Reviews

January 21, 2020

Σειρά να γνωρίσουμε μια crossover thrash μπάντα από Φιλανδία, τους My Funeral. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ακούσει νότα από δαύτους μέχρι πρότινως. Σαφώς και δεν είναι κάποια καινούρια μπάντα μιας και υπάρχουν από το 2005 και έχουν βγάλει ένα διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό από demos, eps και δίσκους. Δίνοντας μεγαλύτερη βάση στους τρεις δίσκους (με τελευταίο το ‘’Violence Academy’’, πέντε χρόνια πίσω), ανακάλυψα μια δυναμική Thrash μπάντα που δεν φοβάται να ρισκάρει και να συνδυάσει ηχητικά. Βέβαια, δεν έχασα και τα μυαλά μου, μιλάμε για μια καλή μπάντα αλλά μέχρι εκεί.

December 19, 2019

Οι Αθηναίοι Project Renegade επιστρέφουν 2 χρόνια αφότου μας συστήθηκαν με το Cerebra EP και μας δίνουν την πρώτη ολοκληρωμένη τους δισκογραφική δουλειά η οποία τιτλοφορείται Order Of The Minus. Η τετραμελής μπάντα κινείται, για όσους δεν το γνωρίζουν, στον ευρύτερο alternative metal χώρο, συνδυάζοντας groove και ατμοσφαιρικά στοιχεία, με έναν ήχο ο οποίος παραπέμπει με την ίδια άνεση τόσο στους Evanescense όσο και στους Within Temptation ή τους Lacuna Coil.

December 14, 2019

Στον δεύτερο δίσκο τους έφτασαν αισίως οι Γερμανοί, ότι νά ‘ναι, Double Crush Syndrome, με τον τίτλο που λέει λίγα, αλλά ουσιαστικά τα λέει όλα, ‘’Death To Pop’’. Κυκλοφορεί από την Arising Empire. Διαδέχεται το προ διετίας ‘’Die For Rock ‘n’ roll. Κάποιος πρέπει να πεθάνει πια, με αυτά τα παιδιά τα ατίθασα. Και ατίθασο δίσκο μας ετοίμασαν.

December 10, 2019

Οι Une Misere λειτουργούν μέσα μου και προφανώς και σε πολλούς από αυτούς που θα ασχοληθούν με τον δίσκος τους, οποίος τιτλοφορείται ‘’Sermon’’ και κυκλοφορεί μέσω της Nuclear Blast. Καταρχήν το εξώφυλλο φέρνει σε rock ψυχεδελικά σχήματα ή μπάντες που ασχολούνται με ατμοσφαιρικό doom. Οι ίδιοι αυτό προσδιορίζονται ως blackened hardcore/aggressive metal. Μέχρι ένα σημείο, λόγω του ότι όντως έχουν έντονο το ατμοσφαιρικό στοιχείο στον ήχο τους και προοδευτικές μαύρων αποχρώσεων ιδέες, το πιάνω αυτό.  

December 07, 2019

Ακούω εδώ και κάμποσο καιρό το ντεμπούτο δίσκο των Σουηδών goth metallers, Mister Misery ‘’Unalive’’ που κυκλοφόρησε από την Arising Empire.

November 21, 2019

'ANTHEMS FROM THE DARKEST WINTER' is a release by Craig Rossi, long standing keyboardist of US Doom metal band Grey Skies Fallen and is his second full length. On it, Rossi takes on vocal, guitar and (obviously) keyboard duties and has recruited Klemen Markelj on drums while Paul LaPlaca handles bass.

November 05, 2019

Οι Αμερικάνοι Fallen Reign είναι μια μελωδική power/progressive metal μπάντα που
σχηματίστηκαν το 2013. Δυο χρόνια μετά, κυκλοφόρησαν ένα (μέτριο) ομότιτλο ΕΡ, και το
“Oblivion” είναι η πρώτη full-length δουλειά τους, που κυκλοφόρησε αρχικά ως private CD
τον Αύγουστο του 2019, αλλά η μπάντα υπέγραψε στην Narcoleptica Productions που θα
αναλάβει τη διανομή παγκοσμίως 150 αντιτύπων.

November 01, 2019

Μέσα στην ροή του χρόνου και λίγων ευχάριστων και πολλών δυσάρεστων γεγονότων, φτάσαμε στον ένατο δίσκο των Ιταλών Lacuna Coil, της Ιταλικής αυτής αρμάδας που ηγείται η γοητευτική, αλλά και δυναμική front woman Cristina Scabbia, όπως είναι το πλήρες όνομά της. Τίτλος του δίσκου ‘’Black Anima’’, το οποίο διαδέχεται το προ τριετίας μετριότατο ‘’Delirium’’ και κυκλοφορεί από την Century Media Records.

October 27, 2019

Μην μπερδεύετε τους Gost, με τα γνωστά φαντασματάκια, που πήγαν και αυτοί οι Ghostbusters, και τον Πάπα τραγουδιάρη τους. Έχουν και διαφορετική ορθογραφία, αλλά κυρίως διαφορετική κοσμοθεωρία. Οι GosT παίζουν black, noise, βάλτε και synthwave, και πολλά άλλα μέσα στον τρόπο που ακούγονται. Βάζοντας και την art pop και τα gothic μέσα στον ήχο τους με The Cure και Depeche Mode ψήγματα μέσα σε αυτόν. Τώρα κυκλοφορούν νέο δίσκο με την Century Media Records, στην οποία υπέγραψαν την περασμένη χρονιά, που τιτλοφορείται ‘’Valediction’’.

October 23, 2019

Οι Tungsten είναι από την Σουηδία. Είναι ο πρώην τυμπανιστής των Hammerfall, Anders Johansson, αδελφός του οργανίστα των Stratovarius, Jens Johansson, με τους δύο γιους του, Karl και Nick σε μπάσο και κιθάρα αντίστοιχα. Και ο Mike Anderson, έχει συμμετάσχει στο ‘’Victims of the Modern Age’’ των Star One, στην φωνή. Και το ‘’We Will Rise’’ είναι το ντεμπούτο full length τους και κυκλοφορεί από Arising Empire.

Copyright 2020. All Right Reserved.