ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ...

Πολλά άλμπουμς κυκλοφορήσαν σαν σήμερα 1 Δεκεμβρίου στην Metal μουσική.

Πρώτη Δεκεμβρίου του 1973 οι Black Sabbath κυκλοφορούν το πέμπτο τους άλμπουμ Sabbath Bloody Sabbath

Πρώτη Δεκεμβρίου του 1977 οι Bow Wow κυκλοφορούν το τρίτο τους άλμπουμ με τίτλο Charge. Την ίδια χρονιά τον Ιούλιο οι Ιάπωνες είχαν κυκλοφορήσει και το 2ο τους άλμπουμ Signal Fire

Bitch το συγκρότημα της Betsy Bitch από την Καλιφόρνια κάνει ντεμπούτο με το EP Damnation Alley το 1982

Οι Black Sabbath έχουν μία ακόμα κυκλοφορία τους 1 Δεκεμβρίου του 1982 Live Evil

Το Shoot Her Down EP των Grave Digger κυκλοφόρησε 1 Δεκεμβρίου του 1984, την ίδια χρονιά νωρίτερα (Οκτώβριος) οι Γερμανοί κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ Heavy Metal Breakdown

1 Δεκεμβρίου του 1984 οι Loudness κυκλοφορούν σε single ένα από το δημοφιλέστερο τραγούδι τους Crazy Night, το οποίο κυκλοφόρησε 1μιση μήνα μετά στο εξαιρετικό Thunder In The East.

1 Δεκεμβρίου του 1986 οι πρώην Grave Digger, ως Digger κυκλοφορούν το αμφιλεγόμενο Stronger than Ever, ευτυχώς το συγκρότημα επέστρεψε μετά από 7 χρόνια στην αρχική του εκδοχή.

Παραμένουμε στην Γερμανία καθώς 1 Δεκεμβρίου του 1987 οι Destruction κυκλοφορούν το τρίτο τους άλμπουμ Release From Agony που αποτελεί μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες της μπάντας.

Την ίδια μέρα οι Sodom κυκλοφορούν το δεύτερο τους άλμπουμ Persecution Mania 1987

Οι Ιάπωνες Reaction 1 Δεκεμβρίου του 1988 κυκλοφορούν το πέμπτο τους άλμπουμ Twist And Shout που θα είναι και το τελευταίο στην δισκογραφία του συγκροτήματος.

Οι Βρετανοί Seventh Angel κυκλοφορούν 1 Δεκεμβρίου του 1990 το πρώτο τους άλμπουμ The Torment.

Οι Sabaothic Cherubim από το Maryland είναι μία Death Metal μπάντα που έκανε ντεμπούτο τον Οκτώβριο του 1991 με το Decomposed Remains, 1 μήνα περίπου μετά 1 Δεκεμβρίου κυκλοφορούν ένα δεύτερο δισκάκι (EP) με τίτλο Covered in Blood.

Οι Ιαπωνέζοι X- Japan 1 Δεκεμβρίου 1991 κυκλοφορούν το Say Anything σε single. Το τραγούδι είχε κυκλοφορήσει τον Ιούλιο στο άλμπουμ Jealousy.

1 Δεκεμβρίου 1992 οι Σουηδοί Afflicted κυκλοφορούν το πρώτο από τα δύο άλμπουμ που τελικά ηχογράφησαν, το Prodigal Sun.

Οι Ελβετοί Samael 1 Δεκεμβρίου 1992 κυκλοφορούν το δεύτερο τους άλμπουμ με τίτλο Blood Ritual.

Οι Genocídio είναι Death Metal μπάντα από την Βραζιλία. Το συγκρότημα έκανε ντεμπούτο με το EP Genocídio το 1988. 1 Δεκεμβρίου 1993 η μπάντα κυκλοφορεί το δεύτερο της άλμπουμ με τίτλο Hoctaedrom

Οι Black Μεταλάδες Impaled Nazarene κυκλοφορούν το Ugra-Karma 1 Δεκεμβρίου του 1993, το οποίο είναι το δεύτερο άλμπουμ των Φινλανδών.

