς πέρα τον προβοκατόρικο τίτλο και το dreamcatcher εξώφυλλο είναι τουλάχιστον παρεξηγήσιμο.

Copyright 2019. All Right Reserved.