BIFF BYFORD: ΠΡΩΤΗ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ SOLO ΔΙΣΚΟ ΤΟΥ

Ο θρυλικός frontman των Saxon, ο μοναδικός Biff Byford, θα κυκλοφορήσει στις 21/2 τον πρώτο του solo δίσκο μετά από 40 χρόνια δισκογραφίας με τους Saxon. Ο τίτλος του θα είναι Schoοl Of Hard Knocks και θα είναι διαθέσιμος για προπαραγγελία από τις 25/10 σε CD, βινύλιο και ψηφιακά formats εδώ. Μια πρώτη γεύση από τον δίσκο μπορείτε να πάρετε με το πρώτο του single, το Welcome To The Show το οποίο μπορείτε να ακούσετε παρακάτω.

Ο ίδιος ο Byford είπε σχετικά με τον δίσκο: «Τραγουδάω φυσικά για το παρελθόν μου και για τα πράγματα που μου αρέσουν, αλλά κυρίως ήθελα ο δίσκος να αντικατοπτρίζει εμένα, την προσωπικότητα και την ζωή μου. Όσον αφορά τα τραγούδια, υπάρχει ποικιλία και ο δίσκος δεν επικεντρώνεται στο heavy metal. Ήθελα να υπάρχει ένα δείγμα από όσες μουσικές μου αρέσουν, από το metal στο rock n’ roll. Είμαι κάποιος που είναι εξίσου ευχαριστημένος με το να ακούω τους Metallica ή την Judy Garland γιατί, αν κάτι είναι ωραίο και με ψυχαγωγεί, τι άλλο χρειάζομαι;»

byfordknockscd1019.png

Η παραγωγή του School Of Hard Knocks έγινε από τον Biff Byford, με μηχανικό ήχου τον Jacky Lehmann στα Brighton Electric Studios στο Brighton ενώ η μίξη έγινε από τον Mats Valentin στα Queen Street Studios στην Στοκχόλμη. Όσο για τους μουσικούς που συνοδεύουν τον Byford σε αυτό τον δίσκο, πρόκειται για τους Fredrik Akesson (Opeth) στην κιθάρα, Christian Lundqvist στα τύμπανα και Gus Μακρυκώστα στο μπάσο, ενώ κάποια μέρη μπάσου έπαιξε και ο ίδιος ο Byford. Ταυτόχρονα ο δίσκος έχει και αρκετούς εκλεκτούς καλεσμένους: Phil Campbell (Motörhead/Phil Campbell & The Bastard Sons), Alex Holzwart (Rhapsody Of Fire), Nick Barker (Voices), Dave Kemp (Wayward Sons) and Nibbs Carter (Saxon).

Ο Byford είπε επίσης ότι μέσα στην επόμενη χρονιά σκοπεύει να κάνει και κάποιες ζωντανές εμφανίσεις σε μικρούς χώρους, εμφανίσεις οι οποίες θα περιλαμβάνουν τόσο ένα μέρος στο οποίο ο ίδιος θα συζητάει με το κοινό για μια πληθώρα θεμάτων όσο φυσικά και το μουσικό κομμάτι, στο οποίο θα ερμηνεύει κομμάτια από τον δίσκο του, αγαπημένες διασκευές και ίσως και κάποια κομμάτια των Saxon.

Copyright 2024. All Right Reserved.