Την ίδια μέρα και χρονιά οι Έλληνες Necromantia κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ το Crossing The Fiery Path.

Οι Kyyria είναι Progressive μπάντα από την Σουηδία. Στα 9 χρόνια παρουσίας τους στην σκηνή κατάφεραν να κυκλοφορήσουν ένα EP και τρία στούντιο άλμπουμς. 1 Δεκεμβρίου του 1994 οι Kyyria κυκλοφορούν το δεύτερο τους άλμπουμ με τίτλο Blessed Ravings.

Οι Σουηδοί Marduk 1 Δεκεμβρίου του 1994 κυκλοφορούν ίσως το καλύτερο τους άλμπουμ Opus Nocturne. Το LP ήταν το τρίτο άλμπουμ των Marduk.

Οι Disassociate είναι Grindcore μπάντα από την Νέα Υόρκη. 1 Δεκεμβρίου 1996 το συγκρότημα κυκλοφορεί το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ του Controlled Power. Οι Disassociate είχαν κάνει ντεμπούτο δύο χρόνια νωρίτερα με το EP Murder The Mind.

Οι Zett είναι συγκρότημα από την Νότια Κορέα. Όπως και άλλες Κορεάτικες μπάντες έτσι και οι Zett είχαν ένα περίεργο μουσικό προσανατολισμό. Το Redemption που κυκλοφόρησαν 1 Δεκεμβρίου του 1996 ήταν το μοναδικό τους άλμπουμ.

Οι Lethal από το Kentucky των ΗΠΑ ήταν ένα από τα ελπιδοφόρα συγκροτήματα στο Progressive/Power Metal της εποχής τους. Δυστυχώς το πέρασμα τους από την σκηνή ήταν σύντομο και τελείωσε άδοξα. Το Poison Seed που κυκλοφόρησαν 1 Δεκεμβρίου του 1996 και ήταν το τελευταίο δισκάκι της μπάντας ήταν μία κακή κυκλοφορία που μάλλον σήμανε και το τέλος της μπάντας.

Το Jesus De Chamberi είναι μία Rock Opera που κυκλοφόρησαν οι Ισπανοί Mago De Oz 1 Δεκεμβρίου του 1996.

1 Δεκεμβρίου του 1997 οι Γερμανοί Die Apokalyptischen Reiter κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ Soft & Stronger

Οι Νορβηγοί Einherjer 1 Δεκεμβρίου του 1997 κυκλοφορούν το EP Far Far Norht.

Signs Of Chaos: The Best Of Testament ήταν ο τίτλος της συλλογής που κυκλοφορήσαν οι Testament 1 Δεκεμβρίου του 1997

Οι Ισπανοί Dark Moor 1 Δεκεμβρίου του 2000 κυκλοφορούν το δεύτερο τους άλμπουμ με τίτλο The Hall Of The Olden Dreams.

Οι Fall Of Serenity είναι μία Γερμανική μπάντα του Μελωδικού Death Metal που εμφανίστηκε το 2000 με το EP Smoldering Doom. Την επόμενη χρονιά 1 Δεκεμβρίου του 2001 η μπάντα κυκλοφορεί το πρώτο της LP με τίτλο Grey Man’s Requiem.

Και οι Αμερικανοί Stump είναι από τον χώρο του Death Metal. 1 Δεκεμβρίου του 2001 οι Stump κυκλοφορούν το πρώτο και μοναδικό τους LP Holy Shit!

Οι Wizard είναι μπάντα από τον Ισημερινό. Η μπάντα δημιουργήθηκε το 1985, Η πρώτη τους κυκλοφορία ήταν μία συλλογή με τίτλο Antologia το 1999 με τραγούδια που είχαν συνθέσει τα προηγούμενα χρόνια. Το ένα και μοναδικό αλμπουμ των Wizard, Eterno Metal κυκλοφόρησε 1 Δεκεμβρίου 2001.

Copyright 2024. All Right Reserved.