Reviews

October 22, 2019

Οι Haunt είναι ένα συμπαθέστατο νέο συγκρότημα από το Fresno της California που παίζει κλασικό heavy metal με πολύ λυρισμό. Ηχογραφούν από 2017 και μέσα στο 2019 ήταν πολύ παραγωγικοί κυκλοφορώντας 4 δουλειές. Το ΕP αυτό είναι ίσως η πιο μελωδική τους προσπάθεια που αξίζει να την προσέξουν οι οπαδοί του ήχου αυτού.

October 22, 2019

Το If Icarus Could Fly” είναι η 2η full-length κυκλοφορία των Haunt από την Αμερική και μέσα στο 2019, πέρα από αυτό το LP, έχουν και ένα ΕΡ που παρουσιάσαμε καθώς και δυο split. (Το πρώτο τους LP είναι “Burst into Flame” του 2018.) Οι οπαδοί του μελωδικού metal θα βρουν για μια ακόμα φορά πολύ θετικά στοιχεία στο συγκρότημα.

October 22, 2019

Από το Ηνωμένο Βασίλειο μας έρχονται οι Midnight Force, έτοιμοι να μας επιτεθούν με Heavy Metal τρόπο για δεύτερη φορά. Προηγήθηκε το ‘’ Dunsinane’’ (με ιστορικά αλλά και φανταστικά θέματα στους στίχους του) στις αρχές του 2018,  Heavy Metal με βάση και επιρροές 70s Hard Rock και Metal και όπως είναι φυσικό και τις μεγάλες μπάντες των 80ς. Η μπάντα παραμένει ίδια από το 2016 που γεννήθηκε και πλέον συνεχίζει με το ‘’ Gododdin’’ που είναι διαθέσιμο σε cd και βινύλιο από τις 6 του μηνός, από την Iron Shields Records, εταιρία που επανακυκλοφόρησε και το ντεμπούτο κάτω από το λόγκο της.

October 22, 2019

Οι Δανοί Randy θεωρούνται από τα πιο επιτυχημένα underground γκρουπ όλων των εποχών γιατί παρ’όλο που δεν είχαν ποτέ κυκλοφορήσει full-length δίσκο, μόνο singles και demo, κατάφεραν να ξεχωρίσουν με την καταπληκτική μουσική τους. Στην Ελλάδα, η αρχή για να τους μάθει ένα πιο ευρύτερο κοινό έγινε το 2010, όταν η No Remorse κυκλοφόρησε την θρυλική εκείνη συλλογή μαζεύοντας τα τραγούδια τους.

October 21, 2019

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε μια αρκετά υποσχόμενη δουλειά από ένα νέο συγκρότημα, τους Γερμανούς The Night Eternal. Πριν την πρώτη full-length δουλειά τους, ας δούμε λίγο καλύτερα το ΕΡ αυτό που έχει πολύ καλές ιδέες.

Το πρόβλημα με πολλές νέες μπάντες είναι ότι προσπαθούν υπερβολικά να φανούν “heavy”, “oγκώδεις”, “γρήγορες” ή ηθελημένα “παλιομοδίτικες”. Όταν όμως πιέζεσαι με το ζόρι να κάνεις κάτι και όχι αυθόρμητα, οι μεγαλύτερες πιθανότητες είναι να αποτύχεις, και αυτό το “ζόρισμα” να φαίνεται στον ακροατή.

October 20, 2019

Σε αυτή την κυκλοφορία έχουμε να κάνουμε να κάνουμε με τους Sabotage, μια άγνωστη μπάντα από το Oregon της Αμερικής. O δίσκος περιέχει τρία κομμάτια που νομίζω δεν είχαν κυκλοφορήσει όταν τα ηχογράφησε η μπάντα γύρω στο ’87. Επίσης υπάρχουν 3 live κομμάτια και μια επανεκτέλεση του καλύτερου τραγουδιού τους, το Mental Anguish”.

October 19, 2019

Το Angel of Light” είναι το νέο άλμπουμ των ογκόλιθων Angel Witch που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες, 1η Νοέμβρη, από την θρυλική Metal Blade.

October 19, 2019

Οι μουσικές ρίζες του Vidarr, τραγουδιστή και κιθαρίστα των Legendry, προέρχονται από τα black metal. Πίσω στο 2004, μόνος τους δημιουργεί τους Bare-Sark (ακόμα και τότε τον ενδιάφερε η Βόρεια μυθολογία) που από τις στάχτες τους ξεκινούν οι Defeat. Και εδώ στο ακραίο metal, πιο μελωδικό πλέον, Viking θεματολογία κτλ. Οι δυο δίσκοι των Defeat (με μεγάλη χρονική διαφορά μεταξύ τους) είναι πολύ διαφορετικοί ηχητικά μεταξύ τους, απόδειξη της μουσικής αλλαγής που υπέστη ο Vidarr στα ακούσματα του. Σβήνουν και οι Defeat και εγένετο Legendry.

October 19, 2019

Σας αρέσει το συμφωνικό Power Metal; Νομίζω ότι οι καλύτεροι (και από τους ελάχιστους) αντιπρόσωποι του  είδους από την Ελλάδα, είναι οι Orions Reign. Μια μπάντα που πλέον έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα της στην Ελλάδα και όχι μόνο, με τα καλύτερα να έπονται. Ξεκίνησαν σχεδόν δυο δεκαετίες πριν και μετά από μια σειρά demos για την δημιουργία του προσωπικού τους υλικού, κυκλοφόρησαν το αυτοχρηματοδοτούμενο ντεμπούτο ‘’Nuclear Winter’’ το 2008.

October 18, 2019

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε από την Arkeyn Steel αυτό το διπλό CD των progressive metallers Deeler από το Missouri των ΗΠΑ. To Disk 1 που θα δείτε σε αυτήν την συλλογή είναι ο δίσκος τους Awakening in Me του 1994 μαζί με αρκετά έξτρα και live κομμάτια που δεν υπήρχαν στον δίσκο, ενώ το Disk 2 είναι ο πρώτος δίσκος τους, το Deeler του 1989 με 4 επιπλέον κομμάτια.

Copyright 2019. All Right Reserved.