Reviews

August 30, 2017
0 comments

Με το καινούργιο άλμπουμ τους  οι Paradise Lost συνεχίζουν από εκεί που έμειναν με το προηγούμενο τους άλμπουμ, The Plague Within, με έναν πιο doom ήχο όπως τα πρώτα τους άλμπουμ. Βέβαια αυτήν την φορά υπάρχει και μια μεγαλύτερη sludge επιρροή.

August 21, 2017
0 comments

Όλοι ξέρουμε ότι οι Leprous είναι μια πολύ μεθοδική μπάντα σε ό,τι κάνει. Πέρα από το γεγονός ότι είναι πολύ εργατικη και συγκεντρωμένη, έχει επιπρόσθετα παίξει πολύ καλά τα χαρτιά της, ειδικά αυτό της "μπάντας του Ihsahn" και των πολύ δυνατών της live (βλ. πειστήριο 'Live At Rockefeller Music Hall'). Στην προαναγγελία του "Malina" οι Leprous έχουν παίξει επίσης πολύ καλά και το χαρτί των singles, μιας και τα "From the Flame" και "Stuck" είναι πραγματικά ωραία τραγούδια και προοιώνιζαν μεγάλα πράγματα.

August 06, 2017
0 comments

Οι Byzantine είναι ένα σχήμα μοντέρνου metal, αν και μπορεί το όνομα τους να μας οδηγήσει σε πιο παραδοσιακά metal μονοπάτια από το Charleston στην  West Virginia. Από τις αρχές του αιώνα δημιουργούν και παίζουν το μοντέρνο groove metal τους, στα πρώτα χρόνια με demos, ep κυκλοφορίες και μετά φτιάχνοντας ολοκληρωμένες δουλειές. Τώρα μέσω της Metal Blade κυκλοφορούν τον έκτο δίσκο τους The Cicada Tree.

August 03, 2017
0 comments

               Στις 11 Αυγούστου αναμένουμε να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο των SUBSERVIENCE, μετά από μια σειρά ep που προηγήθηκαν από το 2010 που δημιουργήθηκαν. Το Thrash/Death Metal  του συγκεκριμένου κουιντέτου, ενσωματώνει πολλές μοντερνιές και metalcore διάθεση, όρεξη που φάνηκε από νωρίς μιας και στο σπλιτ toy 2011 δανείστηκαν την μεριά τους με τους Sa-Da-Ko ( απαράδεκτος ήχος για τα αυτιά μου, το ξεκαθαρίζω). Οι Άγγλοι θα κυκλοφορήσουν το ‘’Forest Of The Impaled’’ μέσω της Black Bow Records σε cd.

July 27, 2017
0 comments

Η κραταιά Nuclear Blast προωθεί μια νέα μπάντα, τους Widowmaker, εκ μέρους της Sharptone Records. Η μπάντα περιγράφεται σαν death metal. Μέγα λάθος. Πολύ πιο ταιριαστή περιγραφή θα ήταν το Deathcore ή Metalcore ή Modern Metal τέλοσπάντων. Από εκεί και πέρα δεν μοιράζονται άλλες πληροφορίες μέσω κάποιου δελτίου τύπου και μου ήταν ανέφικτο να βρω άλλα στοιχεία γι  αυτούς μέσω άλλων τρόπων. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι ο ομώνυμος δίσκος τους κυκλοφορεί από τις  7 του μηνός. Απαράδεκτο και κατακριτέο αλλά έτσι και αλλιώς δεν χάνουμε και τίποτα το σημαντικό.

July 13, 2017
0 comments

Με μία μπάντα που παρά τον σαρυτικό τους χαρακτήρα, ξεχειλίζουν από ταλέντο, αρκεί να δει κάποιος την πορεία των μελών της στην εγχώρια σκηνή κι εξηγούμαι, Sir Fanouris εκ των συνθετών των RandomWalk, ο Sir Orestis του οποίου είναι το δισκογραφικό του ντεμπούτο και ο Sir George που είναι ένας από τους Ανώριμους. Το όνομα τους είναι με κεφαλαία και greeklish για να δείχνει πιο «κακό». Ποιοί είναι όμως: Κάπως έτσι μας διηγούνται οι ίδιοι την ιστορία τους....

June 09, 2017
0 comments

Σίγουρα όταν ακούς ένα άλμπουμ παίζει σημαντικό ρόλο η διάθεση σου, η εποχή, η κούραση, που το ακούς…. Όταν ακούς ένα καλό άλμπουμ όμως σου αλλάζει τη διάθεση, σου ακούγεται ιδανικό για την εποχή, σου περνάει η κούραση κλπ . Αυτό κάνουν με το ντεμπουτο τους οι The Black Capes στην συγκεκριμένη περίπτωση, 9 Ιουνίου, καλοκαιράκι και επαναφέρουν το Goth στη μόδα!

March 30, 2017
0 comments

Καλοκαίρι του 2016 και το μεγαλύτερο metal festival του κόσμου φιλοξενεί την κορύφωση μιας δίχρονης live παρουσίασης/προώθησης ενός άλμπουμ που έχει αποδειχθεί το εμπορικότερο για τους μελωδικούς death metallers Arch Enemy!

March 28, 2017
0 comments

Μου τράβηξαν την προσοχή το 2008 όταν άκουσα το τραγούδι τους To Mend A Broken Heart. Αγαπώ τον τρόπο με τον οποίο ισορροπούν ανάμεσα στον hard rock ήχο και το heavy metal με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν fans και στα δύο είδη. Με κάθε άλμπουμ γίνονται καλύτεροι, ο ήχος τους πιο συμπαγής, τα τραγούδια τους πιο ώριμα και καλοδουλεμένα. Όταν άκουσα την ανακοίνωση κυκλοφορίας του Monumentum κυριολεκτικά δεν μπορούσα να περιμένω μέχρι να ακούσω τις φρέσκες δημιουργίες από τους αδιαμφισβήτητους ηγέτες του είδους τους.  

March 02, 2017
0 comments

Είναι εξαιρετικά δύσκολο για μια μπάντα να ξεφύγει από τις ταμπέλες και τις συγκρίσεις, όταν, μάλιστα, αυτές έχουν τεθεί δικαιολογημένα. Ναι, Tool και Opeth. Καμία αντίρρηση. Το ντεμπούτο τους (Cognitive, 2012) δεν άφηνε περιθώρια. Κάτι τις ο Martin Lopez (drums, ex-Opeth), κάτι τις η χροιά του Joel Ekelöf (πολύ κοντά στον Mikael Åkerfeldt ) και οι φωνητικές μελωδίες του (πολύ κοντά στον Maynard James Keenan), μύριζαν πολύ από τις προανεφερθέντες μπάντες.

Copyright 2017. All Right Reserved.