Impaled Nazarene @ AN Club

Κρύο βράδυ, παγωμένη μουσική. Για κάτι τέτοιο φρόντισαν οι μπάντες του Σαββατόβραδου με την υπόσχεση για πολύ ξύλο να πλανάται από το δευτερόλεπτο που μάθαμε για το συγκεκριμένο gig. Το τί έγινε βέβαια εν τέλει είναι άλλη ιστορία.
\r\n

\r\n\r\n

\r\nΞεκίνημα δυνατό και άκρως ενθουσιώδες με τους Profane Prayer κωλοφτιαγμένους με διάθεση και με το ολοκληρωμένο πλέον album τους έτοιμο για κατανάλωση. Οι τύποι νιώθουν 110% τη μουσική τους και ψαρώνουν πολύ άσχημα με τη στιβαρή σκηνική τους παρουσία και το σφιχτό δέσιμό τους. Black metal με παραδοσιακά στοιχεία αυτού να κάνουν πρωκτικό sex με punk επιρροές και να φτάνουν μέχρι πιο πειραματικά πεδία σε σημεία. Μουσική για ξύλο και σφαλιάρες a la Bud Spencer που ανέβασε τους παρευρισκόμενους και ζέστανε καλά τη διάθεση για το μακελίδι της ώρας των I.N. Tίγκα ψαρωτικός ο κιθαρίστας να σε κοιτάζει στα μάτια ενώ έσπερνε riffoπανικό. Να checkάρετε οπωσδήποτε το ντεμπούτο τους και θα με θυμηθείτε!
\r\n

\r\n\r\n

\r\nΣυνεχίζοντας οι Aherusia έδωσαν άλλο αέρα στο mood αλλά ίσως το γενικότερο κλίμα να ήταν τελικά αρκετά διαφορετικό. Folk black metal με τη χρήση κρητικής λύρας επί σκηνής να φαντάζει ενδιαφέρουσα αλλά και με τον ήχο να μην κάνει τη χάρη στη μπάντα έτσι ώστε να μπορέσει να αναδείξει τις δυνατότητες της. Τα κομμάτια τους είναι μεγάλα σε διάρκεια, γεμάτα πληθωρικές μελωδίες οι "έσπασαν" μερικές φορές από κάποια λαθάκια αλλά η μπάντα δεν πτοήθηκε και έδωσε τον καλύτερό της εαυτό. Με καλύτερο ήχο την επόμενη φορά θα έχω και μια πιο καθαρή εικόνα της μουσικής τους.
\r\n

\r\n\r\n

\r\nΟ κόσμος δεν είχε μαζευτεί ακόμα και το όλο gig θύμιζε τοπικό live. Δεν είδα κόσμο να μαζεύεται μπροστά στη σκηνή μετά το τέλος του set των Aherusia και παραξενεύτηκα πολύ. Οι φίλτατοι Φιλανδοί κάφροι ανέβηκαν χωρίς πολλές καθυστερήσεις στη σκηνή και με το πλατύ χαμόγελο του Mika να "φωτίζει" το μέρος άρχισαν το ολοκαύτωμα. Με rock’n’roll attitude και τσίτα μπούνια όρεξη έχωναν διαδοχικά classics από όλη τη δισκογραφία τους αλλά και το νεοφερμένο Road To The Octagon. Αυτό που με άφησε εκνευριστικά άφωνο ήταν η παγερά αδιάφορη στάση μεγάλης μερίδας του κοινού!
\r\n
\r\nΕνώ η μπάντα προτρέπει και παίζει με περίσσια όρεξη οι αντιδράσεις θύμιζαν εκδρομή ΚΑΠΗ σε νεκροταφείο! Σε σημεία δεν άκουγες καν χειροκρότημα στο τέλος του κομματιού. Πραγματικά οι φήμες περί καταπληκτικού ελληνικού κοινού απλά έγιναν σκόνη χωρίς λόγο. Καταλαβαίνω πως μερικοί θέλουν να ευχαριστηθούν το live από απόσταση αλλά αυτό ήταν τραγικό! Ο Mika έκανε χιούμορ με την κατάσταση μη μπορώντας όμως να κρύψει την απορία του και το σάστισμα του. Μερικές λίγες εκρήξεις απλά δεν είχαν διάρκεια κι ένα live που τουλάχιστον μουσικά έχει όλες τις προδιαγραφές για ένα καλό moshing party πέφτει στην άβυσσο της λησμονιάς.
\r\n

\r\n Aherusia
\r\n

\r\nΣτα της μουσικής καθαρά τώρα, η μπάντα βρέθηκε αντιμέτωπη με κακό ήχο, αρκετά τεχνικά προβλήματα και φυσικά με ένα παγερό κοινό. Προσωπικά γούσταρα πολύ την απόδοσή τους αλλά με το μηδενικό feedback του κόσμου ξενέρωσα εν τέλει. Ελπίζω την επόμενη φορά(αν υπάρξει κάτι τέτοιο..) τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Στο τέλος του set πάντως ο Μika έμεινε στη σκηνή και με το μικρόφωνο ευχαρίστησε ξανά και ξανά τον κόσμο για την στήριξή του τόσα χρόνια....
\r\n
\r\nReport & Photos Γιάννης Rem3dy Νάκος
\r\n

Copyright 2020. All Right Reserved.