Carpathian Forest - Through Chasm, Caves and Titan Woods ep

Carpathian Forest (Full Album) Through Chasm, Caves And Titan Woods - 1995 - CD - insert photos - HD

Μα που ζεις στα Καρπάθια???...όχι ζω στα δάση

  Με τη τρελοπαρέα, συχνά αλλάζει αυτή, του Natefrost, πες τον και
Roger Rasmussen, παίζει και να γυρίσει να σε ακούσει, τους Carpathian Forest, έχουμε ασχοληθεί πέρσι με το dvd τους We're Going to Hollywood for This - Live Perversions, το κείμενο εδώ https://www.metalzone.gr/monuments/carpathian-forest-were-going-hollywood-live-perversions. Τώρα πάμε πίσω στις ρίζες τους, στα πρώτα χρόνια τους, τότε που είχε το όνομα Lord Nosferatu, εκεί στις αρχές 90ς, που μετά από κάποιες demo κυκλοφορίες, μας σέρβιραν το πρώτο επίσημο βήμα προς την κόλαση, που περνάει μέσα από τα Καρπάθια, αλλά και τα στοιχειωμένα δάση της Νορβηγίας.

  Το ep που κυκλοφόρησε το 1995, μέσω της Avantgarde Music,  είχε τίτλο Through Chasm, Caves and Titan Woods, είχε μιας αντίστοιχης αισθητικής, στοιχειωμένου δάσους δηλαδή, και μουσικά έπαιζαν παλαιού τύπου black που πήγαζε άμεσα από το thrash metal.

  Τότε η μπάντα ήταν στο βαθύ underground, και πέρα από τον Natefrost στην φωνή, έπαιζε και κιθάρα και πλήκτρα, ήταν το έτερο ιδρυτικό μέλος τους ο J. Nordavind, κιθάρα, πλήκτρα, ενώ και κυρίως και οι δυο έφτιαχναν τα κομμάτια, σε στίχους και σε μουσική. Συμμετέχουν ακόμα οι Svein H. Kleppe ντραμς, και John M. Harr, μπάσο και άταστο μπάσο.

  Δεν έχω πάει σε αυτά τα μέρη, δεν έχω περπατήσει αυτά τα δάση, δεν έχω βιώσει την ομίχλη που βγαίνει πάνω και μέσα σε αυτά, κάνοντας τους μύθους μια πραγματικότητα που βιώνεις με τρόμο και ρίγη στην ραχοκοκαλιά σου, Με πάνε αυτά τα πέντε κομμάτια του Through Chasm, Caves and Titan Woods: Carpathian Forest, The Pale Mist Hovers Towards the Nightly Shores, thrashoblackιές ωραίες και τα δυο.  The Eclipse / The Raven, και η ομίχλη φαίνεται, ακούγεται και κυρίως την νιώθεις μέσα σου, με την αργή μελωδία του. When Thousand Moons Have Circled, κλασικό σκοτεινό black. Journey Through the Cold Moors of Svarttjern, όμορφα και απίστευτα τρομακτικό.  Έχω πάει εκεί, με αυτά τα κομμάτια, και ξαναπηγαίνω εκεί κάθε φορά που το συγκεκριμένο cd παίζει.

  Γράφω το αυτό το κείμενο ακούγοντας το Through Chasm, Caves and Titan Woods ep των Carpathian Forest. Όσοι τους ξέρετε πιθανόν να τους γνωρίσατε με αυτήν την κυκλοφορία. Όσοι δεν τους γνωρίζεται, και σας αρέσει αυτός ο black/thrash ήχος, με αυτό το πολύ καλό ep, σας συστήνω να το κάνετε άμεσα.

 

Copyright 2024. All Right Reserved.