×

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/zmetalz/public_html/includes/menu.inc).

Monuments

February 23, 2020

Η μουσική και οι ταινίες τρόμου ή ιστορίες τρόμου. Με τους μύθους τους που αναβλύζουν τρόμο και την πραγματικότητα που από εκεί πηγάζουν. Πάνε μαζί? Άμα βάλεις και τον συνδετικό κρίκο που λέγεται metal με όλα του τα ιδιώματα. Φυσικά πάνε μαζί. Άμα βάλετε τον King Diamond, τους Electric Wizard και πολλά άλλα metal σχήματα, με διαφορετικό ήχο και ύφος το καθένα, θα βρείτε πολλές συνδέσεις μεταξύ μουσικής, metal, και ιστοριών – ταινιών τρόμου. Και με τους περισσότερους δίσκους να είναι concept πάνω σε αυτά τα τρομακτικά θέματα.

February 23, 2020

Rebellion ήταν το μουσικό όραμα του keyboard-ίστα Christopher St. Pierre από την πολιτεία της Μασαχουσέτης, και δημιουργήθηκαν το 1989.  Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν το ΕΡ “Does Anybody Care?” σε κασέτα, ενώ το 1991 κυκλοφορεί, επίσης σε κασέτα, το πρώτο τους LP “And the Battle Begins...” Η επόμενη κυκλοφορία της μπάντας ήταν το demo “Unreleased Recording Sessions (1991 - 1993)”, και το 1994 διαλύονται για πρώτη φορά.

February 23, 2020

Για να βελτιωθεί μια σκηνή ή ακόμα και να δημιουργηθεί, χρειάζονται αρκετοί παράγοντες. Μουσική παιδεία, μουσικά όργανα, ελευθερία λόγου, στούντιος, συναυλιακοί χώροι, ραδιόφωνο, Τύπος, δισκογραφικές εταιρίες και φυσικά οπαδούς με ενδιαφέρον για την τοπική σκηνή. Θέλει νιάτα που να βράζει το αίμα τους και να έχουν πάθος για την μουσική, θέλει παλιούς που να δείχνουν το καλό παράδειγμα. Ας μη ξεφύγουμε. Το Βέλγιο είναι μια χώρα που τουλάχιστον πληθυσμιακά θυμίζει την Ελλάδα.

February 16, 2020

Κάποτε τα εξώφυλλα είχαν πολύ πιο σημαντικό ρόλο. Σε εποχές προ ίντερνετ και με τον έντυπο τύπο να ασχολείται (αναγκαστικά) με λίγες μπάντες, το εξώφυλλο μπορούσε να γίνει βασικός παράγοντας προσέλκυσης ή απομάκρυνσης ενός αγοραστή. Πολλοί από εμάς έχουμε ρισκάρει-πειραματιστεί με αγορές με βάση το πόσο μας ενθουσίασε ή απογοήτευσε ένα εξώφυλλο. Επίσης πολλές φορές πιθανολογούσαμε για το είδος που παίζει η μπάντα, μόνο και μόνο από αυτό και το λογότυπο. Για να καταλήξουμε κάπου,υπήρξαν και κάποια εξώφυλλα πολύ ακραία που σου καρφνόντουσαν στο μυαλό είτε με την καλή είτε με την κακή έννοια.

February 16, 2020

Freewill σχηματίστηκαν το 1993 στο Wisconsin των HΠΑ και το “Progressive Regression” ήταν το private ντεμπούτο τους που κυκλοφόρησε το 1998. Μετά από αυτό, τα ίχνη τους χάνονται. Από το όνομα της μπάντας καταλαβαίνει κανείς ότι το συγκρότημα θα παίζει μελωδικό progressive metal, αλλά ίσως να μη γίνεται αμέσως αντιληπτό το επίπεδο των συνθέσεων και της μουσικής.

February 16, 2020

Παίρνεις ένα cd που γράφει Katatonia, πατάς το play, κοιτάς το βιβλιαράκι. Πρώτα τον τίτλο. ‘’Tonight’s Decision’’. Τα δύσκολα αρχίζουν αμέσως. Με τον τίτλο. Είναι σαν να σου λέει ‘’απόψε πρέπει να πάρεις αποφάσεις’’. Εμείς, οι Katatonia ενηλικιωθήκαμε. Από τα πρώτα doom/death ‘’Dance Of December Souls’’ και τις μετέπειτα ‘’εφηβικές’’ ανησυχίες  ‘’Discouraged Ones’’ ήρθε η ωριμότητα και η όλη μελαγχολία μαζί της.

February 09, 2020

Dokken, σχήμα από τα τέλη των 70ς. Που στα ποζεράδικα 80ς διεκδίκησε με αξιωσεις, με αξιόλογους δίσκους δηλαδή και με δυνατά lives μια θέση στον ήλιο του hard rock που τότε βασίλευε στο Los Angeles της California. Τόπος που πάντα ήθελε  να πρωτοπορεί και να λάμπει. Έτσι και οι Dokken ήθελαν να λάμπουν. Και σε μεγάλο βαθμό πιστεύω το κατάφεραν.

February 08, 2020

Γίνεται μια μπάντα να παίζει death metal και doom συνάμα; Ναι γίνεται. Αν ονομάζεσαι Αιώνια Εξουσία του Θανάτου. Sempiternal Deathreign δηλαδή. Και είναι αρκετές τέτοιες μπάντες εκεί έξω. ΟΧΙ Doom/Death σαν My Dying Bride, με αργό παίξιμο, πολύ μελωδία και παραμορφωμένα φωνητικά. Εδώ μιλάμε για υο αντίθετο, δηλαδή παλιομοδίτικο (μπάντα των 80ς) death metal που δεν  φοβάται να ρίξει ταχύτητες σε υπερβολικό βαθμό σε σημεία και να εμβολιάσει τον ήχο τους με τον ορο του όγκου.

February 07, 2020

Στις αρχές του 2000, το true metal κίνημα είχε επηρεάσει πολύ κόσμο, που άρχισε να βλέπει την επιστροφή του κλασικού heavy metal πολύ θετικά. Αυτό ακριβώς συνέβη και στη Βρετανία, που φαινόταν να είχε ξεχάσει τα παραδοσιακά ακούσματα - που η ίδια είχε γεννήσει – για πάνω από μια δεκαετία. Στο underground και στα βρετανικά στέκια τότε ξεχώρισαν μπάντες όπως οι Vikings Of Steel και οι Conquest of Steel, που από τα ονόματα φαίνεται πιο μουσικό δρόμο ακολουθούσαν.

February 06, 2020

Η Τσεχία (παλιότερα ως Τσεχοσλοβακία) έχει μείνει στο χώρο του metal σαν μια πηγή για grind/death μπάντες. Εκεί πραγματοποιείται και ενα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ του ακραίου ήχου, το Obscene Extreme Festival. Παλιότερα, στα 80ς-90ς υπήρξε και μια πληθώρα συγκροτημάτων που υπηρετολυσε το heavy metal. Πάρτε για παράδειγμα τους Citron, τους Drakar, τους Kreyson, τους Tarantula, τους Calibos. Μπάντες με ωραίες δισκογραφίες, με το σύνηθες να είναι τα πάντα να είναι τραγουδισμένα στη μητρική τους γλώσσα και να κάνει το αποτέλεσμα ακόμα πιο ...εξωτικό.

Copyright 2020. All Right Reserved.