Lost Horizon - Awakening the World

Lost Horizon Awakening The World Full Album

ΧΑΜΕΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ – ΕΠΙΚΟΣ METALΙΚΟΣ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ

Οι Lost Horizon, από την Σουηδία, είναι μια παλιά ιστορία, με λίγα αλλά σημαντικά κεφάλαια ενός ακόμα δοκιμαζόμενου έπους. Έπους που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αλλά πάντα υπάρχει ελπίδα να συνεχιστεί μέχρι του επικού τέλους.

1990 με 1995 αλλά και το 1998 ως Highlander. Και από το 2000 ως Lost Horizon που μέχρι το 2003 είχε δυο έπη. Δυο κεφάλαια επικής λυρικής μαγκιάς με το ‘’Awaking The World’’ να βγαίνει το 2001. Και το ‘’A Flame To The Ground Beneath’’ το 2003.

Εδώ ασχολούμαστε τώρα με το ‘’Awaking The World’’ που μέσω της Music for Nations  έσκασε μύτη στις 8 του Μάη του 2001.

Ο Cosmic Antagonist, δηλαδή ο Martin Furängen στο μπάσο. Ο Preternatural Transmogrifier δηλαδή ο Christian Nyqvist στα τύμπανα. Ο Transcendental Protagonist δηλαδή ο Wojtek Lisicki στην κιθάρα και στα πλήκτρα. Και ο Ethereal Magnanimus δηλαδή ο Daniel Heiman στην φωνή. Αυτά τα παιδιά δημιούργησαν και το ‘’Awaking The World’’ και το ‘’A Flame To The Ground Beneath’’. Πρώτη διαπίστωση ότι τα παιδιά το είχαν και στην ψαρωτική εικόνα – μούρη με τα βαψίματα, αλλά και στα αξιοπρόσεκτα καλλιτεχνικά ψευδώνυμα. Το φέρτε μάτια να κοιτάω και κάθε φορά να βρίσκω και μια ακόμα καυλιάρικια λεπτομέρεια, εξώφυλλο ο Niklas Sundin, κιθάρα στους συμπατριώτες τους Dark Tranquillity, που το έχει κάνει τόσο όμορφα και για κάμποσους άλλους.

Οι Lost Horizon στο ’’Awaking The World’’ συνδυάζουν με μοναδικό δικό τους τρόπο, heavy METAL μαγκιά, επικό λυρισμό, στριγκλιές και λυρικά φωνητικά, λόγια σταράτα, μαζί με νοητές σκέψεις που σε ταξιδεύουν σε κόσμο μαγικό, ονειρεμένο. Αλλά και σε τέτοιον κόσμο που πρέπει να είσαι επικός ήρωας για να ανταπεξέλθεις σε αυτόν. Βάζουν δηλαδή τους Manowar, τους Helloween αλλά και τους Labyrinth στην ίδια μουσική πρόταση. Αέρας και βροντές από τα τύμπανα στην εισαγωγή ‘’The Quickening’’ και μπαίνουμε στην καρδιά της καταιγίδας ‘’Heart Of Storm’’ με μια κραυγή να μας ειδοποιεί για αυτό. Και το power metal τίγκα στην επικούρα και τον λυρισμό απλώνεται ηχητικά μέσα στα σαράντα τέσσερα λεπτά και στα δέκα κομμάτια του ’Awaking The World’’. Μεγάλο ρόλο στο όλο αποτέλεσμα παίζουν και τα τύμπανα, που βάζουν τον καταιγιστικό ρυθμό σε όλα τα κομμάτια.  Φωνές από τον Ethereal Magnanimus, αλλά και τα χορωδιακά φωνητικά βάζουν τον ακροατή σε αυτό το κλίμα. Με κραυγή μπαίνει και το  ‘’Sworn In The Metal Wind’’. Εδώ  το μπάσο βάζει τα πολύ καλά του, χαρίζοντας μια απίστευτη μπασογραμμή στο κομμάτι. Το ‘’The Song Of Air’’, ορχηστρικό με ήρεμη αρχή, συνεχίζει σε αυτούς τους ρυθμούς, συν το απίστευτο solo στο μέσο του. Αν και βρισκόμαστε στο 2001 το ’’Awaking The World’’ είναι έτσι καμωμένο ώστε όλα να δείχνουν 90ς την δεκαετία που μεγαλούργησε το power metal, και οι περισσότεροι ήρωες των Σουηδών. Έτσι και τα solos και τα riffs είναι παρμένα και δοσμένα έτσι, άλλωστε και οι Lost Horizon στα 90ς πέρασαν τα early years.  ‘’World Through My Fateless Eyes’’ και όλα αυτά τα παραπάνω στοιχεία βαλμένα στο μέγιστο, με ρεφρέν που το τραγουδάς και σου μένει. Τα χορωδιακά και τα τσιριχτά φωνητικά βάζουν το ‘’Perfect Warrior’’ που φέρνει κάπως σε Running Wild και μαζί με το ‘’Denial Of Fate’’ είναι τα πιο heavy κομμάτια του ’’Awaking The World’’. Το ‘’Welcome Back’’ βάζει την μελωδία να φτιάχνει διάθεση στην αρχή και μετά άλλη μία power έκρηξη. Και ο δίσκος κλείνει με το πιο epic κομμάτι ‘’The Kingdom Of My Will’’, που συνοδεύεται από ένα μελωδικό outro ‘’The Redintegration’’

Σε ένα power metal που όλα παίχθηκαν από τα τέλη των 80ς μέχρι και ολόκληρα τα 90ς, έρχονται οι Lost Horizon και δίνουν μια δημιουργική ανάσα, μέσω της δικής του μουσικής υπόστασης με αυτόν τον δίσκαρο ‘’Awaking The World’’, αλλά και το επόμενο ‘’A Flame To The Ground Beneath’’. Αυτά τα δυο ήταν τα έργα τους, φτάνουν και περισσεύουν για να μείνουν ζεστά, όπως και η επικολυρική παρουσία τους, μέσα στην καρδιά μας.

 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.