"ΕΦΥΓΕ" Ο TIM CALVERT

Έφυγε από την ζωή στις 30 Απριλίου, σε ηλικία 52 ετών, ο Tim Calvert, πρώην κιθαρίστας των Forbidden και των Nevermore, μετά από σκληρή μακροχρόνια μάχη με την Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση (ALS). Την ανακοίνωση έκανε η σύζυγός του Vicky Calvert-Hawkins μέσω της σελίδας της στο Facebook.

Ο Calvert έπαιξε σε τρείς δίσκους των Forbidden, στο Twisted Into Form (1990), στο Distortion (1994) και το Green (1997) ενώ έπαιξε και στο Dreaming Neon Black (1999) των Nevermore. Μετά την αποχώρησή του από τους Nevermore αποχώρησε και από την μουσική γενικότερα και ακολούθησε το όνειρό του να γίνει πιλότος της πολιτικής αεροπορίας, κάτι που κατάφερε, εργαζόμενος σαν πρώτος πιλότος στην United Airlines.

Οι πρώην συνεργάτες του στους Forbidden και Nevermore δήλωσαν μεταξύ άλλων:

Craig Locicero (Forbidden, κιθάρα): «Ο μεγαλύτερος συνθέτης, μουσικός και κιθαρίστας με τον οποίο είχα την τιμή να συνεργαστώ ή να δημιουργήσω μουσική, δεν είναι πια εδώ. Η ιδιοφυία του Tim θα ζεί για πάντα στους τρείς δίσκους των Forbidden που μας βοήθησε να δημιουργήσουμε».

Matt Camacho (Forbidden, μπάσο): «Όσοι γνώρισαν τον Tim έχουν γίνει από αυτό καλύτεροι άνθρωποι. Ήταν ο τύπος του ανθρώπου που δεν είχε εχθρούς και είχε υπερβολικό ταλέντο σε ότι και να έκανε. Πάντα πραγματικά αστείος, είχε ένα αστείο σχόλιο για τα πάντα αλλά μπορούσε να βάλει κάποιον στην θέση του αν χρειαζόταν, κάτι απαραίτητο όταν ζείς σε ένα tour bus και πρέπει να βάλεις τα μέλη μιας μπάντας σε μια σειρά. Όταν μπήκα στους Forbidden ήξερα οριακά να παίζω και ο Bostaph με τον Locicero δεν είχαν αρκετή υπομονή μαζί μου αλλά ο Tim  πέρασε πολλές ώρες μαζί μου για να με μάθει τα τραγούδια και να με καθοδηγήσει ώστε να μην καταλήξω να με διώξουν από την μπάντα. Έκανες καλή δουλειά Tim! Έζησες την ζωή σου καλά!»

Jeff Loomis (Nevermore, κιθάρα): «Μια θλιβερή μέρα σήμερα καθώς έμαθα για τον θάνατο του αγαπημένου φίλου και συνεργάτη μου Tim Calvert. Όχι μόνο ένας απίστευτος κιθαρίστας και συνθέτης, αλλά ένας άνθρωπος που ακολούθησε την αγάπη του και το πάθος του για την αεροπλοΐα και έγινε πιλότος αεροσκάφους. Μέχρι και σήμερα, είμαι συνεπαρμένος από όλα τα επιτεύγματά του. Η ALS είναι μια τρομερή ασθένεια και πήρε μακριά τον φίλο μου πολύ νωρίς. Αναπαύσου εν ειρήνη Tim”.

31676578_1905426102809072_2287461592863866880_n.jpg

Copyright 2024. All Right Reserved.