Evergrey - In Search of Truth

Evergrey - In Search Of Truth (Full Album 2001)

Η ατέρμονη αναζήτηση μιας γκρίζας αλήθειας

  Οι Evergrey από το 1995 που ο Tom Englund τους δημιούργησε, κάνοντας πραγματικότητα τις γκρίζες σκέψεις του μυαλού του, πάντα αναζητούζαν την αλήθεια μέσα σε αυτόν τον μουντό, όπως ο οραματιστής τους τον έβλεπε, και κυκλοφόρησαν τρεις άκρως ενδιαφέροντες dark progressive power δίσκους: The Dark Discovery το 1998, Solitude Dominance Tragedy, όποιος αρέσκεται σε αυτόν τον σκοτεινό ήχο τσεκάρει αμφότερους άμεσα. Το 2001 τον δίσκο που θα ασχοληθώ σε αυτές τις γραμμές In Search Of Truth. Το 2003 κυκλοφόρησαν το κορυφαίο  Recreation Day, κείμενο για αυτό εδώ http://www.metalzone.gr/monuments/evergrey-recreation-day. Το 2004 τον αμφιλεγόμενο, και για μένα αρκετά αδικημένο The Inner Circle, και έκλεισαν τον πρώτο κύκλο αλλά παλαιά με μια ζωντανή ηχογράφηση – κινηματογράφηση A Night To Remember.

  Το τιμώμενο σε αυτές τις γραμμές In Search of Truth βρίσκει τους Evergrey και τον Tom Englund, να πλαισιώνεται από νέο κιθαρίστα, τον μέχρι και σήμερα, με μικρό διάλλειμα Henric Danhage. Από νέο μπασίστα Michael Hakansson, έμεινε μια πενταετία, τον Patric Carlsson στα ντραμς, αρχικό μέλος, αλλά δεν στέριωσε για πολύ ακόμα. Και τον Sven Karlsson που έπαιξε πλήκτρα μόνο εδώ για τους Evergrey.

  To  In Search of Truth βρίσκει ακόμα τους Evergrey και τον Tom Englund να έχουν κατασταλάξει σε αυτό το μελαγχολικό ύφος, και στην μουσική, που είναι γεμάτη προοδευτικές ιδέες, καλοβαλμένες και καλοπαιγμένες σκοτεινές μελωδίες που εισχωρούν στα στενά και άγρια σοκάκια της ψυχής. Ακριβώς το ίδιο και στους στίχους, που σκαλίζουν και αυτοί με την σειρά τους βυθισμένες θύμισες και παρατημένες σκέψεις από ωραίες και άσχημες, χαρούμενες και στενάχωρες στιγμές, από γεμάτα αισιοδοξία όνειρα, και γεμάτη με απόγνωση πραγματικότητα.

  Ξεκινάμε με το Masterplan, με ψιθύρους στην αρχή του, και μετά αναλαμβάνουν οι κιθάρες και οι φωνητικές μελωδίες του Tom Englund. Φοβερή σύνθεση, εκπληκτικό ρεφρέν, και ένα από τα στανταράκια στα σετ λιστ στις ζωντανές τους εμφανίσεις. Στα χνάρια του και το Rulers Of The Mind, με ένα κλικ πιο αργό τέμπο, ενώ σε πιο προοδευτικά μονοπάτια βαδίζει το Watching The Skies στα έξι και κάτι λεπτά του. Το State Of Paralysis, στον ελάχιστο χρόνο του, γλυκαίνει με τα πλήκτρα και την αισθαντική φωνή του Tom Englund και πικραίνει με τους στίχους του, και καθώς συνεχίζεται με το The Encounter και μια ριπή από heavy κιθάρες αναμειγνύεται με την σκοτεινή μελωδία του. Το Mark Of The Triangle θέλει να αγριέψει, αλλά ο λυρισμός των στίχων και ο τρόπος που εκφέρονται από τον Tom Englund, το συγκρατεί με εύηχα αποτελέσματα. Καταλυτικό ρόλο σε ολόκληρο στο In Search Of Truth παίζουν και τα φωνητικά της Carina Englund συζύγου του Tom. To Dark Waters περνά σαν μια αδύναμη στιγμή του In Search Of Truth. Different Worlds και μια ακόμη όμορφη σύνθεση γεννιέται από τα πλήκτρα. Το Misled, άλλο ένα στάνταρ στα live set list, κλείνει όμορφα, μελαγχολικά, και λυρικά την αναζήτηση αυτή της γκρίζας αλήθειας για τους Evergrey, στο In Search Of Truth.

  Όπως και το επόμενο Recreation Day, το In Search Of Truth αγαπήθηκε από τους οπαδούς των Evergrey  και όχι μόνο, και από το γράφοντα, που γυρίζει πυκνά συχνά σε αυτό σε πιο προσωπικές ακροάσεις – αναζητήσεις της γκρίζας αλήθειας – πραγματικότητας.

Copyright 2024. All Right Reserved.