THE SILENT WEDDING LIVE @ UNDER THE QUARRY III

Το Σάββατο 25 του Αυγούστου στο λυκόφως του φετινού Καλοκαιριού, στο Άλσος Βείκου στο Γαλάτσι θα γίνει ένα φεστιβάλ με Ελληνικές μπάντες, από αυτές που πιστοποιούν με τις δουλειές τους και τις ζωντανές εμφανίσεις τους την ποιότητα της Ελληνικής metal σκηνής σε όλες τις εκφάνσεις της. Οι Poem, The Silent Wedding, Power Crue, Reflection, System Decay, Mask Of Prospero, είναι τα σχήματα που θα δώσουν την σκυτάλη στο Αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Σε αυτό το κείμενο θα μας απασχολήσουν οι The Silent Wedding. Ένα heavy/powermetal σχήμα από την Αθήνα.

Δημιουργήθηκαν το 2006 στην Αθήνα βάζοντας το heavy/power metal σε πρώτο πλάνο στον ήχο τους και την μουσική τους. Το 2008 μπήκαν στην δισκογραφία με το ομώνυμο ep τους, το οποίο κυκλοφόρησαν μόνοι τους, ανεξάρτητα. Το 2013 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο full length τους, μέσω της F.Y.B. Records με τον τίτλο ‘’Livin Experiment’’.  Μετα ‘’Return To Ithaca’’ και ‘’To Them’’ τα οποία έγιναν και official video, όπως και το ‘’A Cry From Within’’να ξεχωρίζουν. Η πρώτη, ζωντανή επαφή με τους The Silent Wedding, τον Οκτώβρη του 13, support στους Fates Warning, και αν θυμάμαι είχαν παίξει και την διασκευή στο ‘’Gutter Ballet’’ των Savatage.

Και το 2017, μέσω της ίδιας εταιρίας, κυκλοφόρησε ο διάδοχος του ‘’Enigma Eternal’’. Εδώ έδωσαν προοδευτική διάσταση στην μουσική τους, βάζοντας ένα σκοτεινό φόντο, σκοτεινό με μερικές αχτίδες φωτός να σχίζουν το σκοτάδι. Και είναι η φωνή του Μάριου μια τέτοια αχτίδα. Αλλά και οι υπόλοιποι: o John Thermos στα πλήκτρα, που σε στιγμές βάζουν την μελωδία σε πρώτο πλάνο. Τον Jim στην κιθάρα, που βγάζει την heavy/power πλευρά τους μαζί με το μπάσο του Thomas και τα τύμπανα του Renos.

Η δύναμη και η ενέργεια που βγαίνουν από τα ‘’Shadows Dust’’ και ‘’The Endless Journey’’. Η σκοτεινιά, πάντα με τις φωτεινές αχτίδες του ‘’A Dream of Choices’’, με την συμμετοχή του Tom Englund των Evergrey. Η ονειρική και μοναχική μπαλάντα ‘’Loneliness’’.Εντυπωσιάστηκα! Πραγματικά μια κυκλοφορία μεστή γεμάτη metal ουσία. Τους είχα δει τον περασμένο Νοέμβρη,δεύτερη επαφή μαζί τους,support στους Threshold, με ένα σετ που στηριζόταν στο ‘’Enigma Eternal’’ και με είχαν πραγματικά μαγέψει κοιτώντας στα ίσα τους υπέροχους headliners.

Τι αναμένουμε? Καταρχήν από όλες τις μπάντες να δώσουν μια μαγευτική Αυγουστιάτικη βραδιά. Από τους The Silent Wedding, να βάλουν με τις όμορφες μελωδίες τους το αισθαντικό αυτό φως, της μουσικής, που χρειάζεται μες το απέραντο σκοτάδι.

Στέφανος Στεφανίδης 

Copyright 2024. All Right Reserved.