THE APOCALYPSE LIVE SHOW @ 7Sins

\r\nΤρίτη βράδυ παίζει καλό live οπότε άδραξα την ευκαιρία να υποστηρίξω λίγο τα δισκάδικα της περιοχής το απόγευμα της ίδιας μέρας. Αφού επέζησα από τις τύψεις για τα έξοδα κατευθύνθηκα στο 7Sins όπου και θα γινόταν το gig.
\r\n
\r\n Θέλω κάπου εδώ να σημειώσω πως βλέπω συχνά τον εαυτό μου να γκρινιάζει πως δε γίνονται death metal έ έστω extreme συναυλίες στο ελλαδιστάν. Αντί όμως να περιμένω να έρθουν οι Disavowed για παράδειγμα παρακολουθώ τα εγχώρια δρώμενα και όχι από συμβιβασμό αλλά γιατί υπάρχει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ υλικό το οποίο αξίζει στήριξης από όλους. Το βράδυ της Τρίτης λοιπόν με έκανε να λυπάμαι για όσους δεν ήταν εκεί.
\r\n
\r\n Πρώτοι ανέβηκαν οι νεαροί Decomposed Existence(www.myspace.com/decomposedexistence) οι οποίοι με έκαναν να λερώσω το παντελόνι μου με το old school death metal τους! Απλά και ουσιαστικά κομμάτια παλιακού νεκρομέταλλου που πωρώνουν μέχρι ανατριχίλας! Με μεγάλη χαρά έβλεπα τα παλικάρια να μπολιάζουν Obituray, Asphyx, Grave και τους σχετικούς θεούς και να τα αποδίδουν με όρεξη και περίσσια κάβλα. Η διασκευή στο Supposed To Rot των Entombed ήταν το κερασάκι στην τούρτα...α, και μπράβο στα παλικάρια που μοιραζόντουσαν τις φωνές, έβγαλαν "Van Tardy" feeling! Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για το πρώτο demo των παιδιών, Flesh Corrosion.
\r\n
\r\n Xωρίς χρονοτριβές οι Λιβαδιώτες Eternal Obscenity(http://www.myspace.com/eternal_obscenity) μας κάνουν τη μούρη κιμά με blasting brutal death metal στο ύφος των Hate Eternal, Vader με ολίγη από Internal Suffering. Tαχύτητες στα τέρματα, καλό δέσιμο και τρελό riffing από τους πρώην Simple Disorder. Tελευταία φορά τους είχα δει χωρίς τραγουδιστή οπότε η γνώμη μου έφτασε πλέον στο ακέραιο. Ένα πολύ καλό outfit που είμαι σίγουρος πως θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους στο μέλλον. Έπαιξαν ένα μικρό αλλά περιεκτικό set με δικά τους κομμάτια από το επερχόμενο Devastation Commence ΕP αλλά και μια πολύ καλή διασκευή στο Wings των Πολωνών Vader. ’Άψογα!
\r\n
\r\n Οι Violent Disease(www.myspace.com/violentdiseaseband) μόλις κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο ΕΡ τους και είναι ορεξάτοι. Αυτό φαίνεται καθαρά όσο και η μεγάλη βελτίωση τους σε σχέση με την τελευταία φορά που τους είδα. Μοντέρνο metal με core καταλήξεις και αρκετά breakdowns για να κουνήσουν τα κεφάλια οι παρευρισκόμενοι. Επιρροές απο Chimaira μέχρι Arch Enemy θα βρει κανείς αλλά τα παιδιά έχουν πάθος για αυτό που κάνουν και το κάνουν καλά. Ο κόσμος τους ευχαριστήθηκε, μέχρι και sing alongs είχαμε στις διασκευές σε Slipknot, Lamb of God και Hatebreed. Ψάξτε τους!
\r\n
\r\n Η επόμενη μπάντα έχει ανέβει από Κρήτη παρακαλώ και ήμουν τρομερά περίεργος για το τι μπορούν να μεταφέρουν επί σκηνής. Είχα ακούσει κομμάτια από το myspace τους και βρήκα ενδιαφέρον το υλικό τους. Τίποτα δε με προετοίμασε όμως για αυτό που είδα/άκουσα! Οι Εverfailed(www.myspace.com/everfailed) τσακίζουν κόκκαλα με το groove, το δέσιμό τους και τα απίστευτα riffs τους! Καταφέρνουν να μπασταρδέψουν τους ρυθμούς των Meshuggah, την διαφορετικότητα των Gojira με την riffoloγία των Nevermore με το δικό τους ήχο αφήνοντας άνετα το στίγμα τους στο χάρτη. Πολύ καλά ακραία φωνητικά από τον Per ενώ η χρήση των πλήκτρων δίνει φοβερό αέρα στα κομμάτια. Άλλη μια διασκευή σε Lamb Of God για σήμερα ενώ έπαιξαν και το In Your Face των Children Of Bodom. Oι τύποι έχουν μέλλον, απλά.
\r\n
\r\n Τελευταίο act οι Unmasking The Betrayer(www.myspace.com/unmaskingthebetrayer) που έρχονται να κλείσουν το βράδυ με brutal deathcore φτιαγμένο για pit! Το groove τους είναι τόσο κολλητικό που δεν παίζει να μείνεις ακίνητος ακούγοντας τους. Φοβερά φωνητικά από τον vocalist και κιθάρες που δοκιμάζουν κάτι παραπέρα από τα τετριμμένα. Δυστυχώς ο κόσμος είχε αραιώσει λόγω του προχωρημένου της ώρας, αυτό δεν εμπόδισε όμως τα παιδιά να τα σπάσουν. Κάτι που παραδέχομαι επίσης στους UTB είναι πως είναι τρομερά άνετοι και κινητικοί επι σκηνής. Γουστάρουν και νοιώθουν κι αυτό φαίνεται. Η διασκευή σε Rose Funeral ήταν και η τελευταία της βραδιάς και όλοι όσοι τόλμησαν να κάτσουν παραπάνω σίγουρα το ευχαριστήθηκαν!
\r\n
\r\n Ένα μεγάλο μπράβο στη διοργάνωση(Magic Potion Promotion) που διοργάνωσε το live και έδωσε την ευκαιρία να δούμε κάποιες πολύ καλές μπάντες από επαρχία αλλά και στα παιδιά που έδωσαν την ψυχή τους ανεξαρτήτως προσέλευσης. Η σκηνή μεγαλώνει και καλυτερεύει. Μένει να τη στηρίξει και ο κόσμος.\r\n

\r\n

\r\nReport Γιάννης Remedy Νάκος \r\n

\r\n

Copyright 2020. All Right Reserved.