Monuments

October 16, 2018

Όταν είσαι έφηβος και είσαι στο ψάξιμο αυτής της τόσο γοητευτικής κατάστασης που ονομάζεται "άγνωστο" τότε εύκολα ξελογιάζεσαι από εξώφυλλα σαν αυτό του "The secret Doctrine" των Morgana Lefay.

Η μυστικιστική φιγούρα του σαμάνου/νεκρομάντη με το μενταγιόν της πεντάλφας σε αυτό τον ανίερο ναό σε ιντριγκάριζε, είτε ήθελες είτε δεν ήθελες τότε στα μέσα των 90's. Τότε και μόνο που κοιτούσαμε τέτοια cd νομίζαμε πως ήμασταν συνεργοί του Κατσούλα και του Δημητροκάλη.

October 12, 2018

Στη θερμοδυναμική, εντροπία είναι η έννοια μέσω της οποίας μετράτε η αταξία της οποίας η μέγιστη τιμή αντικατοπτρίζει την πλήρη αποδιοργάνωση (ομογενοποίηση των πάντων) και ισοδυναμεί με την παύση της ζωής. Αυτά λέει η φίλη μου η Βίκυ, aka ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ, για την λέξη από την οποία πήραν προφανώς τον τίτλο οι Σουηδοί progsters Pain Of Salvation τον τίτλο του ντεμπούτο full length ‘’Entropia’’. Το οποίο κυκλοφόρησε από την Avalon στις 21 του Αυγούστου του 1997…στην Γη του Ανατέλλοντος Ηλίου, Ιαπωνία. Ακολούθησε η Ευρωπαϊκή του κυκλοφορία το 1999 από την Hellion Records.

October 03, 2018

Κάποτε λένε οι παλαιοί δημιουργείτο ατόφιο το ατσάλι, βαρύ heavy δηλαδή το σκληρό rock, ανόθευτο το metal και μέσα από metalικές ψυχές τα λόγια που έδιναν πόνο, καψούρα, μυθικούς και φανταστικούς ήρωες,  αγώνα - μάχες με σπαθιά, αλλά μεταφορικά ή κυριολεκτικά αγώνα μέσα στην ίδια την ζήση για επιβίωση και υπέρβαση – Transcendence.

Οι Crimson Glory, από το 1983 αλλά πιο ενεργά από το 1986 με το ντεμπούτο άλμπουμ φέρον το όνομα τους δίνουν ακριβώς αυτήν την αίσθηση, αυτήν την πώρωση, αυτήν την αγάπη που αναφέρονται όλοι οι παλαιοί.

September 28, 2018

Στην έναρξη των 80ς γεννήθηκαν πολλές Heavy metal  μπάντες. Το γνωστό κίνημα στο Ηνωμένο Βασίλειο έβγαλε κάποια συγκροτήματα που θα οδηγούσαν τις εξελίξεις. Και στην υπόλοιπη Ευρώπη όμως γεννιόντουσαν σημαντικές μπάντες και ας μη έγιναν πολύ γνωστές.  Πηγαίνοντας στο Βέλγιο, θα γνωρίσουμε τους Ostrogoth. Η μπάντα ξεκίνησε πίσω στο μακρινό 1980 μαζί με τους Acid και Killer (λίγο αργότερο μπαίνουν στο παιχνίδι και οι Cyclone και Crossfire) και ένα χρόνο κυκλοφορούν το πρώτο τους demo με την τότε σύνθεση τους.

September 27, 2018

Tour De Force. Με τον ομώνυμο πρώτο δίσκο να κυκλοφορεί μέσω της Active Records. Στανταράκι Γαλλική μπάντα. Λάθος. Οι Tour De Force είναι μια Νεουορκέζικη hard rock μπάντα των ξεκίνησε to 1984 και κράτησε μέχρι το 1994, χωρίς να αλλάξει καθόλου η σύνθεση της μπάντας. Οι πρώτες συνθέσεις τους μπήκαν στο ομώνυμο ντέμο ( επτά τραγούδια) του 1988 και δεν υπάρχει κοινό τραγούδι στο ομώνυμο ντεμπούτο που βγήκε το 1993. Σοβαρό Hard Rock,με ολίγην από AOR για τη γεύση.

