Reviews

April 18, 2019

Modern metal, metalcore και όλα αυτά τα όμορφα καινούρια πράμματα στο metal μας. Καλά περνάμε. Και έτσι γίνεται και με τους Any Given Day  από Γερμανία. Και τον δίσκο τους ‘’Overpower’’ που κυκλοφορούν,  μέσω της Arising Empire.

April 17, 2019

Οι Fallujah μας προσφέρουν ένα φως μέσα στο σκοτάδι της μουσικής τους με τον τέταρτο δίσκο τους με τον τίτλο ‘’Undying Light’’. Το death metal σχήμα από το San Francisco, άφησε μερικώς τις deathcoreιές και μέσω της Nuclear Blast  εξαπολύει αυτό το death metal οξύ του. Ένα μεγάλο μάτι, σημειολογικό θα είναι αυτό, κοιτάει μερικά ανθρωποειδή στο εξώφυλλο και προκαλεί τρόμο.

March 29, 2019

Στις 22 του Μάρτη, μέσω της Nuclear Blast οι Ελβετοί Cellar Darling κυκλοφόρησαν το ‘’The Spell’’. Το οποίο διαδέχεται το ντεμπούτο full length τους του 2017 ‘’This Is The Sound’’. Οκ το πήραμε λίγο ανάποδα. Εν αρχήν ήταν ένα σχήμα στην Ελβετία, οι Eluveitie. Τρία πρώην μέλη τους: Merlin Damian Sutter, τύμπανα. Ο Ivo Henzi, κιθάρα και μπάσο. Και η, και η Anna, τι πια Anna? Η Anna Murphy που παίζει αυτό το hurdi gurdy αλλά και φλάουτο και την φυσικά είναι αυτή η γυναικεία φωνή, που σποραδικά ακούγαμε και είχαμε συμπαθήσει στους  οι Eluveitie

March 23, 2019

Οι Kadinja είναι από την Γαλλία. Παίζουν αυτό το progressive modern metal. Πες το και djent και μετά έλα σε μένα τον παππού, να μου εξηγήσεις τι εννοείς. Να εξηγήσω και εγώ ότι δεν είμαι εχθρός ούτε του προοδευτικού ούτε του μοντέρνου στο metal. Απλά δεν κατανοώ ούτε την φύση ούτε την προοδευτικότητα του djent. Και αυτό το λέω στους φανς αυτού του ήχου για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Οι Kadinja το 2017 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο full length τους με το τίτλο ‘’Ascendancy’’. Και αυτές τις μέρες κυκλοφορούν το δεύτερο δίσκο τους με τον τίτλο ‘’Super 90’’. Μέσω της Arising Empire.

March 07, 2019

Δεν με λες τον θερμότερο οπαδό των In Flames, αλλά αν κάποιος μου πει ότι δεν του αρέσουν η σχέση μας δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Τώρα θα μου πεις ότι ξεπουλήθηκαν παρα έγιναν εμπορικοί, έκαναν «αμερικανιές», τα πρώτα τους ήταν τα καλύτερά τους και η απάντηση μου θα είναι ένα απόλυτα εμπεριστατωμένο «ε και;» Δεν θα σου πω ότι δεν είχα ψιλό απογοητευτεί από τις τελευταίες τους κυκλοφορίες, παρόλο που ακόμη και στο Battles έχω δύο τραγούδια που είναι συνέχεια στα ακούσματα μου.

February 10, 2019

Οι Devil Made Me Do It από το 2014 βάζουν το metal τους, στις εναλλακτικές, φρέσκες, το λέμε και μοντέρνες ράγες, που τους αρέσει να κινούνται, πρωτίστως να ακούν, φυσικά να δημιουργούν και να παίζουν. Πριν λίγο καιρό, ολοκλήρωσαν και αυτές τις  μέρες παρουσίασαν τον πρώτο τους δίσκο, από την Ikaros Records, με τίτλο "Her Majesty's Pleasure".

January 23, 2019

Πριν αρχίσω να ακούω το ενδέκατο άλμπουμ των Σουηδών melodic deathsters Soilwork, είχα ακούσει – διαβάσει τα καλύτερα για τον δίσκο, ο οποίος φέρει τον τίτλο ‘’Verkligheten’’, ο οποίος κυκλοφορεί από την Nuclear Blast, σε δυο εκδόσεις cd και δυο εκδόσεις 12’’ βυνυλίων.

January 13, 2019

Ένα από τα καλύτερα ντεμπούτο άλμπουμ της χρονιάς πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 8 Φεβρουαρίου από την 7Hard Records. Βέβαια όσοι βρέθηκαν στην πιο πρόσφατη ζωντανή εμφάνιση των Voidnaut μπόρεσαν να το προμηθευτούν ήδη πριν το τέλος του 2018 αλλά η επίσημη κυκλοφορία είναι σε λίγες μέρες. Πρόκειται για ένα άλμπουμ που με έχει ενθουσιάσει ήδη από την προ ακρόαση που κάναμε στα Devasoundz.

January 13, 2019

Οι Show Your Face είναι ένα σχήμα που παίζει modern metal, εδώ από την χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα από την Καρδίτσα. Υπάρχουν από το 2007.  Πριν κάμποσο καιρό, τον Φλεβάρη του 2017 κυκλοφόρησαν το τρίτο τους full length με τον λιτό τίτλο ‘’III’’. Κυκλοφόρησε μέσω της Straight From The Heart Records.

December 24, 2018

Είναι από τις λίγες φορές που ακούω ένα άλμπουμ να ξεκινάει τόσο ήσυχα σε βαθμό πένθους αλλά συγχρόνως και τόσο εντυπωσιακά. Ο λόγος για το "Wasteland" των Riverside, το νέο τους πόνημα με όλη τη σημασία της λέξεως.

Copyright 2019. All Right Reserved.