Reviews

July 19, 2017
0 comments

Μετά από μια πενταετία δισκογραφικής απουσίας και γενικώς χωρίς πολλή δραστηριότητα, οι Έλληνες After Dusk βάζουν ξανά μπροστά τις μηχανές και μας δίνουν την τέταρτη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο The Character Of Physical Law με το οποίο φαίνεται ότι συνεχίζουν με επιτυχία να επεκτείνουν και να εμπλουτίζουν τον ήχο τους. Όπως είχε φανεί και στις προηγούμενες κυκλοφορίες τους, οι After Dusk δεν βάζουν όρια στον ήχο τους και απλά αφήνουν τις επιρροές τους και την έμπνευσή τους να τους καθοδηγήσει.

July 13, 2017
0 comments

              Μια φορά και ένα καιρό, στο βασίλειο της Γερμανίας, υπήρχε μια πριγκίπισσα σε μια μπάντα, τους Com' N Rail και μαζί κυκλοφόρησαν ένα δίσκο το 2004 σε hard rock ρυθμούς. Γρήγορα, η ELA (το όνομα της κυρίας) χώρισε τους δρόμους τους και έφτιαξε την δική της μπάντα με το όνομα της. Βασικά όλα είναι δικά της, όλα κινούνται γύρω της, από τα εξώφυλλα και το προμότιον μέχρι της αδύναμες φωνητικές της ικανότητες. Χωρίς πολυλογίες, φτάνει στο τέταρτο δίσκο της ‘’Second Reality’’ έχοντας νέους κομπάρσους.. ε μουσικού ήθελα να γράψω. Ο ήχος της έχει σκληρύνει χωρίς να έχει βελτιωθεί.

July 12, 2017
0 comments

                   Κάθε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, κάθε δυο-τρεις δίσκους, οι Blind Guardian κυκλοφορούν ένα live άλμπουμ να το γιορτάσουν. Έφτασε ξανά αυτή η στιγμή, η  τέταρτη επίσημη και ονομάζεται  ‘’Live Beyond The Spheres’’. Η μπάντα έκλεισε τριάντα χρόνια και  κυκλοφόρησε δυο καινούριους δίσκους από την εποχή του προηγούμενου ζωντανού δίσκου της ‘’The Sacred Worlds…’’ άρα ήρθε η ώρα για την επετειακή της γιορτή. Και τι γιορτή.. τρεις ώρες σχεδόν που παγιδεύονται σε 3 cds ή σε τέσσερα βινύλια.

July 11, 2017
0 comments

              Θεωρώ τον εαυτό μου παρελθοντολάγνο, χωρίς βέβαια να καταδικάζω το παρόν ή το μέλλον. Λατρεύω το παλιομοδίτικο Doom Metal , γυμνό από stoner και sludge επιρροές.  Άρα συνήθως ακούω παλιές κυκλοφορίες στο συγκεκριμένο υποιδίωμα.  Υπάρχουν όμως και οι Pallbearer, φρέσκια μπάντα που δεν μετρά ούτε δεκαετία και πλέον έχει τρεις ΑΡΙΣΤΟΥΣ δίσκους.

July 04, 2017
0 comments

                  Δεν φτάνει που δεν προλαβαίνουμε να ακούμε όσο θέλουμε τους δίσκους τω(ου)ν  God In A Cone,  ο άνθρωπος (ή μηχανή;) ανεβαίνει συνθετικά όλο και πιο πάνω. Σφραγίδα ποιότητας  Από τον Νίκο Μαρίνο και στον τέταρτο δίσκο (και δεύτερος για φέτος), ‘’ Parasitoid’’ και μάλιστα προσωπικά ο αγαπημένος πλέον. Τα συστατικά είναι ίδια. Ποικιλία όσο δεν πάει, φιλτραρισμένες επιρροές από τα 90ς, ένα Νίκος που δημιουργεί ,τραγουδά και  εφαρμόζει τις προγραμματισμένες τους ιδέες-εκτελέσεις.

