Amon Amarth: O Johan Hegg Για 5 Απροσδόκητα Θέματα!

Ο τραγουδιστής των Amon Amarth Johan Hegg απαντά για 5 σοβαρά θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος στο Teamrock

Οικογένεια
“Εχω μια πραγματικά περίεργη σχέση με την οικογένεια. Πιστεύω ότι η οικογένεια προφανώς είναι σημαντική αλλά δεν μπορείς να επιλέξεις την οικογένειά σου, οπότε κάποιοι έχουν καλές οικογένειες κάποιοι όχι. Πιστεύω ότι αν είναι υποστηρικτικοί και είναι μια αγαπημένη οικογένεια δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στον κόσμο. Από την άλλη… εντάξει αγαπώ τους γονείς μου αλλά δεν είμαι το είδος του ανθρώπου που κρατάει επαφή γιατί .. είμαι τόσο χύμα . Πάντα ξεχνάω να τηλεφωνήσω στη μητέρα μου και όταν το θυμάμαι είναι μεσάνυχτα οπότε δεν μπορώ να τηλεφωνήσω! Οι γονείς μου παρακολουθούν αυτά που κάνω με το συγκρότημα από το διαδίκτυο αλλά έχουν έρθει μόνο σε ένα σόου και εντυπωσιάστηκαν από αυτό που είδαν.”

Ταξίδια
“Είναι ένα είδος αναγκαίου κακού. Λατρεύω να κάνουμε τις συναυλίες αλλά σιχαίνομαι τα ταξίδια γιατί λείπω τόσο πολύ. Εάν κάποιος μπορούσε να εφεύρει ένα τηλεμεταφορέα σαν αυτόν στο Star Trek, θα το υιοθετούσα άμεσα! Να είμαι σπίτι να τρώω δείπνο και στα καπάκια, αχ είναι ώρα για τη συναυλία; Μπιπ!. Αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις είναι να μένεις απασχολημένος και να αξιοποιείς όσο το δυνατό περισσότερο το χρόνο γιατί υπάρχει μεγάλη αναμονή. Κάποιος μου είπε πριν από πολύ καιρό ότι σε αυτή τη δουλειά είναι ‘Βιάσου και περίμενε’, και είναι τόσο αλήθεια γιατί πάντα πρέπει να βρίσκεσαι κάπου σύντομα. Και μετά περιμένεις. Άρχισα να μπλέκομαι στα προωθητικά ταξίδια περισσότερο γιατί πραγματικά οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι.. σοβαρά, δεν με πειράζει να το πω. Σε βάζουν να κάνεις μια ημέρα προώθησης στο Λονδίνο και μετά θέλουν να πετάξεις στο Παρίσι- δηλαδή πόσο χαζός μπορεί να είσαι, υπάρχει και τραίνο! Πρώτον καλύτερο για το περιβάλλον, και δεύτερον πολύ πιο γρήγορο από το να πας στο Heathrow και να πετάξεις στο Charles de Gaulle και όλες αυτές οι μπούρδες…”

Business
“Και πάλι με το συγκρότημα είναι ένα αναγκαίο κακό και πρέπει να είσαι από πάνω για να μπορείς να κάνεις αυτή τη δουλειά και να βγάζεις τα προς το ζειν από αυτή. Είναι αρκετά απαιτητικό αλλά πρέπει να της αφιερωθείς. Είναι δύσκολο γιατί κάθε μουσικός θέλει να μπορεί να βιοπορίζεται από τη μουσική, αλλά γίνεται ολοένα και δυσκολότερο. Εμείς είμαστε αρκετά τυχεροί να μπορούμε να έχουμε τη μουσική ως βασική μας εργασιακή απασχόληση εδώ και 10 χρόνια αλλά και πάλι η δουλειά δεν σταματά ποτέ.  Ακόμη και όταν είσαι σε περιοδεία υπάρχουν πράγματα που πρέπει να φροντίσεις. Πολλά συγκροτήματα υπογράφουν ένα δισκογραφικό συμβόλαιο και νομίζουν ότι τελείωσε η δουλειά τους, ότι όλα θα τα έχουν στο χέρι. Αλλά δεν είναι έτσι! Τότε είναι που χρειάζεται να δουλέψεις ακόμη σκληρότερα, έτσι είναι τα πράγματα. Εάν θέλεις να μπορέσεις να γίνεις επιτυχημένος εσύ πρέπει να επενδύσεις με σκληρή δουλειά.”

