Reviews

March 21, 2018

Τους made in U.S.A., Ministry και τον δημιουργό τους, μουράτη προσωπικότητα και καλλιτεχνική ιδιοφυία Al Jourgensen, τους ξέρουμε όλοι, ακόμα και όσοι δεν έχουν βουτήξει στα βαθιά καλλιτεχνικά τους νερά, που πάντα είναι φουρτουνιασμένα, αλλά και πάντοτε ασκούν γοητεία συνάμα με περίεργα συναισθήματα. Αυτήν την μοναδικότητα τους, θα απαντήσουμε για ακόμα μια φορά με τo AmeriKKKand, το νέο τους πόνημα που κυκλοφορεί μέσω της Nuclear Blast.

March 17, 2018

Οι Paradise Lost τριάντα χρόνια σχεδόν, δημιουργούν, ενίοτε πρωτοπορούν, κάνοντας θαύματα, ή αφήνοντας θύματα, κυρίως τους οπαδούς τους, συχνά πυκνά τελευταία επιστρέφουν στον παλαιό εαυτό τους, όποιος και αν είναι αυτός, ανάλογα με τις εποχές τους, και γενικά δεν μας αφήνουν να τους αφήσουμε, και έτσι περνάμε όμορφες ώρες καφεδοσυζήτησης  για την πάρτη τους.

February 20, 2018

Τέταρτος δίσκος για τους Σουηδούς Usurpress, το Interregnum που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από την Agonia Records. Πρώτη μου επαφή με αυτήν την μπάντα, που παίζει death metal με progressive επιθετικό προσδιορισμό. Καλές ή και κακές γλώσσες, ανάλογα με τα γούστα του καθενός,  μπορεί να μαρτυρήσουν ότι οι Usurpress κάνουν παιχνίδι και με το sludge.

February 15, 2018

The second coming για τους Oceans Of Slumber. Και χρησιμοποιώ το second, δεύτερο, για τον τρίτο δίσκο των Βρετανών Oceans Of Slumber, όχι και τόσο καταχρηστικά, καθώς το επερχόμενο  The Banished Heart, που είναι ο τίτλος του, είναι το δεύτερο στην σειρά full length τους με την τραγουδίστρια Cammie Gilbert, που με την παρουσία της, τις ερμηνείες της και την φωνή της τους κάνει να ξεχωρίζουν.  Και έρχεται τρία χρόνια μετά το άκρως εντυπωσιακό και αντιστοίχως πετυχημένο Winter που τους έδωσε καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία.

February 11, 2018

Οι Age Of Arcadia είναι μια μπάντα που συστάθηκε μόλις πέρσι, δημιουργημένοι από τις στάχτες των Αθηναίων Insidead. Με βάση πλέον το Βερολίνο και πολυεθνική σύνθεση, οι Age Of Arcadia κάνουν δισκογραφικό ντεμπούτο με το Eleysis. Βέβαια ο δίσκος είναι ουσιαστικά μια επανακυκλοφορία καθώς είχε πρωταρχικά ηχογραφηθεί κάτω από το όνομα των Insidead to 2013. Με νέους μουσικούς και (υποθέτω) νέα ηχογράφηση, το Eleysis έρχεται να διεκδικήσει εκ νέου το μερίδιο που του αναλογεί στα αυτιά των φίλων του σκληρού ήχου.

February 05, 2018

Μελωδικό Death Metal παίζουν οι Δανοί Killing Ghandi και το ‘’Aspirations Of Failure’’ είναι ο δεύτερος δίσκος τους. Η μπάντα ξεκίνησε το 2013 με μέλη από τους Manticora/Wuthering Heights  (κιθάρα και μπάσο) και illdisposed (drummer) . Το 2105 ντεμπούταραν μέσω της Νορβηγικής  Crime Records με τον δίσκο ‘’Cinematic Parallels’’ . Ήδη από τις αρχές του 16 άρχισαν να δουλεύουν σε νέο υλικό και στα τέλη του 17 μπήκαν στο στούντιο για τις ηχογραφήσεις/μίξεις κτλ για το νέο δίσκο.

February 03, 2018

Οι Road To Jerusalem είναι ένα νέο μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε το 2016 και με βάση του την Δανία αποτελείται από μουσικούς με προϋπηρεσία σε μπάντες όπως οι Konkhra, The Haunted, Scar Symmetry και Soilwork. Η μπάντα κάνει φέτος το δισκογραφικό της ντεμπούτο με τον ομώνυμό της δίσκο και αν και εύλογα κάποιος θα υπέθετε ότι πρόκειται για άλλη μια μπάντα που κινείται στον χώρο του, μελωδικού, νεο-death metal, δεν θα μπορούσε να πέσει περισσότερο έξω.

January 31, 2018

Ένα μεγάλο ερώτημα που απασχολεί πολλά χρόνια τώρα την παγκόσμια metal κοινότητα, και φυσικά την Ελληνική σκηνή, είναι το κατά πόσο οι σημερινές μπάντες αναμασούν μανιέρες των 70ς & 80ς ή αν πρέπει να καινοτομούν με φρέσκιες ιδέες, νέους ήχους, νέες αναζητήσεις πάνω στον metalικό καμβά.

January 22, 2018

Οι πασίγνωστοι εδώ και πολλά χρόνια, Machine Head, με δίσκους που έχουν κάνει αίσθηση σε ολόκληρο το metalικό κοινό, Burn My Eyes, The Blackening, κυκλοφορούν, μέσω της Nuclear Blast,  τώρα πια το ένατο στην σειρά δίσκο τους με τίτλο Catharsis.

January 04, 2018

Τέταρτο άλμπουμ για τους συμφωνικούς metallers Meden Agan που κυκλοφορεί 5 Ιανουαρίου από την No Remorse Records! Το συγκρότημα που το 2018 συμπληρώνει 13 χρόνια ζωής και 11 χρόνια από την κυκλοφορία του ντεμπούτο άλμπουμ τους "Illusions" έρχεται να μας παρουσιάσει το πιο πρόσφατο πόνημά του με γενικό τίτλο Catharsis. Τρία χρόνια μετά την προσθήκη της Δήμητρας Παναρίτη στα φωνητικά το συγκρότημα μοιάζει πιο δεμένο και πιο δημιουργικό. Η ηχογράφηση του Catharsis ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2017 από τον Mark Adrian (133 studios), ενώ η μίξη έγινε από τον Max Morton στα Morton.

Copyright 2018. All Right Reserved.