July 02, 2017
0 comments

Μόνο κακό δεν ακούγεται αυτό, όσο και αν δεν φαίνεται και τόσο πρωτότυπο. Candlemass σου λέει ο άλλος, και από τα ίδια μέρη, ή Solitude Aeturnus από Αμέρικα, και έχει και τα δίκια του. Άρα οι Below έχουν βαριά κληρονομιά να αντιμετωπίσουν. Και με το ντεμπούτο, το 2014, Across The Dark River, όχι μόνο τα κατάφεραν, αλλά έδωσαν και το προσωπικό τους στίγμα. Και εδώ αρχίζουν τα πιο δύσκολα, με το δεύτερο δίσκο τους, Upon A Pale Horse, να το πάνε ακόμα παραπέρα, και να πάρουν την θέση που τους αξίζει στο Σουηδικό και όχι μόνο power doom metal.

July 02, 2017
0 comments

              Οι Аркона (Arkona) είναι μια παλιά Ρώσσικη μπάντα που παίζει folk/pagan metal. Και μόνο το όνομα τους (το τελευταίο παγανιστικό κάστρο-πόλη) το υποδηλώνει αυτό. Ξεκίνησαν το 2002 και από την σύνθεση του πρώτου τους ντέμο, μόνο η Masha "Scream" συνέχισε την μπάντα. Με την βοήθεια κάποιων φίλων ή σεσσιονάδων, η μπάντα κυκλοφορεί δίσκους σε τακτά χρονικά διαστήματα. Εδώ και μια δεκαετία, δεν είναι πλέον προσωπική υπόθεση της Masha αλλά πλέον μπάντα και αυτό λειτουργεί πολύ καλά. Πάντα μου άρεσαν οι δίσκοι τους, χωρίς να ‘’κόβομαι’’ κιόλας.

June 30, 2017
0 comments

  Το progressive power πια δεν μοιάζει, και δεν είναι μια καινούρια μουσική στην ζωή των απανταχού μεταλάδων, αλλά το μουσικό σχήμα Theory από την Δανία είναι. Και μέσα σε μια χώρα με θρυλικά σχήματα, (King Diamond, Mercyful Fate, Artilllery), οι νέοπες αλλά και προοδευτικοί powerάδες Theory διεκδικούν μια θέση σε αυτά τα σχήματα, με το ντεμπούτο άλμπουμ τους The Art Of Evil. Τον δίσκο τον  κυκλοφόρησαν πριν κάμποσο καιρό οι Theory μόνοι τους.

June 21, 2017
0 comments

  Νέα ανακάλυψη, όχι καινούριας μουσικής ομορφιάς, μάλλον για μουσική παλιά μιλάμε, αλλά καινούριου μουσικού σχήματος τους Metalian από το Quebec του Καναδά. Heavy speed που λίγο χρωστάει στους Annihilator πολύ περισσότερο στους Exciter, και ακόμα περισσότερο στους πιο κοντινούς τους χρονικά Skull Fist. Και όλο αυτό με φωνητικά που φέρνουν στο μυαλό τον Bruse Dickinson και riffs και δισολίες με μεγάλη αναφορά στους Judas Priest. Μια χαρά μείγμα είναι αυτό.

June 17, 2017
0 comments

Ο Phil Campbell κιθαρίστας των Motorhead από το 1983 μέχρι και το τέλος τους, μετά τον θάνατο του Lemmy στις 28 του Δεκέμβρη του 2015, έχοντας αυτό σαν βαρύ βαρύ βιογραφικό, αλλά και βαριά βαριά κληρονομιά ξεκίνησε το νέο του καλλιτεχνικό όραμα με το όνομα Phil Campbell and the Bastard Sons. Μαζί του τα παιδιά του…Tood στην κιθάρα, Dane στα ντραμς, και Tyla στο μπάσο. Μαζί τους ακόμα και ο τραγουδιστής Neil Starr. Το ντεμπούτο ep κυκλοφορεί από την UDR και τιτλοφορήται  Phil Campbell and the Bastard Sons.

Copyright 2017. All Right Reserved.