ROCK AM RING:ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ

Λίγες εβδομάδες πριν, η διοργάνωση του 2017 Rock Am Ring Festival είχε υποστεί ένα πλήγμα που είχε αποδοθεί σε τρομοκρατία. Η ανακοίνωση της αστυνομίας σχετικά με το γεγονός άφησε τους ρεπόρτερ με την ενύπωση ότι ο πανικός προκλήθηκε από ένα ορθογραφικό λάθος. Ωστόσο οι αρχές ξεκαθάρισαν οτι ένας από τους υπαλλήλους του φεστιβάλ ήταν ύποπτος για συσχετισμός με το ισλαμικό βασίλειο. 

Να υπενθυμίζουμε ότι το Rock Am Ring έχει ιστορικό στη γκαντεμια αφού έχει 3 συνεχόμενα χρόνια κακοτυχίας. Το 2015, 33 άτομα νοσηλεύτηκα μετά από κεραυνό που χτύπησε το χώρο. Το ίδιο και το 2016 αυτή τη φορά με 15 τραυματίες ενώ φέτος εκκενώθηκε από 87,000 στις 2 Ιουνίου και ακυρώθηκε η εμφάνηση των Rammstein

Μετά από έρευνα της αστυνομίας ο χώρος κρίθηκε ασφαλής και επανήλθε στις 3 Ιουνίου σε κανονική ροή. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Rhineland-Palatinate Johannes Kunz,είπε ότι τα ονόματα δύο Σύριων εργατων είχαν γραφτεί με ορθογραφικά λάθη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τους βρουν στη λίστα εργαζομένων του Rock Am Ring. Έτσι υποψιάστηκαν οτι πρόκειται για πιθανό τρομοκρατικό σχέδιο. Ωστόσο τώρα οι αρχές λένε οτι δεν ήταν μόνο ένα ορθογραφικό λάθος που προκάλεσε την εκκένωση αλλά ο φόβος μιας σύνδεσης με Ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση πριν το φτάσουν σε αυτό το σημείο. Μια επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας προσθέτει, “Δεν ήταν ένα ορθογραφικό που οδήγησε στην εκκένωση. Υποψίες για υπαρκτές σχέσεις ενώς εργαζόμενου με το Ισλαμ αποτέλεσαν το λόγο."

Δύο άνδρες συνελήφθησαν γιατί κρίθηκαν ύποπτοι οτι σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση σχετιζόμενη με εκρήξεις στις 2 Ιουνίου αλλά αφέθηκαν ελέυθεροι στις 3 όταν το Rock Am Ring άνοιξε ξανά τις πόρτες του. 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.