Reviews

August 10, 2018

Όταν τραγούδι των Orange Goblin κάνει μπάσιμο με drums τότε ξέρεις ότι αυτός είναι ένας καλός οιωνός και πως θα ανταμειφθείς όπως έχεις ανταμειφθεί και στο παρελθόν σε παραπλήσιες καταστάσεις με πρωταγωνιστές τους αγαπημένους Βρετανούς.

August 08, 2018

Dee Snider αρχηγός, τραγουδιστής – front man, rock περσόνα που δεν ξαναβρίσκεις στο σύμπαν ολάκερο, αλλά και επιφανής celebrity που ο gossip τύπος ακολουθεί και καταγράφει την ζωή του. Αλλά και μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες που έχουν περάσει από την μουσική που αγαπάμε. Που πάντα στήριζε rock & metal καλλιτέχνες για την ελευθερία της καλλιτεχνικής τους έκφρασης και όχι μόνο.

August 05, 2018

Οι Lucifer είναι εδώ και πέντε χρόνια το νέο καλλιτεχνικό όραμα, που έγινε πραγματικότητα, της σαγηνευτικής ex – Oath Johanna Sadonis. Το 2015 κυκλοφόρησαν το ‘’Lucifer I’’. Που συνέχισε την καλή αίσθηση που είχε κάνει η Johanna με τα δυο Oath. Και από το 2017 έχει ένα δυνατό σύμμαχο στις καλλιτεχνικές της ανησυχίες. Τον κύριο Entombed Nicke Anderson, κιθαρίστας ή ντράμερ, που στα 80ς και στα 90ς μας είχε δώσει μαζί με την παρέα του, Nihilist, Entombed εκπληκτικά πράμματα. (Left Hand Path, Clandestine).

July 26, 2018

Λίγο μετά την ελεύθερη πτώση του "The Art of Loss" του 2016 και με δυο σημαντικές αλλαγές στη σύνθεση τους, οι Redemption επιστρέφουν με το δεύτερο άλμπουμ τους της Metal Blade περιόδου της καριέρας τους. Το πολυταλαιπωρημένο συγκρότημα από το Los Angeles εμφανίζεται δίχως τον κιθαρίστα Bernie Versailles, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, και τον επι μακρόν τραγουδιστή τους Ray Adler, γνωστό τοις πάσι από τους Fates Warning.

July 26, 2018

Ο τελευταίος δίσκος των Paradise Lost, το Medusa, κυκλοφόρησε από την Nuclear Blast. Η εταιρία ξεκίνησε να επανακυκλοφορεί κάποιους από τους δίσκους της μπάντας, τους πιο αδύναμους και με τις λιγότερες επανακυκλοφορίες. Η αρχή έγινε με το ‘’διαφορετικό’’ Host και τώρα ήρθε η σειρά του ‘’Believe In Nothing’’. Η αρχική κυκλοφορίας μας πάει πίσω στο 2001  (από την EMI) σε μια περίοδο που οι Paradise Lost ένιωθαν παγιδευμένοι στα μεταλλικά τους μουσικά όρια και αποφάσισαν να αλλάξουν κόμη, εμφάνιση και μουσική κατεύθυνση σε πιο ποπ-γοτθικά μονοπάτια.

July 25, 2018

Να ονομάζεσαι από το 1980 και να πρέπει το 2012 να αλλάξεις το όνομα σου, δεν είναι και ότι καλύτερο. Έτσι είναι όμως, αν δεν έχεις κατοχυρώσει το όνομα σου ή δεν είσαι ενεργός για πάνω από 20ετία, σε αντίθεση με τους Καναδούς (και τρομερούς) death/blacksters Weapon. Οι Εγγλέζοι Weapon, ή καλύτερα Weapon UK πλέον, ήταν μια μπάντα που πήρε μέρος στο κίνημα του N.W.O.B.H.M. κυκλοφορώντας το σινκλάκι ‘’It's a Mad Mad World’’ που στ δεύτερη πλευρά του περιείχε το τραγούδι ‘’ Set the Stage Alight’’, τραγούδι που θυμίζει έντονα το ‘’Hit The Light’’ των Metallica.

July 24, 2018

Γράφοντας αυτήν εδώ την παρουσίαση, πρέπει αν είναι και η 14η-15η φορά που ακούω τη νέα, ολοκαίνουργια δουλειά των Silent Winter. Οι λάτρεις της ελληνικής σκηνής θα γνωρίζετε ότι το συγκρότημα από το Βόλο, εμφανίστηκε στα μέσα των 90s και κυκλοφόρησε δύο demos, πριν μπει στον πάγο για μια εικοσαετία. Με μοναδικά αρχικά μέλη τους Κυριάκο Μπαλάνο (κιθάρες) και Γιώργο Λουκάκη (μπάσο) , οι Silent Winter ενεργοποιούνται ξανά και φέτος κυκλοφορούν  ένα ep 5 κομματιών (συν ένα Intro) με τίτλο The War Is Here.

July 22, 2018

Στην αναζήτηση των χαμένων θησαυρών, κάνουμε μια στάση στον Καναδά. Εκεί θα συναντήσουμε τους Sye που στον σχετικά (ούτε δεκαετία δεν άντεξαν) βραχύχρονο βίο τους κατάφεραν να κυκλοφορήσουν δυο δίσκους. Η πλάκα είναι ότι το ντεμπούτο της, ‘’Turn On The Fire’’, το οποίο βγήκε το 1985, προωθήθηκε από μεγάλες εταιρίες αλλά δεν κατάφερε να γίνει ‘’μεγάλο’’ και γνωστό. Η μπάντα δεν διέλυσε, το αντίθετο μάλιστα.

July 21, 2018

Αφού πέρασε το  κίνημα του N.W.O.B.H.M., πολλές μπάντες έπρεπε να αλλάξουν δραστικά τον ήχο τους μιας και η μουσική σκλήρυνε σε όλον τον πλανήτη. Το 1984, στο Sheffield της Αγγλίας ξεκίνησε μια άγνωστη μπάντα με το κοινότυπο όνομα Cobra (από τις στάχτες των Talon). Κάπου μεταξύ 70s hard rock επιρροών, n.w.o.b.h.m. ήχο και πάθος που πόλις πέρασε και σε πιο heavy/speed εξάρσεις, έβγαλαν το ντεμπούτο τους ‘’ Warriors of the Dead’’ το 1985  ενώ το δεύτερο άλμπουμ ήρθε τρία χρόνια  με τίτλο ‘’Back From The Dead’’.

July 19, 2018

Οι Volster hard rock σχήμα από την Σουηδία με πρώην μέλη των Masquerade και των House Of Heavy, κυκλοφορούν αυτές τις μέρες το ντεμπούτο τους full length με τίτλο ‘’Perfect Storm’’ και το κυκλοφορούν από την Rock Of Angels Records, εταιρία που κατοικοεδρεύει στην Θεσσαλονίκη μας και έχει στο ρόστερ της Ελληνικά, ακόμα και ακραίου metal, σχήματα, καθώς και πολλά κυρίως rock/hard rock σχήματα του εξωτερικού.

Copyright 2018. All Right Reserved.