Reviews

April 22, 2019

Μετά από 5 ολόκληρα χρόνια από την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους Time To Believe και με ανανεωμένη σύνθεση, οι Αθηναίοι Lightfold επιστρέφουν φέτος με την δεύτερή τους κυκλοφορία η οποία τιτλοφορείται Deathwalkers και κυκλοφορεί μέσω της γνωστής Pitch Black Records. Για όποιον δεν είναι εξοικειωμένος με το ύφος τους, οι Lightfold κινούνται σε ένα ξεκάθαρα prog/power ύφος και το Deathwalkers είναι σίγουρα ένα βήμα παραπέρα σε αυτό που ξεκίνησαν να χτίζουν με το Time To Believe.

April 20, 2019

Οι Freternia με αφετηρία την metalομάνα Σουηδία και την αγάπη τους για το αγνό metal και πιο συγκεκριμένα το power, στα τέλη της περασμένης χιλιετίας ξεκίνησαν να γράφουν, να παίζουν, να ζουν την μουσική που αγαπάνε. Μετά από  demos, το 2000 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο δίσκο τους με τίτλο ‘’Warchants & Faryales’’, το οποίο άφησε άριστες εντυπώσεις στην metalική κοινότητα. Κάτι παρόμοιο, δύο χρόνια μετά, έκανε και ο δεύτερος δίσκος, ‘’A Nightmare Story’’. Από τότε λεχουν περάσει δέκα επτά χρόνια.  Ένα μόνο ep, ‘’Age Of War’’ ΄στο μεσοδιάστημα.

April 16, 2019

Οι Attika είναι ένα heavy metal σχήμα από την Melbourne της Florida. Παίζουν ένα πιο παραδοσιακό metal, κατά την Αμερικάνικη εκδοχή του power metal, αντί από το πιο σύνηθες, death metal που ευδοκιμούσε τότε, αλλά και τώρα, στην περιοχή τους. Το 1988 κυκλοφόρησαν το φερώνυμο ντεμπούτο δίσκο τους. Και το 1991 κυκλοφόρησαν το δεύτερο δίσκο τους με τον τίτλο ‘’When Heroes Fall’’. Η Pure Steel Records το επανακυκλοφορεί στις 26 του Απρίλη.

April 10, 2019

Οι Φιλανδοί folk masters Korpiklaani πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησαν το “Kulkija”, που είναι ο δέκατος δίσκος τους. Μέσα στις διάφορες εκδόσεις, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες είναι αυτή η tour edition η οποία περιέχει ένα bonus cd. Με τον χορταστικά απολαυστικό και ανυψωτικό τίτλο ‘’Beer Beer’’. To “Kulkija” είχε κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε μέσω της Nuclear Blast. Όπως και η tour edition που βγήκε τον περασμένο Φλεβάρη.

April 07, 2019

TO ‘’No More Hollywood Endings’’ το οποίο κυκλοφορεί από την Nuclear Blast είναι ο πέμπτος δίσκος των Battle Beast. Και είναι ο δεύτερος δίσκος μετά την αποχώρηση του κιθαρίστα Anton Kabanen ο οποίος φόρμαρε τους Beast In Black.  Είναι και ο τέταρτος δίσκος με την τραγουδίστρια Noora Louhimo.

March 30, 2019

Πέρασε ο καιρός, έφυγαν οι μολυσμένοι χρόνοι και το κακό το μάτι. Και έτσι τα δυο στρατόπεδα, οι Queensryche, το συγκρότημα που όλοι είχαμε αγαπήσει και ακόμα αγαπάμε, αν και δεν είναι πια οι ίδιοι, αλλά και ο ex - front man τους, Geoff Tate συνεχίζουν το Θεάρεστο έργο τους, σε ξεχωριστά μετερίζια και με διαφορετική δυναμική φυσικά. Και μάλιστα, τουλάχιστον οι Queensryche, πολύ πιο εμπνευσμένα και πολύ πιο δημιουργικά από ότι το έπρατταν την προηγούμενη δεκαετία, που μας είχαν αφήσει κάγκελο με την κατάντια τους.  Τρίτο δίσκο με τον νέο τους τραγουδιστή Tood La Tore – ex Crimson Glory.

March 27, 2019

Το προσωπικό δημιούργημα του Tobias Sammet ή αυτή η μουσική κολεκτίβα γεμάτη metal, αλλά και πάντα έτοιμη να διηγηθεί ιστορίες από έναν διαφορετικό κόσμο, έφτασε με το Moonglow’’ στην όγδοη κυκλοφορία της. Και φυσικά κυκλοφορεί, σε διάφορες απλές και lmt εκδόσεις, από την Nuclear Blast.

March 19, 2019

Οι Blacksun έρχονται νωρίς νωρίς μέσα στο 2019 για να βάλουν το λιθαράκι τους στη συνεχιζόμενη άνοδο της ελληνικής metal μουσικής σκηνής. Με το Seed Of Hate προσφέρουν έναν δίσκο καθ’ όλα ολοκληρωμένο, με μηδέν fillers, με τραγούδια που όλα έχουν νόημα ύπαρξης και είναι εμφανέστατο ότι η μπάντα το είδε σοβαρά και δεν έβγαλε ένα album απλά για να βγάλει. Πάμε να δούμε λοιπόν αναλυτικά τα κομμάτια του Seed Of Hate.

March 18, 2019

Εκεί που είχαμε αρχίσει να αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει στο στρατόπεδο των Steel Prophet μετά την αποχώρηση του τραγουδιστή Rick Mythiasin από την μπάντα το 2015 και την σιγή ιχθύος που ακολούθησε, η αμερικάνικη power metal μπάντα επιστρέφει φέτος δυναμικά στην δισκογραφία 5 ολόκληρα χρόνια μετά το Omniscient και εξαπολύει το “τέρας” που ακούει στο όνομα The God Machine.

March 18, 2019

Οι Darkwater, για πάνω από δέκα χρόνια, εκεί στην Σουηδία, περπατούν με όση προοδευτική μουσική και σκέψη διαθέτουν, στα σκοτεινά νερά του progressive metal. Ακολουθούν, λίγο πολύ, τους συμπατριώτες τους Evergrey, ως προς το γκρίζο της μουσικής και το μελαγχολικό των στίχων  και Seventh Wonder, ως προς το progressive metal. Πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά το 2007 με το ‘’Calling the Earth to Witness’’. Δεύτερη το 2010 με το ‘’Where Stories End’’. Και τώρα, μέσω της Ulterium Records κυκλοφορούν τον τρίτο ολοκληρωμένο δίσκο τους με τον τίτλο ‘’Human’’.

Copyright 2019. All Right Reserved.