Fans
“Οι fans είναι το σημαντικότερο πράγμα για εμάς, χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε. Οπότε πάντα προσπαθούμε να κάνουμε το κάτι περισσότερο για τους fans,  αλλά είναι δύσκολο κάποιες φορές. Θέλεις να είσαι εκεί για όλους, αλλά δεν μπορείς. Εγώ δεν είμαι πολύ καλός με τα κοινωνικά δίκτυα αλλά προσπαθώ να το κάνω γιατί πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου πιστεύει ότι είναι σημαντικό και το αγαπούν. Οπότε προσπαθώ να το κάνω αλλά ποτέ δεν ξέρω τι να πω – ποτέ δεν έχω κάτι ενδιαφέρον να πω! Αλλά το να γνωρίζω από κοντά τους fans, στο 99.9% των περιπτώσεων είναι πραγματικά επικό! Προφανώς υπάρχει μια πιθανότητα ένας να είναι περίεργος αλλά μπορείς να το αντιμετωπίσεις αυτό.”

Θρησκεία
“Η πηγή όλων των κακών. Μην με παρεξηγήσεις δεν λέω ότι είναι κακό να είσαι πνευματικός άνθρωπος αυτό εξαρτάται από κάθε άνθρωπο. Απλά νομίζω ότι η θρησκεία είναι εργαλείο εξουσίας, προορισμένο για να εξουσιάζει τον κόσμο και αυτό είναι αρκετά γελοίο κατά τη γνώμη μου. Εάν παρατηρήσεις τις κύριες θρησκείες, ή δύο από αυτές, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Εννοώ δες την ιστορία… Δεν έχουν υπάρξει θρησκείες που να έχουν υπάρξει πιο βίαιες από αυτές τις δύο και υποτίθεται ότι και οι δύο πρεσβεύουν την ειρήνη. Νομίζω ότι η θρησκεία γενικά δεν είναι καλή για τον κόσμο. Εμποδίζει τους ανθρώπους από το να έχουν κριτική σκέψη και να ζουν αληθινά υγιής ζωές. Δεν έχω γνωρίσει ποτέ πιο μίζερους ανθρώπους από τους θρησκευόμενους. Είναι τρελό! Θα έπρεπε να ήταν ευτυχισμένοι! Και νομίζω ότι κάτι πρέπει να ειπωθεί: αν πιστεύεις ότι υπάρχει ζωή μετά θάνατο και είναι καλύτερη γιατί δεν προσφέρεσαι αμέσως; Χα χα! Οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να πιστεύουν ότι θέλουν αλλά αυτό δεν είναι λογικό και αυτό είναι το πρόβλημα, ότι η θρησκεία ζητάει από τους ανθρώπους να μην σκέφτονται.”

Ιστορία
“Νομίζω ότι η ιστορία είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Νομίζω ότι η ιστορία είναι πολύ σημαντική ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά αλλά νομίζω ότι είναι επικίνδυνο το να προσπαθήσεις να αντιστρέψεις το ρολόι. Δεν είναι καλή ιδέα. Τα πράγματα έχουν την τάση να βελτιώνονται στην κοινωνία γενικότερα και ξεχνάμε ότι έχουν υπάρξει περίοδοι στην ιστορία που τα πράγματα δεν ήταν καλά. Είναι θετικό να ανακαλύπτουμε ξανά ην χαμένη σοφία, κάποια από τα πράγματα που γνωρίζαμε για το περιβάλλον στο Βορρά αλλά το να νομίζεις ότι μπορείς να αναστρέψεις την κοινωνία δεν πρόκειται να γίνει και νομίζω ότι κανείς δεν το θέλει πραγματικά αυτό. IΑλλά αν κοιτάξεις πίσω στην ιστορία νομίζω ότι υπάρχει κάτι που μπορεί να ειπωθεί για το να διαβιούμε μια πιο απλή ζωή και να μην είμαστε εξαρτημένοι από τα υλικά αγαθά. Πόσα iPads χρειάζεσαι; Χρειάζεσαι πραγματικά 4 τηλεοράσεις; Η υπερκατανάλωση είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της κοινωνίας μας οπότε το να γυρίσουμε σε ένα πιο βασικό τρόπο ζωής και να συμπεριφερόμαστε καλύτερα στο περιβάλλον είναι καλό.”

amon.jpg

Μουσική
“Νομίζω ότι χωρίς καμία αμφιβολία – με εξαίρεση την γνωριμία με τη γυναίκα μου- το ένα πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου. Παρόλο που υπήρξε μια περίοδος στην εφηβεία μου που είχα αποφασίσει να μην ακούω μουσική, όταν άρχισα να ακούω ξανά έγινε σημαντικότερο και από πριν. Ένα κομμάτι μου έλειπε εκείνα τα χρόνια. Προφανώς άλλαξε.  Όταν ήμουν έφηβος έλεγα ότι αν δεν είναι μέταλ είναι σκ@#$%. Τώρα μπορώ να ανοίξω τους ορίζοντές μου λίγο. Εννοώ ότι εξακολουθώ να ακούω κυρίως ροκ και μέταλ αλλά τώρα αν δεν είναι καλή δεν την ακούω –και μπορεί να υπάρχει μουσική που να μην έχει καμία σχέση με το μεταλ και να είναι καλή. ”

Μετάφραση Έλενα Μιχαηλίδου

 

Copyright 2024. All Right Reserved.