Nile - Amongst the Catacombs of Nephren-Ka

NILE - 'Amongst the Catacombs of Nephren-Ka' (Full Album Stream)

Nile - Amongst the Catacombs of Nephren-Ka

  Νείλος...αρχαίος ποταμός στην Αίγυπτο, συνδέει το ένδοξο χθες με το σήμερα, ένας από τους μεγαλύτερους ποταμούς στον κόσμο, που ήταν το σημείο αναφοράς για την Αρχαία Αίγυπτο, και για την ιστορία της, αλλά κυρίως για τους αμέτρητους μύθους για τον Νείλο, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή.

\r\n\r\n

  Nile Αμερικάνικη μπάντα που παίζει από το 1993,   brutal technical death metal,  δημιούργημα του εξαιρετικού, λάτρη της Αιγυπτιακής ιστορίας και μυθολογίας, και πάντα ανήσυχου καλιτέχνη Karl Sanders.  Μαζί του ο Pette Hammoura, ντράμερ της μπάντας μέχρι το 2000, και ο μπασίστας – τραγουδιστής Chief Spires, που και αυτός έμεινε μέχρι το 2000, αλλά από τον δεύτερο δίσκο έμεινε στο μπάσο, και συνδίασε τα φωνητικά με τον κύριο τραγουδιστή – κιθαρίστα Dallas Toler – Wade.

\r\n\r\n

  Μετα από το δύο demos Nile – Worship The Animal,  και Ramses Bringer The War και το ep Festival Of Atonement, βρίσκονται και στο compilation In The Beginning, στις 28 Απριλίου του 1998 κυκλοφορούν το πρώτο full length, από την Relapse Records με τίτλο Amongst The Catacombs Of Nephren – Ka.

\r\n\r\n

   O Nephren-Ka είναι ο ‘’Μαύρος Φαραώ’’ που σύμφωνα με τον H.P. Lovecraft, επηρεασμένος από την Θεότητα Nyarlathotep και τον Haunter of the Dark,   ίδρυσε στην Αίγυπτο την Shining Trapezohedron for Egypt. Εκεί έγιναν αποτρόπαια γεγονότα και έτσι έσβησαν από όλα τα μνημεία το όνομα αυτού του Φαραώ για να σβήσει η μνήμη του.

\r\n\r\n

  Στα του δίσκου τώρα, εδώ δεν έχουμε ένα συνηθισμένο άγγουρο ντεμπούτο, αλλά ακούμε μια μπάντα που ξέρει τι θέλει να εκφράσει και πως να το κάνει, και με τον τρόπο που μπλέκει τις νότες, τα riffs και τα solos το ένα με το άλλο, μαζί με τα συμφωνικά – χορωδιακά μέρη ανάμεσα στα κομμάτια. Αλλά και με τους στίχους που έχουν να κάνουν με την Αιγυπτιακή ιστορία – μυθολογία. Ακούμε τον βόθρο από το λαρύγγι του Chief Spires, να αποκτά μουσική υπόσταση, και το όλο αυτό ηχητικό σκηνικό, να λειτουργεί σαν μια μηχανή που με πάει στον Νείλο, στην Αρχαία Αίγυπτο, στην Μεσοποταμεία, και σε άλλες τέτοιες ιστορικές, αλλά και φανταστικές εποχές. To Αιγυπτιακό εξώφυλλο από τον Adam Peterson…Amorphis, Nasum, Solstice

\r\n\r\n

 Οι Nile με το Amongst The Catacombs Of Nephren – Ka με πιάνουν από τα αποδυτήρια στο λαιμό, με  τα καταιγιστικά Smashing The Antiu και Barra Edinazzu. Μετά έρχεται η ανατολίτικη μελωδία Kudurru Maglu, σαν την ηρεμία πριν το Serpent Headed Mask που συνδιάζει το brutal death metal με την ανατολή. Μια ιερή μυσταγωγική τελετή και το Ramses Bringer Of War ξεχειλίζει από τα ηχεία, επηρεασμένο από το Mars, Bringer of War, από το The Planets του συνθέτη Gustav Holst.  Σε μια από τις καλύτερες στιγμές του δίσκου...το μελωδικό solo που υποβόσκει εδώ είναι όλα τα λεφτά. Στο Stones Of Sorrow μια μελωδία σαν από soundtrack επικής ταινίας εποχής, συνδιάζεται μαζί με το αργόσυρτο death ρυθμό και στοιχειώνει μαζί με τις κραυγές το δωμάτιο. Πλήκτρα από Karl Sanders και ιαχές στο Die Rache Krieg, Lied der Assyriche με βάζουν για τα καλά στις κατακόμβες της μουσικής των Nile, και την δαιμονολογικής ακολουθείας των στίχων. The Howling Of The Jinn και δαιμονολογίας συνέχεια, σε πιο γρήγορους ρυθμούς. Οι ρυθμοί, μέσα σε δυο λεπτά, φλερτάρουν τεχνικά με το grind και Pestilence And Iniquity. Γυρνάμε στην ανατολίτικη εισαγωγή, brutal death συνέχεια, και Opening Of The Mouth, σε μια κάπως πιο μέτρια στιγμή. Ο δίσκος κλείνει με το Beneath Eternal Oceans Of Sand με ακουστικά περάσματα, που ένα βαρύ death riff σχίζει τα ηχεία, μαζί με την βορβορώδη φωνή και δίνουν ένα άγριας ομορφιάς φινάλε.

\r\n\r\n

  

\r\n\r\n

 Το Amongst The Catacombs Of Nephren – Ka για τους Nile ήταν ένα ονειρικό ντεμπούτο, που θα μπορούσαν να το χαραχτηρίσω, ‘’η χαρά του πρωτοδισκάκια’’, αλλά ακολούθησαν και άλλοι τρομεροί δίσκοι από τους Nile, καθώς η τριάδα έγινε τετράδα με την προσθήκη του τερατώδους Dallas Toler – Wade.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n

Copyright 2024. All Right Reserved.