Belphegor - Lucifer Incestus

Belphegor - Lucifer Incestus

ΒΛΑΣΦΗΜΟ ΒΑΡΒΑΡΟ BLACK DEATH

Οι Belphegor black/death σχήμα από το Salzburg της Αυστρίας σχηματίστηκαν τις αρχές των 90ς. Πήραν το όνομα τους από τον  Baal-Peor, έναν Δαίμονα του Ισραήλ και προφανώς έτσι δηλώνουν το ποιοι είναι και το τι ακριβώς σκόπευαν να δημιουργήσουν. Ένα βλάσφημο βάρβαρο brutal χαρμάνι του black και του death metal. Στην μορφή των Marduk που λίγο νωρίτερα είχαν ξεκινήσει τον δικό τους δρόμο στην  Σουηδία. Προφανώς επηρεασμένοι από την κοσμοθεωρία των Venom, αλλά και του Νορβηγικού black metal που τότε ήταν στα πάνω και στα κάτω του.

Μετά από δυο eps: ’’Bloodbath in Paradise’’ και  ‘’Obscure and Deep’’ το 93 και 94, έρχεται το ντεμπούτο ‘’The Last Supper Supper’’ το 1995 και το 1997 το ‘‘Blutsabbath’’ και ‘’Necrodaemon Terrorsathan’’ το 2000. Όλα έκαναν αίσθηση στον χώρο του underground και έρχεται το τέταρτο βήμα ‘’Lucifer Incestus’’ με το οποίο θα ασχοληθούμε σε αυτό το κείμενο και κυκλοφόρησε μέσω της Napalm Records στις 24 του Νοέμβρη του 2003.

Εξώφυλλο, φιλοτεχνημένο από τον Graal, όχι τον γνωστό, ανάλογο με την βλάσφημη θεματολογία την μπάντας. Με Δαιμονισμένες εκστασιασμένες κοπέλες να καμαρώνουν τον Δαίμονα Baal Beor. Και εδώ έχουμε τριάντα έξι λεπτά που η κυριαρχεί η ακρότητα, με μικρές πινελιές μελωδικότητας, αλλά δυνατό ρόλο παίζει και η ταχύτητα σε σημείο thrash/black,  με κάποια βασικά σημεία πιο αργού riffing που δίνουν και τον old school death τόνο. Το πρώτο που κάνει θετικότατη εντύπωση είναι τα φωνητικά του Hel "Helmuth" Lehner. Είναι και ο κιθαρίστας των Belphegor. Και εδώ, βάζει τα βορβορώδη φωνητικά του έτσι ώστε και τα λόγια να ακούγονται σχετικά καθαρά και να δίνει τον βλάσφημο χαρακτήρα τους, χωρίς να χάνει τίποτα από το brutal ύφος που πρέπει να έχουν. Με την κιθάρα, μαζί με τον Sigurd,  βάζει αυτά τα αργά παλιακά death μέρη. Ενώ τα τύμπανα μοιάζουν να βγαίνουν από drum machine με το blast beats να κυριαρχεί, δεν χαλάει κανένα όμως αυτό, παιγμένα από τον session μουσικό Torturer. Το μπάσο, βάζει μαζί με τον Sigurd και τις κραυγές στο intro, o Barth.

Σε όλη την διάρκεια του ‘’Lucifer Incestus’’ πηγάζει άφθονη ενέργεια με τα ‘’The Goatchrist’’, που έρχεται μετά το θορυβώδες ‘’Intro: Inflamate Christianos’’ και δίνει αυτήν την γροθιά που θα θέλαμε στα αυτιά μας και σε ολόκληρο το πολιτικώς ορθών που μας ταλανίζει 2000 χρόνια τώρα. Με ωραίο τρόπο έτσι? Τα παιδιά δεν θέλουν να προκαλούν…πολύ! Σε αυτό το μοτίβο ακροβατούν και ξεχωρίζουν και τα "Diaboli Virtus In Lumbar Est’’, ‘’Paradise Regained’’,  Lucifer Incestus’’ και ‘’Fleischrequiem 69’’, που μαζί με ένα ακόμα θορυβώδες outro κλείνει τον δίσκο.

Έτσι ωραία περνάνε τα τριάντα έξι λεπτά της ακρόασης του ‘’Lucifer Incestus’’ από τους Αυστριακούς Belphegor. Άντε βοήθειά μας.

 

 

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.