Reviews

January 18, 2020

Οι CyHra έχουν μέλη των In Flames, Shining, Annihilator, Hammerfall και από άλλες πολλές metal μπάντες. Έτσι πέρα από την Σουηδική καταγωγή και μάλλον διαμονή τους το θρυλικό για την μουσική που αγαπάμε Gothenburg, αλλά μπορείς να τους πεις άνετα και international  μπάντα. Τώρα μέσω της Nuclear Blast και αφού έχουν κυκλοφορήσει κάμποσα singles, μας δίνουν το δεύτερο full length τους υπό τον τίτλο ‘’No Halos In Hell’’. Το οποίο διαδέχεται το συμπαθυτικούλι ‘’Letters To My Self’’ του 2017.

January 15, 2020

Syryn είναι από τον Καναδά και το ντεμπούτο τους, “Beyond the Depths”, κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, σαν ανεξάρτητη κυκλοφορία. Είναι concept άλμπουμ, και αναφέρεται στις γνωστές σειρήνες που αιχμαλώτιζαν τους ναυτικούς. Ίσως από αυτό και μόνο κάποιοι να κατάλαβαν ότι οι Syryn είναι μια heavy/power metal μπάντα με γυναικεία φωνητικά.

January 13, 2020

Οι Bombus είναι από την Σουηδία. Από το Gothenburg συγκεκριμένα. Αλλά καμία σχέση έχουν με την εκεί διάσημη και αγαπημένη death metal σκηνή. Και εδώ και μια ντουζίνα χρονάκια παίζουν hard rock/metal. Κυκλοφόρησαν πριν λίγο καιρό, μέσω της Century Media Records τον τέταρτο ολοκληρωμένο τους δίσκο με τον τίτλο ‘’Vulture Culture’’.

January 12, 2020

Είχαμε αναφερθεί πριν αρκετό καιρό, στη στήλη των νέων, στο ντεμπούτο LP "Adventure One" των Αμερικάνων Throne of Iron, από το Bloomington της Indiana, και το πως σχηματίστηκαν από τον Tucker Thomasson (φωνητικά/κιθάρα) σχετικά με την απώλεια του Μark Shelton. Είχαν τότε κυκλοφορήσει και ένα lyric video για το “Lichspire”, που πλέον έχει γυριστεί σε κανονικό βίντεο-κλιπ. Το συγκροτήμα θα κυκλοφορήσει επίσημα το άλμπουμ στις 21 Φεβρουαρίου του 2020.

January 11, 2020

Με τα πέντε κορίτσια από ‘’την λευκή μα πάντα πένθιμη’’ Ελβετία έχουμε ξανά ασχοληθεί και με eps και full length τους κυκλοφορίες. Τον περασμένο Δεκέμβρη κυκλοφόρησαν, μέσω της Nuclear Blast, μια ακόμα ep κυκλοφορία με τον τίτλο ‘’Wings Of Steel’’. Κυκλοφορεί μόνο σε δυο εκδόσεις 12’’ βυνυλίου, προφανώς μόνο για παλαβούς συλλέκτες.

January 10, 2020

Οι War Dogs είναι μια νέα μπάντα από την Ισπανία (δημιουργήθηκαν το 2015) και μόλις κυκλοφόρησαν το πρώτο τους LP “Die by My Sword”,  μετά το “War Dogs” ΕΡ του 2018. Από το όνομα και το εξώφυλλο καταλαβαίνει κανείς ότι παίζουν κλασικό/επικό heavy metal, που άλλοτε power-ίζει και άλλοτε speed-άρει.

January 06, 2020

Τέταρτος δίσκος από τους Σουηδούς rock/metal doomsters που αρέσκονται να ανακατεύουν τους Candlemass/The Krux με τους prog/rock ήρωες των 70ς. ‘’The Fire I Long For’’ τιτλοφορείται και κυκλοφορεί μέσω της Nuclear Blast. Διαδέχεται το αρκετά άνοστο ‘’Hurricanes And Halos’’ το οποίο δίχασε. Εμένα η λέξη άνοστο που χρησιμοποίησα, πάει στο ότι και σε αυτή την δουλειά φαινότανε η αξία της μπάντας, αλλά ο δίσκος χωλαίνει σε νεύρο σε διάθεση και άφηνε μια άνοστη γεύση. Έτσι με αυτές τις σκέψεις βάζω να ακούσω το ‘’The Fire I Long For’’.

January 05, 2020

Πριν λίγο καιρό είχαμε αναφέρει στη στήλη των νέων για την επανακυκλοφορία του “Leather Warriors” των SATO σε βινύλιο. Το 2017 είχε κυκλοφορήσει η ίδια συλλογή σε CD-DVD, αλλά από τις 20 Ιανουαρίου οι λάτρεις του βινυλίου θα μπορέσουν να απολαύσουν τα κομμάτια της θρυλικής heavy/power μπάντας με τον τρόπο που πάντα θα έπρεπε να είχαν κυκλοφορήσει.

December 30, 2019

Οι Αθηναίοι Rhodium μας συστήθηκαν δισκογραφικά το 2018 με το πολύ καλό Scream Into The Void και γρήγορα θεωρήθηκαν από πολλούς σαν ένα ανερχόμενο συγκρότημα. Έναν χρόνο μετά η μπάντα επανέρχεται με ανανεωμένη σύνθεση, νέο τραγουδιστή (τον Μιχάλη Λίβα – Silent Winter, Maidenance, Walls Of Jericho) και μια συλλογή εξαιρετικών νέων συνθέσεων στον δίσκο Sea of The Dead ο οποίος  φιλοδοξεί να πάει την μπάντα ακόμα πιο πέρα.

December 28, 2019

Έχουμε ήδη αναφερθεί στο τμήμα των νέων για αυτή την κυκλοφορία των Ολλανδών Germane. Πρόκειται για σπάνια τραγούδια της μπάντας από το '84-'88 που υπήρχαν σε demo που δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα, καθώς και 2 κομμάτια που ήταν σε μια συλλογή. Ο υπότιτλος του δίσκου "No Nonsense Hardrock" δεν είναι τυχαίος, μιας και υποδεικνύει καθαρά ότι ο ακροατής θα συναντήσει hard rock - και όχι heavy metal για παράδειγμα.

Copyright 2020. All Right Reserved.