September 26, 2018

Hair/Glam Metal στα 80ς δεν είχε μόνο η Αμερική. Για του λόγου το αληθές, υπάρχουν οπτικοακουστικά επιχειρήματα όπως αυτό των Ουαλών Tigertailz. Οι τύποι βάφονταν και χτενίζονταν σαν γυναίκες (την έπεφτες στον μπασίστα άνετα αν ήταν σκοτεινά-σοβαρά τώρα, ο τύπος πέθανε από καρκίνο, ενώ ένα μήνα νωρίτερα παντρεύτηκε την αγαπημένη του R.I.P. 2007). Τα ‘’παλικάρια’’  σχημάτισαν τη μπάντα το 1983 και κατάφεραν να αποσπάσουν συμβόλαιο με την Music for Nations (για την Ευρώπη, για Αμερική με την Combat/Relativity).

September 23, 2018

Ένεκα των ζωντανών εμφανίσεων, που θα λάβουν χώρα σε λίγες μέρες με το αγαπητό συγκρότημα των Grave Digger έχω γράψει αρκετά λόγια για τους Γερμανούς heavy metallers. Οπότε αποτελεί μια πρόκληση να βρω τα κατάλληλα λόγια για τον δίσκο ο οποίος κυκλοφόρησε 22 του Οκτώβρη του 2001 και φέρει το όνομα ‘’The Grave Digger’’.

September 22, 2018

Η Γερμανία  ήταν η κυριότερη αντιπρόσωπος στοΕυρωπαικό  progressive metal στις αρχές των 90ς. Τα παραδείγματα πολλά και αν ψάξεις βαθύτερα, άπειρα. Και κάπως έτσι φέρνουμε στη μονολογική συζήτηση μας, τους  Jester’s March.  Ξεκίνησαν το 1989 από το Dortmund και η αλήθεια είναι ότι είχαν μια πιο thrashy/speedαριστή υφή. Αρκεί να ακούσεις το ντέμο τους ‘’Audience To The King’’ του 1989 και να διακρίνεις αυτές τις επιρροές. Κατά τα άλλα ήδη πολύ τεχνικοί, διαφορετικοί, προοδευτικοί (για την εποχή) με την πραγματική έννοια.

September 11, 2018

Το πόσες μπάντες εμφανίστηκαν στο δεύτερο μισό των 80ς ( άντε και αρχές 90ς) στην Αμερική και έπαιζαν από hard rock μέχρι thrash metal, πάντοτε με κοινό γνώμονα τον Χριστιανικό στίχο, είναι θέμα συζήτησης αλλά και ακροάσεων μιας και βγήκαν και πολύ ωραία πράγματα. Μια τέτοια μπάντα είναι και οι Rage Of Angels. Πιθανότατα να το ψυλλιαζόσουν από το όνομα της μπάντας  ή από το εξώφυλλο που υποδηλώνει τη μάχη του Καλού με του Κακού πάνω στη Γη.

September 05, 2018

Concept δίσκοι και metal. Μια ευχάριστη αλλά και περίεργη συνύπαρξη. Έχουν βγει τόσα πολλά. Κάποια είναι θρυλικά. Dream Theater και το ‘’Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory’’.W.A.S.P. και το Crimson Idol. Pain Of Salvation και το ‘’Be’’. Από τα πιο αγαπημένα, το ‘’Operation Mindcrime’’ των Queensryche. Και πάμε σε ένα ακόμα πολύ αγαπημένο, το ‘’A Pleasant Shade Of Gray’’ των progressive metal  γιγάντων Fates Warning.

Copyright 2018. All Right Reserved.