SACRAL RAGE: ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ Ο ΝΕΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΣΚΟΣ

Η Cruz Del Sur ανακοίνωσε ότι στις 19 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει τον νέο, τρίτο δίσκο των Ελλήνων speed metallers Sacral Rage, ο οποίος θα τιτλοφορείται Beyond Celestial Echoes. Ο διάδοχος του Illusions In Infinite Void του 2015 ηχογραφήθηκε στα Ignite Studios (τύμπανα, ρυθμικές κιθάρες) και στα White Socks Studios (φωνητικά, μπάσο, lead κιθάρες, πλήκτρα), με την μίξη και το mastering να γίνονται από τον Στάμο Κολιούση, ενώ το εξαιρετικό εξώφυλλο επιμελήθηκε ο γνωστός Dimitar Nikolov (Ross The Boss, Steelwing, Katana, Bandemonic).

O τραγουδιστής της μπάντας Δημήτρης Κ. είπε σχετικά: «Με την ηχογράφηση του Illusions… ξέραμε ότι είχαμε αυξήσει τις προσδοκίες, για αυτό τον λόγο στο Βeyond Celestial Echoes πήραμε τον χρόνο μας. Ήμασταν λίγο αγχωμένοι στην αρχή αλλά τώρα που έχουμε το τελικό προϊόν στα χέρια μας ξέρουμε ότι το κάναμε ακριβώς όπως το θέλαμε. Μετά την κυκλοφορία του Illusions… επικεντρωθήκαμε στην προώθησή του με πολλές ζωντανές εμφανίσεις αφήσαμε στην άκρη για έναν χρόνο περίπου την δημιουργία νέου υλικού καθώς νιώθαμε ότι ο δίσκος αυτός είχε ακόμα μεγάλη επίδραση πάνω μας και δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι που θα είναι αντίγραφό του. Στον νέο μας δίσκο προσθέσαμε αρκετά νέα στοιχεία και πετύχαμε έναν δίσκο με την ίδια αύρα του Illusions… αλλά ταυτόχρονα διαφορετικό».

Όσο για το πώς θα ηχεί ο νέος δίσκος, τόνισε: «Ήμασταν πάντα μεγάλοι οπαδοί τόσο της αμερικάνικης όσο και της ευρωπαϊκής σκηνής, οπότε έχουμε πειραματιστεί με το να κρατάμε τις ισορροπίες ανάμεσα σε αυτούς τους 2 κόσμους. Τα κομμάτια είναι στο ίδιο τρελό και περίπλοκο μοτίβο όπως και πριν, οι οπαδοί μας μπορούν να περιμένουν ξανά μια high-tech metal τρέλα. Τα καταιγιστικά riffs και οι σπαστικοί ρυθμοί είναι εκεί. Ωστόσο έχουμε ενσωματώσει περισσότερα σημεία από το αίσθημα και τις μελωδίες της Ευρωπαϊκής σκηνής. Επίσης, πήγαμε λίγο πιο βαθιά στον πυρήνα των επιρροών μας και προσθέσαμε περισσότερα στοιχεία και vibes από το prog rock των 70’s».

Όσο για την διαδικασία δημιουργίας του δίσκου είπε: «Ο Μάριος και ο Σπύρος έχουν αναλάβει τον τομέα της σύνθεσης. Μετά τζαμάρουμε όλοι μαζί μέχρι να νιώσουμε άνετα με τα νέα κομμάτια. Οι τέσσερίς μας παίζουμε μαζί εδώ και αρκετό καιρό οπότε μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε τι ακούγεται καλά και τι όχι. Ο τελικός σκοπός είναι να γράψουμε καλή μουσική. Φυσικά θέλουμε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και να κάνουμε το κάτι παραπάνω με κάθε νέα κυκλοφορία αλλά αυτό δεν είναι αυτοσκοπός. Όσον αφορά τον τρόπο που δημιουργούμε, πιστεύω ότι είναι μια διαδικασία ωρίμανσης που έρχεται φυσικά και αβίαστα. Το μόνο πράγμα που προσπαθούμε είναι να μην επαναλαμβάνουμε τους εαυτούς μας».

Το tracklisting του Beyond Celestial Echoes:

1. Progenitor

2. Eternal Solstice

3. Vaguely Decoded

4. Suspended Privilege

5. Samsara (L.C.E.)

6. Necropia

7. Onward to Nucleus

8. The Glass

Copyright 2024. All Right Reserved.