Reviews

June 26, 2019

‘’Ήτανε μια φορά και ένα καιρό’’. Κάπως έτσι ξεκινούν όλα τα παραμύθια, όλες οι ιστορίες, ίσως οι πειρατικές ιστορίες, σκοτεινές ή φωτεινές. Αυτή η χιλιοτραγουδισμένη φράση, που έβαλα στην επιμετωπίδα του κειμένου,  μου ήρθε στο μυαλό, όταν έστω και με μικρή καθυστέρηση, άκουσα τον τελευταίο δίσκο των Σουηδών Blazon Stone. Blazon Stone, που περιμέναμε πριν κανά επτάμηνο στην χώρα μας, μαζί με Hammerfall και από λάθη μάλλον δικά τους τελικά δεν ήρθαν.

June 25, 2019

Για του Ιταλούς Death SS θα μπορούσαν να γραφτούν αρκετές σελίδες, αλλά ας μείνουμε στα απολύτως απαραίτητα. Δημιουργημένοι στα τέλη των 70'ς στην Ιταλία και μετά απο αρκετές αλλαγές στην σύνθεση τους, ξεκινάν την κανονική τους δισκογραφία κάπου στα τέλη των 80'ς. Από τότε  μέχρι και σήμερα καταφέρνουν να είναι συνεπείς δισκογραφικά με βασικό χαρακτηριστικό τις αρκετές αλλαγές στον ήχο τους.

June 20, 2019

Narnia λέγονται. Είναι από την Σουηδία. Δημιουργούν τα δικά τους παραμύθια μαζί με ευφάνταστες μελωδίες που σκαρώνουν, πάνω από είκοσι χρονάκια και το ‘’From Darkness to Light’’ είναι ο όγδοος δίσκος τους. Κυκλοφορεί σε λίγες εβδομάδες από δική τους εταιρία. Διαδέχεται το προ τριετίας ‘’Narnia’’, καθώς πήρε το όνομα της μπάντας λόγω των είκοσι χρόνων παρουσίας τους τότε.

June 20, 2019

Η αλήθεια είναι ότι όταν σκεφτόμαστε power/progressive μπάντες, το μυαλό μας σίγουρα δεν πάει σε χώρες όπως η Τυνησία. Να όμως που η χώρα της Βόρειας Αφρικής, ίσως αυτή και με την μεγαλύτερη παρουσία στα metal δρώμενα ανάμεσα στις αραβόφωνες χώρες, μας δίνει ένα όμορφο δείγμα του συγκεκριμένου ήχου με τους σχετικά «φρέσκους» Carthagods. Φρέσκους δισκογραφικά μιλώντας, καθώς η μπάντα υπάρχει από το 1997 και έφτασε να κάνει ντεμπούτο το 2015 με τον ομώνυμό της δίσκο.

June 11, 2019

Αναζητήστε τον στον Axel Rudi Pell. Αναζητήστε τον στον Yngwie J. Malmsteen. Αναζητήστε τον, στους Talisman, στους Journey, για μισό φεγγάρι, ακόμα και στους Trans Siberian Orchestra ή στο super group Sons Of Apollo και σε πολλά, πάρα πολλά άλλα μετερίζια.  Μιλάμε για τον κύριο Jeff Scott Soto. Εδώ τον απαντάμε ως S.O.T.O. μας δίνει την τρίτη τους κυκλοφορία, μετά τα ‘’Inside The Vertico’’ του 2015 και το ‘’DIVAK’’ του 2016, με τον τίτλο ‘’Origami’’. Και τον κυκλοφορεί η Inside Out Music

June 07, 2019

Δεύτερο χτύπημα από τους Έλληνες heavy/power metallers Diviner και από ότι φαίνεται η μπάντα χτύπησε φλέβα χρυσού! Σχεδόν 4 χρόνια μετά το επιτυχημένο ντεμπούτο τους Fallen Empires οι Diviner επιστρέφουν με το Realms Of Time ενισχυμένοι και βελτιωμένοι και σίγουρα πιο ώριμοι. Δεν θα πάω τόσο μακριά με το να πω ότι είναι σαν να μιλάμε για μια άλλη μπάντα πλέον, άλλωστε είναι φυσιολογικό μετά από 4 χρόνια οποιαδήποτε μπάντα να μην ακούγεται ίδια.

June 04, 2019

Υπάρχουν αρκετές μπάντες με το όνομα Emerald, μια όμως έχει (πάνω από) 20 χρόνια στην πλάτη της και 8 δίσκους. Οι Ελβετοί Emerald. Το κουιντέτο τους αποτελούνταν από τα αδέρφια Vaucher στις κιθάρες και πλήκτρα αντίστοιχα, μαζί με τον Julmy (έτερος κιθαρίστας και τραγουδιστής της μπάντας) και το τότε ρυθμικό δίδυμο και η πορεία τους ξεκινά με το αυτοχρηματοδοτούμενο ‘’Rebels Of Our Time’’. Heavy Metal, και μάλιστα μελωδικότατον. Τα χρόνια πέρασαν, αρκετοί ενδιαφέροντες δίσκοι προστέθηκαν όπως και κάποιες αλλαγές.

June 03, 2019

Όταν άκουσα και το δεύτερο ep (https://www.metalzone.gr/reviews/demo-%CE%B7%CF%87%CE%BF%CF%83-%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83 )των Φιλανδών Chevalier, ήμουν σίγουρος ότι αυτή η μπάντα θα γίνει αγαπημένη προς εμέ αλλά και αντίστοιχων φίλων με όμοια ακούσματα.  Ακούγοντας το, ανυπομονούσα για το ντεμπούτο, αν θα ήταν εξίσου καλό ή και καλύτερο.

May 31, 2019

Πριν λίγους μήνες είχα ασχοληθεί με μια νέα μπάντα από το Oregon του Portland, τους Idle Hands. Είχαν κυκλοφορήσει το ep ‘’Don’t Waste Your Time’’. Και σίγουρα τον δικό μου χρόνο τον γέμισαν με το μικρής διάρκειας δημιούργημα και με τα πέντε κομμάτια που περιείχε. Τώρα μέσω της Eisenwold κυκλοφορούν το πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο με τον τίτλο ‘’Mana’’.

May 29, 2019

Μια heavy doom μπάντα από την μακρινή Αουστράλια, από την Adelaide, οι Lucifer's Fall  και μια doom μπάντα από την παγωμένη Φιλανδία, από το Helsinki, οι Cardinals Folly, ενώθηκαν με τα δεσμά και τις ευλογίες της Cruz Del Sur και έφτιαξαν και κυκλοφορούν το split cd ή 12’’ βυνύλιο με τον τίτλο ‘’Cardinals Folly / Lucifer's Fall’’. Τα ονόματα τους δηλαδή.

Copyright 2019. All Right Reserved.