METALLICA: Η ΝΕΑ ΚΙΘΑΡΑ ΤΟΥ JAMES ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ

Αν δεν είστε βαθιά χωμένος στην ιστορία των Metallica, το πιο πιθανό είναι να μην σας λέει τίποτα μια συγκεκριμένη διεύθυνση στην California: 3132 Carlson Boulevard στο El Cerrito, γειτονιά του Bay Area στο San Francisco. Τι είναι εκεί; Εκεί λοιπόν ήταν το «αρχηγείο» των Metallica την περίοδο 1983 – 1986 και στο γκαράζ του συγκεκριμένου σπιτιού όπου πρόβαρε η μπάντα γράφτηκε το μεγαλύτερο μέρος των δίσκων-ογκόλιθων Ride The Lightning και Master Of Puppets. Το σπίτι δεν υπάρχει πλέον, ωστόσο όπως αποκάλυψε ο James Hetfield και μπορείτε να δείτε και στο video παρακάτω, κατάφερε να ανακτήσει κάποια από τα ξύλα του εν λόγω γκαράζ, από τα οποία δημιούργησε την νέα του κιθάρα, ονόματι… Carl (εκ του Carlson Boulevard).

Τον Απρίλιο του 2016 οι Metallica είχαν επιστρέψει στο El Ceritto στα πλαίσια ενός εορταστικού Σαββατοκύριακου με αφορμή την επανακυκλοφορία των δύο πρώτων δίσκων της μπάντας, του Kill ’em All του 1983 και του Ride The Lightning του 1984 και ήταν εκεί όπου ο Hetfield βρήκε τα ξύλινα απομεινάρια μέσω ενός παλιού γνωστού ο οποίος τα είχε φυλάξει.

Σε άλλα… νοσταλγικά νέα, οι Metallica επανακυκλοφορούν στις 13 Απριλίου το θρυλικό The $5.98 EP – Garage Days Re-Revisited στα πλαίσια της Record Store Day. Τα 5 κομμάτια που περιέχει έχουν περιληφθεί φυσικά στο μεταγενέστερο διπλό CD Garage Inc., ωστόσο η μπάντα θέλησε να επαναφέρει το εδώ και πολλά χρόνια εξαντλημένο EP στην αρχική του μορφή. Πέρα φυσικά από CD αλλά και ψηφιακά, το EP θα είναι διαθέσιμο σε διάφορες βινυλιακές εκδόσεις όπως σε picture disc, σε κασσέτα και σε… longbox (ψάξτε να βρείτε τι είναι αυτό!). Με κάθε προπαραγγελία από το Metallica.com θα μπορείτε να λάβετε άμεσα και δωρεάν το single του The Wait σε remastered έκδοση.

Copyright 2024. All Right Reserved.