Monuments

June 15, 2017
0 comments

Στον απόηχο της πολύ ενδιαφέρουσας εμφάνισης του Damo Suzuki στο Κύτταρο, επιβάλλεται να θυμηθούμε το απόλυτο αριστούργημα των Γερμανών Can, όπου ο Suzuki προσέφερε τα αυτοσχεδιαστικά και άκρως παθιασμένα φωνητικά του. Επιφανείς εκπρόσωποι του Kraut Rock, εκείνου του άτυπου τευτονικού κινήματος που άλλαξε (δίχως δόση υπερβολής) εντελώς το πρόσωπο της μοντέρνας ροκ μουσίκης, οι Can βρίσκονταν, όπως προσφυώς έχει παρατηρηθεί, σταθερά "δυο βήματα μπροστά απ' όλους τους υπόλοιπους".

June 10, 2017
0 comments

Στις αρχές των 80ς πέντε τυπάκια, έφηβοι ακόμα, στην Φρανκφούρτη στην Γερμανία., πέρα από το να κάνουν κολλητή παρέα πίνοντας τα μπυρόνια τους, το έριξαν και στο τζαμάρισμα, φτιάχνοντας γρήγορα riffs σολάροντας και φορμάροντας τους Tankard, ένα σχχήμα που έμελλε να είναι μέσα στα big4 του Γερμανικού thrash metal.

January 16, 2017
0 comments

Οι Count Raven είναι από τις αγαπημένες μου doom μπάντες. Μια μπάντα με ολοκληρωτικό ποσοστό επιτυχίας. Από αυτούς που πήραν τις επιρροές των Black Sabbath και φιλτράροντας τις έδωσαν κάτι διαφορετικό  αλλά εξίσου ποιοτικό.  Και αν στο ντεμπούτο τους, ‘’Storm Warning’’ τα φωνητικά πλαισιωνόντουσαν από τον Christian Linderson (Saint Vitus/Lord Vicar), στους επόμενους δίσκους τα χρέη αναλαμβάνονται από τον μέχρι τότε κιθαρίστα/πληκτρά της μπάντας, Dan Fondelius .

January 14, 2017
0 comments

Ήμαρτον.  Μετράω  πάνω από είκοσι μπάντες που ονομάζονται Tyrant. Έξι από αυτές ερχόμενες από την Αμερική. Έτσι ονομαζόταν η μπάντα που εξελίχτηκε στους Θεούς Jag Panzer. Το ίδιο ισχύει και τους Saint Vitus. Τυχερό όνομα, τουλάχιστον για τους περισσότερους.  Το 1978 βαπτίστηκε έτσι και μια heavy metal μπάντα από την Καλιφόρνια ενώ μόλις το 1982, κυκλοφορούν το πρώτο τους demo.

January 09, 2017
0 comments

Αναρωτιέμαι πόσοι από εσάς γνωρίζετε τους Exises, μία μπάντα που ήρθε από την βόρεια Ολλανδία στα μέσα των 80’s, παίζοντας το δικό της τρελαμένο Progressive Metal. Αφού πρώτα έβγαλαν δύο Demos προς δειγματισμό την δουλειά τους,  ακολούθησε το πρώτο από τα δύο albums που μας φιλοδώρησαν που είναι και ο ομώνυμος δίσκος. Δωδεκάρι βινύλιο αποτελούμενο από οχτώ κομμάτια τα οποία όχι ότι δεν είχαν τα φόντα να εντυπωσιάσουν, αλλά μάλλον η κάπως ατημέλητη παραγωγή δεν προσέλκυσε. Για 1986 εγώ θα έλεγα ήταν πάρα πολύ καλή.

