Reviews

December 15, 2019

Ένα χρόνο πριν οι Nightwish κυκλοφόρησαν ένα compilation με τον τίτλο ‘’Decades’’ και είχαν εκεί μοιρασμένα τα κομμάτια που θεωρούσαν καλύτερα από όλες τις περιόδους τους και τους δίσκους τους. Τώρα κυκλοφορούν μια ανάλογη ζωντανά ηχογραφημένη, σε δυο cds και αρκετές προκλητικές εκδόσεις τριπλού βυνυλίου, αλλά και ζωντανά κινηματογραφημένη σε ένα χορταστικό blue – ray.

December 15, 2019

Οι Arsynal ήταν από το Las Vegas και αργότερα μετακινήθηκαν στο Los Angeles. Εκεί τους δόθηκε η ευκαιρία να παίξουν support για μπάντες όπως οι Dokken και οι Y&T, που δεν είναι και πολύ μακρυά και από τον δικό τους ήχο. Έχουμε ήδη αναφερθεί στην επανακυκλοφορία του demo “Τhe Genesis”, οπότε εδώ θα δούμε τη δεύτερη κυκλοφορία με τίτλο “Millennium”  που βγαίνει για πρώτη φορά. 

 

December 15, 2019

Οι Aμερικάνοι Arsynal είχαν αρχικά κυκλοφορήσει το single “Mean Line” το 1987 με δύο τραγούδια, και την επόμενη χρονιά το demo-tape “Τhe Genesis”.  Tα 8 αυτά τραγούδια θα επανακυκλοφορήσουν σε ένα CD με τίτλο “Τhe Genesis” από την Lost Realm Records. Αργότερα η μπάντα ηχογράφησε και κάποια άλλα τραγούδια με πιο 90’s ήχο, τα οποία θα βρίσκονται στο δεύτερο CD με τίτλο “Millenium”. Εδώ θα ασχοληθούμε με το “Τhe Genesis”.

December 12, 2019

Οι Slutt ήταν το συγκρότημα του Αntton Lant, του μικρότερου αδερφού του Cronos, και είχαν κυκλοφορήσει το ομώνυμο άλμπουμ τους το 1988 από την Neat Records. Το συγκρότημα διέλυσε, και για αρκετά χρόνια ήταν στην αφάνεια, αλλά τον Ιανουάριο του 2020 η Cult Metal Classics θα το επανακυκλοφορήσει με 2 επιπλέον κομμάτια.

December 10, 2019

Δεν υπάρχει σωτηρία για μπάντες όπως τους Holy Dragons. Οι παλαίμαχοι από το Καζακστάν βγάζουν πιο συχνά δίσκους από τι μπορεί να απορροφήσει ακόμα και ένας οπαδός τους, πόσο μάλλον κάποιον που δεν έχει ενθουσιαστεί με την μουσική της. Και πιθανότατα να ανήκεις και συ στη δεύτερη κατηγορία μιας και δεν έχουν τις ικανότητες να προσφέρουν κάτι αξιοσημείωτο συνθετικά. Η μπάντα δισκογραφεί ανελλιπώς από το 1995 και μάλιστα στα 00ς προτίμησαν να τραγουδούν στη μητρική τους γλώσσα.

December 08, 2019

Οι Damien Steele ήταν από το Erie της Pennsylvania, δημιουργήθηκαν τη δεκαετία του ’80, αλλά κατάφεραν και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo πολύ αργότερα, το 1991 με 5 τραγούδια. Το demo πήρε καλές κριτικές, αλλά η μπάντα διέλυσε. Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι πιο φανατικοί οπαδοί του power/progressive, άρχισαν να ανακαλύπτουν τα τραγούδια του συγκροτήματος, με αποτέλεσμα το όνομά τους να αρχίσει να ακούγεται σε όλο και περισσότερο κόσμο. Έτσι, το 2005 επανακυκλοφορεί το demo με 4 επιπλέον τραγούδια σε μια συλλογή που λίγος κόσμος κατάφερε να προμηθευτεί.

December 07, 2019

Λίγους μήνες πριν την κυκλοφορία του νέου τους album oi Running wild κυκλοφορούν το E.P. Crossing the blades. Το E.P. αποτελείται από 4 κομμάτια 3 των πειρατών και μια διασκευή στο Strutter των Kiss. Crossing The Blades, Stargazed, Ride On The Wild Side  όλα τα κομμάτια υποπνέουν την ατμόσφαιρα το ύφος και το στυλ που καθιέρωσε τους Γερμανούς στην συνείδηση του κόσμου. Δεν υπάρχει καμιά παρέκκλιση στην παραδοσιακή συνταγή: εθιστικά riff το γνωστό tempo,τα σόλο του Rolf και εκείνα τα εθιστικά chorus που σου μένουν από την πρώτη ακρόαση, άψογη και η διασκευή.

December 06, 2019

Εδώ έχουμε μια αρκετά ενδιαφέρουσα περίπτωση. Οι Eighty One Hundred είναι από την Ιταλία, και το “Heaven In Flames” το κυκλοφόρησαν μόνοι τους το 2018. Πριν λίγο καιρό συμφώνησαν με την Pure Steel Promotion, και έτσι ο δίσκος έρχεται ξανά στο προσκήνιο με σαφώς μεγαλύτερη διάδοση. Η μουσική τους, αν την δεις ενιαία και συνολικά, δεν περιγράφεται εύκολα, αλλά ακούγοντας μεμονωμένα τραγούδια τα πράγματα, είναι αρκετά πιο απλά.

 

December 05, 2019

Οι Αμερικάνοι Ironflame, η μπάντα του Andrew D'Cagna που έχει αναλάβει τη μουσική και
τα φωνητικά (oι Quinn Lukas και Jesse Scott παίζουν τα σόλο στις κιθάρες), κυκλοφορούν
τον Φεβρουάριο του 2020, το νέο τους LP, “Blood Red Victory”, μετά το “Lightning Strikes
the Crown
” του 2017 και το “Tales of Splendor and Sorrow” του 2018.

December 04, 2019

Υπάρχει μια κατηγορία συγκροτημάτων που ενώ έχουν κυκλοφορήσει εξαιρετικές δουλειές παραμένουν άγνωστες στο ευρύ metal κοινό. Συγκροτήματα που δημιούργησαν σωστό και ποιοτικό metal, τα οποία έμειναν στην αφάνεια, επειδή οι κυκλοφορίες τους επισκιάστηκαν από αυτές μεγάλων συγκροτημάτων που έτυχε να κυκλοφορήσουν την ίδια χρονική περίοδο τραβώντας πάνω τους όλα τα φώτα της δημοσιότητας, αφήνοντας τα κάπου σε μια σκοτεινή γωνιά για να τα ανακαλύψουν κάποιοι ψαγμένοι metalheads. Μια τέτοια περίπτωση είναι οι Αμερικάνοι thrash/power metallers Meliah Rage.

Copyright 2019. All Right Reserved.