OΙ HEATHEN ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΤΟ “THE EVOLUTION OF CHAOS”

Heathen - Intro

Oι Bay Area speed thrashers, Heathen επανακυκλοφορούν το “The Evolution of Chaos” του 2009, ως επέτειο για τα 10 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του, μέσω της Mascot Records. Η κυκλοφορία θα είναι διαθέσιμη σε CD/DVD, διπλό LP αλλά και ψηφιακά, και θα περιέχει ένα ακυκλοφόρητο κομμάτι, το "Seasons of Purgatory". Το CD/DVD θα συνοδεύεται από ένα ντοκιμαντέρ "Making Of" 2 ωρών, καθώς και μια ζωντανή εμφάνιση από το Thrash Domination του 2009 στην Ιαπωνία.

Όταν το άλμπουμ κυκλοφόρησε αρχικά πριν 10 χρόνια, ήταν το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος μετά από 18 χρόνια, και η σύνθεση περιελάμβανε τον τραγουδιστή David White, τον κιθαρίστα Lee Altus, τον κιθαρίστα Kragen Lum, τον μπασίστα Jon Torres και τον drummer Darren Minter. Στο άλμπουμ επίσης έπαιξαν διάφορα μέλη των Exodus.

Ο Altus είχε σχηματίσει το συγκρότημα το 1984 και κυκλοφόρησε δύο πολύ συμπαθητικά δισκάκια, το “Breaking The Silence” (1987) και το “Victims Of Deception” (1991). Τα riffs του δίσκου και τα φωνητικά του David White, έκαναν το “Breaking The Silence”, ένα κλασικό speed/thrash metal άλμπουμ. Για το “Victims Of Deception” υπέγραψαν στην Roadrunner Records, ανέβασαν στροφές και κινήθηκαν σε πιο Metallica ύφος.

Έχτισαν καλή φήμη στις ΗΠΑ και ταξίδεψαν στην Ευρώπη με τους Sepultura και τους Sacred Reich, αλλά στη συνέχεια ήρθε η διάλυση. Ο Altus προσκλήθηκε να συμμετάσχει στους Die Krupps και αργότερα στους Exodus.

Η ιδέα για το “Evolution Of Chaos” ξεκίνησε με την εμφάνιση τους στo Wacken το 2002. Υποτίθεται ότι ήταν για μια μόνο εμφάνιση, αλλά τότε ο Altus είπε στον White ότι είχε πολλά τραγούδια, και ότι ίσως είναι καιρός να επανενωθεί η μπάντα και να κάνει ένα άλμπουμ.

Το άλμπουμ είχε φανερά πιο μοντέρνο ήχο, έλαβε καλές κριτικές, και η μπάντα πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη περιοδεία τους μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των φεστιβάλ του Rock Hard στη Γερμανία και του Thrash Domination στην Ιαπωνία με τους Testament, Exodus και Kreator. Aπό το 2010 και το “Evolution Of Chaos” η μπάντα δεν έχει κυκλοφορήσει άλλο δίσκο.

Ακολουθεί το tracklist της επανακυκλοφορίας και ο δίσκος του 2009.

Tracklisting:

“Intro”
“Dying Season”
“Control By Chaos”
“No Stone Unturned”
“Arrows Of Agony”
“Fade Away”
“A Hero’s Welcome”
“Undone”
“Bloodkult”
“Red Tears Of Disgrace”
“Seasons In Purgatory” (Bonus Track)
“Silent Nothingness”

DVD:

The Making Of The Evolution Of Chaos
Live In Japan 2009
Dying Season – Director’s Cut
Dying Season – HD 

Γιώργος Πετρουλάκης

Copyright 2024. All Right Reserved.