January 07, 2017
0 comments

Οι Rage αγαπήθηκαν στην Ελλάδα όσο λίγες άλλες Power Metal μπάντες. Βέβαια, σημαντικό ρόλο έπαιξε, το ότι είχαν στην σύνθεση της μπάντας και έναν Έλληνα που αργότερα προστέθηκε και ο αδερφός τους. Ο προάγγελος των Rage ήταν οι Avenger. Σαν Avenger η μπάντα έμεινε από το 1983 εως και το ‘86 που άλλαξε το όνομα. Σε αυτό το σύντομα χρονικό διάστημα, οι Avenger κυκλοφόρησαν αρκετό υλικό στο speed/power που έπαιζαν με τόση όρεξη και πάθος.

January 06, 2017
0 comments

Μια τρομερή U.S. Power/Progressive μπάντα ξανασυστάθηκε το 2010 και όλοι περιμένουμε εναγωνιωδώς το νέο της υλικό (ελπίζω να υπάρξει). Ο λόγος για τους Mystic-Force από τα λατρεμένα Marylands που ξεκίνησαν το 1983, σε πιο Power metal επίπεδα. Στο πρώτο τους ep, ‘’Take Command’’, o Keith Menser εκτός από το μπάσο αναλαμβάνει και πλήκτρα και δίνει ένα πιο προγκ τόνο στην μουσική τους. Να σημειωθεί ότι κάποτε στα πρώτα πρώτα τους βήματα, στην μπάντα ήταν και ο αδερφός τους, Scott.

January 02, 2017
0 comments

Αναρίθμητα τα παραδείγματα συγκροτημάτων που με την πάροδο του χρόνου άλλαξαν μουσική πορεία. Άλλοτε προς το καλύτερο και άλλοτε προς το χειρότερο. Άλλοτε αυτή η αλλαγή γίνεται από την εσωτερική ανάγκη των μελών να παίξουν κάτι διαφορετικό μιας και οι ίδιοι αλλάζουν ως άνθρωποι. Άλλοτε όμως γίνεται και για εμπορικούς λόγους. Δεν ξέρω σε ποιες κατηγορίες ανήκουν οι Γερμανοί Crematory (οπωσδήποτε ακούστε και τους συνονόματους τους Σουηδούς) αλλά από την στιγμή που υπάρχουν από το 1991 μέχρι σήμερα και έχουν φτάσει τους δώδεκα δίσκους, σημαίνει ότι είναι αρεστοί στον κόσμο.

January 01, 2017
0 comments

Metal From The Middle - Earth

Ο J.R.R. Tolkien έζησε από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι το 1973. Έγραψε κάμποσα βιβλία, κυρίως για την Μέση Γη, όπως αυτός την οραματίστικε, με τις διάφορες φυλές που ζούσαν εκεί. Το Lord Of The Rings είναι ίσως το πιο γνωστό βιβλίο του. Το πρώτο που ξεκίνησε να γράφει είναι το The Silmarillion, που εκδόθηκε μετά το θανατό του, τον Σεπτέμβριο του 1977. Το βιβλίο περιγράφει την δημιουργία της μέσης γης, και σκιαγραφεί όλες τις φυλές της, και το πως αυτές γεννήθηκαν και δημιούργησαν τον όλο αυτό μύθο.

December 31, 2016
0 comments

Καμιά μουσική γωνιά ή κορυφή δεν έχει μείνει απάτητη. Σχεδόν τα πάντα έχουν παιχτεί. Όλα θυμίζουν άλλα. Τα παραπάνω είναι καλές δικαιολογίες για να σταματήσεις να ψάχνεις και να ψάχνεσαι. Ποτέ δεν είναι αργά να γνωρίσεις τους Sore Plexus. Μια Γερμανική μπάντα  των 90ς που δίνει στο progressive metal την πραγματική του έννοια, την αληθινή του υπόσταση. Ένα demo που σοκάρει, ένα ep που μαγεύει, ένας δίσκος που στοιχειώνει. Τίποτα καλύτερο από το να έκλεινες την πρώτη μουσική χιλιετία με το ‘’ HaPTePHObiC’’.

Copyright 2017. All Right Reserved.