Monuments

February 10, 2019

Ιταλικό θα είναι το αποψινό μνημείο και πιο συγκεκριμένα, από το Piombino στην Tuscany. Εκεί οι Dark Quarterer, από τις αρχές των 80ς το πάλεψαν με αρχαίους και νέους Θεούς και Δαίμονες και πια κάποια στιγμή το 1987 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους full length, το οποίο έφερε το όνομα τους, ‘’Dark Quarterer’’ και κυκλοφόρησε σε 12’’ βυνύλιο, μέσω της Laber Service. Στο μέλλον και πιο συγκεκριμένα το 2003 επανακυκλοφόρησε σε cd από την Unisound Records και την επόμενη χρονιά σε 12’’ βυνύλιο από την δικιά μας Eat Metal Records. Αλλά και το 2016 από την Shadow Kingdom Records διπλό cd.

February 03, 2019

Οι Βραζιλιάνοι Angra από τις αρχές της χρυσής δεκαετίας του 90, για το power metal, και στην μελωδική και στην πιο δυναμική, αλλά και στην δική τους πιο λυρική μορφή του, πήγαν να μας τρελάνουν όλους με το εκπληκτικό ντεμπούτο τους ‘’Angel Cry’’ το 1993. Κείμενο από Δημήτρη Τσαουσίδη στο περιοδικό μας για το ‘’Angel Cry’’ διαβάστε εδώ http://www.metalzone.gr/monuments/angra-angels-cry

January 26, 2019

Οι Φιλανδοί Stratovarius είχαν διάφορες εποχές. Την πρώτη, μέχρι και το ‘’Dreamspace’’, που πολύς κόσμος αγαπά και νοσταλγεί. Την δεύτερη, χρυσή όπως αποκαλείται, από το ‘’Fourth Dimensions’’, το ‘’Episode’’, το φανταστικό ‘’Visions’’ τα απλά συγκλονιστικό ‘’Destiny’’, και το απλά καλό ‘’Infinity’’,  μέχρι και την κρυάδα των δυο ‘’Elements Pt1 & Pt2” και την καταπρακιά του ομώνυμου δίσκου το 2005. Και την Tolkiless εποχή μέχρι και σήμερα.

January 19, 2019

Οι Iron Maiden αναμφισβήτητα υπήρξε μεγάλη επιρροή στις περισσότερες Αμερικάνικες μπάντες του Power Metal  ήχου.  Υπήρξε τόσο δυνατή στο δεύτερο μισό των 80ς που σχεδόν κάθε μπάντα που δημιουργούνταν εκείνη την εποχή, έφερνε λίγο από τον ήχο των Άγγλων. Και καλά έκανε μιας και μιλάμε ΙΣΩΣ για την πιο σημαντική heavy metal μπάντα.  Μεταφερόμαστε εκείνη την εποχή στο Connecticut όπου μια νέα μπάντα έχει γεννηθεί, οι Steel Prophet. Ιδρυτής ο κιθαρίστας Steve Kachinsky Blakmoor μαζί με τον τότε τραγουδιστή και τον ντράμερ John Tarascio που προστίθεται άμεσα.

January 13, 2019

Ένας από τους πιο ψαγμένους μεταλλάδες στα 90ς στη Utah των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν ο Dustin Mitchell.  Εκτός από μπασίστας, ήταν και co-webster στο utah-metal.com βοηθώντας μπάντες της περιοχής του. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που το metal στην Αμερική, αν δεν ήταν νεκρό, ήταν εντελών ‘’υπόγεια’’ υπόθεση. Αρχές του 1999 δημιουργεί τους Katagory V, παίζοντας Power/Progressive Metal, ένα είδος προς εξαφάνιση στις αρχές των 00ς παγκοσμίως πλέον.

January 13, 2019

Εκεί στα τέλη 60ς, αρχές 70ς κάτι υπήρχε στην ατμόσφαιρα.  Υπήρχε και στα Λόνδρα. Εκεί λοιπόν τότε κάτι τύποι βάλθηκαν, και αυτοί μεταξύ άλλων, να μας τρελάνουν με τις δημιουργίες τους. Πιο συγκεκριμένα γράφω για τους heavy/rock progsters Uriah Heep. Το 1969 δημιουργήθηκαν.

January 05, 2019

Αγαπάμε Heavy Metal, αγαπάμε και Hard Rock, ιδιαιτέρως των 70ς που έτσι και αλλιώς ήταν ότι πιο σκληρό μπορούσε να ακούσεις κανείς εκείνες τις εποχές.  Οι Strife είναι σίγουρα μιας από αυτές τις μπάντες. Με δυο δισκάρες στο δεύτερο μισό των 70ς, άφησαν και αυτοί το λιθαράκι τους στην σκληρή μουσική.

December 26, 2018

Οι White Snake μετά την τρομερή επιτυχία του 1987, και εγώ με το 1987 έμαθα, λάτρεψα White Snake, άρχισαν και λέω άρχισαν εννοώντας τον Dave Coverdale μαζί με τον κιθαρίστα Adrian Vandenberg  να γράφουν τα κομμάτια του επόμενου δίσκου, του επόμενου σημαντικού βήματος, όπως θα ήθελε ο Dave, που έμελλε να είναι το  ‘’Slip Of The Tongue’’. Μαζί τους ο πρώην Ozzy ντράμερ Tommy Aldridge. Αλλά και ο πρώην Quiet Riot μπασίστας Rudy Sarzo.

December 09, 2018

Το να γράφω για τους Bathory, του άγουρου θαύματος της παγωμένης γης ‘’Bathory’’, 1984, του black metal ύμνου ‘’The Return…’’, 1985,  του τριπτύχου των επικών ΥΜΝΩΝ: ‘’Blood Fire Death’’, 1988,  ‘’Hammerheart’’, 1990, ‘’Twilight Of The Gods’’ 1991, είναι από μόνο του μια ευτυχής, δεν ξέρω πόσο ευχάριστη πρόκληση. Ευχάριστη σίγουρα είναι η ακρόαση του δίσκαρου ‘’Blood On Ice’’, 1996, με τον οποίο θα ασχοληθώ σε αυτό το κείμενο. Μιλάμε για τον ένατο δίσκο των Bathory, του  Ace Börje Forsberg, r.i.p.  πασίγνωστου, αγαπημένου με το όνομα Quorthon.

November 30, 2018

Πολλοί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικότερα λατρεύουμε την Αμερικάνικη σκηνή των 80ς. Ε έχει συμβεί και το αντίθετο.  Δηλαδή 2 φίλοι, ο κιθαρίστας Jerry Watt και ο μπασίστας Kit Carlson να έχουν βαρεθεί τη σκηνή του Los Angeles και να προτιμούν πιο πολύ τον Ευρωπαικό ήχο. Έτσι το 1982 αποφασίζουν και ξεκινούν τους Axehammer, όνομα που προυπήρχε της δημιουργίας. Σύντομα προστίθεται στην μπάντα ο drummer Mark Sky και οι πρόβες ξεκινούν. Πρώτο τραγούδι που δημιουργούν είναι το ομώνυμο Axehammer (με στίχους του Mark) και τον ήχο που θα ακολουθήσουν οι επόμενες συνθέσεις.

Copyright 2019. All Right Reserved.