Reviews

December 15, 2018

Στις 13 του περασμένου Δεκέμβρη ο Warrel Dane έφυγε από την ζωή στα 56 του χρόνια.  Είχε  με τις δυο μπάντες που είχε σαν βασικά καλλιτεχνικά οχήματα, Sanctuary και Nevermore, αφήσει σπουδαίο έργο και πολλούς καλούς, ορισμένους καταπληκτικούς, δίσκους. Είχε δώσει και το απόλυτο προσωπικό του στίγμα στο ‘’Praises to the War Machine’’ του 2008, με μια ειλικρίνεια στα λόγια και τις νότες αλλά κυρίως στον τρόπο που μας τα μετέφερε, που μας άφησαν άφωνους.

December 13, 2018

Νέο, 3ο album είχαμε φέτος για τους Γάλλους power metallers ElvenStorm. Το όνομα αυτού The Conjuring, το οποίο μάλιστα μετά από δύο albums στην Inferno, τους βρίσκει στο roster της Massacre Records.

December 09, 2018

Τι ωραία μουσική περίπτωση οι Σερραίοι Scorcher… Ενώ κανονικά δε συμπαθώ τις one-man bands καθότι όταν ακούω κάτι θέλω να φαντάζομαι την εικόνα του group μπροστά μου, παρόλα αυτά εδώ έχουμε την περίπτωση που μια one-man band που λειτουργεί ιδανικά και πιθανώς καλύτερα κιόλας που παραμένει έτσι. Φυσικά, να μην αδικήσουμε τον Χρήστο Τέκα, αδελφό του Βαγγέλη Τέκα (mainman και ιθύνοντα νου του group), που ανέλαβε το μπάσο στο Systems Of Time.

December 08, 2018

Οι Lethean από το Ηνωμένο Βασίλειο ουσιαστικά από το 2012 ήταν ένα προσωπικό καλλιτεχνικό όχημα, καλλιτεχνικής δημιουργίας και epic/doom έκφρασης του μουσικού James Ashbey. Συνέθετε, έγραφε στίχους και έπαιζε όλα τα όργανα. Και τραγουδούσε ακόμα. Στο single του 2013,  ‘’Time And The Gods’’. Αλλά και στο ep  του 2016, ‘’Hope's Flame Burns Low’’, ο Giannis Alexandrakis των Wrathblade έπαιξε τα τύμπανα. Και ο Michalis Bakoulas των Conviction έπαιξε το μπάσο. Παντού υπάρχει η κραταιά πια, Ελληνική μαγκιά (σκηνή).

December 07, 2018

To 1984 o John Ryan Schaffer, πιο νέος τότε, δημιούργησε τους The Rose. Ένα χρόνο μετά τους μετονόμασε σε Purgatory. Αυτό μέχρι το 1988. Και κυκλοφόρησε το 1985 δύο demos και την επόμενη χρονιά άλλο ένα. Το 1988 άλλαξε το όνομα της μπάντας πάλι στο πασίγνωστο και ιδιαίτερα αγαπημένο σχήμα στην χώρα μας Iced Earth, και οι Iced Earth όπως και η αμφίδρομη αγάπη – λατρεία – αγάπη - αγάπη – λατρεία κρατούν ως και σήμερα. Σήμερα, αυτές τις μέρες δηλαδή, ο  John Ryan Schaffer επαναφέρει πια ως project τους Purgatory και κυκλοφορεί ένα ep με πέντε κομμάτια.

December 05, 2018

Οι Disillusive Play δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2014 και χρειάστηκε να περάσουν 4 χρόνια, ώστε φέτος τελικά να κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο τους με τίτλο Open Arms.

November 30, 2018

Ο Χρήστος Σιατήρης  είναι ο ιδρυτής, κιθαρίστας και τραγουδιστής των Nomen Illi Mors. Η μπάντα ιδρύθηκε το  μακρινό 1996 όταν  ζούσε στην Πάτρα. Στα επόμενα χρόνια η μπάντα κατάφερε να δώσει την πρώτη της συναυλία αλλά και να δημιουργήσει το πρώτο της υλικό το οποίο περιέχεται στο demo ep του 1998. Δεν υπήρξε όμως σταθερότητα στα μέλη και έτσι οι των Nomen Illi Mors διαλύθηκαν το 1999.

November 29, 2018

Φοβόμουν, το ομολογώ.  Όταν πήρα την απόφαση να κριτικάρω το τελευταίο άλμπουμ των Voivod και ουσιαστικά να διεισδύσω στα άδυτα του κόσμου τους, να πω τη μαύρη μου αλήθεια, κόλωσα. Αλήθεια, ποιός θέλει να μπει εθελοντικά στο αφιλόξενο σύμπαν τους;;

 Νιώθεις σαν το δύτη που κάνει ελεύθερη κατάδυση για πρώτη φορά σε βάθη τα οποία δεν χωράει ο ανθρώπινος νους. Νιώθεις ένα ανομολόγητο σκότος, νιώθεις το άγνωστο στην πιο εχθρική του υπόσταση.

November 29, 2018

Οι Kalmen είναι ένα doomed psychedelic black metal συγκρότημα από τη Γερμανία που ιδρύθηκε το 2009. Αφού κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo (σε δική τους παραγωγή)  ‘’Kalmen’’ το 2011, ακολούθησε το ντεμπούτο  “Course Hex” από την  Ván Records τον Ιούλιο του 2015. Κρύα και συννεφιασμένη ατμόσφαιρα στις πέντε μουσικές συνθέσεις του άλμπουμ με doom ρυθμούς και black metal ξεσπάσματα, σκοτεινά ηχοτόπια και πνευματική μαυρίλα. Κάπως έτσι ακούγεται και ο νέος τους δίσκος  ‘’Funeral Seas’’.

November 29, 2018

Πέντε χρόνια μετά το κατά την ταπεινή μου άποψη καλύτερο album μιας πανέμορφης πορείας (Hymns For The Broken) και 3 χρόνια μετά την φυσική συνέχεια του τελευταίου (The Storm Within) , οι Σουηδοί μελωδικοί metallers επιστρέφουν με τη νέα τους δουλειά, The Atlantic.

Copyright 2018. All Right Reserved.