T.S.O.L. - Strange Love

Η απατηλή αίσθηση της ελευθερίας

Ακούγοντας τον Strange Love των T.S.O.L. aka True Sound Of Liberty αφού πρώτα είχα ξεθάψει την αντιγραμμένη κασσέτα, καθώς το βυνίλιο το είχα δώσει σε φίλο και το κλαίω, θυμήθηκα εκείνο το πρωινό Σαββάτου με την αγαπημένη συνήθεια της δισκότσαρκας και μετά την φραπεδοσύναξη. Δεκαεπτάχρονα metalόπαιδα που δεν ξέραμε και πολλά, πέρα ότι αγαπούσαμε την σκληρή μουσική σε όλες τις μορφές της. Σε γνωστό δισκάδικο του κέντρου λοιπόν θυμάμαι ότι αγόρασα τρεις δίσκους...και τρεις άγραφες κασέτες για να μου τους γράψουν...δηλαδή πικάπ γιοκ...και ήταν, το Passion And Warfare του Steve Vai...το O.L.D - Old Lady Drivers...έχουμε ασχοληθει με αυτό πριν κανα δύο χρόνια...και μια hard rockιά το Strange Love δηλαδή.

 Οι T.S.O.L. ήταν ένα σχήμα αλήτικου  hard rock...βλέπε και κυρίως άκου Motley Crue και Guns 'n' Roses, με αρκετές  metal αναφορές κυρίως στις κιθάρες,  αλλά και με φανερές επιρροές, έως και copy - paste σημεία από Led Zepelin.

  Το Strange Love ήταν ο έκτος δίσκος τους και κυκλοφόρησε το 1990. Εξώφυλλο μέσα στην rock  αλητεία αλλά κα με αμέτρητες metal  αναφορές, αν το προσέξεις καλά και ξεκινά μες τις δυνατές σκληρού ροκ στιγμές Hell On Earth  και Strange Love με τους Motley Crue και Guns 'n' Roses να προελαύνουν μέσα από την μουσική των T.S.O.L. Κάπως έτσι και τα White Lightning και One Shot Away.     

  Στην καρδιά της πρώτης πλευράς, και όχι μόνο, υπάρχουν δύο από τις ωραίες βαριές ροκιές που μου θυμίζουν γιατί αγάπησα αυτή την μουσική: In The Wind, θυμηθηκαμε την κιθάρα στην αρχή και τους πρώτους στίχους να έχουν μείνει στην καρδιά μου, και το Angel, μια hard rock μπαλάντα γεμάτη όμορφες αναμνήσεις και συναισθήματα, που θα έκανε τον Axl να χαμογελά.

  Το Blow By Blow είναι σαν να βγήκε από το επίσης αγαπημένο Girls Girls Girls των Motley Crue. Το Candy φέρνει σε πιο southern rock, και έρχεται το τρίτο κομμάτι που μου έκανε την πιο μεγάλη εντύπωση. Το Let Me Go. Σαν να παίζουν οι Led Zepelin  southern rock, και σε σημεία σαν να ακούς το Stairway To Heaven ολόιδιο. Σαν σύνθεση και σαν κομμάτι μια χαρά είναι πάντως. Το Strange Love κλείνει με άλλα δύο κομμάτια στο hard rock στυλ του υπολοίπου  δίσκου: Stop Me At The Edge και Good Goodbye.

  Το Strange Love των T.S.O.L. με συντρόφευσε όμορφα, μαζί με αρκετούς ακόμα δίσκους, εκείνη την περίοδο της ζωής μου και θα τον ακούω πάντα με νοσταλγία.

Copyright 2024. All Right Reserved.