Reviews

June 14, 2019

Ιταλός ο άφθαστος μουσικός, συνθέτης, τραγουδοποιός Lucio Dalla (1966–2012). Από την Bologna. Ιταλοί και οι progressive rock θρύλοι, όπως αυτό προσδιορίζονται, Banco del Mutuo Soccorso. Και σχεδόν δυόμιση δεκαετίες μετά μας παρουσιάζουν ολοκληρωμένη δουλειά με τον τίτλο ’’Transiberiana’’. Και το πράττουν μέσω της Inside Out Music.

June 06, 2019

Οι Dreamslave είναι από την Γαλλία. Μια χώρα που ο σκληρός ήχος και στην ακραία του, αλλά και στις πιο παραδοσιακές metal φόρμες, έχουν μια πολύ σπουδαία παράδοση αλλά και πολύ ιδιαίτερες κυκλοφορίες, που κοσμούν πολλές δισκογραφίες από τα εκεί σχήματα. Το ‘’Rest in Phantasy’’, το λες και ‘’R.I.P’’, είναι το ντεμπούτο τους. Και το κυκλοφορούν μόνοι τους ανεξάρτητα. Είχε προηγηθεί ένα ep το 2012 που έφερε το όνομα τους.

May 25, 2019

New Years Day λέγονται και μας έρχονται από το Anaheim της rockομάνας California και βάζουν με αυτό το εορταστικό όνομα τους, εδώ και δέκα πέντε χρόνια, την εντυπωσιακή για πολλούς, αρκετά μοντέρνα, grooveάτη μουσική τους. Και τώρα μέσω της Another Century, πες την και Century Media μας προσφέρουν την τέταρτη ολοκληρωμένη τους δουλειά με τον τίτλο ‘’Unbreakable’’.

May 18, 2019

Σουηδία και metal. Ταυτόσημες έννοιες. Τόσα σχήματα, death και N.W.O.S.D.M., μην ξεχνιόμαστε. 70ς rock style, traditional metal κ.α. Οι Martydod, από το 2001, βγάζουν την  οργή τους και έχουν πολύ από ότι φαίνεται, μέσα από μοντέρνες death metal φόρμες με αρκετό punkίλα. Να το πούμε ακόμα και crossover. Δεν θα μεγαλώσει η μύτη μας. Εδώ και λίγο καιρό έκαναν, όπως μας πληροφορούν, το μεγάλο βήμα και υπέγραψαν στην Century Media Records. Και έτσι αυτές τι μέρες κυκλοφορούν τον έβδομο ολοκληρωμένο δίσκο τους με τον τίτλο ‘’Hexhammaren’’.

May 05, 2019

Από την Δανία μας έρχονται οι Forever Still, με το εναλλακτικό, μοντέρνο, ότι θέτε βάζετε, και τώρα μέσω της Nuclear Blast, κυκλοφορούν το δεύτερο δίσκο τους με τον τίτλο ‘’Breath In Colours’’. Αυτό διαδέχεται το ντεμπούτο τους  "Tied Down" το 2016, το οποίο είχε προταθεί για βραβείο, στα βραβεία Metal Hammer.

April 18, 2019

Modern metal, metalcore και όλα αυτά τα όμορφα καινούρια πράμματα στο metal μας. Καλά περνάμε. Και έτσι γίνεται και με τους Any Given Day  από Γερμανία. Και τον δίσκο τους ‘’Overpower’’ που κυκλοφορούν,  μέσω της Arising Empire.

April 17, 2019

Οι Fallujah μας προσφέρουν ένα φως μέσα στο σκοτάδι της μουσικής τους με τον τέταρτο δίσκο τους με τον τίτλο ‘’Undying Light’’. Το death metal σχήμα από το San Francisco, άφησε μερικώς τις deathcoreιές και μέσω της Nuclear Blast  εξαπολύει αυτό το death metal οξύ του. Ένα μεγάλο μάτι, σημειολογικό θα είναι αυτό, κοιτάει μερικά ανθρωποειδή στο εξώφυλλο και προκαλεί τρόμο.

March 29, 2019

Στις 22 του Μάρτη, μέσω της Nuclear Blast οι Ελβετοί Cellar Darling κυκλοφόρησαν το ‘’The Spell’’. Το οποίο διαδέχεται το ντεμπούτο full length τους του 2017 ‘’This Is The Sound’’. Οκ το πήραμε λίγο ανάποδα. Εν αρχήν ήταν ένα σχήμα στην Ελβετία, οι Eluveitie. Τρία πρώην μέλη τους: Merlin Damian Sutter, τύμπανα. Ο Ivo Henzi, κιθάρα και μπάσο. Και η, και η Anna, τι πια Anna? Η Anna Murphy που παίζει αυτό το hurdi gurdy αλλά και φλάουτο και την φυσικά είναι αυτή η γυναικεία φωνή, που σποραδικά ακούγαμε και είχαμε συμπαθήσει στους  οι Eluveitie

March 23, 2019

Οι Kadinja είναι από την Γαλλία. Παίζουν αυτό το progressive modern metal. Πες το και djent και μετά έλα σε μένα τον παππού, να μου εξηγήσεις τι εννοείς. Να εξηγήσω και εγώ ότι δεν είμαι εχθρός ούτε του προοδευτικού ούτε του μοντέρνου στο metal. Απλά δεν κατανοώ ούτε την φύση ούτε την προοδευτικότητα του djent. Και αυτό το λέω στους φανς αυτού του ήχου για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Οι Kadinja το 2017 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο full length τους με το τίτλο ‘’Ascendancy’’. Και αυτές τις μέρες κυκλοφορούν το δεύτερο δίσκο τους με τον τίτλο ‘’Super 90’’. Μέσω της Arising Empire.

March 07, 2019

Δεν με λες τον θερμότερο οπαδό των In Flames, αλλά αν κάποιος μου πει ότι δεν του αρέσουν η σχέση μας δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Τώρα θα μου πεις ότι ξεπουλήθηκαν παρα έγιναν εμπορικοί, έκαναν «αμερικανιές», τα πρώτα τους ήταν τα καλύτερά τους και η απάντηση μου θα είναι ένα απόλυτα εμπεριστατωμένο «ε και;» Δεν θα σου πω ότι δεν είχα ψιλό απογοητευτεί από τις τελευταίες τους κυκλοφορίες, παρόλο που ακόμη και στο Battles έχω δύο τραγούδια που είναι συνέχεια στα ακούσματα μου.

Copyright 2019. All Right Reserved.