Monuments

April 21, 2019

Οι My Dying Bride στην δεκαετία του 90 δημιούργησαν πέρα από τον μύθο τους, πέρα από το ένα μέρος της θρυλικής τριάδας, με Paradise Lost και Anathema, δημιούργησαν και ένα περίεργο σκοτεινό μονοπάτι που οδηγούσε μαεστρικά και φαντασμαγορικά σε ένα φως. Ένα φως πολύ δυνατό. Έτσι στα τέλη της δεκαετίας και πιο συγκεκριμένα στις 12 του Οκτώβρη του 1999, κυκλοφόρησαν τον δίσκο ‘’The Light At The End Of The World’’, που με τον τίτλο του, μα πάνω από όλα το μεστό του περιεχόμενο, εξέφραζε αυτήν την προς το φως πορεία. Ήταν ο έβδομος τους δίσκος και φυσικά κυκλοφόρησε από την Peaceville.

April 09, 2019

Στα 80ς οι Whitesnake έπιασαν κορυφή με το άλμπουμ ‘’Whitesnake’’ ή για μας τους Ευρωπαίους ‘’1987’’. Το κείμενο για το πιο αγαπημένο μου Whitesnake δίσκο εδώ http://www.metalzone.gr/monuments/whitesnake-1987  ‘Η με το ‘’Slip Of The Tongue’’ το 1989. Το κείμενο και για αυτό τον δίσκαρο εδώ http://metalzone.gr/monuments/are-you-ready-song-yyaaa

March 27, 2019

Μας λείπουν οι Phychotic Waltz. Και μας λείπουν πολύ. Από τις σημαντικότερες μπάντες του Prog Metal, με την πραγματική έννοια του προοδευτικού. Εδώ και σχεδόν μια δεκαετία περιμένουμε ένα νέο άλμπουμ αλλά ακόμα να έρθει. Άσε που πάντοτε υπάρχει η πιθανότητα να μην είναι και κάτι το πραγματικά ενδιαφέρον. Λύση για την έλλειψη που νιώθουμε; Spiral Architect, The Last Things, Seer’s Tear, Catharsis, Inferno, Inner Sanctum. Ή μπάντες που έχουν συμβάλλει μέλη των P.W. όπως οι Deadsoul Tribe και End Amen. Μπαντάρες όλες τους και αξίζουν ακροάσεων.

March 25, 2019

Ο Tobias Sammet και το project, που ποια είναι ένα ακόμα προσωπικό καλλιτεχνικό όχημα, αλλά και μια κολεκτίβα ανθρώπων της μουσικής, οι Avantasia, είχαν την αφετηρία τους το 2000. Τον επόμενο χρόνο κυκλοφόρησαν το ‘’The Metal Opera’’. Ένα concept δίσκο. Μια rock/metal opera. Κυκλοφόρησε στις δέκα του Ιούλη του 2001. Από την AFM Records. Το βασικό line up τότε πέρα από τον Tobias Sammet, (Edguy) ως συνθέτη, στιχουργό, κιθαρίστα και φωνή, ήταν: Henjo Richter (Gammaray) κιθάρα. Markus Grosskopf (Helloween) μπάσο. Και

March 22, 2019

Δεν ξέρω για σας, αλλά όταν ακούω να αναφέρεται σε κάποια συζήτηση ή κείμενο, το ‘’speed metal’’, οι Agent Steel είναι αν όχι η πρώτη, σίγουρα μέσα στις τρεις πρώτες που μου έρχονται στο μυαλό. Οι Αμερικανοί είναι η πεμπτουσία του όρου. Η μπάντα δημιουργείται το 1984 και κυκλοφορούν άμεσα το πρώτο τους ντέμο ‘’ 144,000 Gone’’ με την τότε σύνθεση. Τι ξεχώρισε αμέσως στην μπάντα; Τα ύψιστα (σε χροιά και ποιότητα) φωνητικά του Cyriis, η sci-fi θεματολογία, οι τάχιστοι ρυθμοί και οι κιθάρες που κόβανε ανεπαίσθητα αφήνοντας μια γλυκιά μελωδία.

March 19, 2019

Heavy Metal και φανταστική λογοτεχνία. Πολλές φορές μουσικοί έχουν συνταιριάξει στίχους αλλά και μουσικές συνθέσεις με βάση κάποιο βιβλίο.  Στην Ιταλία, κάποιοι πιτσιρικάδες φίλοι από την μικρή πόλη του Piombino  δημιουργούν τους Domine το 1983. Η αγάπη τους για την ηρωική φαντασία διακρίνεται από το πρώτο τους demo, με αντίστοιχους στίχους, εξώφυλλα, ήχο. Οι ιστορίες του Moorcock τους κερδίζουν και ο Elric του  Melniboné γίνεται ο βασικός ήρωας και χαρακτήρας των μελλοντικών ιστοριών-στίχων στις συνθέσεις και στα εξώφυλλα τους.

March 18, 2019

Πριν την αλλαγή της δεύτερης χιλιετίας, η ανθρωπότητα φοβόταν για πολλά πράγματα. Ιούς, πέσιμο του συστήματος, εξωγήινους, 3ος παγκόσμιος πόλεμος, Δευτέρα Παρουσία, έλλειψη ποιοτικού heavy metal. Ευτυχώς τίποτα από αυτά δεν συνέβη. Για το τελευταίο, υπεύθυνα είναι κάποια συγκροτήματα σαν τους The Lord Weird Slough Feg.

February 10, 2019

Ιταλικό θα είναι το αποψινό μνημείο και πιο συγκεκριμένα, από το Piombino στην Tuscany. Εκεί οι Dark Quarterer, από τις αρχές των 80ς το πάλεψαν με αρχαίους και νέους Θεούς και Δαίμονες και πια κάποια στιγμή το 1987 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους full length, το οποίο έφερε το όνομα τους, ‘’Dark Quarterer’’ και κυκλοφόρησε σε 12’’ βυνύλιο, μέσω της Laber Service. Στο μέλλον και πιο συγκεκριμένα το 2003 επανακυκλοφόρησε σε cd από την Unisound Records και την επόμενη χρονιά σε 12’’ βυνύλιο από την δικιά μας Eat Metal Records. Αλλά και το 2016 από την Shadow Kingdom Records διπλό cd.

February 03, 2019

Οι Βραζιλιάνοι Angra από τις αρχές της χρυσής δεκαετίας του 90, για το power metal, και στην μελωδική και στην πιο δυναμική, αλλά και στην δική τους πιο λυρική μορφή του, πήγαν να μας τρελάνουν όλους με το εκπληκτικό ντεμπούτο τους ‘’Angel Cry’’ το 1993. Κείμενο από Δημήτρη Τσαουσίδη στο περιοδικό μας για το ‘’Angel Cry’’ διαβάστε εδώ http://www.metalzone.gr/monuments/angra-angels-cry

January 26, 2019

Οι Φιλανδοί Stratovarius είχαν διάφορες εποχές. Την πρώτη, μέχρι και το ‘’Dreamspace’’, που πολύς κόσμος αγαπά και νοσταλγεί. Την δεύτερη, χρυσή όπως αποκαλείται, από το ‘’Fourth Dimensions’’, το ‘’Episode’’, το φανταστικό ‘’Visions’’ τα απλά συγκλονιστικό ‘’Destiny’’, και το απλά καλό ‘’Infinity’’,  μέχρι και την κρυάδα των δυο ‘’Elements Pt1 & Pt2” και την καταπρακιά του ομώνυμου δίσκου το 2005. Και την Tolkiless εποχή μέχρι και σήμερα.

Copyright 2019. All Right Reserved.