Reviews

October 10, 2018

Από την Γερμανία με Ρωσικό όνομα μας έρχονται οι  Vitja που το όνομα τους σημαίνει ‘’νικητής’’. Όλα μια χαρά μέχρι εδώ. Κυκλοφορούν μέσω της Century Media Records τον επόμενο δίσκο τους με τον τίτλο ‘’Mistaken’’. Ακόμα όλα καλά.

October 10, 2018

Μπορώ πλέον μετά από μερικά ακούσματα να πω πως η συναισθηματική περιήγηση στα 73 λεπτά του νέου άλμπουμ των Yob ήταν μια αναπάντεχη εμπειρία παρότι η doom μουσική τα τελευταία χρόνια δεν βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις μου. Διότι εν έτη 2018  για να κατανοήσεις άλμπουμ όπως το "Our Raw Heart" πρέπει να έχεις υπομονή και πολύ σωστά - όπως κάναμε πριν κάτι δεκαετίες - πρέπει να τους δώσεις χρόνο. Υπάρχει όμως αρκετός χρόνος για να αφοσιωθείς σε ένα άλμπουμ για ένα λογικό χρονικό διάστημα; Ρητορικό το ερώτημα.

September 24, 2018

Η μουσική κολεκτίβα, ουάααου, των Mayan από την Ολλανδία, που μας έχει πάντα, σχεδόν πάντα, καλά metalικά νέα, έφτασαν στον τρίτο τους ολοκληρωμένο δίσκο, ο οποίος κυκλοφορεί μέσω της Nuclear Blast και τιτλοφορείται ‘’Dhyana’’.

September 22, 2018

Το τι ταμπέλες έχουν ανακαλυφθεί για να προκαλέσουν τον ακροατή ή απλά να ξεχωρίσει μια μπάντα από το σωρό, δεν λέγεται.  Οι Revolutio μας έρχονται από την Ιταλία και παίζουν Post Apocalyptic Thrash Metal. Τι ακριβώς είναι αυτό; Τίποτα, οι μουσικές τους λεπτομέρειες θα ξεδιπλωθούν παρακάτω.

September 21, 2018

Μερικές μουσικές σε βρίσκουν ακόμα και αν έχουν πάρει λάθος δρόμο, ή αν εσύ έχεις κατά λάθος πέσει στον δρόμο τους. Έτσι και οι electronica ή κάτι τέτοιο Man With A Mission με τον δίσκο, που έχασε τον δρόμο του και έπεσε στην φιλόξενη για διαφορετικούς ήχους αγκαλιά του Metal Zone. Ή εμείς (εγώ) λοξοδρομήσαμε προς την μεριά τους, σκάβοντας και βρίσκοντας νέους ή μη γνώριμους παλαιούς ήχους.  Ο δίσκος κυκλοφορεί από την Century Media Records, άρα τα παιδιά από την Ιαπωνία έχουν έρθει προς εμάς. Και τιτλοφορείται ‘’Chasing The Horizon’’.

September 10, 2018

Όταν διαβάζω τους στίχους στο ρεφραίν του εναρκτήριου και ομότιτλου τραγουδιού από το νέο άλμπουμ των Godsmack "΅When Legends Rise", τότε μόνο μια παροιμία μπορώ να σκεφθώ: "Όταν τα πράματα σκληραίνουν, τότε οι σκληροί συνεχίζουν να προχωράνε".

September 09, 2018

Από την Γερμανία έρχονται οι Mantar, και φιλοδοξούν να χτίσουν ένα νέο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ, το τονίζω για να μην παρεξηγηθώ κόσμο, μέσω του sludge metal το οποίο , όπως λένε, με την μουσική τους.  Είναι ο Erinc, τύμπανα, φωνές. Και είναι και ο Hanno, φωνή, κιθάρα. Από το 2012 έχουν κυκλοφορήσει τρία full length: ‘’Death By Burning’’ το 2014. ‘’Ode To The Flame’’ το 2016. Ενδιάμεσα το ep ‘’The Spell’’ 2017. Και αυτές τις μέρες το τρίτο δίσκο με τίτλο ‘’The Modern Art of Setting Ablaze’’. Κυκλοφορεί μέσω της Nuclear Blust.

August 04, 2018

Οι Βρετανοί Her Despair κυκλοφορούν ένα ep, self-released, με τον τίτλο να τα λέει όλα για το τι θέλουν να μας μεταδώσουν, ‘’Mounography’’. Τρία χρόνια μετά από το ντεμπούτο full length ‘’Hymns For The Hopeless’’. Τότε το 2015 ήταν one man band, το καλλιτεχνικό όχημα του αυτοαποκαλούμενου τραγουδιστή ως J και με το ένα πόδι στο goth/rock των Fields Of The Nephilim και με το άλλο στο goth/doom death των My Dying Bride.

July 30, 2018

Όταν ένα άλμπουμ ξεκινάει εκρηκτικά με τους στίχους "Put up your fists & Fight" τότε ενστικτωδώς προετοιμάζεις τις αισθήσεις σου για να "πυγμαχήσουν" με μια κατάσταση τεταμένη. Αυτό είναι το νέο άλμπουμ των Otep με τίτλο "Kult 45" οι οποίοι έφθασαν αισίως τα οκτώ!! Τελευταία φορά που είχα ασχοληθεί σαν ακροατής με την μπάντα ήταν πριν πολύ καιρό και από τότε έχει μπει πολύ νερό στο αυλάκι.

July 29, 2018

Τρεις τύποι πριν δυο χρόνια στο πολύβουο Λονδίνο συναντήθηκαν, αντάμωσαν τις ανησυχίες τους, έβαλαν κάτω τα καλλιτεχνικά τους όνειρα και τις πολλές και πολυποίκιλες επιρροές τους και έφτιαξαν τους Gramma Vedetta.

Είναι οι Dany στην φωνή και την κιθάρα, Basetta στο μπάσο που οραματίζεται να κάνει το Λονδίνο πιο πολύβουο και Valadis στα τύμπανα που θα σιγοντάρει στον όγκο και τον θόρυβο, αλλά και στην πολυπλοκότητα του ήχου τους.

Copyright 2018. All Right Reserved.